2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
=
Canim doktor bana 17.haftada gel onun icin dedi zaten özele gidiyorum var orda olurmu
Eğer 4 boyutlu varsa orda olur canım onlar da bakar.Ben devamlı gittiğim hastanede değil de özel bi muayenehanede baktırdım.Cihazı güzelmiş falan dediler ona gittim o yüzden.

cnm masallahhh cokguzel .bn bulantidan yiyemyrm bu saydiklarinin çoğunu.bukantin yok sanrmmn

Kizlar bugün kontrole gittim bebisim 18 cm ve 181 gr.çok mutluyum .uçlu testimizi de yaptrdk. Buarada kizlar bn sanirim bebisimi tam olarak hissedyrm boyle icimde telefon titriyo gibi bisi.hisseden anneler doğru mu tarif edyrm.gercktn boyle biseymii

Hüda ismi nasıl kızlar :) fikir verin bize :)
cnm bu konuda net bir bilgi yok ancak bir arkadasimdan duydgm kadarıyla direk Allah la ayni anlamda olan isimleri koymak dogrudegilms.biarada diyanet birçok isim yayinlamsti konmamasi gereken isimler adi altında.ve içlerinde sik sik konulan isimler var.yani bnce iyice arastr.isim konusu hassas.anne babanin çocuğa karsi önemli görevlerinden biri

Yokcanim niye yanlis anlayayim. Sistemden gorebildiklerini sanmiyorum. Ancak burda dogum isi turkiyedekinden farkli biraz, fazla ciddiye aliniyo oraya nazaran. Tr deydim iki ay once ben de haftada bi ultrasona giriyodum merak ettikce, dr elinde ultrasonla karsiliyo hastayi resmen randevum da maksimum 10 dk suruyodu sansliysam, burda randevularim 45 dk ile 1.5 saat arasi degisiyor, zilyon tane test yapiyorlar ancak bilgilendiriyorlar da mesela doktorum beni aradi bikac kere sok oldum. (Simdi ben burda baska bi doktora gidersem 1.5 saat muayene olucam yine bissuru para ve sigorta sireti karsilamiycsk ayni muayeneyi baska yerde oldum diye, test ucreti yaklasik 700$ di dusun sigorta karsilamasa odenmesi cok zor) Bi de bana soylenen acik ve net suydu son 4 aya kadar olabilecek herhangi bir dusuk dogal seleksiyonun bi parcasidir (annenin saglik sorunlari disinda) genellikle ve cocuk dusecekse dusecektir, bu engellenemez 7. aydan sonra premature de olsa dogurtabiliyorlat cunku bebegin sagligi tehlikeye girerse. Bu biraz uzuyor ilk basta ama sonra mantikli geliyor, kabulleniyosun. Benim burda dogum yapacagim hastane kuzey amerika ve kanada dahil en iyi kadin dogum hastanesi ve doktorlar ebeler gayet basarililar. Bu da kafamda soru isareti olmasini engelliyor. Haaa arada endiselenmiyor muyum, elbette... Ama anneligin bi parcasi saniim bu endise de
Bu arada kafaniza takilan herhangi birsey olursa sorun lutfen, ben de elimden geldigince sorulari cevapliyor, kafama takilanlari soruyorum. Opuyoruummmmm

kızlar slm,
aranızda 4 lü test yaptıran var mı? 2li tarama testinden sonra bunu yapmak gereklimi ve ücret konusunda bilgisi olan ?
Kuzucugum simdi birsey soyliycem, 2 li test bir istatistik hesaplamasidir, bebeginizin hic birseyi net olarak gorunmeden sadece dis olculeri ve sizin yasiniz tibbi gecmisiniz baz alinarak bi yuzde verilir size ve sonuc kesin degildir. Yani evet risktesiniz dendiginde kesin diye birsey yoktur ya da tamam sorun yok dendiginde de bu yuzde sifir demek degildir. Benim butun hamile arkadaslara sahsi fikrim eger aldirmak gibi bir dusunceleri yoksa bosuna ne hastaneye para kazandirsinlar ne de iendi.erine stres edinip hamilelikerini zehir etsinler, yani dusunsene risktesin, ne kadar uzulursun ama benim riskli denip sapasaglam cocuklar doguran arkadaslarim var. turkiyede hastaneler bu testlerden deli paralAr kazaniyor maalesef ve hamilelere tavsiye ediyorlar ben bunu bizzat medical parkta calisan kadin dogumcu cookkk samimi bi arkadasimdan duydum. Bans sorarsan cok icten soyluyorum 2 li uclu dortlu testler yerine organ taramalari fln daha mantikli en azindan mudahale edebiliyorlar bazi sorunlara ama kromozomal sorunlarin tedavisi yok. O yuzden rahat bi nefes al due et insallah cookk guzel olcak her sey

Masallah canim... Evet benim 20 nisanda taramam, 2. Trimester taramasi bu minnak organlarina bakicaklar bebisinin....

Ben sanmiyorum, denk geldigini dusunuyorum cunku bebek cok iyi korunuyor anne karninda. Ama yine de cok bastirmasa iyi olur

Daha onceden de spor yapan biriysen sorun yok diyolar ama ben mesela simdi senin yaptigin egzersizi yapamam timanirim :)

Bugün sabahi sabah ettim arkadaşlar bir sağ dön bir sola dön hiç uyuyamadigim ayaklarım kasiklarim ağrıdı adet olacakmisim gibi allahım korusun normalmi acaba ya

doktora sporla ilgili direk bir sorum olmadı fakat benim son bir haftaya kadar sık sık sancım oluyordu.kendimi fazla yoramıyordum. şuan öyle bir sıkıntım kalmadı ağrılarım geri gelirse sporu bırakırım diye düşünüyorum.biraz bedenimi dinleyerek hareket ediyorum zira doktorlarda ezber görüşler bildiriyor bu konuda.

Daha onceden de spor yapan biriysen sorun yok diyolar ama ben mesela simdi senin yaptigin egzersizi yapamam timanirim :)
evet hiç spor yapmayan birine spor yapması önerilmiyor.bende çok yapmış sayılmam ama vucudumun önceden bildiği bir düzen.önceden 7 km hızla yürüdüğüm koşu bandında şimdi max 5 km yapıyorum.aşırı yavaş bir tempo geliyor ama sanırım tam ayarı da.ne yoruluyorum ne terliyorum ne nefes nefese kalıyorum tam sınırındayım.sanırım iyi olacak etkisini 1 ay sonunda görürüm herhalde.

13.haftadan itibaren yürüyüşler tamamen güvenli. yüzme de çok öneriliyor, pilates de.. pilates daha önce hiç yapmadıysanız yapmayın. bence gayet iyi sürelerde spor yapıyorsunuz. bana da ilk gebelikte doktorum demişti 15.-20 dklık yürüyüşler yapabilrisin diye, ben de işe gidip gelirken yürüyordum günde 4x15 ediyordu.. ha normal doğum oldu mu olamadı:) ama yine de esneklik sağlıyor bel ağrılarına çok iyi geliyor. ben de dışarda yürüyemediğimde yürüyüş bandında yürüyorum yarım saat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…