Yani dogumun yaklastiginimi gosteriyor canim hazirliklimi olmaliyim?
canım ben gittim bikaç kere farklı sebeplerle .hangi doktor denk geldiysem ona muyane oldum..öyle bişey demezler..ama bütün bilgilerini paylaşırsın gittiğinde..beni hep güzel karşılamışlardıkızlar maşallah size bende 4 küsür doğmuşum normal doğumla.
ama şuanda bende öyle doğuracak bir potansiyel
göremiyorum.
kızlar bişey soracaktım.şimdiye kadar hep özele gittim benim doktorumda 2 hafta olmayacak.ağustosun son iki haftası.
o arada ben devlet hastanesine gitsem nst veya ultrason için doktor önceden gelmediğin için bakamayız demez değil mi?
özellerde genelde takipli hastaya bakılıyor ya.gideceğim hastanede bana çok yakın bir hastanenin semt polikinliği.
orda doğum yapılmıyor zaten.büyük hastanede yapılıyor.
devlete gidenler nasıl yapıyor?
slm kızlar hergün oğluma gidip geliyorum o yüzden forma pek fırsatım olmadı.. bugün ilk kez kucağıma alıp emzirdim çok şükür.. resmen hissetti beni göğsümü hemen tuttu gözlerini açtı ve emzirme boyunca eliyle göğsümü okşadıyarım saat bir arada kaldık, dr herşey yolunda dedi son test sonucu yarın en geç c.tesi çıkacak sonuç çıkar çıkmaz eve gelebilecek oğlum son 1-2 gün çok şükür.. doğum hikayemi yeni açtığınız topiğe yazacağım şimdi.. hepinizi seviyorum en kısa zamanda sizlerde kavuşun evlatlarınıza sağlıkla inşallah
kızlar dayımın kızı doğum yaptı..herşey güzeldi normla doğumdu..doğuma giriyor 5cm açıklıkla sonrasında açılıyormu bilmiyorum tabi bebek bir türlü gelmiyor..normalde kordon dolanmış boynuna..acil sezeryana almışlar..annemin dediğine göre yawrumun boynunda morluk oluşmuş...aman diyeyim herkes dikkatli olsun..normal normal diyip doktorlarımızın dediğinide hiçe saymayalım..bişekilde güvenmek zorundayız..doğum olayı çok farklı bi boyut...oyüzden Rabbimin dediği olur hangi doğum şekli daha iyi daha sağlıklıysa onu nasip etsin
çok şükür ikiside çok iyiymiş crycım..işte bi bebeğin boynunda morluk oluşmuş onun dışında sıkıntı yokmuş...doğumun ikinci günü kendi kendine ayaklanmış..annem dün evlerine gitmiş..maşallah dedi çok iyilerdi...pijamaları bile atmış üzerinden öyle dolaşıyormuş..geçmiş olsun canım.. bebiş de anne de dha iidir inş..
snn de dediğin gbi hakkımızda hayırlısı olsun, önemli olan sağ salim yavrularımıza kavuşmamız..
güzel bilgiler kuzucum..tşk ederim benim için çok faydalı olduYook hayır öyle bişey demedi. Normal birşeymiş yani. Normal doğum düşünüyorsan da bebeğin doğru pozisyonda olduğunu gösterirmiş. İyi birşeymiş :) Doğumum başladı mı yada ne zaman doğurcam nası anlıycam diye sordum. Bu ağrıyla ilgili birşey demedi. Fazla ve sürekli bi sızıntı olmadığı sürece suyumun biraz sızıyor olmasının önemli olmadığını, devamlı bi sızıntı olması durumunda doğumun işareti olabileceğini ama bazen suyun doğum esnasında da gelebildiğini suyum gelmedi doğumum başlamadı demekki diye düşünmememi söyledi. Akıntımı takip etmemi, rengi pembeleşirse nişanımın geldiğini söyledi. Kanamam olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi. Bir de kasılmalarımın ve ağrılarımın arttığını söylediğimde o da doktorum gibi düzenli ve sürekli olmadığı sürece son aylarda normal olduğunu eğer düzenli hale gelirlerse doğumun başladığını gösterdiğini söyledi :) en sonda da oğlumun kalp atışını dinletti ve bebeğin kalp atışının 160üstü olmasının strese girdiğinin göstergesi olduğunu o durumda doğumun başlatılması gerektiğini söyledi. Doğumla ilgili bütün söyledikleri bunlar işte canım :)
Canım aynı durum bendede vardı bikaç gün önce Karaciğer enzimleri safra vb tonla test yaptı Dr ve kortizol içeren Ciğer geliştirici iğne yaptı hem kaşıntılar için hem de erken olursa önlem olsun diye...test sonuclarım temiz gibi safra belli olmadı daha sanrm alerji yaptı bana bişi iğneden sonra kaşıntılarım geçmişti bu sabah itibRiyle yeniden başladı gibiKızlar bütün gece kaşıntı dan uyuyamadim heryeri m kasiniyor ayak tabanından avuç içime karnıma her yerime kadar
Çok rahatsız edici bir durum sebebi nedir sizce 12 ağustos da dr randevum
senin normal değil mi? benim ki 2 hafta öndeymiş..benim 33+3 de 1.866'ydı :)
İnsallah normal dogururuz sezaryenden oyle korkuyorum ki.dikislerle oturmak yatip kalkmak zor olacak diye.off offfaynen cnm hepsi aynı şeyleri söylüyor, aslında işin uzmanı onlar ama sezeryan öyle bi hal aldı ki türkiyede, ister istemez kuşkuyla yaklaşıyorum.. bnm de haftaya cumtesi kontrolüm artık o zmn net bi şekilde konuşuruz diye umuyorum..
