Eğer 4 boyutlu varsa orda olur canım onlar da bakar.Ben devamlı gittiğim hastanede değil de özel bi muayenehanede baktırdım.Cihazı güzelmiş falan dediler ona gittim o yüzden.=
Canim doktor bana 17.haftada gel onun icin dedi zaten özele gidiyorum var orda olurmu
cnm masallahhh cokguzel .bn bulantidan yiyemyrm bu saydiklarinin çoğunu.bukantin yok sanrmmnCalisan bir anne olduğu m icin cok duzenli besleniyorum sabah 1 yumurta peynir fix saat 9 gibi yapiom.11 gibi badem ceviz yada findik.12de oglen yemegi is yerinde.2 2.30 gibi c vitamini iceren bi meyve ve demir hapi birlikte..4 gibi sut.6 6.30 gibi aksam yemegi sonra canim isterse cerez yada meyve. Yemek düzenli ama su içmek zulum :)
cnm bu konuda net bir bilgi yok ancak bir arkadasimdan duydgm kadarıyla direk Allah la ayni anlamda olan isimleri koymak dogrudegilms.biarada diyanet birçok isim yayinlamsti konmamasi gereken isimler adi altında.ve içlerinde sik sik konulan isimler var.yani bnce iyice arastr.isim konusu hassas.anne babanin çocuğa karsi önemli görevlerinden biriHüda ismi nasıl kızlar :) fikir verin bize :)
Gerekli degil diyorlar. Sebebini bilmiyorum ama gercekten de onemli degil demek ki kalbi attigi surece. Doktorlarima da guveniyorum gercekten cok ilgililer. Onlar ne diyosa o :) bi ay daha sabredicem bakalim.tebrikleerr :) ultrason zararlı diye mi almıyorlar acaba?
Yokcanim niye yanlis anlayayim. Sistemden gorebildiklerini sanmiyorum. Ancak burda dogum isi turkiyedekinden farkli biraz, fazla ciddiye aliniyo oraya nazaran. Tr deydim iki ay once ben de haftada bi ultrasona giriyodum merak ettikce, dr elinde ultrasonla karsiliyo hastayi resmen randevum da maksimum 10 dk suruyodu sansliysam, burda randevularim 45 dk ile 1.5 saat arasi degisiyor, zilyon tane test yapiyorlar ancak bilgilendiriyorlar da mesela doktorum beni aradi bikac kere sok oldum. (Simdi ben burda baska bi doktora gidersem 1.5 saat muayene olucam yine bissuru para ve sigorta sireti karsilamiycsk ayni muayeneyi baska yerde oldum diye, test ucreti yaklasik 700$ di dusun sigorta karsilamasa odenmesi cok zor) Bi de bana soylenen acik ve net suydu son 4 aya kadar olabilecek herhangi bir dusuk dogal seleksiyonun bi parcasidir (annenin saglik sorunlari disinda) genellikle ve cocuk dusecekse dusecektir, bu engellenemez 7. aydan sonra premature de olsa dogurtabiliyorlat cunku bebegin sagligi tehlikeye girerse. Bu biraz uzuyor ilk basta ama sonra mantikli geliyor, kabulleniyosun. Benim burda dogum yapacagim hastane kuzey amerika ve kanada dahil en iyi kadin dogum hastanesi ve doktorlar ebeler gayet basarililar. Bu da kafamda soru isareti olmasini engelliyor. Haaa arada endiselenmiyor muyum, elbette... Ama anneligin bi parcasi saniim bu endise deBişey sormak istiyorum mesela başka bi hastaneye gitsen muayene olamıyomusun yani sistemden görüyolarmı merak ettim çünkü Dr 1 ayda Israr edince ben başka bi Dr gittim 2 hafta önce yanlış anlama Sakın yurtdışında yaşayanlardan bunu hep duyuyorum sormak istedim
Kuzucugum simdi birsey soyliycem, 2 li test bir istatistik hesaplamasidir, bebeginizin hic birseyi net olarak gorunmeden sadece dis olculeri ve sizin yasiniz tibbi gecmisiniz baz alinarak bi yuzde verilir size ve sonuc kesin degildir. Yani evet risktesiniz dendiginde kesin diye birsey yoktur ya da tamam sorun yok dendiginde de bu yuzde sifir demek degildir. Benim butun hamile arkadaslara sahsi fikrim eger aldirmak gibi bir dusunceleri yoksa bosuna ne hastaneye para kazandirsinlar ne de iendi.erine stres edinip hamilelikerini zehir etsinler, yani dusunsene risktesin, ne kadar uzulursun ama benim riskli denip sapasaglam cocuklar doguran arkadaslarim var. turkiyede hastaneler bu testlerden deli paralAr kazaniyor maalesef ve hamilelere tavsiye ediyorlar ben bunu bizzat medical parkta calisan kadin dogumcu cookkk samimi bi arkadasimdan duydum. Bans sorarsan cok icten soyluyorum 2 li uclu dortlu testler yerine organ taramalari fln daha mantikli en azindan mudahale edebiliyorlar bazi sorunlara ama kromozomal sorunlarin tedavisi yok. O yuzden rahat bi nefes al due et insallah cookk guzel olcak her seykızlar slm,
aranızda 4 lü test yaptıran var mı? 2li tarama testinden sonra bunu yapmak gereklimi ve ücret konusunda bilgisi olan ?
