- 7 Aralık 2014
- 1.252
- 1.353
- 158
Insallah canım faydasını görürüz...canım o kadar çok çekiyor ki hurma ama sezeryan olacagim ıcın yemiyorum kasılma yapar diye doğumdan sonra artık bol bol tüketicim ınsallah...benim bildiğim kadarıyla bir tanesi kolay doğum için doğuma giderken anneye, biri bebek doğunca ağzına sürülmesi sünnet olduğu için, biri de doğumdan sonra yine anneye sütü olsun diye.. ben bu şekilde biliyorum böyle yapıcam inşallah canım.. zaten bol bol hurma yemek çok önemliymiş doğumu kolaylaştırıyormuş, doğumdan sonra da sütü artırıcı etkisi varmış.. inşallah bize de faydalı olur..
Kendini strese sokma inşallah bişey yoktur dr gidince rahatlatır seni son zamanlar ağrı olması normal diyo çoğu arkadaşKızlar ya, benim gibi uykusundsn sancıyla uyanan oluyor mu? Çok ama çok korkuyorum((( erken doğacak diye.. Bugun 35 bitti daha, bide başlarda gec döllenme demşlerdi.. Daha cok kucuk (( hiçbir hazrlğmda bitmedi (( bugun 4 te dr randvum var.. Ağlicam şimdi (( bu ara sancm çok arttı....
Kayinvalidelerin çoğu gelinleriyle sidik yaristirmaya meraklı olduğundan senin yerine onun canı istiyordur baksana. Allah muhtaç etmesin annelerimizi de basimizdan eksik etmesin diyorumAnnemle kız kardeşim geldi sağolsun bebeğin kıyafetlerini yıkayıp utulediler bana kiyamiyor lar bende iyice agirlastim zaten annemde dün evimi sildi süpür du kıyafetleri yerlestirdik beraber bana kiyamiyor bende ona tabi anne gibisi kesinlikle yok hani derler ya elin kızı ele ucuz olurmus o hesap kaynanada kızım şu yemeyi canım çekiyor şunu yapalımmi bunu yapalımmi diyor hamile olan o sanki sinir oluyorum bu zamana kadar hiç demedi canın bişe istiyormu yapım demedi
Aynen canm dogumu kolaylaştrdıgını eşimde duymuş ewden hurmayı eksik etmiyo saolsun ama benden çok kendisi yiyor sonrada sanki sen degil ben dogurucam diyor delikızlar bu arada hergün hurma yemeye gayret edin.. rahim kaslarının açılmasında kolaylık sağlıyormuş.. daha önce yine bahsi geçmişti hazır konusu açılmışken tekrar söylemekte fayda var.. ben elimden geldiğince yemeye çalışıyorum..
80 85 derken canimKızlar aranızda 80 85 kilo üstü hamile kalan varmı,?? Ne kadar kilo aldı bu kilo grububdakiler merak ediyorum tabi paylaşak isterseniz..
Insallah canım faydasını görürüz...canım o kadar çok çekiyor ki hurma ama sezeryan olacagim ıcın yemiyorum kasılma yapar diye doğumdan sonra artık bol bol tüketicim ınsallah...
Maddi olarak bişey diyemem ama manevi olarak erkekler babalık duygusunu bizim anneli gibi yasadigimiz gibi yasmiyolar su an icimizdeler o yüzden bizim bir bağımız var erkekler babalığı dogduktn sonra tam anlamıyla hossediyolar inşallah düzelir herşey bol bol dua etHerkeze Günaydın
uykusuz bir gece daha sonrası bişiyler yazmak istedim sanırım.Hamileliğimin 36. haftasındayım.Bu hafta tekrar dr uma gideceğim ama 2 hafta önceki bilgilere göre 2400 kg bebişim boyunu söylememişti dr.Çok takılmıyorum sanırım rakamlara sadece sağlıklı mı diyorum normal mi dr normal diyor benim içim rahatlıyor.Şu anda gittiğim dr bana güven veriyor ama doğumu o hastanede yapamayacağım imkanları yetersiz.Çanakkale küçük bir şehir.Devlet hastanesinde doğum yapacağım orada beni takip eden bir dr var ama işte dr var dr var. 1 Eylül doğum gerçekleşecek diyor takvimler..
