2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Psikiyatrist te gidin destek alın bence, minnacık bir bebek bağrılmaktan ne anlar,ağlamanizdan ne anlar bunu düşünemiyorsanız bir şey ler ters gidiyor demektir..Emzirmiyorsaniz ilaç yardımı alabilirsiniz ayip değil.Hepimizin başına gelebilir.

Son düzenleme:

Kardeşimin oğlu aynı sizin gibi yanyana uyudu yıllarca. 6 yaşında okula başladı hala daha annesiyle yada ananesiyle birlikte yatıyor. Anne babanın birlikte yatmasına müsade etmiyor. "Siz öpüşmek için yatıyorsunuz" diyor. Kıyamet kopuyor. Baba anneyle birlikte yatamaz ki buna Oedipus kompleksi deniyor. Öyle bir hal aldı ki enişte hayatını kanepede devam ettiriyor.

Biz aynı odada yatıyoruz; ama o yatağında ben yatağımda. Uyurken beraberiz yatağının yanına oturuyorum, elini tutuyorum ninni söylüyorum bazen yarım saat bazen 2 saat. O uykuya dalana kadar birlikteyiz. Ben bebeği bırakıp gidin kendi kendine uyusun demiyorum ki...Sabah uyanınca yanıma alıyorum; bayağı bir sohbet ediyoruz bebek diliyle güle oynaya. Sonra gene benim yanımda uykuya dalıyor. Adem Güneşi bende okudum; fakat yukarıdaki olaya ne diyeceksiniz? Böyle olan bir sürü tanıdığım var. Kafalarının üstünde yatan, annesinin babasının üstünde yatan, anne baba birlikte yatamayan...

Az önce Carmen_el uyku eğitiminden bahsetmiş yukarıda. Benim bildiğim tekrarlanan olaylar alışkanlık yapar. Yani siz neyi tekrarlayarak yaparsanız bebek de onu öğrenir. Bende kimseyi hatta bebeğimi üzme ağlatma niyetlisi değilim; fakat unutmamız gereken bir şey var ki; bebeğimiz bebek de olsa bir birey ve o da her birey gibi kendi isteklerini yaptırmaya çalışıyor ve ağlayarak bunu kullanıyor. Geçen bir yerde bir yazı okudum. Soruların arasında evin reisi kim? sorusunun cevabı "Evin ufaklığı" şeklindeydi.

Haklısın.
Zor mizaca sahip bebekler her zaman kolay sakinleşmiyor. Bazen kucak bile kesmiyor, ayakta dik pozisyonda gezdirince zor sakinleşiyor bazı bebekler,misal benimki.

Sizce bu gaz olabilir mi? Genelde kolik bebekler bu şekilde davranıyor ve bazen bebeğine göre 1 yaşına kadar da devam edebiliyor...

Hizli kilo vermenin sebebi tiroidlerin gereginden hizli calismasi canim bnde senin gibiyim bütün kilom gitti Neredeyse tiroidlerime baktrdim dr cok hizli çalışıyor ondan kilo veriyorsun dedi bir ay snra tekrardan bakılacak yine ayni ise endokrinoloji uzmanina gidicem

Bi benimkiler yavaş çalışıyo sanırım naptınız da hızlandı bu tiroidleriniz arkadaşlar? Var mı bi formülü?Gitmiyor yapıştı kilolarım. İşin ilginç yanı daha az kilodayken daha kolay veriyodum şimdi veremiyorum halbu ki tam tersi daha çabuk gitmeliydi.

