Canım anneme sorim öyle net bilgi verim doğumdan sonra yapan olmazmı ki annenler falan sen hazirlarsin malzemeyi yedi türlü baharat falan tulbentin içine koyup tencerenin içine atıp kaybatiliyordu sanırım sıcak tuketiyoruz biz adı üstünde kaynar dur annemi arayim sorimAdanalı bi arkadaşımız olarak kaynar konusunda tam tarif ve saklama bilgisi verebilirmisin acaba :) attığım linkteki tarif benim tarsusta içtiğimd çok çok benziyordu, doğru mu sence de? Şimdi arkadaşlardan ilk yapan olacaktır belki, yanlış yönlendirmiş olmıyayım :) ben kaynarı hazırlayıp buzdolabında muhafaza edip içerken hafif ılıtıp üzerine az biraz tarçın ile ceviz döküyordum şimdi de öyle planlıyoum ama :)
ama b u durumda senin takviminde yanlış..3 ekim gözüküyor..kaç haftalık görülüyor bebeğin..öndemi gidiyor acaba haftasıDoktorun SAT tarihine bakip tahmini doğum tarihi 20 eylül dedi muane etti bebeğe bakti tahmini doğum tarihi 7 eylül dedi kafam karisti oyuzden bir hunlar sezeryan tarihini normal doğum tarihimmi bunlari orda sormak aklima gelmedi eve gelince kafamda deli sorular sonra basladim tekrar kendin hesaplamaya calismaya.durum bundan ibaret yani canim
bende merak ettimCanım anneme sorim öyle net bilgi verim doğumdan sonra yapan olmazmı ki annenler falan sen hazirlarsin malzemeyi yedi türlü baharat falan tulbentin içine koyup tencerenin içine atıp kaybatiliyordu sanırım sıcak tuketiyoruz biz adı üstünde kaynar dur annemi arayim sorim
Bence sakin ol bir sıkıntın yoksa 1 haftadan bir şey olmaz varsa da zaten randevuyu beklemek olmaz. Eylül sonu doğum yapacaklar olarak biz son aylara daha yeni giriyoruz :) İlk aylarda 10 günde bir giderken (ki o zaman düşük tehlikesi vardı) son görüşmemizden sonra izinlerimiz yüzünden 40 gün sonra görüştüm doktorla öyle denk geldi. Doktoruna güven bence sakin ol, tedirginlik daha kötü etki eder bebişlere. Bir aksilik hissetse doktorun vebaline girmez çağırırdı. Bence haftaya gidince 2 haftada 1 e düşürür zaten randevuları doktorun.Evet boyle hesapla olacak is değil sanirim en iyisi muane gunumu beklemek ve cevabi doktordan almak çünkü kime gore yaptiysam hep farklı hesaplar cikiyor muane gunumese 1 hafta var acaba son aylarda iki haftada bir cagirmasi gerekmiyordu benin 1 ay olacak muane gununu beklemeden gitsemmi acaba
Çok teşekkür ederim canım 3 hafta kaldı doguma yakın zamanda okurum ınsallah...acve hurması aldım ama ne niyetle okuyacağımızı hatırlayamadım...Onu ben bendeki kitaptan yazmıştım. 3ünü de çantana koymayacaksın ama. Bak aynen yazanı yazayım:
Çocuğun akıllı-uslu olması için doğuma yakın 3 hurmaya birer yasin suresi okunur.
Birinci hurmayı anne doğum sancısı başlayınca yer.
İkinci hurmayı anne doğumdan sonra yer.
Üçüncü hurma doğduktan sonra çocuğa tahnik ettirilir.
(Bu tahnik dediği de damağının o yiyecekle ovulmasıymış. Tahnik denileni yaparken zemzem ile hurmayı yumuşatanları da duydum, hurma arkasından bir iki damla zemzem içirine de)
Ben doğumumun kolay olması, sütümün bol ve faydalı olması ve de bebeğimin sağlıklı,akıllı, uslu olması için niyetlenip yapacağım inşallah :)
ya biraz saçma olucak ama totem gibi bişi yaptım...kızlardan biri açar heralde..yada sen aç istersen..daha konuyu açan olmadıBende arttırayım bakalım inş geçer. ,çok sağol cnm
Cnm güldürdün bni allah ta seni güldürsün :)demek eşin cins cins bakıyor ha gobeğini oynattıkça :)çok tatlısınız :)hay allah ya
Bnde elimle gobeğime dürtüyorum eşimde kızcağızımı neen rahatsız ediyorsun diyor :)sonrada dyaanamıyor gobeğime ağzını dayayıp kızım yırım ben seni sen bi çik ısırıcam falan diyor :)bizimki içerde sestenmi ürküyor nedense ,bi tepinmeye başlıyor pıtırpıtır :)bnm eşte zannediyorki babasına tepki verdiyav sesten irkiliyor :)
Bunun dışında sana katılıyorum ,bak bebekler rızkıyla geliyor ,birde melenkoliye duygusallığa gerek yok daa ne var sırayla alınıversin ,ya küçücük çocul 100liralık beşiktemi yattı 500liralık bşiktemi nerden bilsin onu bırak bu bizim kuruntularımız ,ya bu sabilerin sevgiye ihtiyaçları var daha çok ,anne baba kendini rahatlatıyor alınıcakları aldıkça ,ya tabi olucak alınıcak herşey ama abartmanında luzumu yok :)rabbim ağız tadı huzur versin nolucak
Cnm ben dr a sordum kaç kere ütülemeye gerek yok diyor ,hatta deterjanla değil boşta suyla makinaya atın bile demişti birisi ,çamaşırlar için ,yani kendini birde ütülemek için yorma
