İlk 4 ay en az 750 gr almalı bebekler,4 aydan sonrada en az 500 gr. anne sütüyle beslenen bebek lerin, eğer almadiysa ek gıda ya geçiriyorlar..Sade pirinç unu ve suyla muhallebi yapıp sütünden ilave edip yatmadan yedirebilirsin canım..Canım 2940 doğdu ilk uc ay 1 er kilo aldı bu ay düşmüş 680 gr almış boyu da kilosu da normal şartlarda iyi persentil çizgisi de iyi Dr da kotu demedi ama az buldum dedi anlamadım gitti ama oyle mama falan verecek degilim
Canimm icimi rahatlattin sagol bende düşünmuyorum vermeyi elma suyu. Karnı tok yani bence tok iyice emdi gazı da cikti ama Dr da sordu sütun iyi mi diye. Acaba az mi sütüm sağsam göğsümü ne kadar süt çıkarsa yeterlidir ?
Canimm icimi rahatlattin sagol bende düşünmuyorum vermeyi elma suyu. Karnı tok yani bence tok iyice emdi gazı da cikti ama Dr da sordu sütun iyi mi diye. Acaba az mi sütüm sağsam göğsümü ne kadar süt çıkarsa yeterlidir ?
Bu fotoğraf taki oğlan seninse zaten maşallah kilosu çok iyi canım. Bu doktorlar insanı şaşkına çevirir biri başka söyler diğeri başka eğer bebek mutluysa sıkıntı yok zaten bende sadece anne sütü veriyorum..Çiğ meyvanin suyunumu vercekmisiz çocuğa ilk etepta asitli gelmezmiki ben elemayida armutuda en küçük gözde rendeleyip yarım çay bardağı suyla 5 dakika öldürdüm ezdim sadece su kısmından bir iki çay kaşığı verdim hiç dokunmadı tam tersi çok rahat gaz çıkardı tuvaletini yaptı.. Muhallebiyi de 100 ml bir bal kaşığı pirinç unyla yaptım su gibiydi yine katı hiç birşey vermedim çiğ birseyde vermedim benim oğlan doymuyordu bir ara..Zaten biz 6 ya girdik şükür.. Bebeklere dokunmuycak herşeyi tattirmak taraftariyim ben damak tadı gelissin diye..Bebeğin aç olsa anlardın zaten canım.Bebeğin için en doğru kararı sen verirsin.
Evet canım benim oglum sagolasin :) Valla canım bende anlayamıyorum hem 6 ay sadece anne sutu diyolar her yerde hemde azıcık düşük kilo alsa ek gıda meraklısı oluyolar. Benim oglum daha bugun 4 aylık oldu 30 eylul doğumlu 4 ayda 3680 gr almış boyu da 16 cm uzamış o kadar araştırdım persentil hesapladim hepsi normal diyo. Daha kucuk olduğu icin ek gıda konusunda endiseliyim aslında en azından bir ay daha geçsin ama yavas yavas ev yapımı yoğurttan tattirabilirim meyveden once de sebze ile başlamak isterim açıkcası sonradan beğenmemezlik edip puskurtmesin :)Bu fotoğraf taki oğlan seninse zaten maşallah kilosu çok iyi canım. Bu doktorlar insanı şaşkına çevirir biri başka söyler diğeri başka eğer bebek mutluysa sıkıntı yok zaten bende sadece anne sütü veriyorum..Çiğ meyvanin suyunumu vercekmisiz çocuğa ilk etepta asitli gelmezmiki ben elemayida armutuda en küçük gözde rendeleyip yarım çay bardağı suyla 5 dakika öldürdüm ezdim sadece su kısmından bir iki çay kaşığı verdim hiç dokunmadı tam tersi çok rahat gaz çıkardı tuvaletini yaptı.. Muhallebiyi de 100 ml bir bal kaşığı pirinç unyla yaptım su gibiydi yine katı hiç birşey vermedim çiğ birseyde vermedim benim oğlan doymuyordu bir ara..Zaten biz 6 ya girdik şükür.. Bebeklere dokunmuycak herşeyi tattirmak taraftariyim ben damak tadı gelissin diye..Bebeğin aç olsa anlardın zaten canım.Bebeğin için en doğru kararı sen verirsin.