Masallah canim... Evet benim 20 nisanda taramam, 2. Trimester taramasi bu minnak organlarina bakicaklar bebisinin....Merhaba anne Adaylarıbugün 16+4 üm. Dün kontrolüm vardı şükür sorunsuz geçti. Doktor 3 hafta sonraya Ayrıntılı ultrason için randevu almamı istedi. Sizlerde aldınız mı? Bi de ücretleri nasıl bilginiz var mı?
Evet ayni malzrme hidrojen peroksit, kimyasal yani solumasaniz iyi olur, sir agda iyi bence....Canım şu yara temizliğinde kullanılan oksijenli sular varya onlar da sarartıyor ama biraz güneşe göstermek lazım, en azından kuruyana kadar.
kızlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Geçenlerde bebeğinin kalbi duran bir arkadaş, öncesinde ultrasonda çok bastırdıklarını söylemişti, ben de yarın 3lü test için devlet hastanesine gideceğim de korkuyorum, bazı doktorlar da iyice bastırarak bakıyor, bu bir sebep olabilir mi? ya da zararı var mıdır? Okmeydanına daha önce giden var mı aranızda?[/QUOT
Daha onceden de spor yapan biriysen sorun yok diyolar ama ben mesela simdi senin yaptigin egzersizi yapamam timanirim :)arkadaşlar aranızda spor yapanınız var mı ? hamile kalmadan önce spora gidiyordum 6 aylık üyeliğim vardı 3. ayın sonunda hamileydim ve 2 aydır gitmiyorum spora.bu hafta tekrar başladım.20 şer dk düşük hızda yürüyorum iki sefer.5 dk kadarda kol çalışıyorum hafif dambılla. sizce bir sakıncası varmıdır ki.tüm araştırmalarım nefes nefese kalmadan ağırlık kaldırmadan çeşitli beden hareketlerini yapmadığınız sürece bir zararı yok diyor ama yinede tedirgin olmuyor değilim.ama sporunda vucuduma etkisinide gözardı edemiyorum :/
Dolapta haslanmis patates bulundur, miden yaninca ye, rennie ve bu tarz ilaclar patates ozluymus saka gibi ama icerigini okudum gercekten oyle yaziyo.canim ben dr dan ilaç istedim ama suan kullanmam uygun değil dedi
Peki cani benim kadar domates ceken var mi????
Peki cani benim kadar domates ceken var mi????[/QUOTE
Benim :) özellikle yumurta domateslere bayılıyorum benim kızım olacak ya senin?
doktora sporla ilgili direk bir sorum olmadı fakat benim son bir haftaya kadar sık sık sancım oluyordu.kendimi fazla yoramıyordum. şuan öyle bir sıkıntım kalmadı ağrılarım geri gelirse sporu bırakırım diye düşünüyorum.biraz bedenimi dinleyerek hareket ediyorum zira doktorlarda ezber görüşler bildiriyor bu konuda.Sen yine druna danış tabi canım ben ilk hamileliğimde 4. Aydan itibaren 7. Aya kadar hergün yürüyüş bantında 3 km yavaş hızda Yürüdüm canım çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı; bu sefer de fırsat buldukça yürümeye çalışıyorum; sen Yürürken nefes nefese kalma önemli olan bu çok yorulmadan yürürsün canım tabi druna da bi sor canım
evet hiç spor yapmayan birine spor yapması önerilmiyor.bende çok yapmış sayılmam ama vucudumun önceden bildiği bir düzen.önceden 7 km hızla yürüdüğüm koşu bandında şimdi max 5 km yapıyorum.aşırı yavaş bir tempo geliyor ama sanırım tam ayarı da.ne yoruluyorum ne terliyorum ne nefes nefese kalıyorum tam sınırındayım.sanırım iyi olacak etkisini 1 ay sonunda görürüm herhalde.Daha onceden de spor yapan biriysen sorun yok diyolar ama ben mesela simdi senin yaptigin egzersizi yapamam timanirim :)
arkadaşlar aranızda spor yapanınız var mı ? hamile kalmadan önce spora gidiyordum 6 aylık üyeliğim vardı 3. ayın sonunda hamileydim ve 2 aydır gitmiyorum spora.bu hafta tekrar başladım.20 şer dk düşük hızda yürüyorum iki sefer.5 dk kadarda kol çalışıyorum hafif dambılla. sizce bir sakıncası varmıdır ki.tüm araştırmalarım nefes nefese kalmadan ağırlık kaldırmadan çeşitli beden hareketlerini yapmadığınız sürece bir zararı yok diyor ama yinede tedirgin olmuyor değilim.ama sporunda vucuduma etkisinide gözardı edemiyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?