- 24 Aralık 2014
- 1.145
- 1.322
- 78
- 35
canım bende de çok şişlik oluyor. hatta ellerim de şişiyor. ama idrarda protein yok. sen de protein var mı idrarda. baktırdın mı hiç?
reyhanı nerden alabiliriz canım, pazarda ya da aktarda mı olur, bi de kuru reyhan mı taze reyhan mı, hic bilgim yok bu konuda ama güzel oluyorsa yapmak isterim.
13 oldu işte bebek bu kadar kilo almasaydı doktor da sorun etmezdi bence. zaten o dikkatli olalım başka parametrelerde var takip edilmesi gereken dedi. bir de tabi doğumda sıkıntı olur, zorlasın diyor ki haklıda galiba.. bebişe faydası olmayan şeylerden uzak durayım artık. sen ne yaptın bu arada geliyorsun galiba tr'ye?canım bence çok da değil doktorlar da abartıyor
Peki canım ne kadar kalacak taktığımda bir de emzirmedigimiz tarafa da takacak miyiz? Çok soru soruyorum ama bilen birinin deneyimi önemli...
ben çok severim reyhan şerbetini, hatta yeni evlendiğim dönemde farklılık olsun diye misafirlerime reyhan şerbeti de ikram ederdim. Herkes çok sevmeyebiliyor aklında olsun. Karadut, ahududu ya da bögürtlen şerbeti de çok güzel olur ikram edilmek üzere. Acele misafir geldiğinde hemen yapılabilir kaynatılmadığı için. Annem dondurucuya koymuş sizde bulabilirsiniz koyabilirsiniz dondurucuya aklınızda olsun.Şerbetlerden konuştuk ama demin unuttum hiç aranızda reyhan şerbeti deneyen var mı :)) reyhanın faydalarının hepsini bilmiyorum ama bildiklerim anne sütünü artırırmış, gaz problemine iyi gelirmiş bir de uykusuzluğa da iyi gelirmiş. Lohusa dönemimizde iş görebilir diye yazmıştım ben kenara :) hem kaynatmıyorsun da reyhanı. Kaynar suda bekletiyorsun :) arkadaşımda içmiştim, tahmin edememiştim :) insan böyle bi ot yada acımtrak bi tadı vardır diye düşünüyor ama tadı ayrı güzel rengi ayrı güzeldi :) bu da aklınızda olsun :)
13 oldu işte bebek bu kadar kilo almasaydı doktor da sorun etmezdi bence. zaten o dikkatli olalım başka parametrelerde var takip edilmesi gereken dedi. bir de tabi doğumda sıkıntı olur, zorlasın diyor ki haklıda galiba.. bebişe faydası olmayan şeylerden uzak durayım artık. sen ne yaptın bu arada geliyorsun galiba tr'ye?
bluebottle naptı kızlar bilgisi olan varmı...
Dün dogum yapacagım hastane ile görüştüm bebek bezi ıcın prima kullaniyorlarmis gerekli olduğu halde mama kullanılırsa da aptamil veriyorlarmış prima tamam da aptamil nasıl acaba tecrübeli anneler yardım sezeryan olacagim ıcın o telasede bir de bunu düşünmeyeyim...Velhasıl aptamil iyi midir
Anladım canım kalkanla fazlaca hemhal olacağız gibi...takıldığım konu olursa sorarım yine canım sağ ol...est canım ne demek sor tabiki:) zaten ilk aylar hep emzirme halinde oluyorsun. emmeye başladıktan itibaren 2 saat sonra tekrar emzirmen gerekiyor, 1 haftadan sonra geceleri eğer bebek uyursa 3 saatte bir demişti doktor. ben geceleri takmıyordum diye hatırlıyorum. emzirmediğim taraftakini çıkarmıyordum o kalıyordu, mesela sağı emzirip bitince kalkanı takıp sola geçiyordum. kullanımı çok zor bişey değil, şimdi soyut geliyor sana, ama emzirirken anlayacaksın. zaten yine buralardayız kullanırken de yazışırız:)
inşallah her şey istediğin gibi olur, işlerin hep yolunda gider :) çömelme hareketi çok önemliymiş evet... yürüyüş ve yüzme toparlayacağım artık 2 hafta sonra kontrol, umarım bebişim haftası ile uyumlu olur...evet canım ben geliyorum. daha bebeğim kaç kilo onu bile bilmiyorum. ama dün eşimle temizlik yaptık 2 hafta öncesiyle çok farklıyım baya ağırlaşmışım. sağsalim kavuşurum inşallah. neyseki aktarmalı uçuş arasında sadece 2 saat fark var. bazen 9-10 saat oluyor fark, o çok fena oluyor. sen yürüyüşü artır, dediğin gibi faydasız şeyleri kes, 35. haftadan sonra bolca çömelme hareketi yap dedi arkadaşım. normal doğum için.
Anladım canım kalkanla fazlaca hemhal olacağız gibi...takıldığım konu olursa sorarım yine canım sağ ol...
inşallah her şey istediğin gibi olur, işlerin hep yolunda gider :) çömelme hareketi çok önemliymiş evet... yürüyüş ve yüzme toparlayacağım artık 2 hafta sonra kontrol, umarım bebişim haftası ile uyumlu olur...
bu durumda benim doktorun bahsettiği 37+? tarihimi oluyor acaba
Bende hiç uyuyamiyodum bana sakinleştirici bitkisel bi sürüp verdi çok şükür uyuyorum gece ağlamaklı oluyodum gözümden uyku akiyodu ama uyuyamiyodum buda insanı mahvediyor çok yorgun oluyorum gün içinde dr bi danis bence
ayy canım senin bebiş kız mıydı? yerim onu annesi :) ben erkek sanıodum :)
@miskamber
doğum tarihiyle ilgili olarak, kızlar bnm nacizane fikrim ki bu konuda yazılmış çok makale var.. sezeryan bile olsa, bebişin anne karnındaki drmu stabilse, doğumun başlamasını beklemenin birçok faydası var..
yani bebiş ne zaman dünyaya gelmek isterse, o zmn sezeryan olmak.. böyle olduğunda hem bebek dünyaya gelmeye gerçekten hazır oluyormuş, hem de anne gerçekten anneliğe hazır oluyormuş özellikle süt konusunda..
bir de anne karnında bebeklerin kalış süresi ne kdr uzun olursa, o kdr iyi bunu hepimiz biliyoruz..
ben normal doğum istiyorum, ama bi aksilik normal doğum yapamazsam bile, dr un belirlediği bi günde değil, oğlumun dünyaya gelmek istedği günde doğmasını istiyorum.. o yüzden beklicem :)
Cnm bende elazış eğitim araştırmaya çiğdem hanıma gdıyorum ,küvez erken doğum meselesi yuzunden ,ama 36 ya gelebılırsem ,malatya sevgi hastanesinde yapmak istyrum. Doğumuyok canım ailem merkezde benim de.. sen hangi doktora gidiyorsun? hastane hangisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?