- 15 Ağustos 2014
- 257
- 109
- 323
Canım şuan için okuduklarımın fotolarını attım.
Tavsiye ettiklerimin listesi :
.Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler /epsilon yayın
.0-1 Yaş Bebek beslenmesi Prof.Dr. Hilal Mocan
.0-20 Ay Bebeklerle Yapılacak 50 Aktivite / Mikado Yayınları
.Etkili Anne Baba Eğitimi/ Thomas Gordon
.Merhaba Bebek/Sinem Olcay Kademoğlu
Veeeee tabi ki Küçük Prens okuyacağım minik kızıma
Ay baslamissin bile ama çok alma bence kızıma hevesle alıp da giydirme ye sıra gelmeyen çok şey oldu ilk altı aydaCanim bu gidisle beyazlarla buyyucek
Beimki 17 eylül canım ama Sezer'in olacağı için iki hafta erken olur muhtemelen aslında ben 3 lu test 2 li test hicbirsey istemedim ama doktor sadece kromozom bozukluğu için değil erken doğum tansiyon yüksekliği gibi şeyler de belli oluyor dedi mecbur yaptırdım yarın alicam sonucu insallahtahmini doğum tarihin ne zamn senin.benimde 3lü çıkmadı bekliyorum
Evet konyadayim aslında eşim de ben de başka bi ilde çalışıyoruz ama ben başka doktora guvenemiyorun riskli gebelik olunca doktoru la daha fazla zaman geçirdiği içn yerine başkasını koymak zor oluyor 7 senelik doktorum bi de Allah razı olsun ondanHımm Konya'da mısın sen de. Ali beyin iyi olduğunu duydum yıllar önce, demek ki hâlâ aynı, iyi. Allah sağlık versin arkadaşım.
doğan cuceloglunun mış gibi yapmak korku kültürü kitapları varKızlar bi kitaba başladım bugün. Adı "bilinçli bebek". Henüz çook başındayım ama hoşuma gitti. İçindekiler bölümündeki başlıkları beğenmiştim ama anlatım dili de hoşuma gitti. Kitap arayışında olan arkadaşlara tavsiye edebilirimbir de "benimle oynar mısın anne" diye bir kitap aldım. İçerisinde oyun önerileri var. benim annem öğretmen ve çocuk gelişimi eğitimi almıştı yakın zamanda. Onların seminerlerde gördüğü çocuğa sorumluluk aşılayabilecek tarzda oyunlar da varmış içerisinde. Miniğimin anneannesinin de onayından geçti, hoşuna gitti yani bunlardan önce de adem güneş'in güvenli bağlanma adlı kitabı ile ayşe öner'in hamilelik, doğum ve bebek bakımı adlı kitabını okumuştum. Güvenli bağlanma biraz yavaş ilerledi çok sarmamıştı ama birşeyler öğrenmişimdir yani faydası oldu gene de diye düşünüyorum. Öteki kitapta da faydalı çok bilgi var, elimin altında olması iyi oldu diyebilirim. Mesela nefes tekniklerini anlatıyor, hamile sporu var resimli, doğum sonrası egzersizler var, bebek masajı var, bakımları hakkında ufak tüyolar, oyunlar, önlemler vs var :) kitap arayışında olan arkadaşlara tavsiye edebilirim :) ben önerilen kitapları bi liste yapmıştım gittim bi kitapçıya oturdum bulduklarımın hepsini inceledim, şimdilik bunları aldım. Okudukça sıraya koyduklarım var bakalım eğer sizlerin de önereceği kitaplar varsa onlara da bakarım ama elbette. Var mı önerebileceğiniz kitaplar?
ya ben hiç kitap almadım okumadımCanım şuan için okuduklarımın fotolarını attım.
Tavsiye ettiklerimin listesi :
.Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler /epsilon yayın
.0-1 Yaş Bebek beslenmesi Prof.Dr. Hilal Mocan
.0-20 Ay Bebeklerle Yapılacak 50 Aktivite / Mikado Yayınları
.Etkili Anne Baba Eğitimi/ Thomas Gordon
.Merhaba Bebek/Sinem Olcay Kademoğlu
Veeeee tabi ki Küçük Prens okuyacağım minik kızıma
Insallah dediğin gibidir cnm saglik la kucagimiza alsaydik bende 20 haftalikken gidicemben sana yazmıştım ama görmemişsin sanırım bende kullanıyorum kimyasal gebelik yaşadığım için ve içimde çok rahat korkma cnmbelli haftaya geldiğimizde kesicek dr bana 20 hafta keseriz dedi ama perşembe gidicem bakalım ne dicek
İçine sinen 1-2 kitap al doğuma kadar okursun canımmmya ben hiç kitap almadım okumadımhemen başlamam gerek sanırım...
inşallah doğsunlarda hayırlısıyla canlı canlı hareketleriyle avunuruz artık :)ben çok merak ediyorum bebeğimi mesala nasıl bişey olacak kime benzeyecek hareketleri nasıl olacak zamanda geçmiyor.Insallah arkadaşım inşallah çok güzel bir duygu tabiki hatta sonrası daha güzel olacak doğduktan sonra da insan karnındaki hareketleri ozluyor
onuda yapmayı düşünüyorum canım ayy inşallh şöyle kolay normal doğumlar yaparız herşey yolunda giderse ben kararlıyımönemli olan yürüyüş zaten canım birde nefes egzersizleri yap o da iyi geliyormuş doğum esnasında nefesi düzgün kullandığımızda rahat bir doğum oluyormuş ve en önemlisi bebeği zorlamıyormuşun aksine kuzularımıza yardımcı oluyormuşuz.
