Yazdım yukarıda canım. Sabunla ilgili olanları barmar.com.tr den aldım.çook güzeller malzemeleri nerden temin ettin cnm yapmak isteyen arkadaşlara fikir olur..
Ben geçen sene oğlumu kaybettikten sonra boşlukta kalınca doğum iznindeyken sabun yapmaya başladım.
Baya da yaptım, hatta isteyenler oldu sattım filan. Satanlara göre çok ucuza gelebilir kendiniz yapınca ama yorucu olduğunu söylemeliyim. Sabun bazını eritirken mecbur başında ayakta duruyorsunuz. Hızlı eritince küçülme yapıyor, güzel olmuyor. Yavaş eritince de baya bekleniyor filan.
Yapmak isterseniz eğlenceli ama dediğim gibi yorucu, el işi birşey yaparken ki gibi oturulmuyor maalesef. Bir sorunuz olursa her zaman yardımcı olmak isterim :)
Bu arada barmar.com.tr de sabun bazı diğer sitelere göre daha ucuz ve malzemesi de iyidir.
ayy valla ne güzel uğraşıyosun, özendim açıkçası, maşallahhben canım isteyince gidip yiyorum ama 2 haftada bir fln yemeye çalışıyorum
Bunlar da benim yaptığım birkaç örnek
Sağol canım Allah kimseye böyle acı vermesin.Kaybın için çok üzüldüm gerçekten, ama ne güzel rabbim yine güldürmüş yüzünü.. Hımm tabi sen tecrübelisin, böyle püf noktaları elbette vardır, dediğin gibi zorsa yapmak belki daha az yaparım ama malzemeleri görünce cok heveslendim, yapacak olursam malzeme alırken ya da işlem sırasında fln danışmak için seni rahatsız edebilirim, çok teşekkürler şimdiden.
Ya işte hamile olmasak hiç sıkıntı olmaz da hamilelikte ayakta durmak çok yorucu olduğu için söylüyorum canım yoksa yapılmayacak şey değil. Hevesin içinde kalmasın yap yap bişi olmaz :)ayy çokkk beğendim yaptıklarını, eline sağlık, böyle bakınca yapması çok zevkliymiş gibi duruyo ama zor diyorsun, gözüm korktu biraz
evet ya çıkıyo artık göbişlerimizben de çok mu acaba fln diyince nerdeyse 5 aylık oldun olacak o kadar diyolar, 4 kilo aldım şimdiye kadar, sen kaç kilo aldın? bende de henüz çatlak belirtisi yok, inşallahta olmaz ama ilerleyen aylar daha riskli, bakalım zaman ne gösterecek
normalde daha önceden migren ağrın falan varmıydı
Çocuk Kitapları arasında çok rahat bulursun canım aklıma geldikçe yazarım daha sana ben
Geçmiş olsun arkadaşım inşallah daha iyi olursun
çok güzel olmuş arkadaşım ellerine saglik
siteye bak keçeden yapmazsan kesmeli dikmeli olmaz orda hazır bebek bibloları var uygun fiyatlı tül alırsın o biblolardan alırsın silikon tabancasıyla yapıstırırsın baya çeşit var sen beğen yapımlarını anlatırım sana.. özelden yazarsın..
Kıskanıyor :)))İnşallah olmaz ama olursa da napalım artık sağlıkla doğsun da gerisine bakarım kafasındayım ben ya bazen üşeniyorum açıkcası güreşçiler gibi oluyorum rahat hareket edemiyorum diye :)) ben geçtiğimiz cuma kontrolüm vardı gramı gramına 2.3 kilo almışım. Ama normalde de çabuk kilo alan bi yapım yok. Biraz da evhamlı geçiriyorum ya gene bişe olursa diye. Stres de etkiliyor olabilir tabi.. Eşim dünyaları yiyorsun nereye gidiyorlar anlamıyorum dedi doktorun karşısında bana yaa
Allah şifa versin.evet canım migren var. ama hiç bu kadar ağrımamıştı başım. daha beter oldum
sağol canım. inşallah
zararı derken ne gibi biraz açarsan sevinirim.Benimde 20.haftaya kadar kullan sonra kesiceksin dedi canim bence son 3 ay kala kes cunku bebege zarari olurmus sen iyi öğren
Ben hiç öyle birşey duymadım. Bebeğin beslenmesinde faydası olabileceği düşünülüyor.zararı derken ne gibi biraz açarsan sevinirim.