Cnm sen a çıcakmısın ,aslında çok iyi olur ,burda sayfalar çok çabuk ilerliyor takip edilemeyebilir ,doğum hikayeleri
Ya acaba kiraz sapı mısır puskulu falan kaynatıp hergün bir bardak içsekmi ?,zararı olurmuki
Ya aynen bende reçel falan yapıyorum :)vişne şeftali ,buzluğa hamır işleri ,ya ben kendime atraksiypn aruyorum ?,yoksa kafayı yicem ,doğudayız eşim polis ,aklıma abuk sabık şeyler geliyor ,lahusa depresyonuna girmem umarım
Bak benimde bir tarifim var ,hibisküs bir tutam ,vişne ,erik ,kakule tarçın ve karanfil ,varsa reyhan bir demek şeker iyice kaynatıyorsun sonra bunları süz ,aynu şu ramazan şerbetleri varya onun gibi andan güzel oluyoreve gelenlere yapıyorsum millet nerden aldınız diye sorardı :)
cnm ben 85le hamile kaldım 3ayın içinde kilo versim bulantı falan derken 76ya düştüm ,şimdilerde 86kiloyum ,yediiğimden hiç kısmadım :)an ca bukadar ama bu ara biraz sınırlıcam
O zaman mamayı da dert etmiyim diyorsun canım...of basak burcu kadını olmak bazen insani çok yoruyor detaylarda boğuluyorum bazen...Canım zaten onlar bebeği emmeye zorlıcaklar, mecbur kalmadıkça mama dahi vermezler bizim 1 kere vermişlerdi sütüm tam gelene kadar
Canım acve hurmasına yanlış bilmiyorsam peygamber hurması deniyor her baharatcida da yok sanırım...ama önemli olan niyet bence...eşim ramazanda hurma almıştı..onu okuyacam ben ...özelliklemi almam gerekiyor acaba
Bende hiç uyuyamiyodum bana sakinleştirici bitkisel bi sürüp verdi çok şükür uyuyorum gece ağlamaklı oluyodum gözümden uyku akiyodu ama uyuyamiyodum buda insanı mahvediyor çok yorgun oluyorum gün içinde dr bi danis benceBasimin altinda iki yastık var,oturur pozisyondayim nerdeyse, kalbim cok sikisiyor 3 gundur uyuyamadim,ne gunduz ne gece, doktora gitsem ne yaparki hicbir sey degilmi? Ne bileyim bi serum vs mi gerekiyor cok yıprandım uyuyamadikca
haklisin tatlim sanirim bebisimi özledim iyi olduğunu görmek duymak için bahanelerle ariyorum.birde bu nst kacinci hafta yapiliyor ona geç kalmiyim ?Bence sakin ol bir sıkıntın yoksa 1 haftadan bir şey olmaz varsa da zaten randevuyu beklemek olmaz. Eylül sonu doğum yapacaklar olarak biz son aylara daha yeni giriyoruz :) İlk aylarda 10 günde bir giderken (ki o zaman düşük tehlikesi vardı) son görüşmemizden sonra izinlerimiz yüzünden 40 gün sonra görüştüm doktorla öyle denk geldi. Doktoruna güven bence sakin ol, tedirginlik daha kötü etki eder bebişlere. Bir aksilik hissetse doktorun vebaline girmez çağırırdı. Bence haftaya gidince 2 haftada 1 e düşürür zaten randevuları doktorun.
O zaman mamayı da dert etmiyim diyorsun canım...of basak burcu kadını olmak bazen insani çok yoruyor detaylarda boğuluyorum bazen...
Kızlar önceden muhabbeti olmuştu 3 hurmaya 3 Yasin okunup çantasına koyacak olan vardı Yasinler hurmalara ne niyetle okunacaktı hatırlayanınız var mi?
Nekdr çok hemşerim varmis :)@kuzucuk87 ben de adanalıyım bizde kaynar yapılır hatta bebek olsada içsek denilir süt arttırır derler biz sedece onu eve gelene ikram ederiz soğuk hiç denemedim ama bu sıcaklarda bende soğuk içerim heralde
anladım bulursam bende alayım ozamn .olmadı elimdekilere okurumCanım acve hurmasına yanlış bilmiyorsam peygamber hurması deniyor her baharatcida da yok sanırım...ama önemli olan niyet bence...
aynı durum bende de var. herkes sen daha calışıyor musun diyor. neyi dokunuyosa calışmamın. daha cumartesi gidip çalışabilir raporu alcam. doğurana kadar gidip gelcem işe
Internetten arastirsana fiyatları biraz yüksek ama var ve hızlı gönderi yapıyorlar genel de biraz arastirmistim önceBiliyorum canım o emziği almayı çok istemiştim ama Türkiye de satılmıyormuş , yurtdışından vs getirip satılıyor, satan kişi sayısı da az
Bebek hangi emziğe alışırsa hep onu istediği için kaybolması halinde hemen bulabileceğim bi emzik alacağım o yüzden
Canım sana söyle diyeyim dedigin ozellikleri taşıyorum genel olarak ama bazen detaylarda boğulmuyor degilim...tatlım bizim oğluşlar da vakitlice gelirlerse başak olucaklar.. benim eşim de başak, ben aslanım.. aslında pek anlaşamazlar deniyor ama ben başaklara bayılıyorum :))
ince düşünmeleri, ayrıntıcı detaycı olmaları, temiz titiz olmaları, çalışkan ve merhametli olmaları.. tabiki her başak aynı değildir ama bnm tanıdığım başaklar hep böyleydi :) o yüzden tabiki de önce sağlıklı olsun sonra başak özelliklerini taşıyan bi başak oğluşum olsun istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?