- 20 Ocak 2015
- 396
- 388
- 38
Ben ona sesli kitap okumuyorum henüz ama kuran dinletiyorumşöyle klasik bir tekerleme misali sureler ve etkileri hakkında birşey okumuştum: peygamber ahlaklı olması için enbiya suresi, yusuf yüzlü olması için yusuf suresi, lokman sözlü olması için lokman suresi, nazardan şeytanın şerrinden korunması için aliimran suresi, güzel ahlaklı olması için insan suresi, hayırlı olması için yasin suresi, yumuşak huylu olması için ibrahim suresi :) ben kendim hızlı ve mahreçli okuyamadığımdan gün içinde diyanetin sayfasından açıp dinletiyorum oğluma :) sayıları da var bu surelerin :) oğluma sesli kitap okumadım henüz ama bu zamana kadar tezim sebebiyle fazlasıyla mimari kaynak ve seminer dinlemişti garibim ilerleyen zamanlarda klasikleri okumayı düşünüyorum arada bazen ninni dinletiyorum bir de ben. Oğlumun şu an için en sevdiği ve tepki verdiği ninni dandini dandini dastana ninnisi kaybettiğim oğlum da annesi onu çok babası onu çok severmiş diye bir ninni vardı, onda hareket ederdi.. Buna o ninniyi dinletemedim, duygusala bağlıyorum ama tınıları hoşlarına gidiyor sanırım :)
Hahahah çok tatlı ben de başlayayım o zmn oğluşumla konuşmaya
ne güzelll adlarıyla yaşasınlar.. ece erkende eymen koymuş benden duydu kesin formu okuyodu[/QUOTE
HAHA ALLAH SENİ NE ETMESİN
Biz karar verdik canım Beren inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimizKızlar nasılsınıznaısl gidiyor hamilelik biz 20. haftadayız kızımız olacak Allah izin verirse bebişlerinize isim buldunuz mu ben hicbirsey bulamıyorum cok zorlanıyorum minnos kalacak adı bebişimin :)
bende ilk 12 hafta minnak dedim oğluma sonra adı belli oldu eymen.. kız olsaydı lina koyacaktım belki fikir olur sana..Kızlar nasılsınıznaısl gidiyor hamilelik biz 20. haftadayız kızımız olacak Allah izin verirse bebişlerinize isim buldunuz mu ben hicbirsey bulamıyorum cok zorlanıyorum minnos kalacak adı bebişimin :)
Canım seçtiğim bazı kitaplar ekte bakabilirsin. E-bebekten yada hepsiburadan da alabilirsin.Selamlar kızlar, hazır kitaplardan konu açılmışken bişey sormak istiyorum. Yukarıda yazılan kitapların bi kısmı var evimde, okuyorum da ama ben bebeğime sesli olarak kitap okumak istiyorum. Malum artık bizi duyabiliyorlar, ona umut dolu, sevgi dolu hikayeler okumak istiyorum ama ne okuyabilirim hiç bilmiyorum. Var mı sizin böyle okuduğunuz kitaplar?
denk gelmiştir hep aynı pozisyon belki.. ama git yinede başka bir dr için rahat etsin cnm..Kızlar en son gittiğimde bebeğim bağdaş kurmuştu ve hareket etmiyor du kalbi atıyordu ama
dr sizinki ayaklarını böyle yapıyor hep dedi bakalım yarın gideceğim yine aynı pozisyonda olursa tereddüt m artacak
bizim doktor pek konuşkan değil bir şey söylemedi
ankara da devlet hast. Güzel inceleyip bakan bayan bi dr tavsiye niz var mı
farklı bir dr gözükmek istiyorum
denk gelmiştir hep aynı pozisyon belki.. ama git yinede başka bir dr için rahat etsin cnm..