Kıskanıyor :)))
Benim kocam da ne zaman adet olsam benden sinirli olurdu, şimdi de o hamile sanki, kaprisli :)
İnsan beter şeyler görmüşken çok takmıyor herhalde çatlak matlak, kilo filan. Benim de kaybıma neden olan preeklampsiye yine yatkınlığım var malesef. Ödüm kopuyor ama işte elimden geldiğince rahat olmaya çalışıyorum. Her şey Allahın elinde.
Allah vermesin, hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımıza inşallah.
aynen bende senin gi bi düşünüyorum dün istersen bırakalım dedi dr ama ben bırakmak istemedim yaş 31 sigara kullanıyordum(şuan içmiyorum) vs 32 ci haftaya kadar kullanıcam muhtemelen. kanın bebeğe daha rahat ulaşmasını sağlıyor ama zararını bende duymadım.Ben hiç öyle birşey duymadım. Bebeğin beslenmesinde faydası olabileceği düşünülüyor.
Daha dün doktorum bana detaylı bir şekilde anlattı. Benim burnumda kanama olduğu için bıraktım.
O da zorla kullan diyemem çünkü faydası olduğuna dair kesin bir bilgi yok ama faydalı olduğu düşünüldüğü için genelde veriliyor, doğuma yakın bırakılıyor diye anlattı. Ben hiç bebeğe zararı olacağına dair birşey duymamıştım.
Benimde 20.haftaya kadar kullan sonra kesiceksin dedi canim bence son 3 ay kala kes cunku bebege zarari olurmus sen iyi öğren
Canım benim ya bende öyle yapayım. Hamburgeri kim sevmez kiiiiiii. Benim bebeğim şimdiden deli oluyor. Sanırım senin çözümün çok mantıklı bende öyle yapayım en iyisi . Yalnız benim eşim senin eşin gibi yardım etmez.Ya ben de aynı şekilde fastfood aşeriyorum resmen ya.. Tiksinmiştim önceden ağzına sürmeyen biriydim ama gel gör ki hamilelikle fena halde cazip gelmeye başladı.. Ama şöyle bi çözüm ürettik biz eşimle: internetten hamburger köftesi tariflerine baktık. Rahat bi 5-6tane tarif denedik ve sonunda istediğim lezzeti yakaladıkeşim bi seferde iki üç pişirimlik yoğuruyor, tek pişirimlik miktarlar halinde pişmemiş halinde dondurucuya atıyoruz rahat oluyor :) şimdi haftada bir evde ev yapımı fast food günü ilan ettik hamburger ekmeği alıyorum, istediğim sosları hazırlıyorum, yanına patates kızartıyorum bi de ev yapımı meyve suyu yapıyorum ben. Meyve suyumun içerisine bazen soda katıyorum o da kendimce işte gazlı içecek gibi oluyo öööle geçinip gidiyoruz tavsiye ederim :) ama çook fazla tarif var nette. Deneyip istediğin lezzeti bulman birazcıcık uzun olabiliyor ama sonunda gönül rahatlığıyla yediğinde değiyor ya :)
Eminönünde o kadar çok çeşit var ki toplu alımlarda indirim yapıyorlar. Ben nikah şekerlerimi , kurdelesini , cam kavanozlarını vs. hepsini oradan alıp elimle yapmıştım. Eminönü bu bakımdan çok uygun. İnternet sitesini hiç duymamıştım bak.cnm bana baya pahalı geldi hazır yapımlar çok pahalı zaten.. nerde yaşıyorsun belki ist. eminönünde bunların yapım malzemesini uyguna bulabilirsin, ama 25 adet için baya fiyat çekmişler sitede gerek yok hazır almaya yazık değmez..ben kundakta bebek malzemelerini birmax.com sitesinin eminönündeki yerinden aldım. birmax.com ucuz ama sabunluk malzemeler yok başka şeyler var bi gir bak kendin yapabilirsin..80 tlye bi dünya şey aldım ben ordan..
aynen bende senin gi bi düşünüyorum dün istersen bırakalım dedi dr ama ben bırakmak istemedim yaş 31 sigara kullanıyordum(şuan içmiyorum) vs 32 ci haftaya kadar kullanıcam muhtemelen. kanın bebeğe daha rahat ulaşmasını sağlıyor ama zararını bende duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?