Kizlar nasilsiniz bugun pek giremedim
Xok yoruldum ya smdi topladm evi princ bitmis bitmeseydi dolma doldurucaktim yarinda koyardim direk ocaga smdi baska yemek yapmak zorunda kalicam aklimada hic yemek gelmiyor zaten tekk olunca oglan izin vermiyor yemek yapmaya yemege zor vakit buluyoruz malum bu arada sebze filesinden dayanamayip aldik bugün birde kaşık aldik biz masaya oturduğumuzda bizim kasiklara atliyordu smdi kendi kasigiyla oynasin bakalim ek gidaya geçene kadar ayaklarim agriyor ya bebisleri uyumayan annelere allah dayanma gücü versin diyorum :/

Canm ben hamileyken gunde iki kere tiroid hapı kullaniyordum o zaman yavaşti dogumdan snra hizlandi anlamadm bnde belki ilaclarin etkisi gecmemistir o yuzden dr birdaha test istedi bizim aile tiroid hastasi zaten iyi birsey degil bosver bnde korkuyorum insallah guatr cikmaz ileriki yaslarimda

Hımm geçmiş olsun canım doğru diyosun kilo vercez diye sağlıktan olmak da var

Sizce bu gaz olabilir mi? Genelde kolik bebekler bu şekilde davranıyor ve bazen bebeğine göre 1 yaşına kadar da devam edebiliyor...
Canm bazen iki kere iki dört değildir bazi bebekler cok uysal olabilirken bazisi agresif bazisi somurtkan bazisi utangac olabilir gazı olmayan bebekte yapısı geregi durmayabilir. Forumdaki bircok arkadasin zaten yeterli bilgi ve donanima sahip oldugunu düşünüyorum yani uyku egitiminin nasıl olmasi gerektiğini yada ek gidaya ne zaman nasil gecilecegini ilk altı ay anne sütünun önemini bizde biliyoruz ama sartlar ve bebeklerimizin huyu hazir olup olmamasi yada bizim sutumuzun yetip yetmemesi kesilmesi gibi etkenler bazi seylere mecbur biraktiriyor

Her kucağına alan sallaya sallaya uyuttuğundan alıştı. Biraz mecbur kaldk hamak beşik aldk. Bu hafta park yatağına yatırmaya başlayıp sallamadan uyumayı öğrenmesini istiyorm açıkçası ama misafir gelecekti bir kaç gün erteledim ama şimdi o kadar yorgunum ki ağlarsa tekrar sallarım diye pztsi ye erteledim yine sanki pzts bugünden farklı olacakmışım gibi...

2 gün sonra biz de 4,5 ayı doldurmuş olcaz. Sizin yatma ve beslenme düzeniniz nasıl gün boyunca?? Oğlumun gündüz uykusu çok sıkıntılı. Çözemedm ne kdr uyumak istiyo. Gece de en erken 1 de yatıyo6-7 arası uyanıyo bu aralar

Bu konuyu ben de cok arastirdim acaba uyku egitimi verirken psikolojik olarak etkilenir mi diye. Ama bikac gun sonra anladim ki iyi uyuyan bebek huzurlu ve mutlu bebek.. Benim oglum uyumayi bilmiyomus, derin uykuya dalamiyomus ki 4 aydir surekli bagirip agliyomus.

Herkesin bebegi kendine zor tabi ama gece saat basi kalkan gunduz hic uyumaysn, uyumayi birak kucakta bile katilircasina aglayan bi bebek olunca elinizde mecburen herseyi deniyosunuz. Hic bi anne istemez bebeginin aglamasini ve her anne ber zaman bebeginin yaninda olmak ister. Ama uyuyamayan bi bebek gercekten cok zor. Yasayan bilir sadece.

bayan34 bizm durumlar çok benzer zaten. Emdikten sonra ağlıyo mu mesela bnmki emdikten snra çok ağlıyodu. 3 saat ağlays ağlaya emzirdğmi hatırlıyorm. Memeye bağımlı zannediyodm sonradan mama denedim baktım mama yiyince uyumasa da mızıldanması azaldı ama tabi emmesi de azaldı. O yüzden sana mama ver diyemicm bırakmsını istemem. Kilo alımına bakarsın mecbur ama belki dr yoğurt falan ver diyebilir. Eğer biberon almıyo diye mama vermiyosan da kaşıkla verebilirsin bence. Bnmki de kaşıkla yemiyo mesela. Bi de ne kadar zmn da emmek istiyo çok sık istiyosa hem doymuyodur hem de süt dolmaz yani

Cnm hala devam ediyo mu düzeniniz nasıl gidiyo?

