ıhlamur zararı yok diye içiyorum ama sakıncası var mı?Bol bol kivi ye cnm hem vitamin açısından hemde boğazları yumuşatıyo çok ii gelio akşamları ılık süt iç bitki çaylarını çok tüketme ve en önemlisi yatıp dinlen alabiliosan rapor al
oyy ne tatlı:) benm de 5 yasında bi oğlusum var :) eşinin kedinin evde olması ve eve yakında bi bebek gelecek olmasına karsı tutumu ne ? benim eşim sever kediimi ama evde kedi svmiyorum diyodu önceden şimdi de tabi eskisi hergün temizlik yapamıyorum hemen onu öne sürüyo bahane ediyo..
Bende 2 hafta once grip olmustum. Ates dusurucu bile kullanmadan atlatabildim. Bogaz agrisi ve burun tikanikligi icin 1 bardak su ve 1 tatli kasigi tuzla hazirladigin suyu burnuna cekebilir bogaz icinde gargara yapabilirsin. Ozellikle bogaz agrisi icin kesfettigim bir gargara var. Bir bardak suya elma sirkesi ve bal koyarak bir gargara hazirladim. Elma sirkesi hastaligin onune geciyor bal da bogazi yumusatiyor. Hicbir yan etkisi yok. Ilk zamanlar yarim saat arayla yapmistim. Kirginlik icin zencefil limon balli cay iyi gelir. Cok gecmis olsun. Keske dinlenebilsen tabi.Kızlar merhaba, soğuk almışım, gribe doğru ilerliyorum. Öğretmenim bu arada malum epeyce konuşuyoruz, boğazım şiş, yutkunamıyorum, burun akıntım da var. İlaç kullanmadan nasıl ayağa kalkarım Ihlamur içiyorum ama bana mısın demiyor, iyileşmek için ipuçlarınız var mı?
ıhlamur zararı yok diye içiyorum ama sakıncası var mı?
Benimki de aşağı yukarı aynı görüşteydi. Ama ben 2. bebeğimiz olurken evden ilkini yollar mısın? dedim ona benim gözümde hiç bir farkı yok dedim. Bir süreliğine birine emanet edelim dedi ama ben kimseye emanet edemeyeceğimi ısrarla anlattım geçenlerde anlaşma yaptık. Uzun tüylü olduğundan bebeğin doğumuna yakın traş ettiricez ve bebeğin odasına girmesi yasak olacak bir müddet ama sadece bebek odasına girmesi yoksa evin kalanında bizimle ve bebekle olabilecek. Bende hergün süpürge açmaya ve furminatör ile taramaya söz verdim. Kızımdan vazgeçmem herşeyi yaparım onun işçin. Bende şu sıralar çok fazla ev işi yapamıyorum. Ama gayretimi görüyor. Birde indoor bir kedi olduğu için çok sıkıntı yaratmıyor. Bir ara bebeğe saldırır mı diye korktu ama o zaman tvde "my cat from hell" diye bir program var sorunlu kedilerin nasıl düzeltileceğini gösteriyor. Bizim kız allahtan çok sakin o kedileri gördükçe içi rahatlıyor. İnşallah sende eşini ikna edersin ben kedi-köpekle büyüdüm çok güzel arkadaş oluyorlar. Ama buna rağmen babam bile sordu kedi ne olacak diye. Kulak asma öyle diyenlere bana birşey olmadıysa çocuğuma hiç olmaz dedim. Kedi ile köpek ile sarılıp uyurdum öyle büyüdüm ama çevre etkiliyor işte herkesi. Aklında soru olursa yazabilirsin. Hem vet. kliniğinde hem veterinerler odasında çalışmıştım önceden yani 400-500 kadar veterinerin bu konuda fikrini alma şansım oldu. Eşinin sorularını cevaplamana yardımcı olabilirim.oyy ne tatlı:) benm de 5 yasında bi oğlusum var :) eşinin kedinin evde olması ve eve yakında bi bebek gelecek olmasına karsı tutumu ne ? benim eşim sever kediimi ama evde kedi svmiyorum diyodu önceden şimdi de tabi eskisi hergün temizlik yapamıyorum hemen onu öne sürüyo bahane ediyo..
