2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Esim tatilde dolayisiyla genelde hep evde ev kusu zaten buara hayvanlara bakmak icin iki saatligine gidiyor.o ara yaptim yaptim yoksa yapmama izin vermiyor.tatile gitmedik sitenin havuzuna girse bir iki saat ordan kazanirim ama yok diyorum ya basim da bekci o yuzden herseyim agir gidiyor ben yaparim diyor ama onun eline bez vermek demek benim olumum demek bir masanin ustunu silmesi bir saat.benim gibi biri aceleci biri cildirir.bizimkilerin tek derdi inat etmede temizlikci tut kendileri oyle yapiyor.dolayisiyla bana gelip evi temizlemezler kadini gonderirler

Kızlar aranızda 80 85 kilo üstü hamile kalan varmı,?? Ne kadar kilo aldı bu kilo grububdakiler merak ediyorum tabi paylaşak isterseniz..

canım ben malesef o gruptayım. tam 87 kiloyla hamile kaldım. şu an 89 kiloyum iki kilo aldım o da bebiş zaten. doktorum çok sıkı tutuyor. kilo alma diye sürekli uyarıyor. umarım doğumdan sonra verebiliriz.

hastane için cat..bende penye yelek koyacam battaniyede olucak zaten..tmmdır bilgiler için sağol canım

Canim cok tesekkur ederim inan okadar iyi geldiki mesajin cok tesekkurler aynen iyiki varsiniz sizlerle konusunca yalnizligim ucup gidiyo))

bende senin gibi düşünüyorum ama başımda hem annem hem kayınvalidem olacak. bu konuda çok tartışacağımız kesin.

@carnat suan önemli olan tek şey sen ve bebeğin doğum yaklaştıkça böyle kendimize dert arıyoruz sanırım kimseye ihtiyacımız yok bizim biz koca yürekli anneler olacağız bazımız şanslı etrafında doğru insanlar var bazımız daha güçlü olmak durumunda

Kızlar önceden muhabbeti olmuştu 3 hurmaya 3 Yasin okunup çantasına koyacak olan vardı Yasinler hurmalara ne niyetle okunacaktı hatırlayanınız var mi?

canım ben malesef o gruptayım. tam 87 kiloyla hamile kaldım. şu an 89 kiloyum iki kilo aldım o da bebiş zaten. doktorum çok sıkı tutuyor. kilo alma diye sürekli uyarıyor. umarım doğumdan sonra verebiliriz.
Az almışsın sen canım ben 92 le hamile kaldım 87ye düştüm şimdi 98 oldum sabah dehşete düştüm resmen ve dahada alırım diye korkuyorum son ay sanırım 3 kilo aldım azda yiyorum bebiş alıyo deswm oda daha 2300lerde hakkımızda hayırlısı

Benim de 18 aralik ama takipler sirasinda gec dollenme olduguna karar verdi doktorum ve 24 eylul olan tahmini dogum tarihini 30 eylule cekti. Bence bu konuda seni surekli takip eden doktorun yorumu onemli, yaptigin hesap kafani karistirabilir.
Evet boyle hesapla olacak is değil sanirim en iyisi muane gunumu beklemek ve cevabi doktordan almak çünkü kime gore yaptiysam hep farklı hesaplar cikiyor muane gunumese 1 hafta var acaba son aylarda iki haftada bir cagirmasi gerekmiyordu benin 1 ay olacak muane gununu beklemeden gitsemmi acaba

Dün dogum yapacagım hastane ile görüştüm bebek bezi ıcın prima kullaniyorlarmis gerekli olduğu halde mama kullanılırsa da aptamil veriyorlarmış prima tamam da aptamil nasıl acaba tecrübeli anneler yardım sezeryan olacagim ıcın o telasede bir de bunu düşünmeyeyim...Velhasıl aptamil iyi midir

Canım bence normal bebek büyüdüğü için hareketleri hem can yakıyor hem de karnımızı çok kastırıyor, benim de yaklaşık 1 aydır öyle, ama son 10 gündür çok kasılıyor toplanınca, Dr Um öyle dedi sen de gidince bi sorarsın canım

senin SAT tarihin kaç..doktorun bu konuda bişey demiyormu neden kendin hesaplamak zorunda kalmışsın
Doktorun SAT tarihine bakip tahmini doğum tarihi 20 eylül dedi muane etti bebeğe bakti tahmini doğum tarihi 7 eylül dedi kafam karisti oyuzden bir hunlar sezeryan tarihini normal doğum tarihimmi bunlari orda sormak aklima gelmedi eve gelince kafamda deli sorular sonra basladim tekrar kendin hesaplamaya calismaya.durum bundan ibaret yani canim

Canım Hakkımızda Hayırlısı umarım hemen sutumuz gelir...sen yine genel olacaksın değil mi?

Kızlar önceden muhabbeti olmuştu 3 hurmaya 3 Yasin okunup çantasına koyacak olan vardı Yasinler hurmalara ne niyetle okunacaktı hatırlayanınız var mi?

