hayır cnm kızım 2850 doğdu.. bebeğin eşi, suyu, birikmiş kanamam falan hepsi gidince ertesi gün tarttı dr 15 kilo gayet iyi gitmiş dedi.. kalan 15 kiloyu 3 ayda verdim ama loğusalığım zor geçti bnm yemeklerden tiksindim sadece sıvı tükettim çok şükür sütümde boldu.. yani sadece sıvı süte yeterli, kızımda çokm huysuzdu gece gündüz uykusuz kaldım hal böyle olunca çabuk verdim..
cnm kızımda gebeliğin 35+2 de hafif kanamam oldu dr gittim erken doğum dedi ama 1 hafta yatman lazım yoksa bebek küveze girer dedi ilaçlarla doğumu geciktirdi 1 hafta evde yattım sadece wc ye kalktım.. kanamam falanda durmuştu, kontrole gittim 1 hafta sonunda açılmam 4 cm doğum başladı dediler bende hiç sancı falan yok ama nasıl korkuyorum ilk bebek yaşım küçük annem eşim herkes geldi saat öğlen 1 gibi suni sancı verildi açılmam 5 cm ama bende hala sancı yok saat 2ye kadar herşey normal sadece serum var kolumda açılmam 7 cm ama 2 den 2:54 e kadar olan sürede çok sancı çektim bir anda bastırdı suni sancı ama Rabbim işte öyle bir yaratmışki dinlen soluklan diye 5 dk. bire düşene kadar sancı odasında çektim eşimle annemle birlikte çatala aldıkları gibi doğum yaptım çok yorgundum ve en son ıkınmam pazarlıkla oldu sezeryana alın diyorumdr geldi bebek ne sezeryanı diyorsüper olmuş, bunu da normal doğum yaparsın heralde, sancın falan çok oldu mu ilkinde ? kaç haftada doğum oldu?
olsun cnm üzülme yaptırmayı ver ne olcak.. eskiden renkli ultrason mu vardı ben kızıma hamileyken yoktu öyle şeyler.. o kadar para vermeye değmez git bebişine alışveriş yap o paraylayalova da.... burada özel hastane 2 tane war oyüzden pahalı..devlettede olmuyo
keskeee insallahhh ya Rabbimmm bebislerimiz saglicakla buyusunlerrr tekmelerini hissedelim doguralim saglikli oldugunu gorelim mutlulukla saglikla buyutmek nasibimiz olsun insallah AMINNNNNNN YA RABBIMM AMIIIIIINNN INSALLAHHkeşke hissetsek banada aynısını dedi 20-21 haftalarda anca hissedersin dedi
afiyet olsun bizi düşünerek ye yemiş kadar oluruz.çok şükür kayınvalidemin evinin bahçesi çok büyük meyve agacı dolu keşke yakınımda olsanız sizdelere getirirdimbende orayı sömürmeyi düşünüyorum :)
tahminimce 5. ay içerinde ilkini vuruyorlar.beni dün için aradılar bir gün önceden gittim vuruldum geldim.genel rutin bi muayene yaptı kilo tansiyon bebeğin kalp atışı vs decevit verdi doktoruna danış gerek duyarsa kullan yoksa bize geri getirirsin dedi.bir ay sonrası için gün verdi ikinci aşı için.Tetenoz aşısı kaçıncı haftada yapılıyor ki? Beni dün sağlık ocağından aradılar 2 hafta sonraya gün verdiler o zamanda 21 haftalık olacak bebişim
He he heben şuana kadar 12 kilo aldım cnmama kızımdada böyle olmuştum bünyeden bünyeye değişiyor ki sadece normal öğünlerimi yiyorum abartı bi yemem yok Allahtan çabuk veriyorum ve hamilelik harici kimse beni 56 üstü kiloda görmemiştir boyumda 1,66 cm..
Valla çok değilmi yaben şuana kadar 12 kilo aldım cnmama kızımdada böyle olmuştum bünyeden bünyeye değişiyor ki sadece normal öğünlerimi yiyorum abartı bi yemem yok Allahtan çabuk veriyorum ve hamilelik harici kimse beni 56 üstü kiloda görmemiştir boyumda 1,66 cm..
öyle yapıcam zaten canım sagol morel verdin :)olsun cnm üzülme yaptırmayı ver ne olcak.. eskiden renkli ultrason mu vardı ben kızıma hamileyken yoktu öyle şeyler.. o kadar para vermeye değmez git bebişine alışveriş yap o parayla
Normal doğumdan çok korkuyorum ama inşallah normal doğum yaparım. Artık doğum haftasına girerken tekrar senden bilgi alırım. Yalnız doktor tutumu burada çok önemlicnm kızımda gebeliğin 35+2 de hafif kanamam oldu dr gittim erken doğum dedi ama 1 hafta yatman lazım yoksa bebek küveze girer dedi ilaçlarla doğumu geciktirdi 1 hafta evde yattım sadece wc ye kalktım.. kanamam falanda durmuştu, kontrole gittim 1 hafta sonunda açılmam 4 cm doğum başladı dediler bende hiç sancı falan yok ama nasıl korkuyorum ilk bebek yaşım küçük annem eşim herkes geldi saat öğlen 1 gibi suni sancı verildi açılmam 5 cm ama bende hala sancı yok saat 2ye kadar herşey normal sadece serum var kolumda açılmam 7 cm ama 2 den 2:54 e kadar olan sürede çok sancı çektim bir anda bastırdı suni sancı ama Rabbim işte öyle bir yaratmışki dinlen soluklan diye 5 dk. bire düşene kadar sancı odasında çektim eşimle annemle birlikte çatala aldıkları gibi doğum yaptım çok yorgundum ve en son ıkınmam pazarlıkla oldu sezeryana alın diyorumdr geldi bebek ne sezeryanı diyoren son dedi kuvvetlice ıkın bayıltıcam seni o hevesle bir ıkınırsın bebğimi koynuma koydu doğar doğmaz ve ben bayıldım.. yarım saat sonunda odamda uyandım eşim kanama temizliği dikişim falan hiç duymadım yani onları.. uyandığımda kızımda yıkanmış koynumda yatıyordu.. kısmetse yine normal istiyorum zaten aynı dr gidiyorum..
