- 2 Aralık 2014
- 611
- 547
- 63
- 40
Ben kızım olsa Güneş koymak istiyordum ama oğlum olacakmış.Masallah yerim eymenciği ben lina ismini cok seviyorum ama kuzenim koydu ben koyamıyorum kızım kaldı isimsiz :)
belma senin bebiş bu hafta babasının sesini ayırt etmeye başladıOnlar büyüdükçe bizi duymaya başlayacaklar tatlım. Dediğin gibi bebekler doğduktan sonra anne karnında okunan hikaye ve ninnileri dinleyince de rahatlıyorlarmış. Tabiki sesimizi de tanıyorlar. Bol bol konuşun
Öyle mi dersin katti :) Dur akşam bana karnını kaşıttıracağına beyefendi, ben karnımı kaşıttırıyım .belma senin bebiş bu hafta babasının sesini ayırt etmeye başladı
inan ki bilmiyorm canım birden büyüdü ya zaten aldıgım orama gidiyor sanırımbende aynı durumdan muzdaripim :)) göbüşüme değiyor oturduğumda kopuyorum:))yazın ne yapcaz biilmiyorumm. pişik olcaz:)
benim kızımın adı hüda olucak inşallh canm :)Kızlar nasılsınıznaısl gidiyor hamilelik biz 20. haftadayız kızımız olacak Allah izin verirse bebişlerinize isim buldunuz mu ben hicbirsey bulamıyorum cok zorlanıyorum minnos kalacak adı bebişimin :)
Benim okuduğum kitapta 24.hafta da anne baba sesini ayırt edebileceğini söylüyor hatta sık sık dinlediği bir müziği hatirlayabilirmis :) 116.hafta da sese tepki vererek hareket edebilirlermiş. Sesimizi tanımaya başladığı için bağlanma süreci baslarmis sık sık konuşun ve karninizi oksayin demiş :) hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri konuşuyorum duymasa da hisseder diye :) eşim de her akşam işten gelince gobegimi opuyor ben geldim babacim diyor :)) aksamlari otururken karnima yaklaşıp yavrum ben baban önce kendimi tanitiym diye başlıyor konuşmaya :) bazen de ben sizin babanızım diye şarkı söyleyip iğrenç esprisini yapıyor :)) ayy ne kadar çok konuştum ya :)belma senin bebiş bu hafta babasının sesini ayırt etmeye başladı
buda bizim ilk kitabımız :)
çok beğendim ben, tesadüfen bi kitap fuarından almıştım..
annelik tacı başımıza, mucizeler göbişimize kondurulana kadar, gördüğümüz çocukların başını okşayıp geçerdik.. tamlığını mükemmelliğini, eksiksizliğini, sağlığını tek tek düşünmezdik..
şimdi her gün, inşallah iyidir, inşllah tamdır, inşallah sağlıklıdır diyoruz
gebelik süresince, 40 hafta boyunca, her hafta gerçekleşen mucizeler, her hafta bebişimize eklenen yeni bir uzuv bir yetenek var.. bu kitapta da her haftanın gelişmelerine uygun Esma' lar var.. tavsiye ederim
Eki Görüntüle 1496436
bende netten yabancı bir siteden okumuştum anne ve bebeğe dair bi siteydi bulursam paylaşırım ingilizce bir makaleydi.. 18. haftada anne sesini tanırmış 21. haftada babanın evdeki diğer bireylerin 24. haftada korna sesini bile duyarmış hatta aşırı gürültülü ortamlarda küser ters dönermiş rahatsız olurmuş..Benim okuduğum kitapta 24.hafta da anne baba sesini ayırt edebileceğini söylüyor hatta sık sık dinlediği bir müziği hatirlayabilirmis :) 116.hafta da sese tepki vererek hareket edebilirlermiş. Sesimizi tanımaya başladığı için bağlanma süreci baslarmis sık sık konuşun ve karninizi oksayin demiş :) hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri konuşuyorum duymasa da hisseder diye :) eşim de her akşam işten gelince gobegimi opuyor ben geldim babacim diyor :)) aksamlari otururken karnima yaklaşıp yavrum ben baban önce kendimi tanitiym diye başlıyor konuşmaya :) bazen de ben sizin babanızım diye şarkı söyleyip iğrenç esprisini yapıyor :)) ayy ne kadar çok konuştum ya :)
Her yerde farklı bilgiler veriliyor işte. Bende kaçıncı hafta hatırlamıyorum ama yine etraftaki bütün sesleri duyabileceği okumuştum Yine çok gürültü de bağırarak konuşmalarda da bebek ürkermişbende netten yabancı bir siteden okumuştum anne ve bebeğe dair bi siteydi bulursam paylaşırım ingilizce bir makaleydi.. 18. haftada anne sesini tanırmış 21. haftada babanın evdeki diğer bireylerin 24. haftada korna sesini bile duyarmış hatta aşırı gürültülü ortamlarda küser ters dönermiş rahatsız olurmuş..
