valla benimde en büyük korkum gelip bende kalmaları.Kayın validem çok tatlı hoş iyi biri ama ben dengesizim kalbini kırmak hiç istemiyorum.Uzanmak istesem uzanamam insan ne kadar iyi olsada evde rahat etmez gibime geliyo.Birde yazlığa gitmemekten bahsedince çok rahatsız oldum. Eşimede söyledim yazlığa gitsin diye bakalım ne olacak :))
Yok artık daha neler duyucam
Kızlar sağlıklı beslenme ye dikkat edebiliyor musunuz ya ben sicaklardan hiç bir şey yapamıyorum sabah bi bardak süt biraz ceviz yedim sonra karpuz yedim bu kadar yumurta et vs hak getire.
Bol bol su içiyorum O kadar
Belim de ağrıdan ziyade kemik takılması gibi bir şey oluyor birden kalamıyor m bi kaç pozisyon deneyim en agrisiz şekilde de yatakta n kalkmaya çalışıyorum.
Etlik lokman hekim de dr. Randevu m 12 ağustos son randevu da doktor 5 ağustos da akşam 8 den sonra gel nst ye gir nöbetçi dr bi baksın dedi.
Ama çatı muayene si vs demedi.
Çatı muayene si yaparmı ki ona göre kişisel temizlik yapmam lazım ama belim den hareket edemiyorum.
Zaten jilet kullanıyorum ama yinede çıkıyor 3-4 güne
Yok artık daha neler duyucam
canım peynir domates salatalık vs. yemeye çalışıyorum..yumurta yiyemiyorum bende...sen her ihtimale hazırlıklı ol bence canım..artık son haftalarımızKızlar sağlıklı beslenme ye dikkat edebiliyor musunuz ya ben sicaklardan hiç bir şey yapamıyorum sabah bi bardak süt biraz ceviz yedim sonra karpuz yedim bu kadar yumurta et vs hak getire.
Belim de ağrıdan ziyade kemik takılması gibi bir şey oluyor birden kalamıyor m bi kaç pozisyon deneyim en agrisiz şekilde de yatakta n kalkmaya çalışıyorum.
Etlik lokman hekim de dr. Randevu m 12 ağustos son randevu da doktor 5 ağustos da akşam 8 den sonra gel nst ye gir nöbetçi dr bi baksın dedi.
Çatı muayene si yaparmı ki ona göre kişisel temizlik yapmam lazım ama belim den hareket edemiyorum.
sorma çok kötü bişi annem olacagından sıkıntı yapmıyorum ama kayınvalide olunca annem gelemeyecek
Ben en azından burdaki hastanelerin temizliğine içim rahat güveniyorum. İstanbul da annem ameliyat olduğunda temizlik konusunda terddutlerim vardı. Ama hiç sıkıntı yaşamadık çok şükür.temizlik konusunda bişey diyemicem canım..ben bikere acil ameliyata alınmıştım yaklaşık dört gün kalmıştım..hemşireler okadar tatlıydıki..hiç unutmuyorum doktor sabah kontrol için gelmişti bütün hemişireler odanın kapısında bizi izliyorlardı..ben üzülmeyeyim diye kimi el sallıyordu kimi kaş göz kimi komiklik..yaşları büyüktü..doktor çıktıktan sonrda yanıma gelip bildiğin arkadaş gibi beni teselli etmiş rahatlatmışlardı..benim doğum yapacağım hastanede bana uzak..dün eşime dedim acil bi durum olursa devlete geçeriz...kendimi risk altında görmesem doğumumu orda yaparım yani
Evet canım son zamanlar geçmiyor sankiMasallah cnm 4. Cude geliyor kazasiz belasiz yapsaydik insllhh
Benimki de tam tersi cinsiyet belki degilken bi yelek aldi erkek çıkınca hiiic birsey almadi pipisini ye diyecem ama...
