çok çok tşk ederimCanım benimsende üzülme Allah yardımcımız olsun
İns canim benim ilk baslarda fazla bir bulantim olmadi 12 haftadan sonra basladi gecen hafta dr.gittigimde gecen ay kg almamistim bundan sonra daha cok aliriz sanirimohh maşallah.. bebişlerimize can olsun kan olsun inş :)
sağlık ocağındaki angel sound gibi bişey arkadaşım evine de alabiliyrsun ondan 80 lira fiyatı ama ben kafayı daha çok yerim diye almamayı tercih ettim
nts de iki lob var jel sürüp ikisini de karnına koyuyor biri bebeğin kalp atışı ve hareketlerini diğeri sancılarını ölçüyor
canım ali acar a da gidebilirsin muayenesi 200 tl ultrasonu 4 boyutlu zaten perinatolog kendisi sadece ayrıntılı için gidebilirsin mesela randevu almak zor biraz da çok bekleniyor ama için rahat olur
ben ne yapayım o zaman 7. aya kadar çıkmaz benim
içinin sıkıntısı hormonlar kuzum git doktora için rahat etsin ama bu kadar sıkma kendini nolurrrr
katılıyorum arkadaşım
İns canim benim ilk baslarda fazla bir bulantim olmadi 12 haftadan sonra basladi gecen hafta dr.gittigimde gecen ay kg almamistim bundan sonra daha cok aliriz sanirim
başından beri her gittiğimde doktorum saniyelikte olsa dinletiyor bana.riskli gebelik doktoruna gidiyorum ..her defasında dinlemeden çıkmam diyorum..Benim doktorum bana bugüne kadar bir kere ultrason ile kalp atışı dinletti ki dün oturup kaç kere doktora gittiğimi saydım 9kere gitmişim ve bir kere usg ile dinlemişizen son geçtiğimiz cuma gittim 18+6 idim ve o zaman bu dediğiniz annelerimizden kalan telsiz gibi bi alet ile kalp atışı dinledik. Bana hamileliğimin en başında kalp atışı dinlemenin bebekte noktasal olarak ısınmaya sebep olduğunu vs söylemişti. O yüzden sanırım bunun daha sağlıklı olduğunu düşünüyor ama çok farketmez bence. Biraz zor yakalıyorlar evet hatta benim oğlum kıpır kıpırdı kaç kere kaçtı en sonunda usg yi açtı oğlumu yakaladık sonra kalp atışını dinledik ben doktordayken önce usg den kalbinin pırpır ettiğini gördüğüm için de panik olmadım belki ama olsun bak kendim gördüm artık maşallah çok hareketlendiler uzun sürebilir demek ki o aletle kalp atışını yakalamak :) yani panik yok, rahat olmak lazım :)
Canım var ya o kadar içimi rahatlatıyorsun ki. İyi ki varsın çoooooook teşekkür ederim.Benim doktorum bana bugüne kadar bir kere ultrason ile kalp atışı dinletti ki dün oturup kaç kere doktora gittiğimi saydım 9kere gitmişim ve bir kere usg ile dinlemişizen son geçtiğimiz cuma gittim 18+6 idim ve o zaman bu dediğiniz annelerimizden kalan telsiz gibi bi alet ile kalp atışı dinledik. Bana hamileliğimin en başında kalp atışı dinlemenin bebekte noktasal olarak ısınmaya sebep olduğunu vs söylemişti. O yüzden sanırım bunun daha sağlıklı olduğunu düşünüyor ama çok farketmez bence. Biraz zor yakalıyorlar evet hatta benim oğlum kıpır kıpırdı kaç kere kaçtı en sonunda usg yi açtı oğlumu yakaladık sonra kalp atışını dinledik ben doktordayken önce usg den kalbinin pırpır ettiğini gördüğüm için de panik olmadım belki ama olsun bak kendim gördüm artık maşallah çok hareketlendiler uzun sürebilir demek ki o aletle kalp atışını yakalamak :) yani panik yok, rahat olmak lazım :)
Arkadaşlar boşuna kendinizi sıkmayın. Ben de aynı acıyı yaşamıştım ve şunu net bi şekilde söyleyebilirim ki aynı acıyı yaşamış anne adayları da hak verecektir: Allah korusun bir sıkıntınız olursa hiç bir belirtiniz olmayabilir, normal olarak var olan birşeyi de kötüye yorarsınız. Kendinizi sıktığınızla, bebeğinizi üzdüğünüzle kalırsınız. Hareketlerini takip ediyoruz ama ben kaybettiğimde telefonda doktorun o bebek hareketidir dediği şey doğum kasılmalarımmış mesela.. Şimdi de oğlum genel olarak kıpır kıpır ama mesela dün toplamda iki kere hissettirdi kendini bugün ise daha öğlen olmadı sayamadım bile :) bir günleri bir günlerini tutmuyor hareket konusunda. Ayrıca kendi adıma konuşmam gerekirse ben hareketlerini en rahat yatarken hissediyorum bir de yemekten sonra otururken, artık şişkin olan midemden dolayı sıkışıyor mu nedirbirşey daha önerebilirim belki size, doktoruma bebeğimin nerde olduğunu elimle hissetmek istiyorum dedim ben. O da usg için dümdüz uzandığımda bana karnımın hemen altındaki semsert olan rahmimi elletti. (Toplamda 2 kilo aldım ve zayıfım belki bunların etkisi olabilir ama doktorumun elimi koyduğu yerde sertliği çok rahat hissettim) Bebeğin buralarda bu senin rahmin dedi ve ben şimdi korktuğumda dümdüz uzanıp o sert olan rahmimi elimin altına alıp bekliyorum :) gelin görünki bu kadar incik cıncık etmiş olmama rağmen dün doğru dürüst bişe hissedememiştim bana doktorum bebeğimizi Allah'a emanet ettik diyor her seferinde şöyle düşünün birşey mi oldu diye korkup gittiniz doktora ve bebeğin gayet sağlıklı olduğunu gördünüz ve çıktınız doktordan. Peki doktordan çıktıktan sonra birşey olmayacağının garantisi var mı, yok :) Allah'a emanetler, biz sadece rolümüzü oynuyoruz :) ben artık böyle rahatlatıyorum kendimi yoksa usg cihazının yanı başında yaşamaya başlayacaktım
