Esim tatilde dolayisiyla genelde hep evde ev kusu zaten buara hayvanlara bakmak icin iki saatligine gidiyor.o ara yaptim yaptim yoksa yapmama izin vermiyor.tatile gitmedik sitenin havuzuna girse bir iki saat ordan kazanirim ama yok diyorum ya basim da bekci o yuzden herseyim agir gidiyorBende kimseye birşey diyemem yardım edin bana diye, annem dün iş yapcam zorlayacağım kendimi diye korkup gelmiş, ben çağırmadan geliyorlar. Eşim zaten biraz pimpirikli neredeyse 2 kiloluk şeyi bile taşımama izin vermicek :)) onlardan gizli saklı ufak tefek şeyler yapıyorum. Bu sabah dolap içlerimi falan temizlemeye başladım, bugün sandalyelerimi, kapılarımı, mutfak dolaplarımın alt kısmını temizlemeyi planlıyorum. Onlar gelene kadar en azından aç buçuk toparlayayım ki içim rahat etsin. uzanacağım ağır kaldıracağım şeyleri onlara bırakıyorum. Ben geçen yıl rahip iltihabından dolayı bir bebek kaybettim. İş yaptırmak istememelerinin altında oda yatıyordur belki ama ben kendimi iyi hissediyorum ufak tefek şeyler yapmak için en azından, zorlamıyorum senin gibi ağır ağır mola vererek yapıyorum. İnşallah hepimizin temizliği işleri kolaycacık biter
Kızlar aranızda 80 85 kilo üstü hamile kalan varmı,?? Ne kadar kilo aldı bu kilo grububdakiler merak ediyorum tabi paylaşak isterseniz..
hastane için cat..bende penye yelek koyacam battaniyede olucak zaten..tmmdır bilgiler için sağol canımSUHAN , K kuzucuk87 kızlar evden mi hastaneden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama Dr hep diyo ki sana sıcak geliyorsa ona da sıcaktır; üşürsen o da üşür kendi ısımıza göre ayarlıcaz, ben öyle patik, yelek almadım, sadece bi Penye hırka attım çantasına kullanmam muhtemelen ama yedek olsun zaten battaniye de koyduk serin olursa tulumunun üstüne onu sararız, çok giydirmek te iyi değil isilik oluyor sonra bebişler
Canim cok tesekkur ederim inan okadar iyi geldiki mesajin cok tesekkurler aynen iyiki varsiniz sizlerle konusunca yalnizligim ucup gidiyo))nolcak ki, burada birbirimizin tüm dertlerine sevinçlerine ortak oluyoruz. Birlikte sevinip birlikte üzülüyoruz. Gelmişim bir ütüne bir işine yardım etmişim çok mu :) Rabbim inşallah hepimizden razı olsun ve işlerimizi kolaylaştırsın hep güzellikler versin hazinesinden.. Benimde kayınvalidemin hem astımı hem şekeri var, çok büyük şeyler yapamasa da yinede destek oluyor çok şükür. Annem kayınvalideme göre daha dinç elim kolum oldu hamilelikte. Dün diyorum ikisine ne ben sizin hakkınızı nasıl ödeyeceğim diye :) dalga geçiyorlar benle günlük ücretimizi yazar göndeririz ona göre ödeme yaparsın diye.. Hepsi hallolur merak etme, önemli olan bebeklerimizin sağlıkla dünyaya gelmesi ve bizlerin onlarla güzel ilgilenebilmemiz. Aslında bizler abartıyoruz bu temizlik ve hazırlık işini. Oysa çok eskiden lohusalar 40 gün rahatsız edilmezmiş, ki dinlenebilsin bebeğine alışsın, hamileliğin ve doğumun tüm yıpratıcı etkilerini üzerinden atsın diye, çok özel ve mahrem bir süreç çünkü. Oysa şimdi öyle mi daha hastanede başlıyor ziyaretler. Bebekelerimizle yaşayacağımız belki de en sessiz ve sakin yalnız olması gereken anları bu şekilde yaşıyoruz. Eski insanlar daha düşünceliymiş dedirtiyor duyunca
SUHAN , K kuzucuk87 kızlar evden mi hastaneden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama Dr hep diyo ki sana sıcak geliyorsa ona da sıcaktır; üşürsen o da üşür kendi ısımıza göre ayarlıcaz, ben öyle patik, yelek almadım, sadece bi Penye hırka attım çantasına kullanmam muhtemelen ama yedek olsun zaten battaniye de koyduk serin olursa tulumunun üstüne onu sararız, çok giydirmek te iyi değil isilik oluyor sonra bebişler
Az almışsın sen canım ben 92 le hamile kaldım 87ye düştüm şimdi 98 oldum sabah dehşete düştüm resmen ve dahada alırım diye korkuyorum son ay sanırım 3 kilo aldım azda yiyorum bebiş alıyo deswm oda daha 2300lerde hakkımızda hayırlısıcanım ben malesef o gruptayım. tam 87 kiloyla hamile kaldım. şu an 89 kiloyumiki kilo aldım o da bebiş zaten. doktorum çok sıkı tutuyor. kilo alma diye sürekli uyarıyor. umarım doğumdan sonra verebiliriz.