Amin inşallah Allah hepimize yavrularimizi sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin.hayırlı olsun sağlıkla mutlukla huzurla gelsin inşallah.Annesini sevecek 1-0 önde başladın anneliği
Ne yazik ki hic ayibiyotik falan alamiyoruz. Ancak dogal yollarla olacak tedavi. Ben de ogretmenim, cocuklardan cok kolay bulsiyor hastalik, o yuzden her sabah bir kasik bal aliyorum savunma sistemini guclendirmek icinhastalıktan dolayı çok yükleniosan örneğin günde 3 4 fincan gibi zararı var doktorum düşük riski yapar demişti ben korkumdan hiç içmedim eşim ılık suya bal limon karışımı yapıp içirirdi ılık süt ve bol kivi çalıştığım halde inanki 2 günde atlattım
Ne yazik ki hic ayibiyotik falan alamiyoruz. Ancak dogal yollarla olacak tedavi. Ben de ogretmenim, cocuklardan cok kolay bulsiyor hastalik, o yuzden her sabah bir kasik bal aliyorum savunma sistemini guclendirmek icin
yani kedimden vazgecmeyeceğimin o da farkında nişanlıyken ben kediyi istemiyorum falan dedi dedim o zaman o ölür biz öyle evleniriz :) e gözü kesmedi tabi kabul etti mecbur :) şimdi bi görsen benden önce eşime koşar eve grince biz sev beni diye yatar önünde onu da en az benm kadar arar oldu kedim.. eşim de alıştı ama o da aynı şeyi söylüyor ilk 3 ay annenlerde kalsın diye.. annemler ona bakamaz ve ben tatile giderken bile gözüm arkada kalıyor çünkü biz onu bırakınca zayıflıyo orda bir haftada hiç keyfi de olmuyo diyor kardeşim..ben de hem doğum doktorumla konusturdum eşimi hem de veteriner hekimimmizle sağolsunlar onlar da güzel güzel anlattılar .. kedinin ona zarar vermeyeceğini aksine bebeğimizin bağısıklık sistemine olumlu etkisi olacağını vs.. bulduğum güzel videoları izletiyorum hep onun bu inancını kırmak için ama hala diyo bebeğe yaklaştırmak yok kediyi diye.. kedim de bebeklere karsı cok naziktir eve çok bebek geldi sevdi mıncırdı hiçbişey yapmadı onlara diyorum evde birlikte yaşayıp alışacaklar ona hiç hiç bişey yapmaz pan diyorum tamam diyo ama yine de biliyorum içi rahat değil.. ben de olabildiğince gayet ediyorum temizliği açısından tüylerimiz mevsimsel olarak dökülüyor ama taramasını yapıyorum hemen her gün oturduğu yerden kalksın hemen temizliyorum ama bana sinirlensin hemen kediye dönüyo olay doğumdan sonra naparız bilmiyorum kv ve görümce de ne yapacaksınız diye sordu kediyi dedim siz ilk çocuk olunca ikinciyi atttınız mı ? o kedi canm! diye bi cevap aldım ben onu hiç kedim diye çağırmadım farkındaysanız hep oğlum diye sesleniyorum sizi ilgilendirmez kısacası dedim bi daha konusmadılar ama çevremde eşimin aklını celmeye calışıyo acıkcası..Benimki de aşağı yukarı aynı görüşteydi. Ama ben 2. bebeğimiz olurken evden ilkini yollar mısın? dedim ona benim gözümde hiç bir farkı yok dedim. Bir süreliğine birine emanet edelim dedi ama ben kimseye emanet edemeyeceğimi ısrarla anlattım geçenlerde anlaşma yaptık. Uzun tüylü olduğundan bebeğin doğumuna yakın traş ettiricez ve bebeğin odasına girmesi yasak olacak bir müddet ama sadece bebek odasına girmesi yoksa evin kalanında bizimle ve bebekle olabilecek. Bende hergün süpürge açmaya ve furminatör ile taramaya söz verdim. Kızımdan vazgeçmem herşeyi yaparım onun işçin. Bende şu sıralar çok fazla ev işi yapamıyorum. Ama gayretimi görüyor. Birde indoor bir kedi olduğu için çok sıkıntı yaratmıyor. Bir ara bebeğe saldırır mı diye korktu ama o zaman tvde "my cat from hell" diye bir program var sorunlu kedilerin nasıl düzeltileceğini gösteriyor. Bizim kız allahtan çok sakin o kedileri gördükçe içi rahatlıyor. İnşallah sende eşini ikna edersin ben kedi-köpekle büyüdüm çok güzel arkadaş oluyorlar. Ama buna rağmen babam bile sordu kedi ne olacak diye. Kulak asma öyle diyenlere bana birşey olmadıysa çocuğuma hiç olmaz dedim. Kedi ile köpek ile sarılıp uyurdum öyle büyüdüm ama çevre etkiliyor işte herkesi. Aklında soru olursa yazabilirsin. Hem vet. kliniğinde hem veterinerler odasında çalışmıştım önceden yani 400-500 kadar veterinerin bu konuda fikrini alma şansım oldu. Eşinin sorularını cevaplamana yardımcı olabilirim.
