2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ozmn olmusdur heralde tesekkurler canim)))

çok güzel görünüyorr....bence yuvarlak olmalı canım

canım günlerimiz yakın seninle benimkide 2100 falan sanırım...bana önde demedi doktor haftasıyla uyumlu dedi..şuan 33+0 dayım..senin normal doğum tarihinle benim sezeryan tarihi çok yakın
Biz uçmuşsuz kilo konusunda bebiş 2500 olmuş ben 70 olmuşum. Doktor yasakladı hamur işini

Merhaba anneler ve minikleri
@Ekimgelini gözün aydın, eve minik canlarla gelmek çok güzel bir duygu olmalı, darısı sağlıkla bizlerin başına inşallah :)
@2k1 canım gözün aydın, oğlun nasıl? Çıktınız mı hastaneden?
0hatu0 senin de gözün aydın canım kızın aceleci çıkmış, doğum tarihlerimiz aynı ama senin kızçe sıkılmış sanırım içeride :)
Ve Larimar rabbim kolaylıklar nasip eylesin, sağlıkla eymen beye kavuşun inşallah.
@miskamber miskim gizli okuyucuyum ben bir müddettir Bayadır girmiyordum. Geçen sene bu zamanlarda kaybetmiştim oğlumu, şimdi gene oğlumu bekliyorum. Tam bir yıl olmuş ama kendimi biraz suçlu hissettim, mezarına bile gidemedim ben daha oğlumun diye yiyip bitirdim kendimi ne zaman ağlasam oğlum vuruyor içerden toparlıyorum kendimi ama sonra sil baştan.. Duygularım karmakarışık benim ya, sanırım biraz da aşırı duygusallık eklenince baya bi sulugöz oldum çıktım :) arada kasılmalarım var, oğlum az daha sabretsin diye dua ediyorum. Zaman olarak çok şükür riskli zamanları atlattık hepimiz ama malum yaz mevsiminin dezavantajını yaşıyorum ben de bazılarınız gibi; doktorum tatilde benimse sakinliğim tatile çıktı doktorumla ve ya o gelmeden doğurursam korkusu sardı dört bi yanımı üstüne bronşit oldum.. İki kutu antibiyotikle zor toparlandım.
Kan değerleri konuşulmuş. Benim 11.3 çıktı en son ve doktorum kullandığım son kan iğnesinden sonra artış olmadığını görünce kan hapımın yanında tekrar iğne başlattı. Totom mosmor oldu üstüne oturamıyorum artık ama ya sabır az kaldı mutlu sona diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum
Hazırlıklarım çok eksik benim: odamız gelmedi henüz, evimin her odası oğlumun eşyaları tarafından işgal edilmiş halde ve içim sıkılıyor toplamak istiyorum ama nereye toplayacağımı şaşırdım.. Fazlaca karışık olan eşyalar içerisinde istediklerimi bulup hastane çantamı bile hazırlayamadım.. Perşembe gelecekmiş bakalım inşallah odamız, haftasonu ellerimden öpecek yerleştirme ve çanta hazırlığı ne güzel çoğunuz bitirmişsiniz, darısı biz bitirmeyenlerin başına :)
belmaakca canım biraz okudum geçmiş sayfada yazılanları. Çapadaki doktorların normal doğum öneriyorsa bence bi bildikleri vardır. Riske atacaklarını sanmıyorum. Sunş sancı verecekler açılmam da yok nolcak diye panik olma. Kaybettiğim oğlumda açılmam yoktu, sancı hissetmiyordum ve bana suni sancı vermişlerdi. Ekstrem bi uç benim örneğim ama ölü olan bebeğin kendini ittiremeyeceğini, zaten açılmam olmadığı için kürtaja mecbur olacağımı söyleyip durmuştu ebenin teki ama doktor alttan bi fitil koydu suni sancı takıldıktan sonra, açılmayı hızlandırıyormuş. 5 saat içeriisnde doğumum ve üzerine kürtajım olmuş üstüne de ben narkozdan uyanmış taburcu oluyordum. Yani suni sancı ile doğum illa uzun sürecek değil. Korkularını paylaş çapadaki doktorunla ve nasıl bi süreç düşünüyormuş öğren öyle kararını ver bence :) inşallah az kaldı minyon kızçene kavuşmana
Amma uzun yazmışım ama toplu mesaj olsun bu artık

