Ayyyy katti umarım sağ salim gelir bebişin Allah kolaylık versin dua edeceğim .
ben gördüm ebe doktorun yanındaydı rapor almaya gidince devlet hastanesine...dört hastayı birden almışlardı..biri muayene oluyor üçümüzde kurbanlık koyun gibi bekliyorduk sekreterin yanında.kadını alttan muayene etmiş doktr..ebe sıradaki dedi beni gösterdi.bayan çıkmamış diye bekliyorum güya ben...ne bekliyorsun dedi bi ittirdi beni içeri kadın çıplak bildiğin..kapıyı suratıma çarptı utandı bende utandım..ebe hala ısrarla ittiriyor kadın giyiniyor diyorumm gir gir bişey olmaz diyor..göre göreee
canım ben bazen ıspanaklıyı pişirip atıyordum..tepsi böreği yapıyorum bazen artıyordu atıyordum..onda da bişey olmuyordu..sonra çıkarıp mikrodalgaya atıyordum tazecik oluyordubenım tanıdıgım bırıde pısırıp koymuştu mıkrodalgada ısıtmıştı..ama sarıp koymak mısafırler gelınce pişmesı daha mantıklı bencedee
hayır olsun canım. rüyaların çıkar mı seninbu pembeli avatarınla hatırlıyorum seni..yüzler belli değildi..ama sen olduğunu biliyordum yani konuşuyorduk böyle topikte yazıştığımız gibi..yazacaktım bayram dönüşü sana ama unutmuşum
iki hafta ondeydi... hatta dogum tarıhi öne çekilmişti.....valla canım sende sor. ben 2 doktora çıktım biri etkilemez diğeri ise 25 ağustostan sonra bekleyebiliriz dedi. her doktorun bu konuya yaklaşımı başka heralde. kattininde önden gittiğini okumuş gibiydim ne kadar olduğundan emin değilim ama.
Doğumlar başladıkta fena panik oluyorum .....
iki hafta ondeydi... hatta dogum tarıhi öne çekilmişti.....
normalde kızıda erken doğmuş.sanırım 36 haftalıktı..tansiyon vs düşüyordu dediğin gibi geçen haftalarda..ben sıcaklara bağlıyorum...sıcaklarda duramıyoruz...bebeklerde duramıyor zaarkattinaya nazar değdi...
cam kapı silmedeler ..perde yıkalar cam sılmeler...derkennnnn dur dedık yapma noluyor
ee bebekte dayanamadı içerde çıkmak istiyor bu kadar hamarat bi anne var...
ama son hafta tansıyonu düşüyordu ınsallah tez vakıtte dogurur
Ya zaten normal doğum da doktor gerekmedikce girmiyormus. Off bi de doktorum çok iyi ama o gece kim nobetciyse o girecekeşim yetişecek mi normal olursa kafam allak bulmak resmen
Kek yap un kurabiyesi yap at buzluğa hiç değişmiyor tadi :)hatta poğaça bile atabilirsin ,ben buzluk boreği yaptım kıymalı ,ayttım dolaba ,
Valla ben koyuyorum ne bozulma ne bişiy hatta eşim daha çok beyeniyor ,buzu çozulunce soğuk oluyor hemde dinlendiği için daha lezzetli oluyormuş :)Kek hiç düşünmemiştim ben ya sanki bozulur gibi geliyordu bak sen oda mı oluyormuss
anamm benimki de tosun maşallahı var. zaten diyorum ya hissediyorum.iki hafta ondeydi... hatta dogum tarıhi öne çekilmişti.....
Kızlar merhaba ;
Evde olmak harika bir duyguymuş . Cumartesi özel hastaneye gittik 36 hafta olması gerekirken 33 çıktı bebek ama kiloya 2100 dedi şaşırdık. Çarşamba bize 1600 demişlerdi . 3 günde bu kadar kilo alır mı bilmiyorum. Herşey bu Çarşamba belli olacak. Özeldeki kadın bana kalsa haftaya salı Çarşamba alırım bebeği beklenmenin lüzumu yok dedi. Sezeryan yaparım ancak şuan 50 küvez var ve yer yok küvezde siz başka bir hastanede bakın dedi. Moralim bozuldu. Çapaya devam edin ortak bir karar alıp doğum yapalım dedi. Çapada profların görünmüyorum ki artık ben , asistanlar muayene ediyor onlarda burada yaparsın dedi ama çapa normal doğum diyor. Haftaya doğum olacak nasıl normal olacak ki anlamadım. Özetledik kadın dedi ki ben normal yapmam çünkü senin açılman olmayacak açılman olması için suni sancı vermem lazım e o zman da bebek ufak olduğuiçin kaldıramayabilir kalbi durabilir vs dedi. Çapa normal denemek isteyebilir birşey diyemem dedi. E çapa nasıl normal yapacak ki anlamadım ben ? Açılmam yok kasılmam yok hiçbirşey yok haftaya da bebek alınacak nasıl olacak bilmem ? Artık eşimle de cinselliği dün itibariyle noktaladık. Hafta sonu da bebek ihtiyaçlarımı aldık. Çarşamba doktor muayenenin olduğu gün kadın gelecek eve temizlik yapacak. Bende Perşembe günü bebek kıyafetlerini yıkar hazırlar kenara koyarım. Premature kıyafet aldım ama belki ihtiyaç bile olmayacak bilmiyorum . Hakkımızda hayırlısı, sağlıkla gelse yavrum başka birşey istemem.
ayy yemin ederimm okadar tuhaf oldumki kafam yerde arkadan ittiren bi ebe...o kadar normalki ona göre..kadının kapıyı çarpması çok fenaydı..çamaşırını çekiştimesi..ayyyyyy fenalardayımm.puhaaaaaaaaaaaaaaYuh yaaaaayy benim psikolojim bozulurdu kesin biri beni çıplak görse
Nerde cnm bu yer :)Biz hiç birşey yapmadık annemle aman burda Antalya unlu mamuller var hastane caddesinde annem dedi ki ordan siparis veririm. Sende eğer gecersen dene gercekten herseyi evde yapılmış gibi. Biz hep ordan alışveriş yaparız.bir de ben suoerfresh in boreklerini aldım hamileligimde canım istedikce çıkarıp yaptım güzel ve pratik
bilmem doktorlar bişey demedisen
Kızlar gece cok kasılmam oldu ve kanamalı akıntım geldi uyuyamadım sabah biraz uyumusum kalkınca sancım artmıştı dr aradım hemen gel dedi geldim saat 11 de rahim 3 cm açılmış ve nişan gelmiş ntsde düzenli sancım çıktı yatış yaptılar kendi sancımla doğum yapıcam şimdilik herşey yolunda sancılar artıyor açılmam 5 cm çıktı bol bol dua edin bize bebeğim sağlıklı olsun da kuvese girmesin bugün 35+1 günlük..
Annemde ebe misk :) ama şimdi yapmıyor beni dogurt yabancıya gitmesin diyorum :) beni tedirgin eden sadece doktorum unn gelmeyecek olmasibence doğum kesinlikle ebelerin işi
Pişirmiyorsunn zaten ,sar at çıkarınca suya tut ,tepsiye diz ,yumurta sur ver fırınabuzluk boregını pişmemiş atsak ne olurkii.??
sarıp koysak çıkarınca pişirmek kalsa sadece?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?