- 7 Aralık 2014
- 1.252
- 1.353
- 158
Yok kuzum film muhabbetinde ben yoktum...ama iyi seyirler neticede aksiyonlu günlere az kaldı canım keyfini çıkar:))ayisigi3434 canım simdi izlemeye başladım fringe sen onermistin değil mi bayildimmmm:))))
Aynen öyle canım sen de başla izlemediysen o zaman :))Yok kuzum film muhabbetinde ben yoktum...ama iyi seyirler neticede aksiyonlu günlere az kaldı canım keyfini çıkar:))
Canım butun tecrubesizliklerimizi bebislerimizle atlatacağız inan bu telaselerimizi bile özleriz gibi geliyor ilk çocuk ilk heyecan supermis...bugün alacaktım ben de bakınca çok gereksiz geldi :) çalışanlar için çok mantıklı ama bütin gün evdeyim ben. daha kim bilir neler gereksiz çıkacak :) tecrübesizlik böyle birşey işte cnm :))
Merak ettim arzucum ben de bakayım o haldeAynen öyle canım sen de başla izlemediysen o zaman :))
Canım maşallah bebıse kilosu iyi imiş seninle günlerimiz ayni acaba benimki ne kadar oldu... Bu arada neden proteine baktı sıkıntı mi vardı önceden...Bizimde bugun cati muanesi vardi off kotuyduu yaa biraz canim acidiNormal dogum icin uygun ddi fakat benim bebis iri oldugu icin kaldirmayabilir ddi.Bu arada kizim 3300gr olmus..10gun sonra gel tekrar muane ve dogumun nasil olacagi konusulacak..Ama benim icimden sanki sezeryan olacagim gb geliyor..Ha ayrica spot idrar proteine baktirdim yuksek cikmis doktorum pazartesi testi tekrarlayalim ddi. Haberler boyle
Kanına bakıyorlar bırkac gun kala sezeryansa kan falan ayarlıyorlar gorumcemın ıkı hamılelıgındede kanı cok dusuktu onceden kan ayarlamıslardı ılkınde gerwk kalmadı ıkıncısı yenı oldu zaten kana ıhtıyac duydular sezeryandan sonra kan verdıler serum gıbı herhangı bır sorun olmasan sezeryanın ıkıncı gunu cıktı cok takma mutlaka onlem alınıyorDiyelimki su an dogum gerceklesecek, en son kanimiz dusuktu diyelim 9,5 falan, ilk etapta dogumhanede kana falan bakiyorlar mi, yoksa 1 ay once yapilan kan testine göre dogumami giriyoruz?
Yani sezeryanda kan kaybetcem, tansiyonum falan duscek,
Ben tasiyici oldugumdan bu kan olayına cok taktim
sende mi sezeryan olcksn canım.günün belli mi.bide benim en baştan önde gidiyo.bu durumda doğmuştur tarihi öne cekiliyo diye biliyorm .Dr bana oyle bisey demedi ama sanrm gelişimine güvenip o tarihiverdi banaCanim bana da öyle demişti 37 de bakalım gelişimi iyiyse 38 de alalım diye normal sezeryan için 37+6 ... Doktorun ne derse ona güven bence
Evet canım benim de sezeryan olacak benim oglusun da gelisimi 3 hafta önden gidiyordu o yüzden 20 21 gibi alabiliriz dedi haftaya cuma kontrolum var belli olacak insallah canimsende mi sezeryan olcksn canım.günün belli mi.bide benim en baştan önde gidiyo.bu durumda doğmuştur tarihi öne cekiliyo diye biliyorm .Dr bana oyle bisey demedi ama sanrm gelişimine güvenip o tarihiverdi bana
Hic dokunma dogum yapinca agiz sütün gelecek yine. Bu gelen de o ama geldi diye azalmis olmuyobilmiyorum ya. saklanabilir mi bilmiyorum. saklansa da sağamam ki. doğumun başlamasına neden oluyo uyarılmak
haklisn cnm hem buradaki yorumlar hemde birkaç arkdsla konustm onlarda aynı şeyi söylüyor hep.haftası iyi diyorlar .sanrm artık bnde belirsizliğin bitmiş olmasının tadını cikarcamilla normal ya da sezeryan demek çok doğru gelmiyor bana hele senin durumunda tamamen doktora uymalısın gibi deneyebiliriz demek sorumluluk sana ait demek 37+6 da erken diil bildiğim kadarıyla ne güzel işte günün belli güzel güzel giyin git bebeğini al dön evine inşaallah
A OylemiEvet canım benim de sezeryan olacak benim oglusun da gelisimi 3 hafta önden gidiyordu o yüzden 20 21 gibi alabiliriz dedi haftaya cuma kontrolum var belli olacak insallah canim
Evet az günümüz kaldı canım tadını çıkaralım bu gunlerimiz in huzurlu mutlu bi sekildeA Oylemigunlerimizde çok yakın ..artık hiç telaş yapmiyim ben ozamn.sanrm Dr umun verdiği tarih cokk uygun
Mısır'da azaltiyormus demek@adagide
İlk ağız sütü deniyor ama aslında hazırlık sütü diyebilirmişiz :) benim sanırım 1 aydan fazladır azar azar geliyor. Doktorum sıkıp sağmadığın sürece kendiliğinden gelmesi problem değil dedi.
