2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
canım ben normal kolsuz çıtçıtlı alta..üstede hastane çıkışını giydirmeyi düşünüyorum..çorap giydiriliyormu bilmiyorum..bide ince yelek götürecem üstüne giydiriler belki.çünkü hastane odaları genelde serin oluyor..battaniyede alıcaz zaten yanımıza

sağol cnm ama aramızda 2hafta var hamilelikte 1hafta bile çok çok farkediyor ,ondan agırlaşmışındır ,bna bakma ben zaten oldum olası boyleyimdir kendi işimi kendim yapmayı severim ,birde acısınımınçıkarıyorum nedir :)ben ilk aylarda yattım düşük tehlikem vardı kanamalar sancıla bulantılar çok agırdı :)şimdiyse bu ağırlık bna vız geliyor halime şükrediyorum yazında yatağa çakılı kalmadım diye

paylaşırsan sevınırım canım bende 10 paket vişne attım dondurucuya gelenlere ikramlık şerbet yapıcam karanfil ve tarçın kuyup ...sende tarıfını yazarsan sevınırım

Ben erikleri yada kuşburnunu karanfil ya da tarçınla yapıyorum şerbet yaparken. Önce su ile şekeri kaynatıyorum sonra suya 1 limon sıkıyorum sonra da meyveden önce karanfilleri yada kabuk tarçını ekliyorum. Aroması ve rengi suya çıkana kadar kaynatıp sonra karanfil yada tarçınları topluyorum, sonra dondurucudan çıkardığım meyveleri atıp tekrar kaynamasını bekliyorum. Kaynamaya başlayınca da altını kapatıyorum. Limon ve karanfil biraz tatlılığını kırıyor hafif bi mayhoşluk katıyor :) Vişneye yakışır mı diye bilemediğimden tarçın yada karanfil koymamıştım hiç onu da deniyeyim :)

Ne mutlu sana canım oyle bir kayınvaliden olduğu için bizimki hala iş bekliyor
Allah razı olsun, eşimin ailesinin hepsi öyle gelinlerini el üstünde tutarlar, teyzeleri kayınvalidem görümcem kuzenleri hep yardımcıdırlar. Ailede kadına karşı özel bir hassasiyet var, korur kollarlar ağır iş yaptırmazlar. Erkekler birçok işte yardımcı destekleyicidirler. Tabi bu durum karşılıklar bende onlara karşı öyle davranıyorum. gül gibi geçinip gidiyoruz çok şükür :)

canım ben ilkini kışın doğurdum.ama kışın bile aşırı sıcak oluyor hastaneler.
bebeği nasıl giydirdiler hatırlamıyorum bile sezeryandan kendime gelememiştim.
mantıken içi kısa kollu olur.içine giydirdiğimiz alt üst zıbın daha iyi olur ilk aşamada.
hangisi batarsa o çıkartılır.dış kısmıda uzun kollu olur diye tahmin ediyorum.
inşallah isilik olmaz dediğin gibi.ya da sadece uzun kollu bodyler yeterli mi olur bilemedim.

Eltimde eltim çok terliyor, üşütür diye odadaki klimayı açmıyorlardı. Erimiştik odada hem de nisan ayında. Hep aklıma o geliyor bide şimdiki havayı düşününce bilemiyorumki çorap yelek koyacağım ben de inşallah ama artık öğreniriz heralde. Hiç olmadı lahana gibi giydiririm, terlerse tek tek katlarını azaltırım diyorum ya doğuran annelerimizden bu konuda bilgilendirme beklemekteyim şahsen :))

kendi durumumuza göre ayarlatırız odalarımızın ısısını artık..yanımızda büyüklerde olucak..bakalım şimdi onlarda yazar öğrenelim..sonuçta hazırlıklı gidicez duruma göre ya azaltıcaz yada sarıp sarmalıcaz

Bende kimseye birşey diyemem yardım edin bana diye, annem dün iş yapcam zorlayacağım kendimi diye korkup gelmiş, ben çağırmadan geliyorlar. Eşim zaten biraz pimpirikli neredeyse 2 kiloluk şeyi bile taşımama izin vermicek :)) onlardan gizli saklı ufak tefek şeyler yapıyorum. Bu sabah dolap içlerimi falan temizlemeye başladım, bugün sandalyelerimi, kapılarımı, mutfak dolaplarımın alt kısmını temizlemeyi planlıyorum. Onlar gelene kadar en azından aç buçuk toparlayayım ki içim rahat etsin. uzanacağım ağır kaldıracağım şeyleri onlara bırakıyorum. Ben geçen yıl rahip iltihabından dolayı bir bebek kaybettim. İş yaptırmak istememelerinin altında oda yatıyordur belki ama ben kendimi iyi hissediyorum ufak tefek şeyler yapmak için en azından, zorlamıyorum senin gibi ağır ağır mola vererek yapıyorum. İnşallah hepimizin temizliği işleri kolaycacık biter

