- 26 Kasım 2014
- 489
- 385
- 63
- 36
yaa eşimde bana gülüyor nasıl hoşuna gidiyor benim yataktan kalkışım arkamdan destek veriyor kalkarken:)uykusuz geceler bende de var. klimanın önünde yarı çıplak yatıyorum genede sıcak basıyor. kendime ağır geliyorum. wc ye kalkmak eziyet gibi. her seferinde eşim yataktan düştüğümü sanıyoçok ilginç kalkma şekilleri buldum. şimdi gülüyorum kendime de Allah yardımcımız olsun. bu günleri hep gülerek hatırlayalım.
Evet canım dedigin gibi durum herkese göre farklı aslında...Bakalım yarin netleşecek sanırım,ama gönlüm kızımla ayni olması dogum günlerimizin..Hayırlısı olur ınsallah...canım benim doktorum tarih vermedi ama 40. haftaya kadar yormayalım seni dedi.38'in içinde alırız dedi..doğum işi belli olmaz 40 haftayı geçirip 41. haftada doğum yapanda var ve dünkü örnekteki gibi katina gibi erken doğum yapanda var..doktoruna sor bakalım az çok durumunu bilir ona göre fikir versin sana...
Canim ben ilk kizimi 95 kiloyla dogurmustum normal dogum. bence endiselenme her kisi bir olmaz ama dogmumda cok kolay olmustu bide bu kilolarin cok ça ustunde olup normal dogum yapan cok kisi var galiba birazda bunye meselesiİyi bak hala ilk kilona çıkmamışsın canım ben çıktım devirdim üzerine 6 kilo aldım şuan senle aynı kilomuz :)) sabah tartıyı gördükten sonra sürüne sürüne yürüdüm 40 dk akşamda yürücem inşallah daha almasam yine yeter normal doğum istiyorum bi sıkıntı çıkar diye endişeleniyorum
24-30 ağustos yazmak istedin sanırım bence doğumun başlamasından çekinme başlasa bile yine sezeryan olabilirsin tabi sancı su yada nişan gelir gelmez hemen hastaneye gitmen lazım kaldıki bi çok kişi saatlerce sancı çektikten sonra bile tam açılma olmayınca sezeryana alınyolar madem senle doğum günü aynı olmasını istiyosun bence bekleKızlar benim kafamdaki su beni kemiren konuya bir el atın yarin doktor kontrolüm var o zamana kadar netlestirmem lazim...
Simdi benim kısmetse sezeryan olacağı ıcın doktorum 39. Haftada yani 24-30 Eylül arası istediğin bir gün alırız dedi bebeği benim beklenen dogum tarihim 6 Eylül...
Benim dogum günüm 28 Ağustos o gün dogum yapmak istiyorum yani 38+5'te fakat normal dogum tarihime 8 gün kalmış oluyor çok mu geç olur bu tarih...
Burda gün alan arkadaşların tarihleri en az 10 gün gibi geldi...
Yani kızımla dogum günüm ayni olsun istiyorum sma bir yandan da nerdeyse 39.hafta bitmiş oluyor o zamana kadar dogum baslar mi vs. korkuyorum...
tmm canım tşk ederim...durumlara göre bakarım inş...SUHAN miskim acve hurması olmak zorunda değil. Sünnet olan acve hurmasıymış ama hangisi varsa elinde o da olur heralde. Ramazanda ben aktarlarda görmüştüm acve hurması satılıyordu ama bulamazsan da yorma kendini :)
İnşallah canım sorun olmaz çok niyetliyim tabi öncelik sağlıkla gelmesi bebişin inş sorunsuz atlatırızCanim ben ilk kizimi 95 kiloyla dogurmustum normal dogum. bence endiselenme her kisi bir olmaz ama dogmumda cok kolay olmustu bide bu kilolarin cok ça ustunde olup normal dogum yapan cok kisi var galiba birazda bunye meselesi
kuzum zaten 38. haftanın içinde oluyormuşsun.ben 39. haftanın içinde olacan sandımBenim sıkıntım da geç olmasin diye canım 38+5 benim istediğim gün...sende sıkıntı olmamış ne güzel...
owww ciddimis....ben günde bir yiyorum...açılmadan ziyade farklı faydalarınında olduğunu düşünerek.sezeryan olacağımdan fazla yemeye korkuyorumzaten son haftalara doğru yemek lazımmış.. benim çok bi zamanım kalmadı yemeye çalışıyorum.. günde 5 tane yiyen duydum 1 tane neki
Canim benim doktorum 39cu haftada aliyorum bebisi diyo daha erken bazen solunum sorunu olabiliyo dedigine gore 38+5zaten 39demek tam zamani sancin fln baslarsa yine sezeryan olabiliyosun zatenEvet canım dedigin gibi durum herkese göre farklı aslında...Bakalım yarin netleşecek sanırım,ama gönlüm kızımla ayni olması dogum günlerimizin..Hayırlısı olur ınsallah...
Kızlar benim kafamdaki su beni kemiren konuya bir el atın yarin doktor kontrolüm var o zamana kadar netlestirmem lazim...
Simdi benim kısmetse sezeryan olacağı ıcın doktorum 39. Haftada yani 24-30 Eylül arası istediğin bir gün alırız dedi bebeği benim beklenen dogum tarihim 6 Eylül...
Benim dogum günüm 28 Ağustos o gün dogum yapmak istiyorum yani 38+5'te fakat normal dogum tarihime 8 gün kalmış oluyor çok mu geç olur bu tarih...
