- 4 Eylül 2012
- 1.402
- 689
- 123
Ben sürekli evdeyim zaten hep dinlenik vaziyette :)) gobegimin bir tarafı diğer taraftan daha şiş ve daha sert ben orda diye tahmin ediyordum doktor ortada dedi bişey diyemedim. Her sabah kalkmadan her gece yatmadan parmaklarimla yokluyorum bazen anneye cak bi 5 lik diyorum :) yok olmuyor sanırım göbek ten. Bişey mi oldu diye çok korkuyorum iyi olsun da geç hissedeyim sorun değilBen erken hissettim çünkü çook fazla incik cıncık ettim. Nerde duruyor kestirebiliyorum artık o derece abarttımdoktorum bile dalga geçiyor bazen benimle ama şu da bi gerçekki işi bırakıp okul faslını bitirip evde yatmaya başlayınca daha net hissetmeye başladım. Duştan sonra uzanıp göbek deliğinin hemen altına iki elini böyle parmaklarını birbirne değecek şekilde koyup, tüm o alt karnını bastırmadan elinin altına alıp uzanmanı tavsiye ederim :) ben kafamın altına da yastık koyup çok yükseltmiyorum kendimi. O sertlik elimin altında oluyor. Bu şekilde böyle tırtıl hareket eder gibi sanki toplanıp gevşemiş gibi bişe hissediyorum karnımda :) artık son zamanlarda minik pıtpıt gibi şeyler de hissetmeye başladım :) bunlar miniğimmiş :) doktoruma elimi koyup tam şurda şöyle oldu diye anlattığımda gülmüştü bana rahat bırak şu çocuğu diye o derece anlık rapor peşindeyim ben sanırım bu yüzden çok hissediyorum
Yani inşallah daha önce de okudum ama insan tedirgin oluyor bu ara birde üst üste kötü haberler alınca daha da tedirgin oldumCanım benim sabret birazcık daha inan tam 20. haftada hissettim ben benimde hissetmem çok yeni yeni. Bende senin gibi üzülüp hiçbirşey hissetmiyordum sıkma canını az kaldı
20.hafta da da hissedemezsem catlarim galiba :)üzülme canım,ben de hissedemiyorum...20.haftada hissedicem diye sabırsızlanıyordum ama henüz hissedemedim...
Kizlar 18 ve 19 u yukledim.isteyen varsa baska haftalari da atarim... Allah dualarinizi kabul etsin :)
Eki Görüntüle 1496931 Eki Görüntüle 1496933 Eki Görüntüle 1496935 Eki Görüntüle 1496936 Eki Görüntüle 1496937
Bende var canım. Tansiyonun sürekli düşük üstelik birde tasikardi oluyorum. Doktor a sordum gebelikte olur dedi. ben tuzlu ayran içiyorum ödem de yok bende henüz yemekleri de tuzlu yiyorum çok tuzlu değil tabi normal bir şekilde. Böyle idare ediyorumiyi aksamlar kızlar tansıyon problemi yaşayanlar varmı bugun basım cok dondu kıpırdayamıyordum tansıyonumu olcturdum 9/4 çıktı 3 saat sonra yenı kendıme gelıyorum bebişime zarar veriyormu bu tanısyon(( hep halsiz yorgunum
Canım Hypnobirthing mongan yöntemi kitabını da öneririm çok güzel, Ssvd düşündüğüm için ilk aldığım kitap ödü busefer. Şuanda da çocukluk sırrını okuyorum diğer oğlum içinCanım bu kitaba da baktım. Bunun bir de "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" adında devamı var :) ben hamilelikte sizi neler beklerden şu sebeple çekindim yalnızca hamileliğe yoğunlaşmış gibi gelmişti.. Ona alternatif bu hamilelik doğum ve bebek bakımı adlı kitabı yazmıştım bu daha kapsamlı gelince bunu tercih etmiştim. Yani doğum öncesi ve sonrası egzersizler falan cezbetmişti bu kitapta. Ama madem sen o kitabın bir okuyucususun anlatım dili, içeriği vs hoşuna gitti ki tavsiye ediyorsun :) o halde bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler kitabını kafaya koymuştum, sıradakiler listesindekilerden biriydi bu, alınacaklar listesine terfi edebilir o halde :))
Ah keşke Trde olsam da alsam bunları.. Ekitap versiyonları olan kitapları alıyorum kindle dan okuyorum, ya da telefondan..işten ve oğlandan fırsat bulursam okuyorum bolca.. Çok severim :)E madem sıradakiler listemdekileri de yazayım belki okuyanınız duyanınız çıkar demi :)
-mahallenin en mutlu bebeği
-kim demiş yaramaz diye
-çocuklarımıza allahı nasıl anlatalım
-çocuğun manevi eğitimi
-bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler
-etkili anne baba eğitimi
-oğlumu yetiştiriyorum