Yukarıda söylediğine katılıyorum; hem mizaç hem huy gereği bebekler farklıdır. Özellikle de hamilelik döneminde yaşanan sıkıntılar doğduğunda da bebeğin gergin huysuz olmasına neden oluyor. Elbette herkes en iyisi biliyordur; bundan elbette şüphem yok. Kimseye de ne akıl ne de ders falan verecek değilim, yalnız bazen sizinde bildiğiniz gibi yaşananlarla yazılanların uyuşmadığından bahsediyorum. Ben bir eğitimciyim. 5 yıl bunun üzerine türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde ankarada eğitim aldım. Bize anlatılanlar şuydu. Bebekler ve çocuklar gördüğünü yapar; söylediklerinizi değil. Bir ikincisi bebek doğduğunda öğrenme yetisiyle gelir; siz ne öğretirseniz onu öğrenir. Sallamak, kucakta gezdirmek, uyutmak, nasıl ve ne şekilde yemek yeneceği, nasıl oturulup kalkılacağı vs. vs. bunlar hepsi öğrenilen şeylerdir. Bebek de olsa kimse attan inip eşeğe binmek, yada yaya kalmak istemez. Bebek de öyle sıcak, gezen rahat ettiği bir yeri öğrenmişken neden boş bir yatakta yatsın.
Ayrıca dünyanın pek çok ülkesine gitme ve farklı milletleri gözleme imkanım oldu, gördüğüm şuydu. Bir Türkler bir de Arapların çocukları, mızmız, huysuz, arkasında yemek tabağıyla koşulan, her ağladığında istediği yapılandı. Size bir başka örnek vereyim. Arkadaşımın çocuğu daha 2-3 yaşında okulda yanımızda öğretmenler odasında yere düştü. O sırada öğretmenler odası çok kalabalıktı. Önce yerden kalkmadı, bekledi. Ağlar gibi oldu.Döndü ona bakan biri var mı diye arkasına baktı. Baktı ki kimse onunla ilgilenmiyor, doğruldu kalktı ve ağlamadan yürüdü gitti. Demek istediğim biz millet olarak bazı şeyleri çok farklı yaptığımız için şu anda PISA sınavlarında ya da başka alanlarda dünyanın en sonuncuları arasında yer alıyoruz.
Bir başka örnek, biz çocukalrı merdivenden çıkarken beklemiyoruz. alıp kucağımıza çıkartıyoruz; ama yurtdışında anne yada baba sabırla kaç basamak olursa olsun, bebeğin yada çocuğun çıkması için bekliyorlar. Yada biz yerler kirlenmesin diye elimizde kaşıkla ağzına sokuyoruz; ama onlar kendi yemesini bekliyorlar. Şimdi hangimizin daha fazla özgüveni var Türklerin mi yabancıların mı? Biz hem mi kötüyüz? Elbette bizim de onlardan üstün taraflarımız var ama bence çocuk yetiştirme ve hayata hazırlama konusunda onlar bizden 5 adım ötedeler...

Ek gıda konusunda bütün otoriteler bebek ne zaman hazır olursa diye yazılar yazıyor. Bende 3 ay süt verebildim. Sonra mamaya dönmek zorunda kaldık. Şimdi ben bile nasıl neyle ve ne şekilde başlayacağım konusunda hem eski usul hemde yeni usul araştrıyorum. Yalnız ek gıda sıralamasında da herkes sıralamayı farklı şekillerde ve farklı yiyeceklerle söylüyor. Önemli olan alerji yapmayandan yapana doğru gitmek....Bunu da herkes biliyordur....

Sevgiyle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…