2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
kızlar mrb belki biraz konu dısı ama kusura bakmayın bugun saglık oacagına gıttım kan tahlılı verdım kolestreol um yuksek cıktı normal degerler 120-220 arasında benım 233 cıkmıs dr umu aradım sordum korkutalacak bırsey yok boyle seylere takılmayın hamılelıkte normal dedı ama ılk gebelıgım olunca cok tedırgın oldum.. daha once boyle bırsey yasayan ya da aranızda bu tur olayla karsılasan var mı?

canım geçen ay benimde kolestrolum yüksek çıkmıştı ama zaten olması gereken buymuş. Hamilelikte kolestrol yükselirmiş. İnternette hamilelik için kolestrol değerlerini arat göreceksin.

canım geçen ay benimde kolestrolum yüksek çıkmıştı ama zaten olması gereken buymuş. Hamilelikte kolestrol yükselirmiş. İnternette hamilelik için kolestrol değerlerini arat göreceksin.
ıs yerındekı abla da oyle soyledı ama tedırgın oldum ıste dogumdan sonra dusermıs eger dusmezse o zaman skıntı olurmus ama ınsan korkuyo acaba ogluma bısı olur mu dıye

Kesinlikle haklısın. Hatta ben akşam evdeysem yüzümü yıkayıp tekrar kremliyorum. Çünkü bilgisayar karşısındayken bile krem gerekiyormuş. Haberiniz olsun :)

Bende uzun zamandır hassas bir cildim olduğu için yaz kış güneş kremi kullananlardanım. Ama dahiliye doktorum D vitamini eksikliği tespit ettiğinde güneş kremine fazla yüklenme diye uyarmıştı. Kışın zaten kapalı giyiniyoruz yüzümüzü de koruyunca güneşten hiç faydalanamıyormuşuz. Zaten türk kadınları genellikle d vitamini eksikliği de yaşarlarmış. Bende yazın güneşin yakıcı olmadığı zamanlarda yüzüm değilse de vücuduma krem sürmeyerek güneşlenmeye çalışırım. Hamilelikte daha da dikkat edeceğim. Sizinde aklınızda bulunsun.

ıs yerındekı abla da oyle soyledı ama tedırgın oldum ıste dogumdan sonra dusermıs eger dusmezse o zaman skıntı olurmus ama ınsan korkuyo acaba ogluma bısı olur mu dıye

Yok canım içini ferah tut bol bol dua et bişey olmaz :) buarada doğum tarihlerimizde aynıymış hemen hemen :)

canım aç mı verdin kanını biraz yüksek çıkmış evet ama çok yağlı şeylerden uzat dur bebek için zararlı değildir belki ama senin sağlığında önemli dikkat et

ewet canım ac verdım bnde yukseklıgını gorunce tedırgın oldum zaten ınsallah sorun olmaz

Kızlar aranızda coraspin 100 mg içen varmı bende kanda pıhtılaşma olduğu belli değil ama bir defa kimyasal gebelik yaşadim diye doktor İçmesi söyledi ama sizce coraspin bir zararı olur mu?????

Ben de kullanıyorum. Ben de bir kimyasal geçirmiştim, ardından bebeğimi 5.ayda kaybettim. Kaybımdan sonra pıhtılaşma testlerim vs yapıldı bir problemim yok ama doktorum bu hamileliğimin başından beri tedbir amaçlı kullanmamı önerdi. Halen daha kullanıyorum doğuma yakın bırakacakmışım sanırım. Ilacın bir zararı yok, klasik bebe aspirini de aynı görevi görüyormuş fakat aspirin midede emilirken coraspin bağırsakta emiliyor :) bir problemin yada riskli bir durumun olduğu için de vermiş diye birşey de yok tedbir amaçlıdır seninki de muhtemelen :) annemin 20yıllık doktoru benim takibimi yapan doktorum tecrübeli biri yani :)

canım aç mı verdin kanını biraz yüksek çıkmış evet ama çok yağlı şeylerden uzat dur bebek için zararlı değildir belki ama senin sağlığında önemli dikkat et
ewet canım ac verdım bnde yukseklıgını gorunce tedırgın oldum zaten ınsallah sorun olmaz

çok güzel olmu canım bende dogum ıcın lavanta keseleri hazırlamayı dusunuyorum mavi tonlarında :)
Araştırdım biraz canım doğum odası için ikramlıklar için çok basit şeylere çok para istiyorlar süsleri ben hazılıcam sadece süslemeye gelicek ona bile 200 lira istedi hiçbişey getirmicek tülleri süsleri ben alıcam yavaş yavaş başladım sırayla yapıcam artık Beğenmene sevindim :)

bence en guzelı kendının hazırlaması sonucta evladın ıcın butun bu hazırlıklar bn lohusa serbetlerı ıcın kucuk kadehler aldım surahısıyle beraber onları susleyecegım gelen mısafırlere oglumun odasına keceden kapı susu yapıcam duvarlarını falan susleyecem el emegı goz nuru kendım yapıcam :)

bebeğin için sıkıntı olmayacaktır ama dediğim gibi sen dikkat et bende hastanede çalıştığım için genelde bu değerlere ilaç başlıyor doktorum ama sen gebe olduğun için başlamayacaktır diyet ve düzenli beslenme der dikkat et sen

cok tesekkur ederım canım du aksam mısafırlıkteydık ve orda bıraz fazla kacırdım sanırım hamur ısını onun etkısı de olabılır mı kı

kızlar hastaneden geldim bebişim kıpır kıpır cok sukur. hatta dr kızınızın burnu uzun dedi ultrason resminde verdi. ama asil sorun çooook kilo almışsın dedi. tam tamına 90 kiloyum. Boy 68 ne yapacam şaşırdım. hiç bu kadar kilo ile ilgili konuşmamisti. 80 falanla hamile kalmıştım 8 aylık hakkını kullandın dedi. kilo almamalısın dedi. çalışıyorum sabahları simit yiyordum hamur işi simit kızartma fazla meyve aklına ne gelirse saydı hepsi yasak. Bahane bulup sigarayı bıraktım biraz da tedaviden kilo aldım desemde dinlemedi hem şeker çıkar hem normal doğum zor olur dedi. Haklida ama ne yapıcam bilmiyorum kendime haftalık liste hazırlayıp sebze ağırlıklı besleneyim d3 haslamada hic sevmem. önerisi olan varsa dinlerim teşekkürler bu arada Sidelya2011 seninle haftamız aynı ben hala sağlık ocağına kayıt olmadım tetanoz aşısının zamanı geldi mi

Canım doktorun gülüp geçmiş ama benim doktorum da (ki benim doktorum da annemin 20yıllık doktoru:) ) güvenmediğini söyledi elevite. Eczacı arkadaşlarım da kullanmamamı söylemişti :) hatta daha geçtiğimiz Ocak ayında bir haber çıktı. Türkiye'de elevit ilacı için tazminat davası açıldığı, Bayer firmasının domuz jelatini kullanılıyor ama sağlığa zararlı değil diye açıklama yaptığı yazıyordu. Istersen araştırabilirsin. Google'a "elevit domuz" diye yazınca bile ilk başlık olarak 23 Ocak 2015 tarihli çıkıyor haber. Bence sağlığımız için alternatifi olmasa amenna ama sonuçta piyasada muadili var olan bir ilaç :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…