2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

İlk 4 ay en az 750 gr almalı bebekler,4 aydan sonrada en az 500 gr. anne sütüyle beslenen bebek lerin, eğer almadiysa ek gıda ya geçiriyorlar..Sade pirinç unu ve suyla muhallebi yapıp sütünden ilave edip yatmadan yedirebilirsin canım..

Selam Herkese,

Biz şu anda 4,5 aylığız. Doktora gittiğimizde 600 gr/ay en az miktar bunun altında olursa kilo yetmezliği olarak niteledi. Bu yüzden kiloyu az bulmuş olabilir. Rota virusu zaten tehlikeli ve ateşli bir ishal hastalığı; ve bebeğe aşı olarak verildiğinde karın ağrısı ve gaz yapabilir; bu yüzden de bebekte ağrı olması çok normal...

Bu arada elma ve armudu biraz buharda haşlayarak verebilirsiniz, yalnız mevyenin şekerini alan bebek sebzeleri reddedebiliyor. Bu yüzden de havuç-patates-irmik üçlüsü pütürlü püreyle başlarsanız; bebek hem biraz kilo alır hemde karnı doyar :)

Bence sütün yetiyor. Peki emdikten sonra ağlıyor mu? Ağlamıyorsa yetiyordur..

Ne kadar çıkarsa yeter bilemiyorum ama kendimden örnek vereyim bi ara bende sağıyordum 2 memeden 50 cc anca çıkıyordu kızım emip emip ağlıyordu sona mama içiyordu. Şimdi sütüm eskiye göre çoğaldı ama yine mama veriyorum. Emdikten sonra ağlamayıp gülüyorsa vermiyorum ama ağlarsa veriyorum.

Ilk 2 ay mama vermis ve sonrasinda buyuk cabalarla mamayi kesmis biri olarak soyluyorum ki pompayla cikan miktarin bebegin emdigiyle alakasi yok. O kadar cok cc hesabi yaptim ki hic ugrasma derim. Benim oglumda ilk 3 ay 1er kilo aldi 4. Ay kontrolunde 500g almisti ama kilosu yasitlarina gore fazlaydi. Hatta dr kilosu biraz fazla ama sikinti olmaz falan dedi o kadar yani
Ben de tartidaki rakami gorunce bayilcaktim ama dr ilk aylarda normalin ustunde aldigi icin birden duraksamasi normal dedi.. Onemli olan 6. Ayda bebegin dogum kilosunu ikiye katlamasi ki senin bebis coktan gecmis bile

carnat Y yesil zeytin gecmis olsun kizlar
benimde sol gogsumde avuc ici kadr tas var sanki sagdim akmio aciyor
bebis huzursuzdu bende yatmadan calpol verdim bende cokn gaz oluyor nelwr içiyorum neler ama kar etmio hareketsizlik ten eve tikikdik cockta sancilanio dun besten 8; e kadr kivrandi uyuyamadi bende yat artik kizim of mof dedim sabahtan aksama kadr bana surat asti cok moralim bozuldu hr seyi alıyorlar inanin oyüzden pek soylenmemek lazm
Angiedare bence kg gayet iyi benimki 80 gr aldi gene vermedim sutum yetmeyince gunde bir iki veriyorum sadece bu ay almazsa az az vercem dusun

Freyza__ ve mukut31 tesekkur ederim kızlar bende sordum doktora pure seklinde mi vereyim diye hayır kesinlikle meyve suyu olarak cunku anne sutu kıvamına en yakın olanla başlanır dedi bu yüzden muhallebiye de karsi zaten ilk etapta

phenyl ranapinar sagolun kızlar icimi rahatlatınız

Bu fotoğraf taki oğlan seninse zaten maşallah kilosu çok iyi canım. Bu doktorlar insanı şaşkına çevirir biri başka söyler diğeri başka eğer bebek mutluysa sıkıntı yok zaten bende sadece anne sütü veriyorum..Çiğ meyvanin suyunumu vercekmisiz çocuğa ilk etepta asitli gelmezmiki ben elemayida armutuda en küçük gözde rendeleyip yarım çay bardağı suyla 5 dakika öldürdüm ezdim sadece su kısmından bir iki çay kaşığı verdim hiç dokunmadı tam tersi çok rahat gaz çıkardı tuvaletini yaptı.. Muhallebiyi de 100 ml bir bal kaşığı pirinç unyla yaptım su gibiydi yine katı hiç birşey vermedim çiğ birseyde vermedim benim oğlan doymuyordu bir ara..Zaten biz 6 ya girdik şükür.. Bebeklere dokunmuycak herşeyi tattirmak taraftariyim ben damak tadı gelissin diye..Bebeğin aç olsa anlardın zaten canım.Bebeğin için en doğru kararı sen verirsin.