Benim sıradakiler listemde bunlar var :) bunlardan da gerekirse eleyeceğim amaelimde de bilinçli bebekten sonra okuyacağım "çocuklara söz geçirme sanatı" diye bi kitabım var
Tracy hogg'un bi bebek bakım kitabından bahsediliyordu. Ona da bakmıştım ben ama çok kitabi geldi yani her çocuğun bir tercihi vardır bana göre ve sanki bu kitap bütün çocuklar tek kalıpmış gibi yaklaşmış gibi gelmişti. Biraz da bebeği dinlemek gerekiyor diye düşünerek elemiştim bu kitabı
Harikasın kuzucuk çok hoşuma gitti ben de yapacağım:)Ben ona sesli kitap okumuyorum henüz ama kuran dinletiyorumşöyle klasik bir tekerleme misali sureler ve etkileri hakkında birşey okumuştum: peygamber ahlaklı olması için enbiya suresi, yusuf yüzlü olması için yusuf suresi, lokman sözlü olması için lokman suresi, nazardan şeytanın şerrinden korunması için aliimran suresi, güzel ahlaklı olması için insan suresi, hayırlı olması için yasin suresi, yumuşak huylu olması için ibrahim suresi :) ben kendim hızlı ve mahreçli okuyamadığımdan gün içinde diyanetin sayfasından açıp dinletiyorum oğluma :) sayıları da var bu surelerin :) oğluma sesli kitap okumadım henüz ama bu zamana kadar tezim sebebiyle fazlasıyla mimari kaynak ve seminer dinlemişti garibim ilerleyen zamanlarda klasikleri okumayı düşünüyorum arada bazen ninni dinletiyorum bir de ben. Oğlumun şu an için en sevdiği ve tepki verdiği ninni dandini dandini dastana ninnisi kaybettiğim oğlum da annesi onu çok babası onu çok severmiş diye bir ninni vardı, onda hareket ederdi.. Buna o ninniyi dinletemedim, duygusala bağlıyorum ama tınıları hoşlarına gidiyor sanırım :)
cnm cok tesekkurler samimiyetin icinCanım benim durumun için çok üzüldüm. Telaş yapman normal tabi ki. Hatta Özge arkadaşımız hala aklımda benim . Kilo için ne güzel demiş. Kendi aldığın kilo ile bebek kilosu aynı olmayabiliyor. Aburcubur ve meyve suyu ile aram yok sma canım çoooooooook Fastfood istiyo yaBenimde Cumartesi ayrıntılı usg var. Umarım herşey yolundadır. Ama sana çok sevindim canım samimi şekilde söylüyorum.
Canim 1917. Sayfada 18 ve 19. Haftalari paylastim, senin daha erkense 17. De paylasayim.... Haftalar ilerledikce paylasirim kalani daevt cnm cokk makbule gecerr.bide mümkünse gün ve saat belirleyelm o saatte yayinla ki kacirmayalm cnku bazen kalabalık sayfakarin arasında kaybolabiliyoo.umarim çok şey istwmemisimdir
Askolsun ne zahmetiiii.... Haftalar ilerledikce devamini aticam...Cnm çook zahmet oldu, teşekkürler.. Eline sağlık
Abd deyim, bio oil burda bile cok populer.... Butun hamileler ya kakao kremi ya da bio oil kullaniyo.Kizlar çatlak kremi olarak ne kullanysnz.bio oil diye bi marka duydnzmu.hangi markayi ve yagi onerirsnz.son olarak yağ ve losyon ayni görevi goruyomu yada ikisinde ayni amaçla kullanılabilir mi.ben unibayb nin bebek losyonunu aldm kullanabilirmyn onu
Canim senin bebisin kaç gramdı en son gittiginde bende arkadasin yayinladıgıni okudum 19 haftadayı bebis 200gr oldu diyor ben dun dr gittim ya detaylı herseyine tek tek bkti dr parmakrina bile tek tek bakti prof, bebegim 211 gr dedi cok iyi dedi 17hafta 4gunluk dedi diger dr,4 gun önde gidiyor demisti cd verdi 15 gun sonr tekrar kontrole gidcez dun o kadar rahatladimki uyuymadim sevincimden oglusum olacgida kesinlesti cd bakıyorum cok guzel ya allahım saglikli sihhatli kucagimizada almayi nasip etsin ins.Cnm çook zahmet oldu, teşekkürler.. Eline sağlık
Bnde kakao yagi ve badem yagi aldim onu kullanacm cnimAbd deyim, bio oil burda bile cok populer.... Butun hamileler ya kakao kremi ya da bio oil kullaniyo.
tmm cok saolCanim 1917. Sayfada 18 ve 19. Haftalari paylastim, senin daha erkense 17. De paylasayim.... Haftalar ilerledikce paylasirim kalani da
hadi yaaa.gecen bi avmde gordm 3lusu 59 TL .indirime girmişti.adini hic duymadım diye güvenipalamadmAbd deyim, bio oil burda bile cok populer.... Butun hamileler ya kakao kremi ya da bio oil kullaniyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?