2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Bu lar cok tatliymis yaaaaa, icindeki bebis kafalarini nerden alcaksiniz?
onlar keçeden yapılıyor cnm ben kalıplarını hazırladım 1 tl ile çizdim kenarlarını çıkıntılı yaptım içine elyaf koyup dikiyorsun yanakları ben far ile pembeleştiricem gözleri hayalet iplikle siyah kum boncukla dikiyorsun biraz sıkı dikince aynı görüntü oluyor cnm..

canım hekim değiştirme hakkımız varya sana en yakın aile sağlığı merkezine git artık burda yaşıyorum deyip kaydını yaptır onlarda takip etmek zorunda hamileliği
tesekkur ederim haziran da tekrar il dgistirecegim icin pek ustune dusmedim tetanos da ne kadar faydali bilemedim uc doz vurulanlar da varmis..

Herkese günaydın güzellikler.. tüm gece rüyamda oğlumla uğraştım doğurmuştum ama hala kıyafetlerini yıkamamıştım çok panik oldum çok.. erkenden yıkamam lazım artık

evet yaa oysaki 6 aya kadar ücretsiz izin almak hakkımız ama nasıl alacaksın ki
Özel sektörde kadın çalışan olmak zor bazı devlet dairelerinde uyumana bile ses çıkarmıolar bu kadar fark neden hiç anlamıorum biz kadın deiliz herhalde 2. sınıf muamele görüyoruz

canım böyle durumlar için doktorum magnezyum önerdi.eksikliği durumunda bu tarz ağrılar yaşanıyormuş.bende kalcada biraz yorulunca yaşıyorum onu.

TETANOS AŞISI İLE İLGİLİ
Gebelikte Tetanoz Aşısı İhmal Edilmemeli

Hamilelik Sırasında Anne Adaylarına Yapılacak Tetanoz Aşısının, Doğum Sırasında Anne ve Bebeğin Öldürücü Hastalıktan Korunması Açısından Son Derece Önemli Olduğu Belirtildi.
Haber sitesindden buldum arkadaşlar. faydalı olur diye sizle paylaşıyorum.
Hamilelik sırasında anne adaylarına yapılacak tetanoz aşısının, doğum sırasında anne ve bebeğin öldürücü hastalıktan korunması açısından son derece önemli olduğu belirtildi. Acıbadem Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cemile Alçay, her annenin gebelik sırasında aşılanmasının bebeğin koruyucu miktarda tetanoz antitoksiniyle doğmasını sağladığına vurgu yaparak, doğurganlık çağındaki her kadının aşılanması gerektiğini bildirdi. Son doz doğumdan en az iki hafta önce olmak üzere, gebelik sırasında, '4. aydan itibaren' birer ay arayla yapılan 2 doz tetanoz toksoid aşısının yüksek oranda aktif bağışıklık sağladığını anlatan Dr. Cemile Alçay, "Anneden fetusa geçen antikor miktarı son dozla doğum arasındaki süreyle ilişkilidir. Bu nedenle aşılanan gebede son dozla doğum arasındaki süre en az iki hafta olmalıdır. Minimal korunma sağlayan tetanoz antitoksin düzeyi 0.01 ml'dir." dedi. Yenidoğan tetanozuna yakalanan bebeklerin normal doğmasına rağmen, doğumdan sonraki 3-28 gün arasında emmeyi bırakacağına dikkat çeken Dr. Cemile Alçay, ayrıca çocuğun kaslarındaki kasılmalar sonucu vücutlarının kaskatı kesildiğini ifade etti. Yenidoğanların temiz şartlarda yapılmayan doğumları takiben göbek kordonunun bakımının uygun yapılmaması veya üzerinin temiz olmayan maddelerle kapatılmasıyla tetanoza yakalanabileceklerine dikkat çeken, Alçay, annelerin ise; kesici-delici yaralanmalar, düşükler ve doğumlar sırasında kullanılan aletlerin kirli olması sonucunda tetanoza yakalanabileceklerini kaydetti.

Özel sektörde kadın çalışan olmak zor bazı devlet dairelerinde uyumana bile ses çıkarmıolar bu kadar fark neden hiç anlamıorum biz kadın deiliz herhalde 2. sınıf muamele görüyoruz

onların işi aksayacak yaa, başka hiç bir şey önemli değil hayatta, iş iş iş! başka bir şeyden anlamazlar, konuşacak başka konuları bile yok bazılarının.
şu an bulunduğum yeri anca böyle tarif edebiliyorum

konyada bi doktoru duydum.ondanmı bahsediyorsun..

günaydın hanımlar

dün sağlık ocağından aramışlardı.kontrol var diye..sabah gittim..kilo,tansiyon,kalp atışına bakıldı...dünkü üzücü olaydan sonra gece yatamadım..sürekli elim karnımda bebeğimi hissetmeye çalıştım..biliyorsunuz benimde bir kaybım vardı...çok etkiledi özge beni..ebe kalp atışını baya bi duyamadı..sonradan neyseki duyduk.çok şükür....aşımıda yaptırıp geldim işe..

Herkese günaydın güzellikler.. tüm gece rüyamda oğlumla uğraştım doğurmuştum ama hala kıyafetlerini yıkamamıştım çok panik oldum çok.. erkenden yıkamam lazım artık
günaydın..herşeyini tamamladınya sen .bi o kalmış..onuda kafanda kaygı etmişsindir farkında olmadan

canım sağlık ocaklarında kalp atışına nasıl bakıyorlar?
ultrson cihazı ile değil sanırım.olmadı bide ben gideyim.

Hanimlar Tetanos asisi vuruldunuz mu 20.hafta ve 24.hafta lardaymis dogru mu bilgisi olan var mi aile hekimim bulundugum ilde degil de.
Bende az once geldim saglik ocagindan tetanoz asimin 1.dozunu vuruldum. Ayrica kan sayimi,aclik kan sekeri ve vitamin degerlerim icinde kan aldirdim..Guzel bisey daha bebisimin kalp atislarini duydum rahatladim

sağlık ocaklarının hastaneleri aratmadığını duydum hastanede yapılan ultraonlu muayene sağlık ocaklarında da yapılıyormuş. ben de bu perşembe gidecem sağlık ocağına. hem aşımı vurduracam hen de gerçekten dedikleri gibi ultrasonla mı bakılıyor onu görecez bakalım.ben erzurumda yaşıyorum buradaki sağlık ocakları gerçekten hastane gibi. çok gelişmiş.

yok cnm nerdeee belki ilçesine göre değişiyordur ben g.görendeyim bizim sağlık ocağında nts var ultrason yok ne yazıkki..

nts cihazı ile bakıyorlar cnm ilerleyen aylarda bol bol ntsye bağlanacağız aynı zamanda sancı da ölçüyor o cihaz..

küçük bi alet vardı.ben ultrasonla bakıcakalr sandım.telsiz tarzı bişey vardı..kaployla göbeğe dokundu telsizle dinledi sanırım bakanlık en uyduruk şeyden dağıtmış...baya bi duyamadı önce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…