Evet boyle hesapla olacak is değil sanirim en iyisi muane gunumu beklemek ve cevabi doktordan almak çünkü kime gore yaptiysam hep farklı hesaplar cikiyor muane gunumese 1 hafta var acaba son aylarda iki haftada bir cagirmasi gerekmiyordu benin 1 ay olacak muane gununu beklemeden gitsemmi acabaBenim de 18 aralik ama takipler sirasinda gec dollenme olduguna karar verdi doktorum ve 24 eylul olan tahmini dogum tarihini 30 eylule cekti. Bence bu konuda seni surekli takip eden doktorun yorumu onemli, yaptigin hesap kafani karistirabilir.
Canım bence normal bebek büyüdüğü için hareketleri hem can yakıyor hem de karnımızı çok kastırıyor, benim de yaklaşık 1 aydır öyle, ama son 10 gündür çok kasılıyor toplanınca, Dr Um öyle dedi sen de gidince bi sorarsın canımGünaydın bayanlar bir şey sormak istiyorum benim gibi olan varmı merak ediyorum bi kaç gündür karnım çok kasılıyor taş gibi oluyor bebeğim haraket ettiğinde canım çok yanıyor birde aşağıya çok baskı hissediyorum buda ara ara canımı çok yakıyor normal mi sizce..
Doktorun SAT tarihine bakip tahmini doğum tarihi 20 eylül dedi muane etti bebeğe bakti tahmini doğum tarihi 7 eylül dedi kafam karisti oyuzden bir hunlar sezeryan tarihini normal doğum tarihimmi bunlari orda sormak aklima gelmedi eve gelince kafamda deli sorular sonra basladim tekrar kendin hesaplamaya calismaya.durum bundan ibaret yani canimsenin SAT tarihin kaç..doktorun bu konuda bişey demiyormu neden kendin hesaplamak zorunda kalmışsın
Canım Hakkımızda Hayırlısı umarım hemen sutumuz gelir...sen yine genel olacaksın değil mi?Canım ben de genel taraftarıyım; Allah ne kısmet ettiyse zaten hangisi olursa olsun yaşanacak yaşanır; Allah güzellikler yazsın inş hepimize; süt içinde canım eğer sezeryan öncesi kendi kasılmaların başlamışsa ayılma sonrası hemen gelebilir ama öyle çok bi süt bekleme yani üzülme diye ben niye az diye üzülmüştümbaşta; ilk süt biliyorsundur az ve açık beyaz , benim öncesinde doğum başlamamış olmasına rağmen doğumdan sonra oğlumu hep göğsüme tuttum 1 saat sonra gibi ilk süt geldi sonra ilk gece devamı gelmedi sonra ertesi gece koyu süt geldi çok şükür
Kızlar önceden muhabbeti olmuştu 3 hurmaya 3 Yasin okunup çantasına koyacak olan vardı Yasinler hurmalara ne niyetle okunacaktı hatırlayanınız var mi?
