2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bende uyku eğitiminde ilk başta pes edenlerdenim şimdilik ayağmda bazen kucağında uyutuyorum bakalım

Kızım da bizim odada fakat kendi beşiğinde yatıyor. Gece yatağıma sadece 1 kez 1.5 aylıkken gece ateşlenmişti o zaman almıştım bütün gece uyumamıştım zaten. Onun dışında ben de yatırmıyorum. Sabahları 5-10 dk keyif için alıyorum sadece:)

Kendi odasına ne zaman geçirmeli bilmiyorum

Kızlar hasta olanlara geçmiş olsun bende hasta olacağım galiba her yerim ağrıyor çorba yaptım içtim eşime de zencefil al dedim başka ne yapabilirim soğuk algınlığı galiba

Dr bana parol verdi canm soguk alginligi icin varsa icebilirsin

Şartları sağlayabilirsem 6-8 ay arası odasını ayırmayı düşünüyorum. Benimkinin uykuya geçişi problemli ama çok şükür gece uyanması yok 41 kere maşallah o yüzden sıkıntı yaşamam gb geliyor. Tabi inşallah

Ben asla kimsenin anneliğini sorgulamıyorum yada yadırgamıyorum; buna da hakkım asla yok fakat bazı ufak yanlışlıklar sonra uzun süre düzelmez vakalara dönüşüyor. Güvenli bağlanma sadece yatakta beraber yatarak oluşmaz ki. Uyanıkken birlikte yatma sohbet etme, şarkı söyleme,sarılarak,elinden tutarak, birlikte yuvarlanarak oyunlar oynama, bol bol dokunma, size dokunmasına izin verme,yemek zamanı sizinle beraber sofrada bulunması- yemek yemese dahi, bunlar ona değer verdiğinizi, yanında olduğunuzu gösterir. Ben iş yaparken bile birlikte oda oda bebek arabasıyla geziyoruz. Ben nereye o oraya. Sonra onu bazen yalnız bırakıp diğer odadan ona seslenerek; görmese dahi onun yanında olduğumu sesimle bazen sevdiği bir ninni var LULİ diye onunla iletişim kuruyorum. Yemek yaparken bile ona yemeğin içine neler koyduğumu nasıl yaptığımı anlatıyorum Yani devamlı iletişimdeyim. Onunla konuşurken, mama emmediğinde kızıp kaşlarımı çattığımda bile ki cidden gülmediğim için anlıyor onunda suratı değişiyor :) tatlım benim göz kontağını asla bırakmıyorum.
Valla sizin dediğiniz dönemi bende çok iyi biliyorum; bacak kadar boylarıyla :)) bir büyük edasıyla ben yapacağım ben edeceğim ben ben... dönemlerini fakat bu zamana kadar bunu tam zamanında yakalayıp da yatağına alıştıranı pek duymadım ve görmedim. Benim şahit olduklarım genelde anne babanın yatağından çıkmayanlar. İnanın benim gördüklerimin hiçbiri ben yatağımda uyuyacağım diye gelmiyor. Yeğenim toplu bir bebekti; eltisi bir kere ayağına yatırmış ki o zamana kadar kendi uyumayı becerebiliyordu; ondan sonra 4,5-5 yaşına kadar kendini sallattı. Bir de hızlı sallayacaksın maşallah topaç gibiydi. Sallama faslı bittikten sonra 1 yıl kardeşim topuklarının üstüne doğru dürüst basamadı.
Yine söylüyorum; bebeğinizi ağlatmayın bende ağlatmıyorum fakat usul usul azar azar daha tam alışmamışken denemeler yapın. İnanın siz rahat edeceksiniz. Hem o iyi uyuyacak hemde siz. Uçakta bir kural vardır. Maskeyi önce anne takar sonra bebeğine takar. Siz dinlenirseniz ona herşeyi verirsiniz; ama siz mutsuz yorgun ve huzursuzsanız o da mutsuz ve huzursuz olur. Sevgiyle :)

Maalesef var. Ilacla azaldı tam geçiremedik. Onun da etkisi var emmemesinde. :)

Yarım çay bardağı kaynamış soğumuş suyun içine yarım çay kaşığı karbonatı eritip ağzının içini temiz bir tülbentle silebilirsin. Hem annemin hemde doktorun tavsiyesi : )) işe yarıyor. Aklına geldikçe silebilirsin ama karbonatlı suyu her seferinde taze hazırlaman gerekiyor. Bekleyen su kötü kokuyor

Aynen oyle.. Zaten bebegini iyi taniyip aglatmamak gerekiyo.. Benim ki surekli bagirma derdinde oldugu icin ne zaman agliyo ne zaman bagiriyo anliyorum artik

Kendi uyuyacak diye de cocugu yataga atip, aman bagiriyo bu diip salonda cay icmemek lazim yani[/QUOTE]

Ben de o sebepten hiç yeltenmedim yanımda yatırmaya anneyle yatmaya alışmadığı için de aramıyor haliyle

İşte tam da bundan bahsediyordum tatlım, ama siz beni yanlış anladınız diye tahmin ediyorum. Aynı odada başka yataklarda, bebiş :) uyuyana kadar beşiğinde ama yanında olmaktan bahsediyorum. Uyku eğitimi at git ne hali varsa görsün, yırtınsın ağlasın ama kendi uyuyacak değildir ki.