Onu ben bendeki kitaptan yazmıştım. 3ünü de çantana koymayacaksın ama. Bak aynen yazanı yazayım:

Çocuğun akıllı-uslu olması için doğuma yakın 3 hurmaya birer yasin suresi okunur.
Birinci hurmayı anne doğum sancısı başlayınca yer.
İkinci hurmayı anne doğumdan sonra yer.
Üçüncü hurma doğduktan sonra çocuğa tahnik ettirilir.
(Bu tahnik dediği de damağının o yiyecekle ovulmasıymış. Tahnik denileni yaparken zemzem ile hurmayı yumuşatanları da duydum, hurma arkasından bir iki damla zemzem içirine de)

Ben doğumumun kolay olması, sütümün bol ve faydalı olması ve de bebeğimin sağlıklı,akıllı, uslu olması için niyetlenip yapacağım inşallah :)

Canım bende adanaliyim bizde yaparız doğumdan sonra gelenlere ikram edilir ben çok seviyorum üstünede bol ceviz bol bol süt yapar hemde evde mis gibi kokar

Adanalı bi arkadaşımız olarak kaynar konusunda tam tarif ve saklama bilgisi verebilirmisin acaba :) attığım linkteki tarif benim tarsusta içtiğimd çok çok benziyordu, doğru mu sence de? Şimdi arkadaşlardan ilk yapan olacaktır belki, yanlış yönlendirmiş olmıyayım :) ben kaynarı hazırlayıp buzdolabında muhafaza edip içerken hafif ılıtıp üzerine az biraz tarçın ile ceviz döküyordum şimdi de öyle planlıyoum ama :)

Canım benim gorumcelerim herseyini aldılar ben hiç kıyafet almadım inan dünya kadar kıyafet almışlar çok hevesliler eşim tek erkek çok düşkünler geçende bilekligini bile almışlar...sadece çok tembeller

Canım zaten onlar bebeği emmeye zorlıcaklar, mecbur kalmadıkça mama dahi vermezler bizim 1 kere vermişlerdi sütüm tam gelene kadar

Kizlar benim oyleydi aynen su tuketimimi artirdim iki lt kadar. Dk basi tuvaletteyim ama sislerim buyuk olcude indi. Cok rahatim su an cok sukur.
Bende arttırayım bakalım inş geçer. ,çok sağol cnm

Cnm güldürdün bni allah ta seni güldürsün :)demek eşin cins cins bakıyor ha gobeğini oynattıkça :)çok tatlısınız :)hay allah ya
Bnde elimle gobeğime dürtüyorum eşimde kızcağızımı neen rahatsız ediyorsun diyor :)sonrada dyaanamıyor gobeğime ağzını dayayıp kızım yırım ben seni sen bi çik ısırıcam falan diyor :)bizimki içerde sestenmi ürküyor nedense ,bi tepinmeye başlıyor pıtırpıtır :)bnm eşte zannediyorki babasına tepki verdiyav sesten irkiliyor :)
Bunun dışında sana katılıyorum ,bak bebekler rızkıyla geliyor ,birde melenkoliye duygusallığa gerek yok daa ne var sırayla alınıversin ,ya küçücük çocul 100liralık beşiktemi yattı 500liralık bşiktemi nerden bilsin onu bırak bu bizim kuruntularımız ,ya bu sabilerin sevgiye ihtiyaçları var daha çok ,anne baba kendini rahatlatıyor alınıcakları aldıkça ,ya tabi olucak alınıcak herşey ama abartmanında luzumu yok :)rabbim ağız tadı huzur versin nolucak

Günaydın kızlar inşallah bel ağrısız bacak kasik ağrısız csmasirlarimizi yikayacagimix utulerimizi bitirecegimiz bigün olur)))))daha hayal bu benim için ben yıkmaya devammm))))))
Cnm ben dr a sordum kaç kere ütülemeye gerek yok diyor ,hatta deterjanla değil boşta suyla makinaya atın bile demişti birisi ,çamaşırlar için ,yani kendini birde ütülemek için yorma

kızlar eylül annelerinin doğum hikayeleri diye bir konu açalım bence.toplu durur hem herkesinki
Cnm sen a çıcakmısın ,aslında çok iyi olur ,burda sayfalar çok çabuk ilerliyor takip edilemeyebilir ,doğum hikayeleri

Ya acaba kiraz sapı mısır puskulu falan kaynatıp hergün bir bardak içsekmi ?,zararı olurmuki

Ya aynen bende reçel falan yapıyorum :)vişne şeftali ,buzluğa hamır işleri ,ya ben kendime atraksiypn aruyorum ?,yoksa kafayı yicem ,doğudayız eşim polis ,aklıma abuk sabık şeyler geliyor ,lahusa depresyonuna girmem umarım

Bak benimde bir tarifim var ,hibisküs bir tutam ,vişne ,erik ,kakule tarçın ve karanfil ,varsa reyhan bir demek şeker iyice kaynatıyorsun sonra bunları süz ,aynu şu ramazan şerbetleri varya onun gibi andan güzel oluyor eve gelenlere yapıyorsum millet nerden aldınız diye sorardı :)

Kızlar aranızda 80 85 kilo üstü hamile kalan varmı,?? Ne kadar kilo aldı bu kilo grububdakiler merak ediyorum tabi paylaşak isterseniz..
cnm ben 85le hamile kaldım 3ayın içinde kilo versim bulantı falan derken 76ya düştüm ,şimdilerde 86kiloyum ,yediiğimden hiç kısmadım :)an ca bukadar ama bu ara biraz sınırlıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…