Yani kızımla dogum günüm ayni olsun istiyorum sma bir yandan da nerdeyse 39.hafta bitmiş oluyor o zamana kadar dogum baslar mi vs. korkuyorum...
canım bak bir yerde okudum normalde sezeryan yapılacaksa en ideali 39+0 da yapılmasıymış.yani senin geç sayılmaz bu düşünceye göre.Benim sıkıntım da geç olmasin diye canım 38+5 benim istediğim gün...sende sıkıntı olmamış ne güzel...
Ben 3.ayda tartılmıstım ılk 91 kıloydum sonra 88 e dustum sımdıde 96 kıloyumKızlar aranızda 80 85 kilo üstü hamile kalan varmı,?? Ne kadar kilo aldı bu kilo grububdakiler merak ediyorum tabi paylaşak isterseniz..
Ah ne guzelll hic olmazsa oglus duzenli titiz olsun ah canim benim esimde balik burcu ama ole bi dagitma kapasitesi varki uzerine kimseyi tanimamCanım sana söyle diyeyim dedigin ozellikleri taşıyorum genel olarak ama bazen detaylarda boğulmuyor degilim...
Benim eşim de basak, basak erkeği hakikaten çok ideal hayata her acıdan pozitif bakan iletişimi kuvvetli bulunduklari ortamı enerjileri ile değiştiren insanlardır...bir de bunu demeden geçemeyeceğim çok düzenli benden bile, burgun bile arkasını toplamış degilim o arkamı toplar yeri geldiğinde...Velhasıl Efe bey harika bir basak erkeği olacak ınsallah...
Senın bebıs yıne ıyıymıs benımkı 35.haftada 2390 dı yanılma payı var ultrason fazlada gosterıyor bebısım2800 dogsa cok mutlu olacam;₺Az almışsın sen canım ben 92 le hamile kaldım 87ye düştüm şimdi 98 oldum sabah dehşete düştüm resmen ve dahada alırım diye korkuyorum son ay sanırım 3 kilo aldım azda yiyorum bebiş alıyo deswm oda daha 2300lerde hakkımızda hayırlısı
Olur cnm :)ya biraz saçma olucak ama totem gibi bişi yaptım...kızlardan biri açar heralde..yada sen aç istersen..daha konuyu açan olmadı
aslında tıbben olması gereken o crycım.ahhh ahhhhhh bi bilsen halimi.gönlümüzden geçen de o ama gel bide sen içime dinlet bunu..sürekli acabalarla gün beklemek gerçekten çok sıkıntılı..yaptırdığımız iğneyi bile doktorlarımız farklı günlerde bıraktırıyor..birgün önce yada bir gün sonra. arada bi fark olmuyor belki ama biz onu bile kafamızda sorun ediyoruz..erkenmi bırakacam geçmi olacak damarlarda tıkanıklık olurmu....bir gün az vurdursam bebeğime sıkıntı gelirmi yada bir gün fazla vurdursam doğumda kan kaybı yaşarmıyım vs. vs bir sürü şey yani...aslında birazcıkta bu endişeli bekleyişten dolayı biran önce olsun istiyoruz doğum...mesela bana yaklaşık ilk beş ay her kontrolümde doktorum kalp sesi dinletti sanki ilk defa duyacakmışım dinliyecekmişim gibi..beni rahatlatırdı sonra derdiki sen rahatladın şimdi rahatlama sırası bende ve ölçer incelerdi bebeğiayy canım senin bebiş kız mıydı? yerim onu annesi :) ben erkek sanıodum :)
SUHAN
doğum tarihiyle ilgili olarak, kızlar bnm nacizane fikrim ki bu konuda yazılmış çok makale var.. sezeryan bile olsa, bebişin anne karnındaki drmu stabilse, doğumun başlamasını beklemenin birçok faydası var..
yani bebiş ne zaman dünyaya gelmek isterse, o zmn sezeryan olmak.. böyle olduğunda hem bebek dünyaya gelmeye gerçekten hazır oluyormuş, hem de anne gerçekten anneliğe hazır oluyormuş özellikle süt konusunda..
bir de anne karnında bebeklerin kalış süresi ne kdr uzun olursa, o kdr iyi bunu hepimiz biliyoruz..
ben normal doğum istiyorum, ama bi aksilik normal doğum yapamazsam bile, dr un belirlediği bi günde değil, oğlumun dünyaya gelmek istedği günde doğmasını istiyorum.. o yüzden beklicem :)
Amin cnm insallahİnşallah canım sorun olmaz çok niyetliyim tabi öncelik sağlıkla gelmesi bebişin inş sorunsuz atlatırız
Maşallah sanakzılar dünki foto çekimlerinden ama bunları biz çektik fotoğrafçıların çektiğini yükleyemedim hata veriyor akşam atarım
Canım korkma bence geç bir tarih değil.bana doktorum 1 Eylül dedi.yani beklenen tarihe 5 gün kala:) o tarihten önce sancıyla doğum başlarsa zaten yapacak birşey yok. Sezaryenle doğuma karar verildiyse direk alırlar ameliyata diye düşünüyorum. Benim zorunlu sezaryen olacak.bel fıtığı ve kuyruk sorumu kemiği kırıklığı yüzünden.ortopedistten rapor aldım normal doğum yapması sakıncalıdır diye.sen de elinde böyle bir rapor bulundur.Allah korusun çok acil bir durumda farklı bir doktora gitmemiz gerekirse raporla sezaryana alın diyebiliriz.Kızlar benim kafamdaki su beni kemiren konuya bir el atın yarin doktor kontrolüm var o zamana kadar netlestirmem lazim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?