- 13 Ocak 2015
- 360
- 339
- 53
- 39
Enfeksiyon olursa Anlarsin, hemen gostermeyebilir kendini strese girme bisey yoktur insallah ama kendi havuzunuz sanirim, ilaclama fln da yapilmiorsa bir daha girme cnm.kızlarcım selam..
bugün kahvaltıya misafirim vardı.. eşimin yakın arkadaşı eşi ve 3 yaşında oğulları.. arkadaşlar çocuk gelsin diye, havuza da gireriz demişler, hazırlıklı gelmişler.. bn enfeksiyondan korktuğum için bzm evlerin havuzuna hiiç girmiodum, malum çoluk çocuk hijyenine güvenemediğimden.. neyse kahvaltıdan sonra çocuk tutturdu tabi havuz diye, bzm eşler ve ufaklık gittiler.. ama kızcağız da hazırlıklı, bn girmiorum diye o da giremedi.. bu sefer bn rahat edemedim, gidelim dedim.. çok değil ama 15-20 dk havuza girdim.. tabi şimdi enfeksiyon kaparmıyım diye tutuştum..
allah korusun öyle bşi olduysa, nasıl anlarım? akıntım mı olur ağrı mı olur?
inş bişi yoktur yaaa, pzrtesi bi tahlil mi yaptırsam acaba?
Sağol canım.Çok geçmiş olsun
kızlar hastane çantası için bi liste var mı yarın hazırlamayı dünüyorum.paylaşıldıysada kaçırdım sanırım
Hahaaaa, sorma benim damarlar uzun zamandır rutunu şaşırmış durumda, bu da tuzu biberi olduşaşkıncım senin drmlar baya karışmış, bu konuları hiç bilmiorum, sgk ve szn personel işleriyle paralel görüşmek gerekir sanki.. bir de dediğin gbi kattina nın bilgisi olabilir..
allah kolaylık versin cnm, bi an evvel belirsizlikler ortadan kalksın inş
sevgiler..
Hemen gondermeleri ne guzel. Benim hastane normal dogumda 48 saat sonra yolluyor eve. Iki gece. Bu da iki farkli kiyafet demek bi de kanama fln kiyafetin mahvolma riski var bi de ekstra desenMaşallah kız hastaneyemı tasınacan) bak ben ılk dogumumda bır pıjama 3 kılot bır atlet bır sutyen Hasta bezı orkıt koydum bebegım ıcın hastane cıkısı bır takım daha agız bezı ana kucagı ıslak mendıl ve bebek bezı koydum okadar aksam gıtım dogum gece oldu sabah gondrdıler normal dogumdu dıye hadı aeEryan yapmıs olsam kendıme ıkı takım elbıse bebege 4 takım alırdım elbısesını pısık kremı almanıstım pısık olana kadar
Ezan okunsun bende uyurum insallah cnm
Durum karışık oldukça ama raporu 33. Haftada verebilme konusu tamamen doktorun insiyatifinde bence... Çalkştığın sürece maaşını iş yerin yerin öder ama doğum iznine ayrılınca topluca sgkdan alıyorsun. Ama bizim işyerinde durum farklı maaş doğum izninde yatıyor sonra sgkdan toplu para gelince ben işyerine eft yapacağım. Sonuç olarak iş yeri ile görüşmen gerekir detaylarıArkadaslar merhaba, uzun zamandır yoğunluktan giremiyorum, nasılsınız? Dogum yaklaşıyor eminim heyecan doruktadır herkeste. Ben malum yurtdışındayım ve istanbul da doğum yapmaya karar verdik, son bir haftam ve 3 aylığına döneceğim için biraz koşturmacam var, eşimden uzun süre ayrı kalacağım içinde moralimde pek bir bozuk.