Zaten gidişata göre normal doğum olacak sanırım ebeler burda normal doğumu gerçekleştiriyor.Acil bir durum olursa dr müdahale ediyor.
Herşey yolunda gidiyor diyorken aslında gerçekten çok polyannacı olduğumu görmek üzdü beni paylkaşmak istedim sanırım.İlk hamileliğim 7 yıllık evlilikte bir mucize eşim varikosel tedaviyi reddetti 1.5 yıl dua ettim bu mucize için ve geldi.Allah'ın sevgili kuluyum sanırım. :) Ama eşim sorumluluk almaktan çok uzak,benimle dr kontrollerine hep geldi ama yakında hayatının tamamen değişeceğini anlamadı.Maddi açıdan dibe soktu bizi şimdi aslında bana söylediği yalanları da öğrendim.8 aylık hamileliğimde hiç bu kadar mutsuz olmamıştım.Bana yaşattığı bu duygu için onu hiç affetmeyeceğim.
Nasıl baba olacak bu adam bilemiyorum ilk defa korkuyorum güvenım yerle bir oldu.Etrafımda anlatabileceğim konuşabileceğim kimse yok aileme yansıtmak asla istemiyorum.Ama kafamdaki çekirdek aile çatır çatır başıma çöküyor sanki..Hamileliğin verdiği duygusallıkla abartıyor bile olsam güven gidince ne kalıyor ki geriye..Sürekli önünde arkasında dolanıp nereye ne harcadığını kontrol edemem telefonları kurcalayıp sürekli tetikte yaşayamam.Bebeğim ve ben varım şimdilik o düzelmeye söz verdi ama ne kadar güvenilebilir ki..Bakalım zaman gösterecek baba olmayı becerebilirse ne ala yoksa herkez kendi yoluna..
Kafam zaten bebeğimle dolu geceleri üzerine dönmekten korktuğum için her yanımda yastıklar dolu bir halde kah uyanık kah uyuyorum.Sabah uyandığımda hareketini hissetmessem panikliyorum.Ev temizlenecek, çantalarım hazır değil,bebeğin zıbınları yıkanıp ütülenecek yardım edecek kimse yok annem yaşlı..Bizim zamanımızda diyor ama zaman değişti anlamıyor.Sorunsuz ilerleyen hamilelik buraya kadarmış.Bunalıyorum sadece paylaşmak istedim.
Canım sana söyle diyeyim dedigin ozellikleri taşıyorum genel olarak ama bazen detaylarda boğulmuyor degilim...
Benim eşim de basak, basak erkeği hakikaten çok ideal hayata her acıdan pozitif bakan iletişimi kuvvetli bulunduklari ortamı enerjileri ile değiştiren insanlardır...bir de bunu demeden geçemeyeceğim çok düzenli benden bile, burgun bile arkasını toplamış degilim o arkamı toplar yeri geldiğinde...Velhasıl Efe bey harika bir basak erkeği olacak ınsallah...
Aynen canm dogumu kolaylaştrdıgını eşimde duymuş ewden hurmayı eksik etmiyo saolsun ama benden çok kendisi yiyor sonrada sanki sen degil ben dogurucam diyor deli
Bebişi özlemek ! evet kesinlikle sebep budur bende 40 gün en çok onda zorlandım :) Ben dün 32. haftamı doldurdum, 2 hafta sonra randevum henüz nst için bir şey demedi. Ama öncesinde plesantayı falan detaylı inceledi tabii doğum belirtisi de yok. Bebişim dönmemiş bile.Kizlar bana nst hakkında bilgi verir misiniz .nst ayrintili ultrasonmu kacinci haftada yapi
haklisin tatlim sanirim bebisimi özledim iyi olduğunu görmek duymak için bahanelerle ariyorum.birde bu nst kacinci hafta yapiliyor ona geç kalmiyim ?
günde bi tane yemek gerekiyormuş.erken doğumu tetikliyormuş bildiğim kadarıylakızlar bu arada hergün hurma yemeye gayret edin.. rahim kaslarının açılmasında kolaylık sağlıyormuş.. daha önce yine bahsi geçmişti hazır konusu açılmışken tekrar söylemekte fayda var.. ben elimden geldiğince yemeye çalışıyorum..
