Psikiyatrist te gidin destek alın bence, minnacık bir bebek bağrılmaktan ne anlar,ağlamanizdan ne anlar bunu düşünemiyorsanız bir şey ler ters gidiyor demektir..Emzirmiyorsaniz ilaç yardımı alabilirsiniz ayip değil.Hepimizin başına gelebilir.ilk dogdugu gunden beri kendimden olabildihgince uzak tutmaya calistim emziriyorum nasil olacaksa bu :) Daha once gece 9 gibi emzirip yatiriyorduk iki uc sallamada yataginda uyuyordu 3 gecedir resmen agzimiza etti.
11 30 da anca uyudu ilk gece 2.gece annemlerden erken donduk yinede 10 30 ubuldu bizde bu gece şu uyku egitimi uyumasını baslatalim dedik 7 de odaya aldim sessizlik te oyun oynadik eşim geldi azicik sallamaya basladik kiyameti kopardi ve yine uyumasi 9 30 u buldu.
Gunduz ben deli gibiydim gogsumun sancisina dayanip hem is yap hem emzir aglama krizindeydim nerdeyse tum gun ( bu arada antibiyotiksuz atlaticam inşallah ) ve bi an ayni benim gibi agladi bebek ve gozunden yas geldi iyice delirdim sinir krizi gecirip esimi cagirdim o gelunce bebekte bende sakinlestik. Çok zor bir gun gece iyi gecer inşallah :) Olmuyor bazen ne yaparsam yapayim kendimi bebege bagirirken buluyorum. Neden anne oldum ki..
Seninkide mi yaninda uyuyor :) ben nasil ayiracagim bilmem zira ben cok alistim. Oglum da uyaninca gozleri acmadan bi eliyle yokluyor ben varsam bana dokunup uykuya devam yoksam uyaniyor anca :) dün 8 gibi kalkip 9 gibi uyuduk 12de uyanmisiz :)) bayagidir bu kadar uyumamistik :)
İnşallah geçicidir yakın zamanda inşallah alır memeyi
Aynı şeyi ben yaşadım; memeye yatırınca kıyamet kopuyordu. Dik bile emzirmeyi denedim olmadı. En sonunda da 3. ayda emzirme bitti
Bende bi ara ayakta emziriyordum neyseki düzeldi
Haklısın.
Zor mizaca sahip bebekler her zaman kolay sakinleşmiyor. Bazen kucak bile kesmiyor, ayakta dik pozisyonda gezdirince zor sakinleşiyor bazı bebekler,misal benimki.
Hizli kilo vermenin sebebi tiroidlerin gereginden hizli calismasi canim bnde senin gibiyim bütün kilom gitti Neredeyse tiroidlerime baktrdim dr cok hizli çalışıyor ondan kilo veriyorsun dedi bir ay snra tekrardan bakılacak yine ayni ise endokrinoloji uzmanina gidicemPek çok şey aynı. Normalde nasıldim hatırlamıyorum bile. Doğumdan sonra hızla zayıfladım. 19.5 kg verdim 4 ayda. Hamile kaldığım kilonun 2.5 kg altina düştüm. Hala da diyet yapmadıgım halde zayıflamaya devam ediyorum. Yorgunluk uykusuzluk eridim. Yaklaşık 1 ay sonra eger rapor alabilirsem işe döneceģim nadipse. O zaman daha da süzülürüm artık. Allahım güć kuvvet versin hepimize.
Hizli kilo vermenin sebebi tiroidlerin gereginden hizli calismasi canim bnde senin gibiyim bütün kilom gitti Neredeyse tiroidlerime baktrdim dr cok hizli çalışıyor ondan kilo veriyorsun dedi bir ay snra tekrardan bakılacak yine ayni ise endokrinoloji uzmanina gidicem
Canm ben hamileyken gunde iki kere tiroid hapı kullaniyordum o zaman yavaşti dogumdan snra hizlandi anlamadm bnde belki ilaclarin etkisi gecmemistir o yuzden dr birdaha test istedi bizim aile tiroid hastasi zaten iyi birsey degil bosver bnde korkuyorum insallah guatr cikmaz ileriki yaslarimdaBi benimkiler yavaş çalışıyo sanırımnaptınız da hızlandı bu tiroidleriniz arkadaşlar? Var mı bi formülü?Gitmiyor yapıştı kilolarım. İşin ilginç yanı daha az kilodayken daha kolay veriyodum şimdi veremiyorum halbu ki tam tersi daha çabuk gitmeliydi.
