2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar açıkçası ben şimdiye kadar el işi hiç yapmadım, el becerimin de pek olduğunu düşünmüyorum ama bebek şekerini ya da sabununu kendim yapmak istiyorum. Bebek şekeri için sizlerden yardım almayı düşünüyorum, aramızda bu konuda tecrübeli yetenekli anneler var :)

Nette gezerken böyle bi site buldum, bebek sabunu yapmak için ihtiyacımız olabilecek her şey var, acaba burdan kalıp, sabun, boya, koku vs alıpta kendimiz yapamaz mıyız? Hazır bebek sabunu da satıyorlar ama hem pahalı hem de ben kendi el emeğim olsun istiyorum. Sizin fikirleriniz nedir, yapılabilir mi acaba?

http://www.sabundunyasi.com.tr/

Ya ben de aynı şekilde fastfood aşeriyorum resmen ya.. Tiksinmiştim önceden ağzına sürmeyen biriydim ama gel gör ki hamilelikle fena halde cazip gelmeye başladı.. Ama şöyle bi çözüm ürettik biz eşimle: internetten hamburger köftesi tariflerine baktık. Rahat bi 5-6tane tarif denedik ve sonunda istediğim lezzeti yakaladık eşim bi seferde iki üç pişirimlik yoğuruyor, tek pişirimlik miktarlar halinde pişmemiş halinde dondurucuya atıyoruz rahat oluyor :) şimdi haftada bir evde ev yapımı fast food günü ilan ettik hamburger ekmeği alıyorum, istediğim sosları hazırlıyorum, yanına patates kızartıyorum bi de ev yapımı meyve suyu yapıyorum ben. Meyve suyumun içerisine bazen soda katıyorum o da kendimce işte gazlı içecek gibi oluyo öööle geçinip gidiyoruz tavsiye ederim :) ama çook fazla tarif var nette. Deneyip istediğin lezzeti bulman birazcıcık uzun olabiliyor ama sonunda gönül rahatlığıyla yediğinde değiyor ya :)

cnm bana baya pahalı geldi hazır yapımlar çok pahalı zaten.. nerde yaşıyorsun belki ist. eminönünde bunların yapım malzemesini uyguna bulabilirsin, ama 25 adet için baya fiyat çekmişler sitede gerek yok hazır almaya yazık değmez..ben kundakta bebek malzemelerini birmax.com sitesinin eminönündeki yerinden aldım. birmax.com ucuz ama sabunluk malzemeler yok başka şeyler var bi gir bak kendin yapabilirsin..80 tlye bi dünya şey aldım ben ordan..

Belmacım ben de geceleri sol yan yatmaya çalışıyorum, ama benim bebişim de benim solumda ve ben sol yan yatınca sanki o rahatsız oluyor, pıt pıt vuruyor gbi oluyo.. ne yapcamı şaşırdım valla :) bidahaki kontrolümde doktoruma sorucam

canım ben unibaby nin zeytinyağlı bebek yağını kullanıyorum şu an, henüz çatlak kremi almadım, alırsam da mustela alırım sanırım ama unibaby den şuanda memnunum.

Ben de unibaby havuçlusunu kullanıyorum. Banyodan sonra sürüyorum. Kaşıntın olursa karnında sür dedi doktorum, bazen gün içinde de tekrar sürüyorum ama çok şükür henüz çatlağa dair bi izim yok ki karnım baya çok çıktı benim hatta geçen mobilyalara bakmaya gittik eşimle, görevli beni 6aylık falan sanmış dört buçuk diyince şaşırdı kadın

Ben geçen sene oğlumu kaybettikten sonra boşlukta kalınca doğum iznindeyken sabun yapmaya başladım.
Baya da yaptım, hatta isteyenler oldu sattım filan. Satanlara göre çok ucuza gelebilir kendiniz yapınca ama yorucu olduğunu söylemeliyim. Sabun bazını eritirken mecbur başında ayakta duruyorsunuz. Hızlı eritince küçülme yapıyor, güzel olmuyor. Yavaş eritince de baya bekleniyor filan.
Yapmak isterseniz eğlenceli ama dediğim gibi yorucu, el işi birşey yaparken ki gibi oturulmuyor maalesef. Bir sorunuz olursa her zaman yardımcı olmak isterim :)
Bu arada barmar.com.tr de sabun bazı diğer sitelere göre daha ucuz ve malzemesi de iyidir.

ben hala anlamadım hareketlerını tam hıssedıyor muyum hıssedemıyor muyum ama bazen tek bı noktada oldugunu hıssedebılıorum sankı :)

Selam kızlar Sağlık ocağından geliyorum moralim bozuldu
İdrar testinde yüksek oranda kan ve bakteri göründü sanırım idrar you enfeksiyonu:/ Yarın kendi hastanemde gidip detaylı baktırıcam bir de.. Antibiyotik veriyorlarmış sanırım ama inşallah ilaçla geçecek bişeydir.. Canım sıkıldı.. Hiç olan var mı daha önce?

Evet bende soluma yatmakta o kadr zorlanıyorum ki sanki bişeyler batıyor gibi oluyo dün gittim kontrole ama doktora sormayı unuttum

senin yaptığın bebeği de gördüm canım , eline sağlık gerçekten çokk güzel olmuş ama ben kesme-dikme vs yapabileceğimi sanmıyorum, sabun daha kolay gibi geldi, biraz kolayına kaçıyorum işin anlayacağın :) zaten hazır almayı hiçç düşünmüyorum, gerçekten pahalı, 100 tanesi en az 350 tl civarında oluyor, kendimiz yaparsak daha uyguna gelir. Ben bursada yaşıyorum, dediğim gibi şimdiye kadar hiç böyle şeyler yapmadığım için nerde ne satılır onu da bilmiyorum ama araştırıcam, inşallah bulurum burda da uygun fiyatlı malzeme alacağım biyerler. Senin dediğin siteye de bakıcam simdi..

siteye bak keçeden yapmazsan kesmeli dikmeli olmaz orda hazır bebek bibloları var uygun fiyatlı tül alırsın o biblolardan alırsın silikon tabancasıyla yapıstırırsın baya çeşit var sen beğen yapımlarını anlatırım sana.. özelden yazarsın..

ayy valla ne güzel uğraşıyosun, özendim açıkçası, maşallahh ben canım isteyince gidip yiyorum ama 2 haftada bir fln yemeye çalışıyorum

canım bişey soracam. alttan muayene de etti mi?

evet ya çıkıyo artık göbişlerimiz ben de çok mu acaba fln diyince nerdeyse 5 aylık oldun olacak o kadar diyolar, 4 kilo aldım şimdiye kadar, sen kaç kilo aldın? bende de henüz çatlak belirtisi yok, inşallahta olmaz ama ilerleyen aylar daha riskli, bakalım zaman ne gösterecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…