Geçmiş olsun canımcarnat Y yesil zeytin gecmis olsun kizlar
benimde sol gogsumde avuc ici kadr tas var sanki sagdim akmio aciyor
bebis huzursuzdu bende yatmadan calpol verdim bende cokn gaz oluyor nelwr içiyorum neler ama kar etmio hareketsizlik ten eve tikikdik cockta sancilanio dun besten 8; e kadr kivrandi uyuyamadi bende yat artik kizim of mof dedim sabahtan aksama kadr bana surat asti cok moralim bozuldu hr seyi alıyorlar inanin oyüzden pek soylenmemek lazm
Angiedare bence kg gayet iyi benimki 80 gr aldi gene vermedim sutum yetmeyince gunde bir iki veriyorum sadece bu ay almazsa az az vercem dusun
En güzeli canım yoğurt ,hiç çekinmeden gönül rahatlığıyla ver ,yoğurdu yiyen çocuk her şeyi yer benim ilk kızım tatlı şeylerden başka şey yemedi 2 yaşına kadar erken tattirmadim diye ilk çocuğum du cahildim..İkinci kızım 4 aydan itibaren herşeyi tattirdim hiç yemek seçmedi beni hiç yormadi..Büyük kızım 12 yaşında hala problem li herşeyi seçer küçük kızım hiç Üzmez beni yemek konusunda o yüzden oğlumu küçük kızım gibi büyütücem,herşeyden tatdiriyorum tek yönlü beslenmeye alismasin diye.En iyisini anneler bilir kimseye kulak asma.Evet canım benim oglum sagolasin :) Valla canım bende anlayamıyorum hem 6 ay sadece anne sutu diyolar her yerde hemde azıcık düşük kilo alsa ek gıda meraklısı oluyolar. Benim oglum daha bugun 4 aylık oldu 30 eylul doğumlu 4 ayda 3680 gr almış boyu da 16 cm uzamış o kadar araştırdım persentil hesapladim hepsi normal diyo. Daha kucuk olduğu icin ek gıda konusunda endiseliyim aslında en azından bir ay daha geçsin ama yavas yavas ev yapımı yoğurttan tattirabilirim meyveden once de sebze ile başlamak isterim açıkcası sonradan beğenmemezlik edip puskurtmesin :)
Cnm ben simdi 4 bucuk ay kontrolunden ciktim 4. Ay kontrolunde ayda 150 gr almisti 10 gun sonrada 150 gr almis meyvesuyu ve yogurt veriyorum eger 5. Ay kontrolunde de az kilo alirsa baslayacagiz ek gidaya doktorumuz bize hic mama onermedi ve 680 gr gayet iyiİyi akşamlar kızlar 4. Ay kontrolumuz vardı bugun 680 gr almış oglum Dr az buldu.Moralim bozulduboyunu da hostesi yanlis ölçtü uzaması Durmuş dedi ! Bi dk diyip müdahale ettim neyse doğrusunu bulduk 3.5 cm uzamış. Ek gıdaya geçmemi önerdi elma havuç suyu ve ev yapımı yogurtla başla extra mama verebilirsin bir ogun dedi. Bide ferrum kan damlasına başla dedi.
Hic birini yapmicam tabiki meyveyle başlamayı düşünmuyorum yoğurt tadimlik baslanabilir ama mamaya hic gerek yok diye düşünüyorum yanii 680 gr az mi bu kadar ??
Bide rota virüsünün ikinci dozu yapıldı bugun. Aşıdan 3 saat sonra ağlamaya başladı oglum uzun süre ağladı ateşi yoktu ama karnı gurulduyordu biraz gaz çıkardı ama ısrarla ağlamaya devam etti bu asi bu denli karın agrisi yapar mi ?? Bide ben uzun sure ağlayınca yarım ölçek calpol verdim agrisi vardır diye yanlis mi yaptım acaba ?Simdi uyuyo yarım saattir
Masallah canım. Duana yürekten âmin diyorum. insallah Sağlıcakla ayaklanır ogluşunBugün itibariyle 6 .ayimizada girdik Allah a şükür ler olsun.Tekrar mikrop kapıp bronjit olmadan şu oğlan bir ayaklansa çok mutlu olucam Allah herkesin evladına sağlık şifa versin..
Oyy kıyamam sevdi desene tadını :)Oğlumun eline elma dilimi verdim cok cok emdi ama bogazina kacar diye alıyorum ağlıyor
Bizimki de armut var diye katilacakti neredeyse. Aldirmiyorum artik olunca dayanamam yalatirim diye :)Oğlumun eline elma dilimi verdim cok cok emdi ama bogazina kacar diye alıyorum ağlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?