Aranızda insan kaynakları ya da muhasebe ücret konusunda bilgisi olan var mı acaba? Arada @kattina nın sizlere cvp verdiğini hatırlıyorum o kadar. Şöyle bir problemim var, Şimdi biz eşimle aynı şirkette çalıştığımızdan, eşlerden biri yurtdışına tayini çıkınca, diğer eş isterse, onunla beraber ücretsiz izne çıkarak aile birleşimine devam edebilir. Ben de 20 ay önceböyle bir dilekçe vererek eşimle beraber yurt dışındayım, şirket hiçbir ödeme yapmadığından ve işten çıkartmadığından sigortaya 0 bordro olarak göndermekte, hiçbir ödeme yapmamakta ama işten ayrılmışta gözükmemekteyim,
Uzun bir süre sigortam ödenmediğimden, çalışıyor olarakta bilgilendirildiğimden sigortam bulunmamakta maalesef , bu da doğum giderlerimi cok arttırmakta, devlette bile kontrol yaptıramıyorum. Sigorta ile görüştük, eşimin üstüne alınmam için şirketin bordro göndermemesi gerekiyormuş, bununiçinde şirket prosedürü gereği işten ayrılmam lazımki bu da hiç istemediğim bir konu. Eşimde madem saglıktan faydalanamıyorsun bari 32. Hafta işbaşı yaptıralım, bari maaşı alırsın gibi bir fikir attı. Şirketi aramış ama tam bilgi alamamış, olur falan diye geciştirdiklerini düşünüyorum ama yanlış birsey yapmamak için işi bir bilen açıklarsa bana cok memnun olacağım
Daha önce hiç böyle bir talep ve örnek olmadığından hep farklı cevaplar aldık, uzakta oluncada şirket ile görüşemiyorum açıkcası. Kafama takılan sorular;
1) 32. Haftadan sonra Dr raporu ile iş göremezlik raporu alınıp şirkete veriliyor , bunun 33. Hafta yapılması nasıl bir sorun teşkil eder, ona göre 1 hafta daha burada kalabilirim, geçmişe yönelik Dr erapor yazabilir mi?
2)32. Haftadan sonra maaş kuralları nedir? Doğum iznine ayrılan kadına maaşı şirket mi SGK mı ödeme yapıyor? Yani 7 aylık hamile bir kadın işe yeni alım yapılsa şirket ödeme yapar mı? Prim yatar mı? Ya da öncesinde 6 ay prim yatma gibi bir kural var mı?
3) eşim SGK ile görüşmüştü, hepsi birbirine paslıyor, bağlı bulunduğunuz müdürlüğe gidin deniyor, başka bir şubede 2. Cocuk için bir prosedür yok, ziraate ödeme yapılmayacak denmiş anlamadım bilen var mı?
Neyse yani bu iş olur mu olmaz mı? Boşunada gelir gelmez bu işlerle ugrasmayayım olmayacaksa, bir bilen varsa Ltf yardımmmm
Dogru her ıhtımale karsı hazırlıklı olmak lazım aslındaHemen gondermeleri ne guzel. Benim hastane normal dogumda 48 saat sonra yolluyor eve. Iki gece. Bu da iki farkli kiyafet demek bi de kanama fln kiyafetin mahvolma riski var bi de ekstra desenseydaemrah in koyduklari kadar olmasa da ben de alcm snrim, sadece ped bez gbi seyleri hastane veriyo.
Ben de sitenin havuzundaydım pazar günü doktorun tavsiyesi ile :)) önemli olan ıslak mayo ile oturmamak galiba ben de hemen değiştirdim içim rahat şimdilik :)) ama keyifli olmadı m? bu sıcaklarda bana suda olmak çok iyi geldi, ağrılarım azaldı, hafifledim :)))zaten hiç mayoyla durmadım, hmn duş alıp üstümü değiştirdim.. çok saol rahatladım cnm
Günaydın canım hayırlı haberlerle dön inşaAllah :) İnsan bedeninde taşıyor her an birlikte ama yüzünü görcem diye heyecandan uyuyamıyor :)GÜnaydın kızlarrr bugün kontrolümüz var heyecandan uyuyamadımm
GÜnaydın kızlarrr bugün kontrolümüz var heyecandan uyuyamadımm
Ayyy benim de bu saatte gözüm açıldı uyuyamiyorum bizim de kontrolumuz var bugünGÜnaydın kızlarrr bugün kontrolümüz var heyecandan uyuyamadımm
Bizimde bizimde :)) inşallah herkes güzel haberlerle döner :))Günaydınnnnnbizim de kontrolümüz var ve biz de uyuyamadik heyecendan.
Yeterli olur sanırım cnm :)Ay iyiki yazmışsınız bende çantayı hazırlamaya başladım aa dedim bunu da koycam ama ben bir yirmili setini goturcem kıyafet olarak yeter herhalde
Rica ederim cnm bebişin altı için ben bebek pedi aldım ilk dönemlerde onu kullancam bi de. Yıkayıp altını değiştiririm :) o var bi de :)cnm çok güzel yazmışsın.çok teşekkür ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?