2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kontrolden ciktik kizim 2200 gr olmus doktor normal diyor ama bana az gibi geldi kilosu bu aralar sicaklardan istahim tamamen kapandi kizimi iyi besleyemedim demekki. Hersey normal dogum pozisyonunuda almis ama kan degerim ayni 9 kusurlerde devam ediyor bi turlu 9 uzerine cikaramadim. Neyseki dusme yok bu sekilde kalmaya devam ederse sorun olmaz dedi doktorum. Ama sizlerden duydugum kadariyla 12 olmaliymis en dusuk yanlismi hatirliyorum acaba

ayyy aynı bennnn :) bu kadar özetle anlatılabilir birden çıkacak diye çok korkuyorum o kadar yani bebeğin kilosundan olabilir mi peki 32 kaftalıkken 2300 kg ölçmüştü dr ama

Tarsus'a gezmeye gittiğimde kaynar çayı diye bi çay içmiştim. Lohusa şerbeti yerine bu çaydan yaparlarmış :) içerisinde yanlış hatırlamıyorsam 7 çeşit baharat vardı. Orda sıcak içmiştim, üzerine de ceviz koymuşlardı ama istanbula döndüğümde soğuk da denedik tadı gene güzeldi. Poşetle de satıyorlardı orda, istanbuldaki aktarlar da genelde biliyor bu çayı :) ben de lohusa şerbetinde içi bayılanlardanım, çok şekerli birşey.. Ya vişne şerbeti, ya kaynar çayı ya da karanfil zencefil gibi şeylerle karıştırılmış lohusa şerbeti yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem eltime yapmıştı zencefili ve karanfili hatırlıyorum başka şeyler de koymuştu ve kırmızı lohusa şekerini şeker niyetine eklemişti. Tarifini alınca burda paylaşırım onun da :)

canım şu an o kadar soyutum ki. hiç bir şey yapmıyorum. yapamıyorum doğrusu. bir kere affedersem devamı gelir mi bilmiyorum. eşim unuttuğumu sanıyor. öyle de sansın. varsa devam eden birşey kendi kendine önüme düşer. zamanla dikkatli davranmayı unutacak. aynen insan başına gelmeden bilemez. bu bi acizlik değil. ben ona muhtac degilim çok iyi biliyor bunu. arkamı dönüp gidebileceğimi de cok iyi biliyor. tek düşüncem daha doğmamış oğlum. babasının annesinin kokusundan uzak kalmasın. iki sevgiyi de bi arada alsın.

paylaş canım alternatif olsun bize de. kaynar cayı dediğini de aktarlardan bulabilir miyiz ki. üzerine ceviz falan iyi fikir aslında

ayyy aynı bennnn :) bu kadar özetle anlatılabilir birden çıkacak diye çok korkuyorum o kadar yani bebeğin kilosundan olabilir mi peki 32 kaftalıkken 2300 kg ölçmüştü dr ama

Ben kendimce kilosuna bağlıyorum çünkü tombikleşmeden önce bu kadar dertli değildim bu durumdan :) benim oğlum da 32.haftasının sonunda 2.550ydi :) o sızıyı hissettiğimde uzanıyorum, kasıldığım zaman da mümkün olduğunca hareket etmemeye çalışıyorum. Gerçi ben hareket etmesem de oğlumun hareketleri maşallah güçlendi onun dönüşü bile canımı yakmaya yetiyor ama.. Benim hareket etmemem bir nebze rahatlatıyor :) bir kere rahimde yumuşama ve düzenli kasılmalarım sebebiyle hastanede yatmıştım ben. Şimdi de korkuyorum hep ama doktorum da her seferinde normal bunlar normal diyor yolluyor. Herşey normal zaten beynim yandı ne neden diye düşünmekten :)

Sorma valla sinir oluyor insan. Benim annem baska sehirde ablam da yeni dogum yapti..kayinvalide desen yazlikta keyifte.eminim ki doguma bile gelmez tatili birakip. Sagolsun annem aldi yapti cocugumun her seyi...insan bir sey beklemese bile en azindan bi sorsun istiyor ne eksiginiz var diye

ahh annelerimiz ahhh..benimkide doğumdan bir hafta önce gelirim diyor.bende haftasonu sadece hastaneye götüreceklerimi yıkayıp hazırlıcam...bikaç hafta sonrada evin temizliği olur..perdeler duvarlar vs..annem geldiğinde herşey hazır olur oda sadece benimle ilgilenmiş olur inşş

canım iyi günlerde kullanın.çok güzelmiş.