Canım bende adanaliyim bizde yaparız doğumdan sonra gelenlere ikram edilir ben çok seviyorum üstünede bol ceviz bol bol süt yapar hemde evde mis gibi kokar
Canım benim gorumcelerim herseyini aldılar ben hiç kıyafet almadım inan dünya kadar kıyafet almışlar çok hevesliler eşim tek erkek çok düşkünler geçende bilekligini bile almışlar...sadece çok tembellerSorma valla sinir oluyor insan. Benim annem baska sehirde ablam da yeni dogum yapti..kayinvalide desen yazlikta keyifte.eminim ki doguma bile gelmez tatili birakip. Sagolsun annem aldi yapti cocugumun her seyi...insan bir sey beklemese bile en azindan bi sorsun istiyor ne eksiginiz var diye
Canım zaten onlar bebeği emmeye zorlıcaklar, mecbur kalmadıkça mama dahi vermezler bizim 1 kere vermişlerdi sütüm tam gelene kadarDün dogum yapacagım hastane ile görüştüm bebek bezi ıcın prima kullaniyorlarmis gerekli olduğu halde mama kullanılırsa da aptamil veriyorlarmış prima tamam da aptamil nasıl acaba tecrübeli anneler yardım sezeryan olacagim ıcın o telasede bir de bunu düşünmeyeyim...Velhasıl aptamil iyi midir
Bende arttırayım bakalım inş geçer. ,çok sağol cnmKizlar benim oyleydi aynen su tuketimimi artirdim iki lt kadar. Dk basi tuvaletteyim ama sislerim buyuk olcude indi. Cok rahatim su an cok sukur.
Cnm güldürdün bni allah ta seni güldürsün :)demek eşin cins cins bakıyor ha gobeğini oynattıkça :)çok tatlısınız :)hay allah yaGüzel arkadaşım, şimdi sana ne yazsak içinde yaşadığın karmaşık duyguları hafifletmeyecek eğer sen bu kötü düşüncelerden kurtulmak istemezsen. Hamilelik zor bir süreç ve herkese farklı etki ediyor, bazen çok fazla hassas olabiliyoruz ya da yanlış anlıyoruz. Belki öyle bir durumdur içinde olduğun kimbilir. Bir çoğumuz yaşıyoruz benzer durumları. İçin rahatlar diye ben anlatayım son zamanlarda yaşadıklarımı. Bebek hazırlıkları için fazla fazla yetecek paramız vardı kenarda, sonra eşim 2 ay önce araba almaya karar verdi fakat alacağımız araba hem nakit birikimimizin tamamını götürüyor hemde bizi fazlasıyla borca sokuyordu. İlk başta korktum ne yapıcaz alınacaklar için diye, bu süreçte benimde kenarda duran param vardı, eşime onu da verdim. Böylece sıfır birikimle devam ettik son 3 aya, böyle bir durumdayken havalar çok sıcak diye eşim klima almaya niyetlendi. Daha alınacak çok şey var, bebeğin doğumu, arabası oto koltuğu, ee kurban bayramı geliyor kurban, sonra bebek mevlüdü, inşallah bebeğin akika kurbanları derken fazlasıyla ödeme yapmamız gereken yer olacak. Hal böyle ben ekstra hiçbir masraf yapmak istemiyorken kocam klima almaya niyetleniyor ve daha bir sürü para harcanacak ama beni rahat ettirecek şey yapıyor. Çok şükür kötü bir durumda kullanacağımız başka birikimlerimizde var, fakat orayı dokunmayı aklına bile getirmiyor ben önersem gerek yok ben elimden geldiğince halledicem diyor. Bunları yapıyor ama sadece benim rahatımı düşündüğü için, ben rahat edeyim diye yapıyor. Belki senin eşinde sadece senin rahatın için yapıyordur bu harcamaları öyleyse ferahlat içini eşlerimiz bizim rahatımız için çalışıyorlar.
