2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
reyhanı nerden alabiliriz canım, pazarda ya da aktarda mı olur, bi de kuru reyhan mı taze reyhan mı, hic bilgim yok bu konuda ama güzel oluyorsa yapmak isterim.

Canım marketlerde de pazarlarda da oluyor, taze reyhandan yapılıyor. İnternette farklı tarifler var reyhan şerbeti diye aratınca. Ben arkadaşımın yaptığını yazmıştım, şimdi baktım ama bulamadım. Bulunca kayınvalidemin lohusa şerbeti tarifi ile yazarım buraya inşallah :)

canım bence çok da değil doktorlar da abartıyor
13 oldu işte bebek bu kadar kilo almasaydı doktor da sorun etmezdi bence. zaten o dikkatli olalım başka parametrelerde var takip edilmesi gereken dedi. bir de tabi doğumda sıkıntı olur, zorlasın diyor ki haklıda galiba.. bebişe faydası olmayan şeylerden uzak durayım artık. sen ne yaptın bu arada geliyorsun galiba tr'ye?

Peki canım ne kadar kalacak taktığımda bir de emzirmedigimiz tarafa da takacak miyiz? Çok soru soruyorum ama bilen birinin deneyimi önemli...

est canım ne demek sor tabiki:) zaten ilk aylar hep emzirme halinde oluyorsun. emmeye başladıktan itibaren 2 saat sonra tekrar emzirmen gerekiyor, 1 haftadan sonra geceleri eğer bebek uyursa 3 saatte bir demişti doktor. ben geceleri takmıyordum diye hatırlıyorum. emzirmediğim taraftakini çıkarmıyordum o kalıyordu, mesela sağı emzirip bitince kalkanı takıp sola geçiyordum. kullanımı çok zor bişey değil, şimdi soyut geliyor sana, ama emzirirken anlayacaksın. zaten yine buralardayız kullanırken de yazışırız:)

ben çok severim reyhan şerbetini, hatta yeni evlendiğim dönemde farklılık olsun diye misafirlerime reyhan şerbeti de ikram ederdim. Herkes çok sevmeyebiliyor aklında olsun. Karadut, ahududu ya da bögürtlen şerbeti de çok güzel olur ikram edilmek üzere. Acele misafir geldiğinde hemen yapılabilir kaynatılmadığı için. Annem dondurucuya koymuş sizde bulabilirsiniz koyabilirsiniz dondurucuya aklınızda olsun.
Lohusa şerbetini ise her halükarda tek geçerim ya çok sevilir ya da nefret edilir zaten arasını görmedim daha :)) Ben çok sevenlerdenim. Sıcak içilecekse üzerine bolca badem soğuk içilecekse yanında cevizli lokum favorim.. Hoşaf ya da şerbet yapsalar bile mutlaka lohusa şerbeti istiyorum ben...

evet canım ben geliyorum. daha bebeğim kaç kilo onu bile bilmiyorum. ama dün eşimle temizlik yaptık 2 hafta öncesiyle çok farklıyım baya ağırlaşmışım. sağsalim kavuşurum inşallah. neyseki aktarmalı uçuş arasında sadece 2 saat fark var. bazen 9-10 saat oluyor fark, o çok fena oluyor. sen yürüyüşü artır, dediğin gibi faydasız şeyleri kes, 35. haftadan sonra bolca çömelme hareketi yap dedi arkadaşım. normal doğum için.

bluebottle naptı kızlar bilgisi olan varmı...

canım sağolasın düşndüğün için, geliyorum trye..bakıcı sattı bizi. hemen gittim rapor aldım uçak için, bilet aldım, işlerimi başlattım cuma gece geliyorum kısmetse.. neyseki trde özelde ve devlette birer doktor buldum ssvd olabilir diyen. benim için büyük şans, çokşükür Allahıma.. hayırlısı buymuş demek. geçen hafta çok zor geçti ama napalım Allaha havale ettim o kadını, dönüşte bakıcı bulmam gerek, bulamazsam ücretsiz izin..

aptamil en iyisi canım. gayet güzel.

Anladım canım kalkanla fazlaca hemhal olacağız gibi...takıldığım konu olursa sorarım yine canım sağ ol...

inşallah her şey istediğin gibi olur, işlerin hep yolunda gider :) çömelme hareketi çok önemliymiş evet... yürüyüş ve yüzme toparlayacağım artık 2 hafta sonra kontrol, umarım bebişim haftası ile uyumlu olur...

inşallah canım, ilerde olsa sorun geride olsa sorun:) çömeldiğimizde bebek çok sıkışıyor gibi geliyordu bana ama aslında en güzel oksijeni öyle alıyormuş, doğum sırasında çömelip elleri arkaya koyarak bir duruş vardı kitapta, en rahat doğum öyle oluyormuş. ama sağlam bacak kasları gerek onun için.. ben de merak ediyorum trde daha detaylı bilgi alırım inşallah bebişim için..

ya canım bitkisel şurup dediğin passiflora mı,gerçekten işe yarıyorsaa ben yarın doktoruma bi sorcam

mrb kızlar bişey sormak istiyorum bilgisi olan varsa cevap beklyrum çocuk yardımı ilk çocuk için 300 ikinci için 400 3.için 600 tl bir defaya mahsus odeniyormus fakat bu uygulamada ailedeki diğer çocuklarda sayiliyormuş yani iki çocuğu olan 700 tl alicakmis bilgisi olan varmi

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum aklimdan geçenleri alıp yazmissin sanki:)

yok canım ailem merkezde benim de.. sen hangi doktora gidiyorsun? hastane hangisi?
Cnm bende elazış eğitim araştırmaya çiğdem hanıma gdıyorum ,küvez erken doğum meselesi yuzunden ,ama 36 ya gelebılırsem ,malatya sevgi hastanesinde yapmak istyrum. Doğumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…