Balina haa iyiymiş benimki burda bile değil ne maddi ne manevi bir Hayri yok doğsunlar 1 ay sonra gelecek gezmelerden aman çenesi dursun bişey isteyen yok zaten bide ailede torun kitliği var iki çocuğunun olmuyo Allah başımdan eksik etmesin eşim kendi annem babam kardeşlerim var Rabbim muhtaç etmesinbende de başka bişey duy o zaman :) kayınvalidem bir dünya esya aldı bebişe. bana da almış sağolsun. ama hiç birini getirmiyor. çocuk doğsun nişan tepsisi gibi tepsi süsleyip öyle getircekmiş. bi de komşular falan görsün öyle getircem diyo. Allahımee anne dedim hastanede lazım olan şeyler var dedim. ben onları getircem dedi. geçen bi geldi. eski bi zıbın 30 yıllık eşiminmiş :) sapsarı olmuş sandık bekleye bekleye. bunu giydirirsin diyo. bana da bi tane gecelik getirmiş. önünde balina resmi var. neyi ima etti acaba bu kadar. hastanede yeni şeyler giymesin onları evde giysin diyor. tamam oğluma babasının zıbınını giydirmeyi isterim ama ilk gün değil yani. bi dünya zıbını var oğlumun. bir dünya kıyafeti. ona güvenip almadıklarımı da gidip aldım. inat ettim giydirmicem aldıklarını. ben böyle bir şey görmedim. aklıma geldikçe deliriyorum.
bende de başka bişey duy o zaman :) kayınvalidem bir dünya esya aldı bebişe. bana da almış sağolsun. ama hiç birini getirmiyor. çocuk doğsun nişan tepsisi gibi tepsi süsleyip öyle getircekmiş. bi de komşular falan görsün öyle getircem diyo. Allahımee anne dedim hastanede lazım olan şeyler var dedim. ben onları getircem dedi. geçen bi geldi. eski bi zıbın 30 yıllık eşiminmiş :) sapsarı olmuş sandık bekleye bekleye. bunu giydirirsin diyo. bana da bi tane gecelik getirmiş. önünde balina resmi var. neyi ima etti acaba bu kadar. hastanede yeni şeyler giymesin onları evde giysin diyor. tamam oğluma babasının zıbınını giydirmeyi isterim ama ilk gün değil yani. bi dünya zıbını var oğlumun. bir dünya kıyafeti. ona güvenip almadıklarımı da gidip aldım. inat ettim giydirmicem aldıklarını. ben böyle bir şey görmedim. aklıma geldikçe deliriyorum.
Bende genellemeden ziyade Allah iyi insanlarla karsilastirsin derim. Gerçekten çok kötü tecrubelerinz olmuş. Burda da özel de bir doktor 6 aylık bebeği tam sebebini bilmiyorum ama bir teşhis koymuş ve bebeğin yaşamına son verip ölü doğum yaptırmış. Bu aile sonra başka bir doktora durumu anlatırken doktor bunlara kızıyor siz delimisiniz ben o bebeği kurtarirdim neden hemen aldirmaya karar verdiniz diye kızıyor. Doktor dan doktora da o kadar fark ediyor ki. Ama anlamadigim evlilik öncesi sağlık raporu için doktor neden alttan muayene etmek istedi ?Bu olay benim arkadaşımın da başına gelmişti. Erken doğum yapmıştı, bebeği küvöze almamız lazım diyip koymuşlar. Göremediler 2-3 gün. Sonunda eşi isyan etmiş ya gösterin yada başka hastaneye sevketcem diye tartışmış. Ardından da o riskli dedikleri bebek bir anda iyileşmişti.. bebeğinizin durumu iyi artık diyip odaya vermişlerdi..
Kaybettiğim bebeğimde de özel bi hastanede ismi duyulmuş bi doktorun takibindeydim. Oğlumun kalbi durduğunda başka bi hastanede acil doğuma alınmıştım ve doğumuma giren doktorun bana ilk tepkisi siz gebelik takibinde değilmiydiniz diye kızmak olmuştu.. İçimiz içimizi yemişti ihmal mi var diye ve takibimi yapan doktora gitmiştik durum bu oldu böyle diyorlar siz ne diyosunuz dediğimde kadın bizi odasından kovmuştu.. Bebekler ölebilirmiş normalmiş, bizim yaptığımız terbiyesizlikmiş ne haddimizeymiş ki biz onun doktorluğunu sorguluyormuşuz.. İstediğimiz paraysa gidip tazminat davası açıp alalımmış.. Hastaneye şikayet ettik ama hiç bir yaptırımları olmamıştı.. Halen daha kendim de dikkatli olmalıydım diye içim acır..
Devlette de erkek doktorun teki evlilik öncesi tahliller için gittiğimde alttan muayene etmek istemişti de işine karışmışım izin vermemişim diye tahlil mahlil yazmayıp çıkartmıştı odasından..
Böyle işte özel yada devlet hastanesi diye hiç de genelleme yapılmıyormuş öğrendik biz acı bi şekilde.. Kısmet galiba biraz doktor işi :) Ama özelden bi miktar daha fazla korkuyorum ben de ama mecbur özelde yapacağım bu doğumumu. Doktor seçtim bu sefer, özel muayenehanesi olan bi doktora gidince hastane alternatifinde de doktoruma bağlı kalmak durumundayım.. İnşallah hangi hastane olursa olsun hepimiz güzel anılarla çıkarız, kötü tecrübelerimiz olmaz.