Hiç korkma nasıl baba olacak diye, 36.haftayı bitiriyorum bugün ama eşim neredeyse bir kez bile elini göbeğime koyup dinlemedi oğlumuzun hareketlerini, çünkü korkuyor tedirgin. Ellemekle zarar vereceğini falan düşünüyor sanırım. Ben göbeğimle oynadıkça bebişi hareketlendirmek için dehşetle bana bakıyor, sanki çocuğu dövüyormuşum gibi :)) bazen erkekler garip olabiliyor merak etme, bir doğsunlar öyle güzel baba olacaklar ki
Cnm ben dr a sordum kaç kere ütülemeye gerek yok diyor ,hatta deterjanla değil boşta suyla makinaya atın bile demişti birisi ,çamaşırlar için ,yani kendini birde ütülemek için yormaGünaydın kızlar inşallah bel ağrısız bacak kasik ağrısız csmasirlarimizi yikayacagimix utulerimizi bitirecegimiz bigün olur)))))daha hayal bu benim için ben yıkmaya devammm))))))
Cnm sen a çıcakmısın ,aslında çok iyi olur ,burda sayfalar çok çabuk ilerliyor takip edilemeyebilir ,doğum hikayelerikızlar eylül annelerinin doğum hikayeleri diye bir konu açalım bence.toplu durur hem herkesinki
Ya acaba kiraz sapı mısır puskulu falan kaynatıp hergün bir bardak içsekmi ?,zararı olurmukisenin gene ayağın ve bileğin şiş canım. dua et. benim el parmaklarım da şişti. hatta geceleri elimi yumruk yapamıyorum. el parmak uçlarım avucuma değmiyor. hatta şimdi bile yumruk yaparken ellermin eklem yerleri acıyor. ayaklarımı sen düşün artık. balon oldum uçacam yakında.
Ya aynen bende reçel falan yapıyorum :)vişne şeftali ,buzluğa hamır işleri ,ya ben kendime atraksiypn aruyorum ?,yoksa kafayı yicem ,doğudayız eşim polis ,aklıma abuk sabık şeyler geliyor ,lahusa depresyonuna girmem umarımaynı durum bende de var. işteyken eve gidince bunları bunları yapacağım diye hayalimde tüm işleri sıraya sokuyorum. akşam eve kendimi zor atıyorum. bebişin herşeyini yıkadım ütüledim ama daha o kadar cok iş varki. çantam da hazır değil. iki gündür kışlık hazırlıgı yapıyorumkendimi taza fasulye bamya barbunyaya adadım resmen bu kış misafirim çok olacak. o yüzden dondurucuyu dolduruyorum. haftaya kardeşimin düğünü var. o çok ayrı zaten. bebişime fırsat kalmıyor bile. napacağım bilmiyorum. amaann diyorum hastane çıkışlarını alır gideriz :)
Bak benimde bir tarifim var ,hibisküs bir tutam ,vişne ,erik ,kakule tarçın ve karanfil ,varsa reyhan bir demek şeker iyice kaynatıyorsun sonra bunları süz ,aynu şu ramazan şerbetleri varya onun gibi andan güzel oluyorTarsus'a gezmeye gittiğimde kaynar çayı diye bi çay içmiştim. Lohusa şerbeti yerine bu çaydan yaparlarmış :) içerisinde yanlış hatırlamıyorsam 7 çeşit baharat vardı. Orda sıcak içmiştim, üzerine de ceviz koymuşlardı ama istanbula döndüğümde soğuk da denedik tadı gene güzeldi. Poşetle de satıyorlardı orda, istanbuldaki aktarlar da genelde biliyor bu çayı :) ben de lohusa şerbetinde içi bayılanlardanım, çok şekerli birşey.. Ya vişne şerbeti, ya kaynar çayı ya da karanfil zencefil gibi şeylerle karıştırılmış lohusa şerbeti yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem eltime yapmıştı zencefili ve karanfili hatırlıyorum başka şeyler de koymuştu ve kırmızı lohusa şekerini şeker niyetine eklemişti. Tarifini alınca burda paylaşırım onun da :)
cnm ben 85le hamile kaldım 3ayın içinde kilo versim bulantı falan derken 76ya düştüm ,şimdilerde 86kiloyum ,yediiğimden hiç kısmadım :)an ca bukadar ama bu ara biraz sınırlıcamKızlar aranızda 80 85 kilo üstü hamile kalan varmı,?? Ne kadar kilo aldı bu kilo grububdakiler merak ediyorum tabi paylaşak isterseniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?