Canm ben hamileyken gunde iki kere tiroid hapı kullaniyordum o zaman yavaşti dogumdan snra hizlandi anlamadm bnde belki ilaclarin etkisi gecmemistir o yuzden dr birdaha test istedi bizim aile tiroid hastasi zaten iyi birsey degil bosver bnde korkuyorum insallah guatr cikmaz ileriki yaslarimda
Canm bazen iki kere iki dört değildir bazi bebekler cok uysal olabilirken bazisi agresif bazisi somurtkan bazisi utangac olabilir gazı olmayan bebekte yapısı geregi durmayabilir. Forumdaki bircok arkadasin zaten yeterli bilgi ve donanima sahip oldugunu düşünüyorum yani uyku egitiminin nasıl olmasi gerektiğini yada ek gidaya ne zaman nasil gecilecegini ilk altı ay anne sütünun önemini bizde biliyoruz ama sartlar ve bebeklerimizin huyu hazir olup olmamasi yada bizim sutumuzun yetip yetmemesi kesilmesi gibi etkenler bazi seylere mecbur biraktiriyorSizce bu gaz olabilir mi? Genelde kolik bebekler bu şekilde davranıyor ve bazen bebeğine göre 1 yaşına kadar da devam edebiliyor...
Her kucağına alan sallaya sallaya uyuttuğundan alıştı. Biraz mecbur kaldk hamak beşik aldk. Bu hafta park yatağına yatırmaya başlayıp sallamadan uyumayı öğrenmesini istiyorm açıkçası ama misafir gelecekti bir kaç gün erteledim ama şimdi o kadar yorgunum ki ağlarsa tekrar sallarım diye pztsi ye erteledim yine sanki pzts bugünden farklı olacakmışım gibi...Neden sallıyorsunuz. Biz de meme yok fakat 3. aydan itibaren yatağına yatırıp elinden tutarak uyutuyorum. Sallamak yok; gezmrk yok. Yalnızca hemen hemen hep aynı saatte hemen hemen hep aynı rutin ve ninniyle ortalama yarım saatte uykuya dalıyor. Karanlıkta ve kendi odasında kendi yatağında uyuyor. Eğer bu rutini yakalarsanız; sizde rahat edersiniz.
Bu arada memede uyuyan bebekler için memede uyuyorsa uyandırın; ve kendi uyumasına yardım edin diye yüzlerce yazı var. Bu alışkanlığı kesmek zor; bizde de kucakta uyuma vardı. birkaç gece uyku için çok ağladı. Ben gene istikrarla elinden tutarak başını okşayarak ninni söyleyerek kucaktan vazgeçirdim. Siz kararlı olursanız herşey oluyor. Benim kızım şu anda 4,5 aylık ve biz nazar değmesin maşallah rutine girdik. Sadece önemli olan düzen bunu yakalarsanız kendi uyumaya başlayacak...
Bebekleri uyku eğitimi adı altında ağlatarak güvenlerini sarsarak ümidini kırarak güvenli bağlanmayı zedeliyorsunuz alıştığı öğrendiği icin değin sizden ümidini kestiği icin uyuyor bebek. Pedagog Adem güneşin savidir bu ve bana cok mantıklı geldi yabancı kaynakları ve yöntemleri çöpe attım oğlumu hic ağlatmadım ağlatmam da ne zaman ihtiyacı olursa o zaman yanındayım gece birlikte uyuyoruz elimi tutuyo huzuru yüzüne yansıyo sabah mutlu Uyanıyo
Cnm hala devam ediyo mu düzeniniz nasıl gidiyo?Bu konuyu ben de cok arastirdim acaba uyku egitimi verirken psikolojik olarak etkilenir mi diye. Ama bikac gun sonra anladim ki iyi uyuyan bebek huzurlu ve mutlu bebek.. Benim oglum uyumayi bilmiyomus, derin uykuya dalamiyomus ki 4 aydir surekli bagirip agliyomus.
Herkesin bebegi kendine zor tabi ama gece saat basi kalkan gunduz hic uyumaysn, uyumayi birak kucakta bile katilircasina aglayan bi bebek olunca elinizde mecburen herseyi deniyosunuz. Hic bi anne istemez bebeginin aglamasini ve her anne ber zaman bebeginin yaninda olmak ister. Ama uyuyamayan bi bebek gercekten cok zor. Yasayan bilir sadece.
Canm bazen iki kere iki dört değildir bazi bebekler cok uysal olabilirken bazisi agresif bazisi somurtkan bazisi utangac olabilir gazı olmayan bebekte yapısı geregi durmayabilir. Forumdaki bircok arkadasin zaten yeterli bilgi ve donanima sahip oldugunu düşünüyorum yani uyku egitiminin nasıl olmasi gerektiğini yada ek gidaya ne zaman nasil gecilecegini ilk altı ay anne sütünun önemini bizde biliyoruz ama sartlar ve bebeklerimizin huyu hazir olup olmamasi yada bizim sutumuzun yetip yetmemesi kesilmesi gibi etkenler bazi seylere mecbur biraktiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?