canım ben başka hastanede ölçtürdüm.daha fazla çıktı ama demirim düşmüş.
geçende ben yazmıştım hemoglabin değerim artmıyor,düşüyor diye.
doktor demir hapını 2 ye çıkardı.hemoglabinde en düşük değer hastaneden hastaneye aralıklar değişiyor ama
benim gittiğim hastanedede 12 olmalı.

merhaba kızlar umarım herkes iyidir.
vakit yaklaştıkça benimde stresim arttı biraz itiraf edeyim
Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize.
kızlar hastane çıkışı alıcam.ama kararsız kaldım.hastaneler çok sıcak
sizin hastane çıkışları uzun kollu mu?yinede üşür diyorlar ama,
siz nasıl yaptınız?

Canim Benim kan degerimde dusmustu doktorum 10 nun altina dusmedikce sorun olarak gormuyoruz dedi sanirim surekli bir dusus olursa sikinti oluyor.

paylaş canım alternatif olsun bize de. kaynar cayı dediğini de aktarlardan bulabilir miyiz ki. üzerine ceviz falan iyi fikir aslında

Kaynar çayı dediğimde çengelköy baharatçısı bana hazırlayıp vermişti. Acaba büyük aktar olduğundan mı biliyorlar diye merakımdan mahalle arasındaki aktara da sordum o da biliyordu hazırladı :) ama şöyle birşey var en güzeli tarsustan getirdiğim pakettekinin tadıydı. Gramajları farklı biliyorlar sanırım. Ben netten bulmuştum bi tarif. Onlar da tarsustan getirdikleri paketi açıp tek tek gramajını hesaplayıp yazmışlar :)) aktar bilmese de bu ölçülerle hazırlatılabilir sanırım :)

http://kuzeytan.kadinlarkulubu.com.tr/2010/06/kaynar.html?m=1
Bu kadınlar kulubü yazan kısmına blogspot yazmanız gerekiyor. Neden linkler böyle çıkıyor anlamadım

kızlar birde ben dolaba vişne attım.doğumdan sonrası için.
pişeceklerden semizotu ve madımak var 7 şer poşet.
dondurucuya biraz içli köfte börek sarmayı düşünüyorum.
kurutmalıklarıda birkaç haftaya yapmayı düşünüyorum,
doğumdan sonra rahat olur yapması.
bunun dışında daha ne bebek ne de kendim için en ufak bişey almadım.
bu hafta inşallah.oğlumdan kalma kıyafetleri yıkayıp ütüledim bir tek.

özlem senmiydin tuzlu kurabiye tarifi vereck olan..kaçırdım ben tarifi ya

reklama giriyor sanırım ondan otomatik olarak site önlem alıyor

paylaşırsan sevınırım canım bende 10 paket vişne attım dondurucuya gelenlere ikramlık şerbet yapıcam karanfil ve tarçın kuyup ...sende tarıfını yazarsan sevınırım

Benim aldığım hastane çıkışları hep uzun kollu. Ya her kafadan bi ses çıkıyor, umarım yanlış yapmam ama biraz içgüdüsel olarak hareket etme kararı aldım ben bu konuda yani hani derler ya bebek anneden bir kat fazla giymeli diye öyle davranacağım. Uzun kollu giydireceğim ama içerisine o incecik zıbınlardan mı yoksa yarım kollu mu yoksa kolsuz body mi giydireceğime kendime göre karar vermeye karar verdim ben. E yanımızda battaniyemiz de olacak, bi de üstüne hava zaten sıcak o kadar gelen giden arasında da onlar da sıcaklar muhtemelen. Üşütmeyelim diye yavrucağa isilik döktürmekten korkuyorum ama bu konuda bildiğimi okurken annem ve kayınvalidemden de korkmuyor değilim

ben hiç yapamıyorum zaten..haftasonu bitek yatak odamı toparlmaya çalıştım bebeğin beşiğini eşyalarını koyacağım şifonyeri sildim..gerini eşim yapıyor..zaten uykusuzluk vs öldürüyor bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…