Evet canım benim oglum sagolasin :) Valla canım bende anlayamıyorum hem 6 ay sadece anne sutu diyolar her yerde hemde azıcık düşük kilo alsa ek gıda meraklısı oluyolar. Benim oglum daha bugun 4 aylık oldu 30 eylul doğumlu 4 ayda 3680 gr almış boyu da 16 cm uzamış o kadar araştırdım persentil hesapladim hepsi normal diyo. Daha kucuk olduğu icin ek gıda konusunda endiseliyim aslında en azından bir ay daha geçsin ama yavas yavas ev yapımı yoğurttan tattirabilirim meyveden once de sebze ile başlamak isterim açıkcası sonradan beğenmemezlik edip puskurtmesin :)

Geçmiş olsun canım

En güzeli canım yoğurt ,hiç çekinmeden gönül rahatlığıyla ver ,yoğurdu yiyen çocuk her şeyi yer benim ilk kızım tatlı şeylerden başka şey yemedi 2 yaşına kadar erken tattirmadim diye ilk çocuğum du cahildim..İkinci kızım 4 aydan itibaren herşeyi tattirdim hiç yemek seçmedi beni hiç yormadi..Büyük kızım 12 yaşında hala problem li herşeyi seçer küçük kızım hiç Üzmez beni yemek konusunda o yüzden oğlumu küçük kızım gibi büyütücem,herşeyden tatdiriyorum tek yönlü beslenmeye alismasin diye.En iyisini anneler bilir kimseye kulak asma.

Cnm ben simdi 4 bucuk ay kontrolunden ciktim 4. Ay kontrolunde ayda 150 gr almisti 10 gun sonrada 150 gr almis meyvesuyu ve yogurt veriyorum eger 5. Ay kontrolunde de az kilo alirsa baslayacagiz ek gidaya doktorumuz bize hic mama onermedi ve 680 gr gayet iyi

Artık tereddütün kalmadı cok ciddi sıkıntımız olmazsa 6 aya kadar sadece anne sutu. Ama damak tadı oluşsun ve alışsın diye tattirabilirim. Demir damlasını da vermeyecektim zaten ona da şüphem kalmadı. 6. Aydan sonra bebeğimi takip edip duruma gore kan testi yaptırıp düşük çıkarsa ona gore baslarım zira Demir fazlalığı bebeklerde demir zehirlenmesine ve gelişim geriliğine neden oluyormuş !

http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2012/12/ek-gdaya-baslama-meselesi.html?m=1

http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/demir-takviyesi-gerekli-midir-degil.html?m=1

Bu linklerde ek gıda ve Demir takviyesi ile ilgili cok detaylı bilgiler var kızlar

kizlar normalde 6.aya kadar ortalama 1 kilo alir bebekler.oglumda oyle olmustu.6.aydan sonra yariya dusuyor direk.birde 4.aydan sonra bebekler daha cok sute ihtitac duydugu icin yemeyi artirmak lazim.yani anne sutu onemli tabide doktorunuzuda kulak ardi etmeyin derim.obur aylar daha az alacak.hani zayif olsun onemli degil dwrsenix sikinti yok.birde oglumda cok cektim doktorumuz demeseydi bile tattirirdim kesin.meyve suyu degil puresi olacak.suyu ile mideyi doldurmak dogru degil.biz alerji doktoruna gidiyoruz.elmada armutta sikinti yok verebilirsin demisti ki bizde birde sikinti var.iciniz rahat olsun.

Bugün itibariyle 6 .ayimizada girdik Allah a şükür ler olsun.Tekrar mikrop kapıp bronjit olmadan şu oğlan bir ayaklansa çok mutlu olucam Allah herkesin evladına sağlık şifa versin..
Masallah canım. Duana yürekten âmin diyorum. insallah Sağlıcakla ayaklanır ogluşun

bebeem ayhkdry kızlar bn meyve filesi aldm daha doğrusu ucu file değil silikon olanlardan. Denemedim daha bn ama alıp deneyebilirsiniz belki içine koyun emsin ezsin ama takip edin tabi daha kullanmadım parça çıkar mı bilmiyorm ama büyük ihtimalle ezip emecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…