Canım dışarı çıkmıyor ve çiğ et vermiyorsanız aşıları da tamsa öyle bir ihtimal yok. Bazı doktorlar biraz ön yargılı oluyor. yoksa toksoplazma kediden bulaşma riski %10 ise %90 oranında yerde yetişen sebzeden geliyor insana. Kum olayı da sadece enfekte olmuş kedilerde geçerli ama için rahat etsin istiyorsan benim gibi klozet eğitimi verebilirsin ben kumla uğraşmıyorum mesela. ama bunu bebekten çok önce yapmıştık bebek maksadı ile değil yani. Tüyünden de emin ol hiç bir zarar gelmez. toksoplazma kedi köpek tüyü ile bulaşan bir hastalık değil, kist olayı ise şehir efsanesi. benim 2 doktorum var ve ege bölgesi veterinerlerinin hatırı sayılır kısmını tanıyorum, hiç birinden bunun doğru olduğunu duymadım.Biz malesef sahiplendirmek zorunda kaldık doktor toksoplazma riski olur kesinlikle aynı evde olmaz dedi ama açıkçası bende karşıyım bebekle aynı yerde olmasına ne kadar temizimde deseniz olmuyo kumunu kesinlikle hamile birinin temizlememesi gerekiomuş hatta aynı odada kokusunu bile almak sakıcalıymış biz sahiplendirdiğimiz gibi evde ne kadar halı perde tül varsa komple yıkamaya verdik ve duvarlara varana kadar sildik evi eşimle doktor özellikle uyardı bilginiz olsun
Biz malesef sahiplendirmek zorunda kaldık doktor toksoplazma riski olur kesinlikle aynı evde olmaz dedi ama açıkçası bende karşıyım bebekle aynı yerde olmasına ne kadar temizimde deseniz olmuyo kumunu kesinlikle hamile birinin temizlememesi gerekiomuş hatta aynı odada kokusunu bile almak sakıcalıymış biz sahiplendirdiğimiz gibi evde ne kadar halı perde tül varsa komple yıkamaya verdik ve duvarlara varana kadar sildik evi eşimle doktor özellikle uyardı bilginiz olsun
klozet eğitimini vermeyi bende cok istiyorum ama kuma alışmış bir kedi klozete alışır mı ki canm..Canım dışarı çıkmıyor ve çiğ et vermiyorsanız aşıları da tamsa öyle bir ihtimal yok. Bazı doktorlar biraz ön yargılı oluyor. yoksa toksoplazma kediden bulaşma riski %10 ise %90 oranında yerde yetişen sebzeden geliyor insana. Kum olayı da sadece enfekte olmuş kedilerde geçerli ama için rahat etsin istiyorsan benim gibi klozet eğitimi verebilirsin ben kumla uğraşmıyorum mesela. ama bunu bebekten çok önce yapmıştık bebek maksadı ile değil yani. Tüyünden de emin ol hiç bir zarar gelmez. toksoplazma kedi köpek tüyü ile bulaşan bir hastalık değil, kist olayı ise şehir efsanesi. benim 2 doktorum var ve ege bölgesi veterinerlerinin hatırı sayılır kısmını tanıyorum, hiç birinden bunun doğru olduğunu duymadım.
Çevre çok etkilemeye çalışıyor malesef. Eşin başka şeye sinirlenip konuyu kediye bağladığında olayda kedinin suçu olmadığını söyle bence. Temizlik konusunda ise zaten bebek doğunca hepimiz çok daha titiz olacağız. Bunları konuş eşinle. Ben açık açık söyledim 1 hafta tatile gidiyoruz ne kadar özlüyorum üzülüyorum dedim temelli giderse üzüntüden sütümde kesilir bendeki üzüntüden bebek te huysuzlanır dedim. Ben 6 yıllık evliyim ve evlendiğimde kv. nin evine kedimle gelmiştim. o günden beri kedimden vazgeçmeyeceğimi kedinin hiç bir sağlık tehdidi oluşturmadığını anlattım onlara tabi birkaç kere kvlerin komşuları falan demiş bebek olunca kedi gider herhalde falan diye nasıl ikna ettiysem kv benim vereceğim cevaplardan birini vermiş :)yani kedimden vazgecmeyeceğimin o da farkında nişanlıyken ben kediyi istemiyorum falan dedi dedim o zaman o ölür biz öyle evleniriz :) e gözü kesmedi tabi kabul etti mecbur :) şimdi bi görsen benden önce eşime koşar eve grince biz sev beni diye yatar önünde onu da en az benm kadar arar oldu kedim.. eşim de alıştı ama o da aynı şeyi söylüyor ilk 3 ay annenlerde kalsın