2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Onlar büyüdükçe bizi duymaya başlayacaklar tatlım. Dediğin gibi bebekler doğduktan sonra anne karnında okunan hikaye ve ninnileri dinleyince de rahatlıyorlarmış. Tabiki sesimizi de tanıyorlar. Bol bol konuşun
belma senin bebiş bu hafta babasının sesini ayırt etmeye başladı

Ben daha bugun öğrendim oğlum olacağını ama önceden hissetmiştim sanki hep erkek isimlerine baktım çınar ali düşünüyorum ama bakalım daha tam karar vermedik...

buda bizim ilk kitabımız :)
çok beğendim ben, tesadüfen bi kitap fuarından almıştım..
annelik tacı başımıza, mucizeler göbişimize kondurulana kadar, gördüğümüz çocukların başını okşayıp geçerdik.. tamlığını mükemmelliğini, eksiksizliğini, sağlığını tek tek düşünmezdik..
şimdi her gün, inşallah iyidir, inşllah tamdır, inşallah sağlıklıdır diyoruz
gebelik süresince, 40 hafta boyunca, her hafta gerçekleşen mucizeler, her hafta bebişimize eklenen yeni bir uzuv bir yetenek var.. bu kitapta da her haftanın gelişmelerine uygun Esma' lar var.. tavsiye ederim

belma senin bebiş bu hafta babasının sesini ayırt etmeye başladı
Benim okuduğum kitapta 24.hafta da anne baba sesini ayırt edebileceğini söylüyor hatta sık sık dinlediği bir müziği hatirlayabilirmis :) 116.hafta da sese tepki vererek hareket edebilirlermiş. Sesimizi tanımaya başladığı için bağlanma süreci baslarmis sık sık konuşun ve karninizi oksayin demiş :) hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri konuşuyorum duymasa da hisseder diye :) eşim de her akşam işten gelince gobegimi opuyor ben geldim babacim diyor :)) aksamlari otururken karnima yaklaşıp yavrum ben baban önce kendimi tanitiym diye başlıyor konuşmaya :) bazen de ben sizin babanızım diye şarkı söyleyip iğrenç esprisini yapıyor :)) ayy ne kadar çok konuştum ya :)

Canım ben bu kitaptaki gibi 9ay 99esma diye bir sitede denk gelmiştim ki şimdi bakınca yazar bu evet :) . Oradan takip ediyorum ben :) peki bu kitapta esmalardan başka birşey var mı? Mesela benim takip ettiğim sitede o güne bazen 1 bazen 2-3 esma ayırmış, ama sadece anlamlarını yazmış. Kitapta sayıları, faydaları falan da yazıyor mu diye sorabilirmiyim :)

bende netten yabancı bir siteden okumuştum anne ve bebeğe dair bi siteydi bulursam paylaşırım ingilizce bir makaleydi.. 18. haftada anne sesini tanırmış 21. haftada babanın evdeki diğer bireylerin 24. haftada korna sesini bile duyarmış hatta aşırı gürültülü ortamlarda küser ters dönermiş rahatsız olurmuş..

Her yerde farklı bilgiler veriliyor işte. Bende kaçıncı hafta hatırlamıyorum ama yine etraftaki bütün sesleri duyabileceği okumuştum Yine çok gürültü de bağırarak konuşmalarda da bebek ürkermiş

Kizlar bende 18+2yim hic hareket falan hissetmiyorum.elimi koyup dinliyorum ama damar atmasi gibi bisey duyuyorum sadece seri bi sekilde.sadece dun gece sanki balik gibi bisey kayiverdi karnimin icind?

Ben de okuduğum kitaplardan yada netten okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla 16.haftada seslere tepki vermeye başlıyorlardı ama uğultu olarak algılıyorlarmış. Ama ya ben öyle istediğimden bana öyle geliyor ya da gerçekten öyleki benim miniğim 2haftadır bana tepki veriyor :) ben kaybetme korkusundan çok konuşmuyordum ta ki ikili tarama sonrasına kadar :) o günden beri kahvaltıya ne hazırlıyorum, o an ne yapıyorum, hatta abartıp tv da ne izliyoruma kadar konuştum oğlumla şimdi o hareketlenince ben elimi koyup konuşuyorum daha çok hareket ediyormuş gibi geliyor :) eşim de akşam eve geldiğinde ikimize de ayrı ayrı sarılıyor öpüyor ve hareketleniyor oğlum ben de artık hissetmeyi geçti duyuyor diye düşündüm bir de mesela ben çok fazla yasin dinlettim, bir de dediğim ninniyi. Şimdi yasini yada ninniyi açtığımda da hareketleniyor ya bence bizi baya baya duyuyorlar artık hatta işi abartıp tercih de yapıyorlar bence

İnşallah canım sağolasın

canım bak şu şekilde,
senin haftanı göndereyim :)

Ben halen hissedemiyorum hareketleri çok endişe ediyorum bu yüzden her gün her dakika konuşuyorum ama bilemiyorum 20. Hafta da hissedilirmis genelde daha erken hissedenler de oldu her bünye ve bebek aynı değil ama üzülüyorum artık

Pamuktan masallar var canım değerler eğitimi diye her masal kitabını beğenmiyorum ben ama bu çok iyi geldi kızıma hep bundan okuyorum
inşallah doğsunlarda hayırlısıyla canlı canlı hareketleriyle avunuruz artık :)ben çok merak ediyorum bebeğimi mesala nasıl bişey olacak kime benzeyecek hareketleri nasıl olacak zamanda geçmiyor.
Ben de çok merak ederdim kızım da öncelik sağlıklı olması tabi bunda ise elimde bi numune var ya onun gibi bişey olur herhalde diye düşünüyorum
Arkadaşar bir saat sonr dr gidecem 3 lü taramaya bana dua edermisiniz bebgim ins sagliklidir bise cikmaz
Allah yardimci olsun canım hayırlı haberlerle gel
Biz karar verdik canım Beren inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz
benim kızımın adı da Beren bu da kız allah nasip ederse yaren düşünüyorum ama henüz düşünme asamasinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…