bende aynı durumdan muzdaripim :)) göbüşüme değiyor oturduğumda kopuyorum:))yazın ne yapcaz biilmiyorumm. pişik olcaz:)canlar hareket konusu çok konuşuluyor bende şuna dikkat ettim çikolata falan booş o an ne canınız isterse size ne iyi gelirse bebişler o zaman kıpırdıyor ve giysiler varken çok belli olmuyor yedikten sonra açın, karnınız çıplakken uzanın fark edersiniz tecrube ettimbu arada benim gögüslerim çook büyüdüü off 85le hamile kaldım 100 oldum şuan 105 var bnde hatta 65 kiloyum nolcak benim halimmm
Canım dün benim de Ayrıntılı ultrasonum vardı, bebeğim büzülmüş yatıyordu, doktor tam her Şeyini ölçemedim, 2,5-3 hafta sonra tekrar gelin dedi, eşim de hemen böyle olması sorun yaratır mı, dedi. Doktor tabi ki yaratmaz, belki diğer kontrolde de böyle olacak, normal dedi. Sıkıntı etme yani :)Kızlar en son gittiğimde bebeğim bağdaş kurmuştu ve hareket etmiyor du kalbi atıyordu ama
dr sizinki ayaklarını böyle yapıyor hep dedi bakalım yarın gideceğim yine aynı pozisyonda olursa tereddüt m artacak
bizim doktor pek konuşkan değil bir şey söylemedi
ankara da devlet hast. Güzel inceleyip bakan bayan bi dr tavsiye niz var mı
farklı bir dr gözükmek istiyorum
alayım ya bebeğimin ilk yılı dikkatimi çekti benimde ben de çocuk eğiticisiyim, çocuk gelişimi okudum ama kendimi çok eksik hissediyorum kullanılmayan bilgiler unutuluyor. ruhsal gelişim ve psikolojiyle ilgili kitaplarımı hep verdim birilerine hiç bişiyim kalmamışİçine sinen 1-2 kitap al doğuma kadar okursun canımmmAçıkçası ben hem hamilelikle ilgili hem de bebekle ilgili bilmediğim o kadar çok şey var ki okurken hem rahatlıyorum hem öğreniyorum. Tavsiye ederim .
bende ilk 12 hafta minnak dedim oğluma sonra adı belli oldu eymen.. kız olsaydı lina koyacaktım belki fikir olur sana..
Onlar büyüdükçe bizi duymaya başlayacaklar tatlım. Dediğin gibi bebekler doğduktan sonra anne karnında okunan hikaye ve ninnileri dinleyince de rahatlıyorlarmış. Tabiki sesimizi de tanıyorlar. Bol bol konuşunNe kdr güzel bi düşünce bu.. Bnm hiiç aklıma gelmemişti ama dha bizi duymaları için erken değil mi? Buarada kitapta okuduğuma göre bebişlerimiz doğduğunda anne ve babalarının seslerine alıştıkları için kolaylıkla ayırt edebiliceklermiş.. Çok tatlı
amin tatlım inş Rabbim kuzularımıza sağlıkla kavusmayı nasip etsin inşBiz karar verdik canım Beren inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz
Ben henüz sadece klasik müzik dinletiyorum ama dediğin gibi kurandan bazı sureleri de cd ye kaydedip arabada dinletmeyi düşünüyorum, bu yazdığın sure isimleri not ediyorum şimdi, cd yaparken özellikle bunları koyucam, teşekkürler :) bi de ninni dinletmeyi hiç düşünmemiştim, aslında o da mantıklı, hatta kendimiz bile söyleyebiliriz, hem sesimize alışmış olur hem hoşuna gidersenin oğlan şimdiden mesleki hayata adım atmış desene
Ben kızım olsa Tuana koyacaktım. Henüz oğluma içime sinen bir isim bulamadım :) İsmiyle yaşasın inşallah bebişin, daha zaman var bulursunuz :)Masallah yerim eymenciği ben lina ismini cok seviyorum ama kuzenim koydu ben koyamıyorum kızım kaldı isimsiz :)
Allah izin verirse bizde DEFNE koycazKızlar nasılsınıznaısl gidiyor hamilelik biz 20. haftadayız kızımız olacak Allah izin verirse bebişlerinize isim buldunuz mu ben hicbirsey bulamıyorum cok zorlanıyorum minnos kalacak adı bebişimin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?