@Patates01 ben 34+0 dayım ve sabah aç karnına 71i görüyorum da ondan sordum akşamları tartılmıyorum artık çünkü canım sıkılmaya başladı gibi 60la hamile kaldım ben de

Bu arada doğum sonrasındaki yiyecek hazırlıkları da konuşulmuş :) ben dr oetkerin tuzlu ve tatlı kurabiye unlarından alıp, yoğurup dondurucuya atıyorum. Pişireceğim zaman 2-3 saat öncesinden çıkarınca hemen yumuşuyor, şekil verip fırınlıyorum. Gene alıp atacağım sanırım dondurucuma :)
Yufkadan yaptığım börekler de dondurucu da saklanınca pişirdiğimde kıtır kıtır oluyor :) üçgen kestiğim yufkaları 2 kat tutuyorum, aralarını zeytinyağı ve su ile ıslıyıp harcını koyup sarıp diziyorum bi tepsiye ve hop dondurucuya. Patatesli, peynirli, kavrulmuş kıymalı hepsini denedim, güzel oluyor :) Çözünmeden de yumurta çörek otu sürüp fırında pişirince güzel oluyor :)
Ben şimdiden fasülye, barbunya ve bamya attım dondurucuma. Doğumdan sonra hazırlamakla uğraşmam, annem ya da kayınvalidem de mutfağa girerse ellerinin altında yemeklik olsun diye düşündüm.
Fasülyeleri temizleyip kestikten sonra kaynamış suda renkleri değişene kadar tutuyorum, sonra çıkarıp soğutup poşetletip dondurucuya atıyorum. Çıkarınca zeytinyağlı ya da etli yapması kolay oluyor :) ayıklanmış barbunya ve bamyayı da yıkadıktan sonra çiğden poşetliyip atıyorum.
Ispanak ya da pazı da atıyorum dondurucuya ben, şu an yedeklerim tükendi ama pazara çıkabilirsem gördüğümde alıp atacağım inşallah gene. Bunları da yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyip poşetliyorum. Dondurucudan çıkarınca da soğanını kavurduktan sonra soğanın üzerine atıp pişmesine yakın yumurta kırıyorum ve yemeğim hazır oluyor :)
Annem yaprak sarmış. Limonu vs hazır olarak tencereye dizip öylece dondurucuya attık. Bir gün öncesinden çıkarıp çözdürdükten sonra suyunu ekleyip pişirmek kolay oluyor :) (ben etli sarmayı atıyordum hep, gene etli yapmış annem ama bu iş zeytinyağlı sarmada nasıl olur bilemiyorum denemedim söyliyeyim de :) )
Ayrıca yarma haşladım ben birazda. Yoğurt çorbası için kolay oluyor, hemen tencerede çözdürünce üzerine yoğurdunu ekleyip pişirmek çabuk oluyor.
Allah nasip ederse doğumdan sonra mutfaktaki zamanımı azaltmama yardımcı olacağını düşünüp fazlaca hazırlık yapıyorum ama bakalım gelen gidene de yemek ikram edilirse biter mi bilemedim. Gözüme az geliyorlar :))

Kızlar saat 17:26 da bebegım dünyaya geldi. Ben cok iyiyim herşey normal oldu ama oğlum da solunum sorunu var başka bir hastaneye sevk ettiler babası yanında ben yarın taburcu olunca gidicem dua edin bize..
Canim gözün aydın sağlıkla en kisa surede bebeginde kendini toparlicaktir annesini uzmicektir acele etti anneyi görmek için eminim ordada çok kalmicak sen güçlü ol bebeğine güç ver

Canım inan bilemiyorum bebeğimin kafası çok uzun zamandır aşağıda. Doktora bu gidişimde sorucam herseyi tüm detayına kadar.

Kızlar saat 17:26 da bebegım dünyaya geldi. Ben cok iyiyim herşey normal oldu ama oğlum da solunum sorunu var başka bir hastaneye sevk ettiler babası yanında ben yarın taburcu olunca gidicem dua edin bize..
Gözün aydin canım Insallah yarin kavuşursun prensine...

Allahım sağlıkla kucapına almayı nasip etsin cnm analı babalı büyüsün minik eymen :) bian önce herşey ii olur inş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…