olabilir bende hiç kilo almadım hatta kilo verdim belki ondan bukadar erken hissettim hareketleriniarkadaşlar bende ufak ufak hissediyorum hareketlerini ama hem geç döllenmeye hem de kiloya bağlıyorum kızımda daha zayıftım hem daha erken hissetmiştim hem de daha net hissediyordum
Canim hepsi de coraspini kullan diyor vardir bir bildikleri. ..Coraspin kullanıyorum hatta benim alerjik astımım var. Önceki hamileliğimde aspirin alerjimi tetiklemişti.. Şimdi aspirin alerjisi için test yapıldı, negatif çıktı ama alerji dediğinin sağı solu belli olmaz dendi. Dahiliye doktorumun da takibindeyim ben bu sebeple. uzun süren en ufak bi nefes tıkanıklığında hemen dahiliye doktorumu arıyorum ama o da bu riske rağmen kadın doğum doktorum gibi coraspine devam etmemi önermiştiama açıkcası tekrar tekrar sorarak içime kurt düşürdünüz..
Ayşe öner in kitabını alıp almamakta çok kararsız kalmıştım onun yerine Hamilelikten 3 yaşa kadar bebegimi büyütüyorum adlı kitabı aldım. Ansiklopedi gibi bir kitap. Anlatımı resimleri herseyi çok hoşuma gitti. Çocuğunuz a sınır koymayı aldım ona daha başlamadım. Şuan mahallenin en mutlu bebeğini okuyorum gayet güzel gidiyor. Bir de akıllı bebeklerin oynadıkları 365 oyun var. Diğer kitabimla beraber dönüşümlü okuduğum yürekten anne baba olmak var biraz ağır ilerliyor ama güzel. Onlardan önce de besikte durduğu gibi durmuyor u bitirdim. hepsi çok güzeldi tavsiye ederim. bunları bitirdikten sonra yeni kitaplara geçiş yapacağım :)Kızlar bi kitaba başladım bugün. Adı "bilinçli bebek". Henüz çook başındayım ama hoşuma gitti. İçindekiler bölümündeki başlıkları beğenmiştim ama anlatım dili de hoşuma gitti. Kitap arayışında olan arkadaşlara tavsiye edebilirimbir de "benimle oynar mısın anne" diye bir kitap aldım. İçerisinde oyun önerileri var. benim annem öğretmen ve çocuk gelişimi eğitimi almıştı yakın zamanda. Onların seminerlerde gördüğü çocuğa sorumluluk aşılayabilecek tarzda oyunlar da varmış içerisinde. Miniğimin anneannesinin de onayından geçti, hoşuna gitti yani bunlardan önce de adem güneş'in güvenli bağlanma adlı kitabı ile ayşe öner'in hamilelik, doğum ve bebek bakımı adlı kitabını okumuştum. Güvenli bağlanma biraz yavaş ilerledi çok sarmamıştı ama birşeyler öğrenmişimdir yani faydası oldu gene de diye düşünüyorum. Öteki kitapta da faydalı çok bilgi var, elimin altında olması iyi oldu diyebilirim. Mesela nefes tekniklerini anlatıyor, hamile sporu var resimli, doğum sonrası egzersizler var, bebek masajı var, bakımları hakkında ufak tüyolar, oyunlar, önlemler vs var :) kitap arayışında olan arkadaşlara tavsiye edebilirim :) ben önerilen kitapları bi liste yapmıştım gittim bi kitapçıya oturdum bulduklarımın hepsini inceledim, şimdilik bunları aldım. Okudukça sıraya koyduklarım var bakalım eğer sizlerin de önereceği kitaplar varsa onlara da bakarım ama elbette. Var mı önerebileceğiniz kitaplar?
Selamlar kızlar, hazır kitaplardan konu açılmışken bişey sormak istiyorum. Yukarıda yazılan kitapların bi kısmı var evimde, okuyorum da ama ben bebeğime sesli olarak kitap okumak istiyorum. Malum artık bizi duyabiliyorlar, ona umut dolu, sevgi dolu hikayeler okumak istiyorum ama ne okuyabilirim hiç bilmiyorum. Var mı sizin böyle okuduğunuz kitaplar?
İnş cnm dualarımız seninle..Arkadaşar bir saat sonr dr gidecem 3 lü taramaya bana dua edermisiniz bebgim ins sagliklidir bise cikmaz
Selamlar kızlar, hazır kitaplardan konu açılmışken bişey sormak istiyorum. Yukarıda yazılan kitapların bi kısmı var evimde, okuyorum da ama ben bebeğime sesli olarak kitap okumak istiyorum. Malum artık bizi duyabiliyorlar, ona umut dolu, sevgi dolu hikayeler okumak istiyorum ama ne okuyabilirim hiç bilmiyorum. Var mı sizin böyle okuduğunuz kitaplar?
Ne kdr güzel bi düşünce bu.. Bnm hiiç aklıma gelmemişti ama dha bizi duymaları için erken değil mi? Buarada kitapta okuduğuma göre bebişlerimiz doğduğunda anne ve babalarının seslerine alıştıkları için kolaylıkla ayırt edebiliceklermiş.. Çok tatlı
Hani telefonlarımızda fln takip ettiğimiz hamilelik uygulamaları var ya, orda bana bebeğiniz artık sizi duyabilir gibi bişey yazmıştı, o yüzden artık bizi işittiklerinin düşünüyorum, sesli olatak kitapta okumak istiyorum ama daha ne okuyacağımı bulamadım. Her sabah arabada işe giderken ve dönüşte klasik müzik dinliyoruz beraber, mümkün olduğu kadar da konuşuyorum, havanın nasıl olduğunu anlatıyorum, o sırada hangi semtten geçtiğimizi, işe geç kalıp kalmama durumumuzu fln konuşuyoruz. Öyle garip haller anlayacağın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?