Canım aynı durum bendede vardı bikaç gün önce Karaciğer enzimleri safra vb tonla test yaptı Dr ve kortizol içeren Ciğer geliştirici iğne yaptı hem kaşıntılar için hem de erken olursa önlem olsun diye...test sonuclarım temiz gibi safra belli olmadı daha sanrm alerji yaptı bana bişi iğneden sonra kaşıntılarım geçmişti bu sabah itibRiyle yeniden başladı gibi
kızlar ağlanacak halime güldüm biraz önce.
malum çatlaklarım var. lierac işe yaramadı diye Zeytinyağı sürüyordum o da vıcık vıcık oluyor. vazelin alayım dedim. özellikle araba kullanmak için tek Başıma gittim. çünkü çok özledim araba kullanmayı. neyse iki araba arasına park ettim ama çok dardı. hani sığar mı sığmaz mı diye kararsız kalınır ya o derece. neyse kapıyı yarım açtım bi şekilde çıktım. işim bitince arabaya binicem binemiyorum. bir iki derken yok olmuyor. Göbek sığmıyor. etrafa bakıyorum kimse yok hani biri çıkarıversin arabayı diye. bekledim biraz baktım olmuyor eczacıdan rica ettim Sağolsun çıkarıverdi de öyle bindim. tam bir rezillikti gerçekten.
malum çatlaklarım var. lierac işe yaramadı diye Zeytinyağı sürüyordum o da vıcık vıcık oluyor. vazelin alayım dedim. özellikle araba kullanmak için tek Başıma gittim. çünkü çok özledim araba kullanmayı. neyse iki araba arasına park ettim ama çok dardı. hani sığar mı sığmaz mı diye kararsız kalınır ya o derece. neyse kapıyı yarım açtım bi şekilde çıktım. işim bitince arabaya binicem binemiyorum. bir iki derken yok olmuyor. Göbek sığmıyor. etrafa bakıyorum kimse yok hani biri çıkarıversin arabayı diye. bekledim biraz baktım olmuyor eczacıdan rica ettim Sağolsun çıkarıverdi de öyle bindim. tam bir rezillikti gerçekten.
Oy maşallah 41 kere sütünü de emmiş kuzucuk annesinden, çok sevindim canım inş yavrun haftasonu sağlıkla kollarında olur; miss gibi koklarsınız birbirinizi; sütünle kal arkadaşım, çok mutlu oldum; çok sevgiler ...cnm gün içi hem burda hem doğum hikayelerinde paylaşım yaptım görmemişsin demekki .. merak etme ben salı taburcu oldum eymen hala hastanede en geç c.tesi taburcu olacak diye bekliyorum.. forma sık giremiyorum hergün hastaneye gidip süt götürüyorum oğlumu görüyorum, bugün ilk kez emzirdim herşey yolunda..
Bende lierac kullandım hala da kullanıyorum fakat ona ragmn çatlaklarım oldu bacaklarımda belimn yanlarındaben kendi evimin onunde yasamistim ayni durumu.oglen yemegine geldim yanima bir araba parketmis kapimi acip binemiyorum.bi de gobegimi icime cekip binmeye calismistim da gulmustum kendime bebegi nereye cekicen diye
Ozgecim bu arada benim kalcalarim catladi lierac karnima surdugum kadar kalcalarima surmemistim.catlayinca surmeye basladim jilet kesigi gibi olan goruntusu azaldi.velhasil lierac i birakma.ilerlemelerini engelliyo
senin de büyükmüş, beni rejime soktu hamurişi , tatlı ekmek yasak... şekerde çıkmamıştı ama takip etmemiz gerek dedi. benim doktorum nts ye sokmuyor genel olarak.benimde 32+0 da 2,200 demişti doktor haftaya perşembe nasipse nts var :)
eveet, aslında istiyorduk, kaza eseri olmadı ama hemen olmaz 1 yıl deneriz diye düşününce tabi bi şok olmadık değil. umarım depresyonun her türlüsü uzak dursun bizdenhamileliğe de hazır değildim ama alıştım, herhalde bebekli bir aile olmaya da alışırız :) lohusa depresyonu yaşamadan atlatırız inşallah.
sen evlenir evlenmez hamile kalmıştın sanırım di mi?
Benim 32 haftalıklen 1.600 dü küçük galiba bebişimsenin de büyükmüş, beni rejime soktu hamurişi , tatlı ekmek yasak... şekerde çıkmamıştı ama takip etmemiz gerek dedi. benim doktorum nts ye sokmuyor genel olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?