Ha geçen gün benden gelmiyor sütüm az mı olcak ya da benden geliyor sütüm çok mu olacak diye konuşulmuştu. Böyle bi genelleme yapamazmışız. Şimdi gelmesi doğumdan sonra çok olacağı anlamına gelmediği gibi, şuan gelmemesi de doğumdan sonra sıkıntı olacağını göstermezmiş. Ama adaçayı, nane ve mısır sütü azaltıyor. Tecrübeyle sabit. Ben şimdiden bu üçünden uzak durmaya başladım.
Bir de konusu açılmışken ben yabancı bi blogda okumuştum sütümüzün çok olmasından ziyade yağlı olması önemliymiş. Emzirirken ilk sulu süt gelirmiş ki bu sulu sütün çok olmaması lazımmış yoksa yağlı süt gelene kadar bebekler doyuyormuş ve asıl ihtiyaçları olan o yağlı sütmüş. O blogda sulu sütün çok olması durumunda günde bir bardak adaçayı içerek sütünü bile isteye azaltıyordu anlatan bayan, doktoru böyle önermiş :) zamanı gelince aklınızda olsun sizin de, ben doktoruna soracağım inşallah sütüm olursa :)
Son olarak bu da tecrübeyle sabit allah korusun süt düğümlenmesi dedikleri şeyi yaşarsak lahana sarın göğsünüze. Ben geçen sene oğlumu kaybettiğimde sütüm gelmişti.. Emziremiyorsun, sağsan da artacak öyle olunca ilaçla durmasını beklemiştik ama göğsümde duran süt çok ağrı veriyordu. Bunu da o yabancı blogda okumuştum: beyaz lahananın yapraklarını ayırıyorsun, güzelce yıkayıp kurulayıp dondurucuya koyuyorsun. Çok bekletirsen pörsüyorlar şöyle 2-3 saat dursa kafi. Kalıplaşıyorlar, avuç içi gibi bi hal alıyorlar. O buzlu olan lahanaları göğsünüze koyduğunuzda sütü çekiyor (azcık can yakıyor bu süreç, göğüsler inanılmaz hassas oluyor çok doluyken ama mecbur..) Baya baya süt akıyor kendiliğinden :) inşallah ihtiyacımız olmaz hiçbirimizin ama gerektiği durumda aklınızda olsun istedim :)
Canım benim gorumcemdede çıkmış hamileliğin de sezaryen ile doğum yaptı o yüzden panik yapma canım p.tesi dr.gorun için rahat etmiyorsa ara sor dr.çok teşekkürler moral verici yorumlarınız için düşünmeden edemiyorum ama çıkmıyor aklımdan. Eşimi,arayıp söyledim. Bu sefer o internetten araştırmış. Benden bulaşmış olabilirmiş internette öyle yazıyor diyo. Bu sefer de o çöktü benim yüzümden böyle bişey yaşıyoruz diye. Benden başka daha biz çıkmaya başlamadan 18 yaşındayken ve askere gitmeden önce iki farklı kişiyle ilişkisi olmuş. Bunları biliyordum. Bu sefer adam bunalıma girdi benim,yıllar,önce yaptığım salaklıklar neye mal,oldu diye. Ben mi onu teselli,edeyim o mu beni şaşırdık. Gerçi havuzlardan wc den falanda bulaşabiliyormuş ama genellikle cinsel temasla oluyormuş. Oofff kafam allak bullak.
