2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Baslarda tracy hogg denedim ama yatir kaldir cok yorucu ve ne zaman yatiricam ne zaman kaldiricam beceremedim bybo eren kaya'nin yontemini uyguluyorum.
Cok güzel yapmışsın canim. Ben de uyku eğitimine başlamak istiyordum araya hastalık girdi. Ama hala isteğim var, ufaktan ufaktan deniyorum.

Ben birlikte yataga yatarak emziriyorum em uzun sure o sekilde emiyor ancak cnm bi dene bakalim sende etkilj olurmu
Yok benimki kafasına göre takılıyor. Bunu da denedim. Bildigin emmekten kaçıyor. Bazen de dün öğlen ve bugün öğlen olduğu gibi yapışiyor. Anlamadım gitti. Bu ara hasta biraz ,iyilessin de belli olur bakalım.

Kızlar benim oğluş hasta oldu olalı iyice geceyi gündüzü sapıttı sanki. Akşam altı oldu mu uyumak için ağlıyor, uyutmazsan sürekli mızmızlanıyor. E altıda yatınca da gece 3-4 oldu mu kalkmak istiyor. Tam şaşkın ördek oldu ben de zombi oldum tabi bu arada

Bazen düşünüyorum sezeryan doğum yaptım da o yüzden mi böyle bu çocuk diye sebebini bir türlü anlamıyorum
Cnm ben de bu sıkıntıları anneme anlattigimda yorulmuyodur yor biraz diyor biraz boğuşup dolasinca uykusu geliyordu dene istersen

Gündüz ki uyku saatleriyle oynamayı denesene cnm bilemedm şimdi Allah kolaylık versin

Ise donecek anneler... ne gibi bir hazirlik yapıyorsunuz... Bir hafta sonra ise baslicam cok üzülüyorum... benim bebis sürekli memede... arayi acmaya calisiyorum nafile saat basi emiyor neredeyse... biberon da almıyor... arada disari cikiyorum yarım saat bir saat yokluguna alışsın istiyorum ağla ağla helak oluyor cocuk. Napicam???!!!

Valla Bn hep yazmak istiyorum ama hep aynı seyleri yaziyorum kizim hala mızmız hiçbirşey değişmiyor umudumu yitirdim artık durumu kabullenmenin verdiği durgunluk üstümde
Bnmki de öyle inan sadece tok okduğundan emin ol o zmn ağlamalar azalıyor benimkide hep kucakta gündüz uyumuyor pek ya odadan odaya geziyoruz yada koltuğun kenarına Çöküyorum bütün gün böyle geçiyor ne zaman düzelecek diye düşünüyorum en kötü biraz büyüyünce. Evde çok bunaldım dışarı çıksan ne telaştan terliyorum sadece galiba annelik bana göre değil diye düşünüyorum bakıyorum bakmasına da ben ben olmaktan çıktım Çöktüm ressmen gören zayıflamışsın süzülmüşsün diyor Halbuki zayıflamadım yüzüm içine göçtü sararıp soldum gözaltıların mosmor uykusuzluktan göz kapaklarım açılmıyor ama ne yapalım Allah sağlık versin de Bize de böylesi düşmüş Allah yardımcımız olsun yalnız değilsin yani Öyle böyle büyüyecekler inşallah rahat ederiz Bir gün

Butun gun Ayaktayim cocuk hep kucağımda, kucağımda olmadıgı zamanlar yemek bulasik çamaşır derdine koşturuyorum kollarım belim ağrının ötesinde tutmuyo artık yemek desen ne zaman fırsat bulursam ve ne kadar yiyebilirsem iste zaten ne tat alıyorum nede bisey anlıyorum yediğimden ama gel gelelim tartıya cikinca bi gram eksilmiyo deli olcam

Canım keyifliydi gece birden durgunlaştı.Aldım koynuma koydum kaloriferi yükselttim ısıtmaya çalıştım ama yok olmadı bırakamadım çok uğraştım ama olmadı sabaha kadar uğraştım yok sabah öldü sessiz sessiz öldü.Bugün hiç uyumadım aklımdan çıkmıyo.Bizim bebiş de diş çıkırtıyor çok huysuz regl oldum bugün mahvoldum anlıyacağın.Üstelik dün misafir bugün de yiğenim ve kayın validem burda yemek derdi derken zaten stres ve kötü bir hafta deliricem nerdeyse. Ya odeğilde kimse kılını kpırdatmıyor birde iki çeşit makarna nedir ya ana yemek kaprislerini de saymıyorum yani.Oturdum sinirimden kısır yaptım börek yaptım birde hay allahım ölmek istiyorum.Bu gün herşey batıyor bana ay ne çok yazdım ama valla deliricem

Bi sure daha izin alsan canım tabi cok mecburi çalışmak zorunda değilsen

Yoğurdu 5. aydan sonra verin; heryerde 5.aydan sonra başlanır diyor. Bende yazıyı okumadan ilk önce 3 gün az az ev yoğurdu verdim; gene de gaz yaptı. Ağzından geri geldi.

Eşim safra kesesinden ameliyat olmadan önce doktor; meyvelerin ona dokunup gaz yapabilececeğini , bu yüzden de az buharda haşlanmış meyve yerse sıkıntı olmayacağını söylemişti. Bende bundan tahminle bebeklerin daha safra keseleri tam çalışmadığı için çiğ olan herşeyin dokunup gaz yapabileceğini düşünüyorum.

Mastit olabilirsin; doktorla konuş. İlerlerse sıkıntı çıkabilir. Dikkat

Oğlumun eline elma dilimi verdim cok cok emdi ama bogazina kacar diye alıyorum ağlıyor

BLW diye bir akım var; facebook da görebilirsin. Bu ekole göre meyveleri ve sebzeleri buharda haşlayıp parmak şeklinde keserek 3 gün kuralına göre tadım yaptırıyorsun. Oradaki arkadaşlardan öğrendiğime göre bebeklerin bizden bile çok güçlü boğaz temizleme refleksleri olduğu için sizin kontrolünüzde alerji yapmayan gruptan önce sebzelerden başlayarak kendisini yemesini sağlamak. Bu ekolde pure yapmak yok. Sadece tadım yaptırıyorsunuz., ve kendisinin yemesine izin veriyorsunuz. Bunun için örtü önlük ve temizlenebilir mama sandalyesi ve de vakumlu tabak alıyorsunuz.

Bi sure daha izin alsan canım tabi cok mecburi çalışmak zorunda değilsen

Benim bu dönem işe başlamam daha iyi olur... Bu dönemi rahat atlatabilmem için neler yapabilirim. Her gün yürüyüşe çıkıyorum biraz yokluğuma alışsın diye... Ek gıdaya geçtim. Çünkü biberon almıyor ben yokken nasıl beslenicek. Kaşık maması ve sebze püresine başladım yoğurt da veriyorum. Baska neler yapabilirim???!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…