himm baya avantajliymis.aylık mi 30 TL

Canm baktımda bana fiyatı biraz fazla geldi sanrm yükselmiş terlik taç 100 yinede Sağol yardımcı olduğun için

ben mecburen yardımcı alıcam..kendim hayatta yapamam bu karınla...sende dikkat et canım.eşin haklı bence.eğilip bükülürken yada bişeye uzanırken Allah korusun bebişlere zarar gelmesin

nolcak ki, burada birbirimizin tüm dertlerine sevinçlerine ortak oluyoruz. Birlikte sevinip birlikte üzülüyoruz. Gelmişim bir ütüne bir işine yardım etmişim çok mu :) Rabbim inşallah hepimizden razı olsun ve işlerimizi kolaylaştırsın hep güzellikler versin hazinesinden.. Benimde kayınvalidemin hem astımı hem şekeri var, çok büyük şeyler yapamasa da yinede destek oluyor çok şükür. Annem kayınvalideme göre daha dinç elim kolum oldu hamilelikte. Dün diyorum ikisine ne ben sizin hakkınızı nasıl ödeyeceğim diye :) dalga geçiyorlar benle günlük ücretimizi yazar göndeririz ona göre ödeme yaparsın diye.. Hepsi hallolur merak etme, önemli olan bebeklerimizin sağlıkla dünyaya gelmesi ve bizlerin onlarla güzel ilgilenebilmemiz. Aslında bizler abartıyoruz bu temizlik ve hazırlık işini. Oysa çok eskiden lohusalar 40 gün rahatsız edilmezmiş, ki dinlenebilsin bebeğine alışsın, hamileliğin ve doğumun tüm yıpratıcı etkilerini üzerinden atsın diye, çok özel ve mahrem bir süreç çünkü. Oysa şimdi öyle mi daha hastanede başlıyor ziyaretler. Bebekelerimizle yaşayacağımız belki de en sessiz ve sakin yalnız olması gereken anları bu şekilde yaşıyoruz. Eski insanlar daha düşünceliymiş dedirtiyor duyunca

ben mecburen yardımcı alıcam..kendim hayatta yapamam bu karınla...sende dikkat et canım.eşin haklı bence.eğilip bükülürken yada bişeye uzanırken Allah korusun bebişlere zarar gelmesin
Haklısın misk, eşimde haklı biliyorum ama herşeyi annemler bırakmaya da utanıyorum. Mola vere vere çok yorulup zorlanmadan birşeyleri halletmeye çalışıyorum işte. Belki de çok kilo almadığım için kendimi hala yapabilir hissediyorum, karpuz gibi bir karnım var sadece :) yinede 36. hafta bitti daha dikkatli olmalıyım sanırım

Canım benim hep 10-11 civarı seyrediyor en az 12 olması gerekiyor diye sartlandirma kendini 10 çıktığında bile doktorum sıkıntı değil demisti...

SUHAN , K kuzucuk87 kızlar evden mi hastaneden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama Dr hep diyo ki sana sıcak geliyorsa ona da sıcaktır; üşürsen o da üşür kendi ısımıza göre ayarlıcaz, ben öyle patik, yelek almadım, sadece bi Penye hırka attım çantasına kullanmam muhtemelen ama yedek olsun zaten battaniye de koyduk serin olursa tulumunun üstüne onu sararız, çok giydirmek te iyi değil isilik oluyor sonra bebişler

Kızlar aranızda 80 85 kilo üstü hamile kalan varmı,?? Ne kadar kilo aldı bu kilo grububdakiler merak ediyorum tabi paylaşak isterseniz..

Verdim canm tekrar ataym sana resmi

ben bu tarifin aynısını yapıyorum sadece içinde sirke yerine yarım limonun suyunu koyuyorum. çok çok lezzetli ve bereketli oluyor. kavanoza koyup agzını kapalı tutarsanız baya uzun süre taze kalıyor. tam pastane kurabiyesi gibi ağızda dağılıyor. küçük küçük simit şeklinde yapıp yumurta akına ve susama da batırıp yapıyorum bazen. o da çok güzel oluyor. kesinlikle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…