Evet ben sadece göbek görüyorum maşallah . Öyle kilolu da değilsin bak gerçekten sadece göbek var .cnm kilo almadıysan normal tabi çıkmaması ben baya kilo aydım 12 kilo dile kolay dimi amaişin galip yanı göbiş çok sivri değilmi sence de
Bende yemin ederim göbek çıkmasını bekliyorum@kattina cım sen de kilo almak için oğluşunu bekliyordun heralde :) resmen hamilelik bahane olmuş.. yanlış hatırlamıosam zaten ideal kilonla hamile kalmıştın, onun verdiği rahatla tabi istediğin gbi kilo alıyorsun maşallah.. :)
ben henüz1,5 kilo aldım, fotoluk bi göbişim yok.. ama göbiş çıkınca foto atıcam
bi an evvel göbişlenmek dileğiyle o zmn cnm :)Bende yemin ederim göbek çıkmasını bekliyorum
Canım benimki de çok hareketliydi dün hatta gecede. Ama şuanda hareket yok tatlı da yedim. Normalde yemek yerken ve yatarken çok hissediyorum. Biraz kıpırdanma var.bilmiyorum ki bende uyuyamadım hiç beklemedeyim aslında düzenli duyuyordum hep çikolata falanda yedim ne yaptıysam olmadı ama sanki bugün hafif gıdıklama var gibi belkide ben bekledigim için kendi kendime kuruyorum bekleyip görücez
kontrolüm iki hafta sonra..gidince duruma göre soracam. çünkü o ameliyat deney aşamasındaymış..bakalım doktorum ne dicekcanım bana düşmez söylemek ama şöyle bir gerçek var ki 10000 de 1 de olsa sonuçta o bir ihtimal bulabilir değil mi 2li de iyi çıkmış zaten doktorlar amniyosenteze sıcak bakıyor ama bildiğin kese deliniyor yani kararın değişmeyecekse sonuçta bence de doğru karar vermişssin sapasağlam doğacak inşallah bebişin
ben de Ali Acara gidiyorum
maşallah Allah tamamına erdirsin
evet canım benim doktorum ikizleri anne karnında ameliyat etti türkiyede ilk defa aynı sebebten senin böyle birşeye ihtiyacın olmayacak Allahın izni ile ama yine de aklında bulunsun
Ben de beğendiklerimin linklerini aldım:Graco mirage tek yönlü ama ben tek yön istemiyorum baston puset olarak baktığım araba bile benim çift yönlüydü.. cadillac 8 kg diye biliyorum ben çok bi fark yok yani elime aldığımda da öyle ağır gelmedi bana ama evo ya göre ağırlar birazcık daha..
Hala son kararı veremedim bu hafta değil bidahaki hafta almaya gitcez ama hala kararsizim bide evo'yla cadillac arasinda nerdeyse 300 tl civari var biraz daha uygun olsunda istiyorum bebek bizi zorlıycak gibi nerdeyse odasiyla falan 10 bin civarında masraf çıkıyo haliyle kısma çalışmalarına girdim.
özelde de yaptırabilirsin.muane ücreti dışında ekstradan bir ücret ödemiyorsun diye biliyorum.yapılıyor diye biliyorum cnm. bu arada birşey sorucam. çocuk doğduktan sonra aşılarını sağlık ocağında değil de özel de yaptırabiliyor muyum??
Verebiliyorsan süper canım 30 kiloyu verdiysen daga ne olsun valla harikasın :)yok valla ben hiç sıkıntı yapmıyorum çok şükür hemen verebiliyorum kızıma hamileyken 30 kilo aldım ve göbişim hiç çatlamadan doğumdan sonra 3 ay içinde eski kiloma döndüm.. oğlumdada hedefim mayısa kadar vermek olacak.. profil resmim mayıs 11 geçen sene doğumgünümdü aynı resmi seneye aynı elbiseyle çekilmek için çabalayacağım bakalım
Inşallah :) bezleri hep Jumbo paket olarak aldım ve suan 3 paket gözüm korktu birden :) Allah kullandirmayi nasip etsin inşallahcanım aslında hiç belli olmuyor bebeklerin kalça yapısına göre bile değişiyor ama 2 paket zaten çok hızlı biter, elinde kalacağını sanmıyorum..
hiç görünmüyor, benim de göğüsler karnımla yarış halinde maşallah : )) oğlumda da öyleydi, süt dolsun bol süt olsun da sonra eskiye döneriz.ben ilk gebelikte 3-5 fazlayla 59la başlamıştım 74 ile bitirmiştim. sonra 52 ye kadar indim. sezeryan olmasına rağmen.
benim de 2.ye erkek dedi doktor ama güvenemedim valla, burdaki doktorlara hala güvenemediğim için : )) detaylı ultrasonda kesinleşir inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?