2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
o zaman yağsız olanı kullanıyosun.aynı kutununda normali var çünki.benim cildim de karma normalini kullanıyorum o mu etkiledi acaba diye düşündüm.
bilemedim şimdi.. benim hep aldığım bi eczane var yüz tipimi bilir ona göre vermiş olabilir karma bnm cildim T bölgesi yağlı..

kızlar yüzüm çok lekelenmeye başladı özellikle alnım.güneş kremide kullanıyorum ama malesef engel olamıyorum....
Canim benim doktorum Solenta pregne onerdi bendd onu getirtiyorum simdi eczaneye siparis verdim yuzdeki hamilelik lekelerini onlemek icin 50 spf gunes koruyuculu, doktorum gunese bunu surmeden cikma dedi yuzum de beyaz benim zaten leke olusumuna meyilli bende korkuyorum cok leke olucak diye. Fiyati 80 tl ama en az 2 sene cok rahat kullanirsin buyuk kutusu baya.

Kızlar bi kitaba başladım bugün. Adı "bilinçli bebek". Henüz çook başındayım ama hoşuma gitti. İçindekiler bölümündeki başlıkları beğenmiştim ama anlatım dili de hoşuma gitti. Kitap arayışında olan arkadaşlara tavsiye edebilirim bir de "benimle oynar mısın anne" diye bir kitap aldım. İçerisinde oyun önerileri var. benim annem öğretmen ve çocuk gelişimi eğitimi almıştı yakın zamanda. Onların seminerlerde gördüğü çocuğa sorumluluk aşılayabilecek tarzda oyunlar da varmış içerisinde. Miniğimin anneannesinin de onayından geçti, hoşuna gitti yani bunlardan önce de adem güneş'in güvenli bağlanma adlı kitabı ile ayşe öner'in hamilelik, doğum ve bebek bakımı adlı kitabını okumuştum. Güvenli bağlanma biraz yavaş ilerledi çok sarmamıştı ama birşeyler öğrenmişimdir yani faydası oldu gene de diye düşünüyorum. Öteki kitapta da faydalı çok bilgi var, elimin altında olması iyi oldu diyebilirim. Mesela nefes tekniklerini anlatıyor, hamile sporu var resimli, doğum sonrası egzersizler var, bebek masajı var, bakımları hakkında ufak tüyolar, oyunlar, önlemler vs var :) kitap arayışında olan arkadaşlara tavsiye edebilirim :) ben önerilen kitapları bi liste yapmıştım gittim bi kitapçıya oturdum bulduklarımın hepsini inceledim, şimdilik bunları aldım. Okudukça sıraya koyduklarım var bakalım eğer sizlerin de önereceği kitaplar varsa onlara da bakarım ama elbette. Var mı önerebileceğiniz kitaplar?

Hamile olduğumu öğrendiğimde eşim direk bu kitabı almış.. Linkini gönderiyorum cnm..

http://www.idefix.com/kitap/bebegin...-e-murkoff/tanim.asp?sid=XK4S0X7LCB8I01LHVZVP

Kitap o kdr kapsamlı ki henüz başka bi kitaba gerek duymadım.. Ama doğuma yakın senin de önerdiğin bazı kitapları alıcam.. Ben de bi kitap listesi yapmıştım ama yanımda değil.. Şimdilik "bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" i şiddetle tavsiye ederim

yani belki hiç bişey olmaz ama bilemezsin ki benim her zaman aklımda keşke girmeseydim diye bi zorunlukluk yoksa girmen için riske atma derim ayaklarını sokarsın :) sabret bebek olsunda kışın havuza gidersin.evet egeye gitmiştim enfeksiyon kapmışım kürtajdan sonra bebekte incelendi ondada enfeksiyon çıkmış

hadi ya geçmiş olsun herkes denize giriyor ve sakıncalı olduğu da söylenmiyor, ben o yüzden çok şaşırdım.
yapı meselesi enfeksiyon olmazsan yüzmek çok iyi bi spor ben bişey olmuycagından emin olsam spor için bile giderdim yüzmeyi çok seviyorum ama bilemedim enfeksiyon kapıcagımı aslında denizde berrak temiz duruyordu.olucksa oluyor anlıycagın ama arkadş sordu diye deneyimimi paylaşmak istedim

Canım bu kitaba da baktım. Bunun bir de "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" adında devamı var :) ben hamilelikte sizi neler beklerden şu sebeple çekindim yalnızca hamileliğe yoğunlaşmış gibi gelmişti.. Ona alternatif bu hamilelik doğum ve bebek bakımı adlı kitabı yazmıştım bu daha kapsamlı gelince bunu tercih etmiştim. Yani doğum öncesi ve sonrası egzersizler falan cezbetmişti bu kitapta. Ama madem sen o kitabın bir okuyucususun anlatım dili, içeriği vs hoşuna gitti ki tavsiye ediyorsun :) o halde bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler kitabını kafaya koymuştum, sıradakiler listesindekilerden biriydi bu, alınacaklar listesine terfi edebilir o halde :))

canım ya kolay değil tabi allah hepimize kolaylık versin

bende yürüyüş yapıyorum canım spor yapamam sorunlu bi hamilelik geçiriyorm zaten öncesinde spora alışık degilseniz hamileyken başlamayın dediler çok mantıklı geldi kendi zorlamıcak kadar yürüyüs yapıyorum zaten bütün gün temizlik yaptıgım için ekstra bişeye gerek kalmıyor

önemli olan yürüyüş zaten canım birde nefes egzersizleri yap o da iyi geliyormuş doğum esnasında nefesi düzgün kullandığımızda rahat bir doğum oluyormuş ve en önemlisi bebeği zorlamıyormuşun aksine kuzularımıza yardımcı oluyormuşuz.

Canım şuan için okuduklarımın fotolarını attım.
Tavsiye ettiklerimin listesi :
.Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler /epsilon yayın
.0-1 Yaş Bebek beslenmesi Prof.Dr. Hilal Mocan
.0-20 Ay Bebeklerle Yapılacak 50 Aktivite / Mikado Yayınları
.Etkili Anne Baba Eğitimi/ Thomas Gordon
.Merhaba Bebek/Sinem Olcay Kademoğlu
Veeeee tabi ki Küçük Prens okuyacağım minik kızıma

Eklentiler

• 29366e27-c7ea-48eb-bc94-4c587aacba7b-1.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 62e48705-e005-4243-a654-d7d3cbd60e7f-1.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 43
E madem sıradakiler listemdekileri de yazayım belki okuyanınız duyanınız çıkar demi :)
-mahallenin en mutlu bebeği
-kim demiş yaramaz diye
-çocuklarımıza allahı nasıl anlatalım
-çocuğun manevi eğitimi
-bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler
-etkili anne baba eğitimi
-oğlumu yetiştiriyorum

Benim sıradakiler listemde bunlar var :) bunlardan da gerekirse eleyeceğim ama elimde de bilinçli bebekten sonra okuyacağım "çocuklara söz geçirme sanatı" diye bi kitabım var
Tracy hogg'un bi bebek bakım kitabından bahsediliyordu. Ona da bakmıştım ben ama çok kitabi geldi yani her çocuğun bir tercihi vardır bana göre ve sanki bu kitap bütün çocuklar tek kalıpmış gibi yaklaşmış gibi gelmişti. Biraz da bebeği dinlemek gerekiyor diye düşünerek elemiştim bu kitabı

Aynen cnm kitabım dili çok güzel.. İnsanı endişeye sürüklemeden güzel güzel anlatıyor.. Devam kitabını bn de gördüm, doğuma yakın alıcam inş

Bende okuyorum canım bunu süper :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…