Kızlar sağlıklı beslenme ye dikkat edebiliyor musunuz ya ben sicaklardan hiç bir şey yapamıyorum sabah bi bardak süt biraz ceviz yedim sonra karpuz yedim bu kadar yumurta et vs hak getire.
Ben de popo sunun olduğu yerde başı var sanıyordum dr gösterdi tam tersiydi
Bak ben hıçkırıklarını ve minik tekmelerini takip ediyorum :) dene istersen. Hıçkırdığında pıt pıt yapan yer kafasına yakın oluyor ama göğüs kızmı orası aslında tam olarak :) Hıçkırdığı zaman bir müddet sonra hareketleniyor zaten, korkuyormudur nedir çözemedimo hareketlendiği zamanlarda da kendini geriyor arada :) karnımın bir yanında böyle sert top gibi küçük bi tepecik geliyor elime işte o minik ayağı ultrasonda teyit ettim
chekcim oturur pozisyondayken hafif yarım mekik çeker gibi karnını kastığında göbişinde bi yer sivriliyor orası ya popo ya kafa :) kafaysa dha sert oluyor popoysa dha yumuşak :)
bnm oğluşum geçen hafta baş yukardaydı, o zmn dha sert bi çıkıntı oluyordu, hsonu baş aşağı döndüğünü öğrendik şimdi o sivrilen yer dha yumuşak ve dha az sivri
tabi bu drm herkes de aynı olmayabilir, bnde bu şekilde.. :)
canım bende tam bilmiyrum ama sol kasığımda hıçkırıklarını hissediyorum burası başı diyorum..sağ üst taraftada ayaklarını hissediyorum..tabi yanlış değilsem ama popo kısmını vs.bende ayırt edemiyorum...
Yok yok sen yapmazsınya kaynanalarınızın kıymetini bilin bende o kaşıkları gelinime veririm artıkk
Kızlar, bu konuda uzman değilim tabiki ama sertleşmelerin hepsi de kasılma değil, bebek hareketleri de oluyor ama bence ayrımını yapmak çok zor değil çünkü sonrasında elinizi koyduğunuzda kaçıyor hemen başka tarafa:) kasılmadaysa daha çok ağrı oluyor ve genelde benim kasılmam olduğunda biraz daha uzun sürebiliyor ancak öyle ayırıyorum:))Ayyy bende bebek hareketi olarak dusunuyordum kasilmami o sertlesmeler simdi. Doktorumda sordu bana sertlesme oluyormu diye bende yoo dedim.
bende de başka bişey duy o zaman :) kayınvalidem bir dünya esya aldı bebişe. bana da almış sağolsun. ama hiç birini getirmiyor. çocuk doğsun nişan tepsisi gibi tepsi süsleyip öyle getircekmiş. bi de komşular falan görsün öyle getircem diyo. Allahımee anne dedim hastanede lazım olan şeyler var dedim. ben onları getircem dedi. geçen bi geldi. eski bi zıbın 30 yıllık eşiminmiş :) sapsarı olmuş sandık bekleye bekleye. bunu giydirirsin diyo. bana da bi tane gecelik getirmiş. önünde balina resmi var. neyi ima etti acaba bu kadar. hastanede yeni şeyler giymesin onları evde giysin diyor. tamam oğluma babasının zıbınını giydirmeyi isterim ama ilk gün değil yani. bi dünya zıbını var oğlumun. bir dünya kıyafeti. ona güvenip almadıklarımı da gidip aldım. inat ettim giydirmicem aldıklarını. ben böyle bir şey görmedim. aklıma geldikçe deliriyorum.
çok güldüm yaaaa..allahtan balina masum ama kilolu köpekbalığı falan yada fil olsaydı napardın
ben hiç ama hiç dikkat etmiyorum.kahvaltı bile yapmıyorum. öğlene kadar sadece su ve bir fincan nescafe. öğlen yemeği ve akşam yemeği o kadar. hergün bugün dikkat edeceğim diyorum ama yine aynı. et ve tavuktan nefret eder oldum. bir tek meyve yiyorum bol bol. aslında onun da cok olanı zararlı. eşim söyleniyor masrafsız hamile diye. daha bi şeye aşeripte istemedim bile. o getiriyo sürekli şundan canın istemiştir diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?