cnm tetnoz aşısı anne adayının yaşına göre değişiyor tek doz 5. ay içinde vuruluyor ama bazı annelere 2 doz vuruyorlar kimisine 15. ve 20. haftada kimisine 20. ve 23. haftada.. ben 30 yaşındayım 2. gebeliğim bana 21. haftamda tek doz vuracaklar.. ve son 5 yıl içinde 2. gebelikse vurmuyorlarmış diğer formlarda bazı arkadaşların söyledikleri böyleydi..Tetenoz aşısı kaçıncı haftada yapılıyor ki? Beni dün sağlık ocağından aradılar 2 hafta sonraya gün verdiler o zamanda 21 haftalık olacak bebişim
aynen öyle cnm ben çok memnunum dr.. ve hiiiiç korkma Allah yardım ediyor gerçekten.. ya bir anda kuvvetli sancı çekip doğuruyorsun yada uzun saatler az sancılarla.. ne zaman istersen yaz yardımcı olurum.. ölsem denilecek kadar bir acı olsa kimse 2.yi göze alıp doğuramaz öyle düşün ve netten doğum falan izleme cnm kendi kendini hazırlaman çok önemli normale şartlanırsan normal yaparsın.. hem inan daha sağlıklı ertesi gün ayaktasın en az 10 kg gidiyor zaten doğumda ve en önemlisi vücut kendini yeniliyor sende yeniden doğuyorsun..Normal doğumdan çok korkuyorum ama inşallah normal doğum yaparım. Artık doğum haftasına girerken tekrar senden bilgi alırım. Yalnız doktor tutumu burada çok önemli
ne için burdayız birbirimize moral vermek için dimi arkadaşım..öyle yapıcam zaten canım sagol morel verdin :)
Herkese hayırlı cumalar... Doktordan geldim Bebişim erkek mişama bu Sefer Kafası ayrı omurgası Karnı hep ayrı ayrı gösterdi hiçbirşey anlamadım bellide olmuyor du geçen ay bile çok netti :)))) ama saglıklı dedi 11 Mayıs Detaylı ultrasona randevu verdi 275 liraymış
Kızlar merhaba;
Bende aranıza yeni katıldım, uzun süredir takip ediyorum ve çok şeyler öğrendim sayenizde :)
Son bir kaç gündür ellerim ve ayaklarım çok şişmeye başladı ve toplam 9 kilo almışımdaha doktora gitmeme 20 gün var anormal bir kilo alımımı bu benim kadar kilo alan varmı aranızda
Çok sağol canım tavsiye için, deneyeyim, havalar bir öyle bir böyle okulda da yorulunca pattt hasta oldumm...
Normal inan bana. Aynılarını yaşadı kuzenim. İnsallah sağlıklı bir sekilde atlatırsın bu süreci...İnş cnm ...herşeyın hayırlısı
araştırmaya gidicem pazartesi inş ...bakalım onlar ne diyecekler ..amin cnm
Sağol canım ..inş inş
İnş canım ya ..Rabbim hayırlısını versin ..geçmiş olsun sanada ,zamanlar çabucak geçsin de şu korkularından kurtulayım
Cnm çook sağol ..inş bnm de ole olur ,ne diyeyım ,askında umutluyum ,ama sancılar ve alt ta baskı var zo korkutuyor işte ,hayırlısı olsun inş
inş cnm inş ,sağlılklı sıhhatli doğsun ,sağolasın
aynen öyle canım :)ne için burdayız birbirimize moral vermek için dimi arkadaşım..
gezerken gezerken mesajina rastladım arkadaşım ne oluyoruz bi dur konunun uzmanı karşında şaka bir yana moral olsun istedim bende bivornisim bir kızım var sürekli yatarak iğne ilaç 38. Haftada dünyaya geldi şimdi ikinciye hamileyim 18. Haftadayim Allahın izni ile yine yatıyorum sürekli ama iğne kullanmıyorum sadece magnezyum doktor bu sefer iğne yok durum farklı rahmin 38e kadar gidebilir bunu gördük dedi sürekli tedirginim tedirgin olmasina ama dedim ya Allaha emanetiz en olmasi gereken yere daha niye endişe edelim değil miiiiKızlar cinsiyeti öğrendim kızmış:)ama az sevinebildim yavrum rahmimde sıkışmış kalmışalanı dar ..Rabbim yardımcımız olsun ...inş Rabbim genişletir x...Dr sancı ve kasılmalarım için için magnezyum verdı ,inş etkisi olur ..her an erkenden doğacak gibi bir hisle yim ...
Dr bişiy demiyorbnm gibi rahmi bikornis (ikiye ayrık çift rahime yakın rahim)olanların cogu erken doğum yapmış ..inş 30a gelirsin diyor Dr ,elazığdayım ,dr araştırdım baya Dr a gittim ...yapılacak bişiy de yok çok korkuyorum kızlar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?