Bak kendini de bebegide yıpratma güzel düşünmeye çalışın hayırlı haberlerinizi alırız inşaallah10 sene önce bile olsa erkek bir kez,kapınca taşıyıcı oluyormuş. Bana ilk beraber olduğumuzda bulamış olabilirmiş hpv virüsü ama siğil gibi bir lezyon her zaman görünmüyormuş. Bağışıklık sistemi düştüğünde ortaya çıkıyormuş. Gebelikte de ortaya çıkıyormuş.
Gaziantepteyim çevremde herkese 3 sınav çıktı ama bana yok en çok benim işime yariyacakti ama çıkmayan bi ben oldumCanım carsamba okulla isim bitti hafta sonu da gelirsem haftayı tamamen kapatırım diye düşündüm aktaracağım ınsallah...bu arada sınava başvuru çok az bir gözetmen 2 Sınıfa bakiyor sen hangi ildesin canım...
canım hangi blogdu okudugun hatırlıyorsan yazarsan çok sevinirim.@adagide
İlk ağız sütü deniyor ama aslında hazırlık sütü diyebilirmişiz :) benim sanırım 1 aydan fazladır azar azar geliyor. Doktorum sıkıp sağmadığın sürece kendiliğinden gelmesi problem değil dedi.
Ha geçen gün benden gelmiyor sütüm az mı olcak ya da benden geliyor sütüm çok mu olacak diye konuşulmuştu. Böyle bi genelleme yapamazmışız. Şimdi gelmesi doğumdan sonra çok olacağı anlamına gelmediği gibi, şuan gelmemesi de doğumdan sonra sıkıntı olacağını göstermezmiş. Ama adaçayı, nane ve mısır sütü azaltıyor. Tecrübeyle sabit. Ben şimdiden bu üçünden uzak durmaya başladım.
Bir de konusu açılmışken ben yabancı bi blogda okumuştum sütümüzün çok olmasından ziyade yağlı olması önemliymiş. Emzirirken ilk sulu süt gelirmiş ki bu sulu sütün çok olmaması lazımmış yoksa yağlı süt gelene kadar bebekler doyuyormuş ve asıl ihtiyaçları olan o yağlı sütmüş. O blogda sulu sütün çok olması durumunda günde bir bardak adaçayı içerek sütünü bile isteye azaltıyordu anlatan bayan, doktoru böyle önermiş :) zamanı gelince aklınızda olsun sizin de, ben doktoruna soracağım inşallah sütüm olursa :)
Son olarak bu da tecrübeyle sabit allah korusun süt düğümlenmesi dedikleri şeyi yaşarsak lahana sarın göğsünüze. Ben geçen sene oğlumu kaybettiğimde sütüm gelmişti.. Emziremiyorsun, sağsan da artacak öyle olunca ilaçla durmasını beklemiştik ama göğsümde duran süt çok ağrı veriyordu. Bunu da o yabancı blogda okumuştum: beyaz lahananın yapraklarını ayırıyorsun, güzelce yıkayıp kurulayıp dondurucuya koyuyorsun. Çok bekletirsen pörsüyorlar şöyle 2-3 saat dursa kafi. Kalıplaşıyorlar, avuç içi gibi bi hal alıyorlar. O buzlu olan lahanaları göğsünüze koyduğunuzda sütü çekiyor (azcık can yakıyor bu süreç, göğüsler inanılmaz hassas oluyor çok doluyken ama mecbur..) Baya baya süt akıyor kendiliğinden :) inşallah ihtiyacımız olmaz hiçbirimizin ama gerektiği durumda aklınızda olsun istedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?