Amin canım anne gibisi yokKayinvalidelerin çoğu gelinleriyle sidik yaristirmaya meraklı olduğundan senin yerine onun canı istiyordur baksana. Allah muhtaç etmesin annelerimizi de basimizdan eksik etmesin diyorum
Ben kızımı 38+4 ile dogurdum hiçbir problemde yaşamadım sezeryanda erken aliniyo zatenKızlar benim kafamdaki su beni kemiren konuya bir el atın yarin doktor kontrolüm var o zamana kadar netlestirmem lazim...
Simdi benim kısmetse sezeryan olacağı ıcın doktorum 39. Haftada yani 24-30 Eylül arası istediğin bir gün alırız dedi bebeği benim beklenen dogum tarihim 6 Eylül...
Benim dogum günüm 28 Ağustos o gün dogum yapmak istiyorum yani 38+5'te fakat normal dogum tarihime 8 gün kalmış oluyor çok mu geç olur bu tarih...
Burda gün alan arkadaşların tarihleri en az 10 gün gibi geldi...
Yani kızımla dogum günüm ayni olsun istiyorum sma bir yandan da nerdeyse 39.hafta bitmiş oluyor o zamana kadar dogum baslar mi vs. korkuyorum...
İyi bak hala ilk kilona çıkmamışsın canım ben çıktım devirdim üzerine 6 kilo aldım şuan senle aynı kilomuz :)) sabah tartıyı gördükten sonra sürüne sürüne yürüdüm 40 dk akşamda yürücem inşallah daha almasam yine yeter normal doğum istiyorum bi sıkıntı çıkar diye endişeleniyorum80 85 derken canim109 kiloyla hamile kaldim 95e dustum simdi 98 kiloyum
canım benim doktorum tarih vermedi ama 40. haftaya kadar yormayalım seni dedi.38'in içinde alırız dedi..doğum işi belli olmaz 40 haftayı geçirip 41. haftada doğum yapanda var ve dünkü örnekteki gibi katina gibi erken doğum yapanda var..doktoruna sor bakalım az çok durumunu bilir ona göre fikir versin sana...Kızlar benim kafamdaki su beni kemiren konuya bir el atın yarin doktor kontrolüm var o zamana kadar netlestirmem lazim...
Simdi benim kısmetse sezeryan olacağı ıcın doktorum 39. Haftada yani 24-30 Eylül arası istediğin bir gün alırız dedi bebeği benim beklenen dogum tarihim 6 Eylül...
Benim dogum günüm 28 Ağustos o gün dogum yapmak istiyorum yani 38+5'te fakat normal dogum tarihime 8 gün kalmış oluyor çok mu geç olur bu tarih...
Burda gün alan arkadaşların tarihleri en az 10 gün gibi geldi...
Yani kızımla dogum günüm ayni olsun istiyorum sma bir yandan da nerdeyse 39.hafta bitmiş oluyor o zamana kadar dogum baslar mi vs. korkuyorum...
Canım anneme sordum da kızım aktarlarda hazırlayıp veriyorlar diyor kaynayan suya tulbentin içine koyacaksin atacaksin tencereye kayniyacak sekerinide atıyorsun uzerinede cevizAdanalı bi arkadaşımız olarak kaynar konusunda tam tarif ve saklama bilgisi verebilirmisin acaba :) attığım linkteki tarif benim tarsusta içtiğimd çok çok benziyordu, doğru mu sence de? Şimdi arkadaşlardan ilk yapan olacaktır belki, yanlış yönlendirmiş olmıyayım :) ben kaynarı hazırlayıp buzdolabında muhafaza edip içerken hafif ılıtıp üzerine az biraz tarçın ile ceviz döküyordum şimdi de öyle planlıyoum ama :)
Benim sıkıntım da geç olmasin diye canım 38+5 benim istediğim gün...sende sıkıntı olmamış ne güzel...Ben kızımı 38+4 ile dogurdum hiçbir problemde yaşamadım sezeryanda erken aliniyo zaten
zaten son haftalara doğru yemek lazımmış.. benim çok bi zamanım kalmadı yemeye çalışıyorum.. günde 5 tane yiyen duydum 1 tane nekigünde bi tane yemek gerekiyormuş.erken doğumu tetikliyormuş bildiğim kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?