senin normal değil mi? benim ki 2 hafta öndeymiş..
nst şart değil galiba canım, doktordan doktora değişiyor...Benim 32 haftalıklen 1.600 dü küçük galiba bebişimAgrılarımın oldugunu söylememe ragmende nst te almadı beni
sorma işte benim de tam tersi bakalım bebek kilo almaya devam edecek mi, etmeyecek mi? önce strese girdim sonra da bu zaman kadar iyi geldik diye yumuşatmaya çalıştı ama nafile ben bi kere gerildim artık...Benimki 1 hafta geriydi, normal dedi ama ben ultrasonda görmüştüm geri oldunu, önemli bir fark değil dedi.
yarın da gitcem bakalım n'olmuş, 1 haftadan fazla fark açılmamıştır inşallah, sanki sınava girer gibi stres oldum
sorma işte benim de tam tersi bakalım bebek kilo almaya devam edecek mi, etmeyecek mi? önce strese girdim sonra da bu zaman kadar iyi geldik diye yumuşatmaya çalıştı ama nafile ben bi kere gerildim artık...
Yok canim normal degil szeryan olacak ikinci bu benim kizim var bitane iki haftam kaldi insallah sanci falan olmadan atlatirim :)) bilgilerin icinde tesekkirler canim.Yook hayır öyle bişey demedi. Normal birşeymiş yani. Normal doğum düşünüyorsan da bebeğin doğru pozisyonda olduğunu gösterirmiş. İyi birşeymiş :) Doğumum başladı mı yada ne zaman doğurcam nası anlıycam diye sordum. Bu ağrıyla ilgili birşey demedi. Fazla ve sürekli bi sızıntı olmadığı sürece suyumun biraz sızıyor olmasının önemli olmadığını, devamlı bi sızıntı olması durumunda doğumun işareti olabileceğini ama bazen suyun doğum esnasında da gelebildiğini suyum gelmedi doğumum başlamadı demekki diye düşünmememi söyledi. Akıntımı takip etmemi, rengi pembeleşirse nişanımın geldiğini söyledi. Kanamam olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi. Bir de kasılmalarımın ve ağrılarımın arttığını söylediğimde o da doktorum gibi düzenli ve sürekli olmadığı sürece son aylarda normal olduğunu eğer düzenli hale gelirlerse doğumun başladığını gösterdiğini söyledi :) en sonda da oğlumun kalp atışını dinletti ve bebeğin kalp atışının 160üstü olmasının strese girdiğinin göstergesi olduğunu o durumda doğumun başlatılması gerektiğini söyledi. Doğumla ilgili bütün söyledikleri bunlar işte canım :)
Yok oyle ukudan uyandiracak sekilde degil canim yururken bide yatarken saga sola donerken cok agriyor.hayirlisiyla atlatsaydil canim hepimizcanım ağrının şiddeti nasıl?
oğlumda yürüdükçe bende de batma olurdu,ya da uzun süre ayakta kaldıysam,
karnımı alttan tutardım,kemiklerim sızlardı.
dayanılamayacak gibi bir ağrı mı?oturduğun zaman geçmiyor mu?
batma sızlama normal demişti doktor ki ben tam 40 haftayı da doldurmuştum.
1-1.5 ay sızladı benimki.ama gece uyandıran bir ağrı değildi ya da dayanılmayacak gibi
bir ağrı değildi.sadece yürürken rahatsız ediyordu.
Kızlar lireac sürün ama klasik vazelini de bırakmayın Vazelin marka olanı saf katkısızmış ben ondan da sürüyorum diğerleri tek başına yetmiyorben kendi evimin onunde yasamistim ayni durumu.oglen yemegine geldim yanima bir araba parketmis kapimi acip binemiyorum.bi de gobegimi icime cekip binmeye calismistim da gulmustum kendime bebegi nereye cekicen diye
Ozgecim bu arada benim kalcalarim catladi lierac karnima surdugum kadar kalcalarima surmemistim.catlayinca surmeye basladim jilet kesigi gibi olan goruntusu azaldi.velhasil lierac i birakma.ilerlemelerini engelliyo
Valla benim karnimda hic yok.ama her banyodan sonra surdum lierac hep.kalcalar ve kasik bitiminde bacaklarrda var benim de.kisa kisa cizgiler.Be
Bende lierac kullandım hala da kullanıyorum fakat ona ragmn çatlaklarım oldu bacaklarımda belimn yanlarındadogumdan sonra lazerle tedavi varmış onu yaptrmayı düşünüyorum
uyarım ben, zaten öyle çok fazla yemiyordum ama ara sıra yapıyordum kaçamaklar. hamileliğin başından beri bir porsiyon tatlıyı bitirmişliğim yoktur. ama ekmek-börek yiyordum yalan söylemeyeyim hepsini kaldırdım şimdi... meyveyi bile azalttım. hiç ekmek, pilav yemedim. protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum şu an. az kaldı zaten dayanırım ben ama bebeğe zararım olduysa diye korkuyorumumarım yettiği kadar kilo alır, azı da fazlası da strese sokuyor, peki diyete uyabiliyor musun?
bana da dedi ki kilo alsın diye karpuza, tatlıya abanma sakın
senin de büyükmüş, beni rejime soktu hamurişi , tatlı ekmek yasak... şekerde çıkmamıştı ama takip etmemiz gerek dedi. benim doktorum nts ye sokmuyor genel olarak.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-dogum-hikayeleri.845122/page-6#post-42060572kızlar ya iki haftadır giremedim foruma okuyamadım da birikmiş , doğum yapan var mı aramızda , kattina mı doğum yaptı.
ayyy kızlar bana baya var gibi uzak geliyordu , giremedim de uzun zamandır hemen eve gdip hastane çantamı hazırlıyorummmmmmm.
biz son grup (20 eylül sonrası olanlar ) bile telaşa kapıldık senin ayın 2'si diyor takvimde..:))))telaş etme hemen bizde çok panikledik arka arkaya dört kişi doğum yapınca....bende haftasonu hazırlıcam inşayyy kızlar bana baya var gibi uzak geliyordu , giremedim de uzun zamandır hemen eve gdip hastane çantamı hazırlıyorummmmmmm.
benim hiç problem yoktu, son kontrolde sapmış biraz bakalım ne olacak..canım bende detaylıya gittiğimde öyle bir yakın takibe girmiştim. şekerden şüphelenip takip yaptırdılar sonra baktılar şeker çok normal düzeyde diyete gerek yok oluş böyle dedi doktorum. bende kasmıyorum yeme konusunda rahat davrandım.
canım bende hazırlamadım.allah nasip ederse bugün çıkıp deterjanla birkaç eksiği tamamlıycam akşamada çamaşırları yıkarım heralde:)sen eksikleri hallet çanta hazırlaması yarım günlük iş.kızlar ya iki haftadır giremedim foruma okuyamadım da birikmiş , doğum yapan var mı aramızda , kattina mı doğum yaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?