diye.. annemler ona bakamaz ve ben tatile giderken bile gözüm arkada kalıyor çünkü biz onu bırakınca zayıflıyo orda bir haftada hiç keyfi de olmuyo diyor kardeşim..ben de hem doğum doktorumla konusturdum eşimi hem de veteriner hekimimmizle sağolsunlar onlar da güzel güzel anlattılar .. kedinin ona zarar vermeyeceğini aksine bebeğimizin bağısıklık sistemine olumlu etkisi olacağını vs.. bulduğum güzel videoları izletiyorum hep onun bu inancını kırmak için ama hala diyo bebeğe yaklaştırmak yok kediyi diye.. kedim de bebeklere karsı cok naziktir eve çok bebek geldi sevdi mıncırdı hiçbişey yapmadı onlara diyorum evde birlikte yaşayıp alışacaklar ona hiç hiç bişey yapmaz pan diyorum tamam diyo ama yine de biliyorum içi rahat değil.. ben de olabildiğince gayet ediyorum temizliği açısından tüylerimiz mevsimsel olarak dökülüyor ama taramasını yapıyorum hemen her gün oturduğu yerden kalksın hemen temizliyorum ama bana sinirlensin hemen kediye dönüyo olay doğumdan sonra naparız bilmiyorum kv ve görümce de ne yapacaksınız diye sordu kediyi dedim siz ilk çocuk olunca ikinciyi atttınız mı ? o kedi canm! diye bi cevap aldım ben onu hiç kedim diye çağırmadım farkındaysanız hep oğlum diye sesleniyorum sizi ilgilendirmez kısacası dedim bi daha konusmadılar ama çevremde eşimin aklını celmeye calışıyo acıkcası..
ben 5 yaşında verdim eğitimini geç yaşta olduğu için biraz kumdan zor vazgeçti ama alıştı canım. klozetin içine koydum kum kabını aynı gün alıştı mesela ama kumun azaltılmasına 6 ayda alıştı. kumdan sonra leğene delik açmayada bir direnecek oldu ama sonunda kabul etti. evde başında olman gerek ileri yaşta öğretmek için. kum kokusu yok evimizde. gelen kediyi görmeden evde kedi olduğunu bile anlamıyor. tatile çıkarkende içimiz rahat oluyor çünkü kirli kumun kedilerde idrar yolu rahatsızlığı riski var şimdi 10 güne kadar bırakabiliyoruz. bizi özlemesi ve azıcık küsmesi dışında sorun olmuyor. tabi birazda kilo veriyor ama zaten tombul olduğundan sağlığı için endişelenmemize gerek olmuyor.klozet eğitimini vermeyi bende cok istiyorum ama kuma alışmış bir kedi klozete alışır mı ki canm..
benm kumunu eşim değiştiriyor allah var hiç gık demedi şikayet etmedi bu konuda ama sürekli kum almak da bizi sıktı :)
Canım ben de senin anlattığın gibi.bişi almak istiyorum. Fotosunu atar mısın acaba? Bi de nerden ne kadara aldın?
muhteşemmmmmmmmmmmdoldurmadan yayınlamak istedim
Canim kasiginin yukarisinda mi hissddiyosn tekmeleri vuruyo ama gucu az oldugunda hafif ani vurmalar hissediyosn dmi:). Hareketlerini net hissediyorum canim ama hic oyle toplanipta sertlesme olmadi bende tekmelerini baya baya hissediyorum.normaldir herhalde canim endiselenme kontrole gittiginde sorarsin doktoruna.
Hayırlı cumalar diliyorum güzel anneler. Başlığı hamileolduğumu öğrendiğim günden beri takip ediyordum gizli gizli çok şey öğrendim öğrenmeye devam ediyorum:)
Bebeğimin cinsiyetini pazartesi öğrenicem inşallah
Bu arada dün sağlık ocağındAki doktorum ayrıntılı kan ve idrar tahlili istedi, az önce sonucu aldım. B12 biraz düşük çıktıbunu yaşayanınız oldu mu? Bi de bebişlerimiz su ihtiyacını bizden alırmış, bol bol su içmemiz gerekiyor böbreklerimiz için
Mutlu haftasonları dilerim herkese
Ayyy cokk tatli degilmiii :) dun sabah küstűm dedm hic oynamadi geceye kadr gece esimle yatiyoruz küstum ona o da hic oynamadi diyorm niye küstun diyo dedm herkesn kusmalari bitti o bana eziyet ediyo küstum istebence normal çunku büyüyorlar artık ve hep aynı pozisyonda yatmıyorlar ne tarafa toplanıp yatıyorsa hissettiğimiz sertlik o :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?