Benim okuduğum kitapta 24.hafta da anne baba sesini ayırt edebileceğini söylüyor hatta sık sık dinlediği bir müziği hatirlayabilirmis :) 116.hafta da sese tepki vererek hareket edebilirlermiş. Sesimizi tanımaya başladığı için bağlanma süreci baslarmis sık sık konuşun ve karninizi oksayin demiş :) hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri konuşuyorum duymasa da hisseder diye :) eşim de her akşam işten gelince gobegimi opuyor ben geldim babacim diyor :)) aksamlari otururken karnima yaklaşıp yavrum ben baban önce kendimi tanitiym diye başlıyor konuşmaya :) bazen de ben sizin babanızım diye şarkı söyleyip iğrenç esprisini yapıyor :)) ayy ne kadar çok konuştum ya :)
Canım dün benim de Ayrıntılı ultrasonum vardı, bebeğim büzülmüş yatıyordu, doktor tam her Şeyini ölçemedim, 2,5-3 hafta sonra tekrar gelin dedi, eşim de hemen böyle olması sorun yaratır mı, dedi. Doktor tabi ki yaratmaz, belki diğer kontrolde de böyle olacak, normal dedi. Sıkıntı etme yani :)
canım bak şu şekilde,Canım ben bu kitaptaki gibi 9ay 99esma diye bir sitede denk gelmiştim ki şimdi bakınca yazar bu evet :) . Oradan takip ediyorum ben :) peki bu kitapta esmalardan başka birşey var mı? Mesela benim takip ettiğim sitede o güne bazen 1 bazen 2-3 esma ayırmış, ama sadece anlamlarını yazmış. Kitapta sayıları, faydaları falan da yazıyor mu diye sorabilirmiyim :)
Ben halen hissedemiyorum hareketleriBen de okuduğum kitaplardan yada netten okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla 16.haftada seslere tepki vermeye başlıyorlardı ama uğultu olarak algılıyorlarmış. Ama ya ben öyle istediğimden bana öyle geliyor ya da gerçekten öyleki benim miniğim 2haftadır bana tepki veriyor :) ben kaybetme korkusundan çok konuşmuyordum ta ki ikili tarama sonrasına kadar :) o günden beri kahvaltıya ne hazırlıyorum, o an ne yapıyorum, hatta abartıp tv da ne izliyoruma kadar konuştum oğlumlaşimdi o hareketlenince ben elimi koyup konuşuyorum daha çok hareket ediyormuş gibi geliyor :) eşim de akşam eve geldiğinde ikimize de ayrı ayrı sarılıyor öpüyor ve hareketleniyor oğlum ben de artık hissetmeyi geçti duyuyor diye düşündüm bir de mesela ben çok fazla yasin dinlettim, bir de dediğim ninniyi. Şimdi yasini yada ninniyi açtığımda da hareketleniyor ya bence bizi baya baya duyuyorlar artık hatta işi abartıp tercih de yapıyorlar bence
Canim inşallah hissedersin de sonraki zamanlarda bi cakiyo ki o zaman da yapma anneye vurulur mu diye konuşmaya basliyosunbenimde erkek hala öle uçan tekmeler sert yumruklar yok hiç bişe hissetmiorum elimi koyup karnıma çak anneye bi beşlik diorum tık yok
Pamuktan masallar var canım değerler eğitimi diye her masal kitabını beğenmiyorum ben ama bu çok iyi geldi kızıma hep bundan okuyorumSelamlar kızlar, hazır kitaplardan konu açılmışken bişey sormak istiyorum. Yukarıda yazılan kitapların bi kısmı var evimde, okuyorum da ama ben bebeğime sesli olarak kitap okumak istiyorum. Malum artık bizi duyabiliyorlar, ona umut dolu, sevgi dolu hikayeler okumak istiyorum ama ne okuyabilirim hiç bilmiyorum. Var mı sizin böyle okuduğunuz kitaplar?
Ben de çok merak ederdim kızım da öncelik sağlıklı olması tabi bunda ise elimde bi numune var ya onun gibi bişey olur herhalde diye düşünüyoruminşallah doğsunlarda hayırlısıyla canlı canlı hareketleriyle avunuruz artık :)ben çok merak ediyorum bebeğimi mesala nasıl bişey olacak kime benzeyecek hareketleri nasıl olacak zamanda geçmiyor.
Allah yardimci olsun canım hayırlı haberlerle gelArkadaşar bir saat sonr dr gidecem 3 lü taramaya bana dua edermisiniz bebgim ins sagliklidir bise cikmaz
benim kızımın adı da Beren bu da kız allah nasip ederse yaren düşünüyorum ama henüz düşünme asamasindaBiz karar verdik canım Beren inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?