Tatlım küçük bir kavanoza-kaşık maması kavanozu olabilir- bal içine de alabildiği kadar toz zencefil ile zerdeçal koy (zerdeçal az olabilir-1 çay kaşığı) onu karıştır. Eşin yerken sadece yediğinin üstüne limon sıksın. Kavanoz bitince soğuk algınlığı da geçiyor. Biz eşimin griplerini böyle geçiriyoruz. İşe yarıyor :)

Ben yanimda yatiriyorum. Kimine kolay gelmeyebilir cook iyi anliyorum ben utanmasam adami ezecek oluyordum :) Evet bebegim yanimda simdi boyle sonrasini bilemem. Yaz sicaginda o da rahat edemez bende o zaman düşünürüz modundayim. Bebegim mutlu bi bebek aglayarak uyandığını bilmem. Asi disinda totosunu yirtarcasina agladigini da. Dikisim cok fazlaydi yardim edenim yoktu ve bu daha kolay geldi. Uc sene bekledim ben bebegimi birini topraga verdim digeri düştü bi sonrakinin kalbini bile duyamadim. Doktorum esinizle ayrilma sebebi olmasin bu ama cocuk sahibi olmaniz zir bile dedi bize. O ay geldi bebegim. O yüzden biraz pimpiriklik de var tabi. Yoksa tepede yatacak öpüşmemizi görecek lackaliga uzatmak tabi hoş olmaz. Herseyin yeri ve zamani var.

Son düzenleme:
Kızlar hasta olanlara geçmiş olsun bende hasta olacağım galiba her yerim ağrıyor çorba yaptım içtim eşime de zencefil al dedim başka ne yapabilirim soğuk algınlığı galiba
Sağol cnm sana da geçmiş olsn inşllh olmazsın hasta

mukut31 elbetteki sadece birlikte yatmak çözüm degil.Soylediginiz aktiviteleri bizde yapıyoruz oğlumla ben surekli konuşurum anlatırım zaten sadece uyurken susuyoruz biz:) o da bana cevaplar verir kendince :) banyo yaptırırken bile konuşuyorum hic ağlamaz keyifle baslar bitiririz banyo faslını. Dediğiniz gibi mutfakta bile birlikteyiz. Yalnız ne yazikki biz 1-0 yenik başladık güvenli bağlanma olayına. Ilk 14 gun yogun bakımda kaldı oglum. Eve geldiginde iki yabancı gibiydik malesef. Bu süreçte tanıştım Adem Güneş'le ve ciddi faydasını gordum. Kısa surede bağlandık birbirimize. O simdi gayet mutlu bi bebek. Yatak ayırma olayına gelince bir oglum daha var benim. 18 de evlenip 19 umda dünyaya getirdiğim herseyden habersiz iç gudulerimle buyuttugum.. Simdi 13 yasında. İlk 6 ay kendi yatağında uyudu ama sabahları onu yanıma aldığımda cok keyif alıyordu emme isi kolaylasiyordu ve birlikte uyumaya başladık. 2.5 yasına kadar anne sutu aldı ve emzirme sona erince kendi yatağında uyumak istedi. 5 yasında ana okuluna başladığında ise saat 21.00 da kendi odasına gidip kendi kendine uyumaya başladı. Simdi anne oğul bağı kuvvetli ama bir o kadar da özgüvenli bir cocuk. Kendini ifade ettiginden beri cok sosyaldi. Bağımlı olmadı sadece bağlandık :) Babasına da en az benim kadar düşkündur. Cok bilgisiz tecrübesiz ve annemin yardımlarıyla büyüttüm onu vede cok zamsn geçince unuttum bile. Elbette cok hatada yapmışim düşününce ama birlikte uyumak en iyi yaptıgım şeydi diye düşünüyorum.En guzel zamanlarımızdi Ikinci cocuğumda bunu düşünmüyordum hic açıkcası. Cunku uzmanlarca yanlıştı bu ve ben onu daha bilinçli büyütmek istiyordum. Lakin bir pedagogda destekleyince yine birlikte uyumaya yöneldik. Zamanı gelince ayiramama gibi bi korkum da yok. Mutlu mutlu uyuyup mutlu mutlu uyanmanın tadını çıkarıyoruz şimdilerde :)

Dipnot: bizim babamiz gece çalıştığı icin yatakta rahat edememe yada anne ve babayı ayırma arasına girme gibi sorunlarımız yok :)

13 yasinda oglun mu var :) masallah :) bende aramizda yatirmiyorum besikle benim aramda yatiyor. Zaten minicik yer kaplamiyor kuzum :)

Oğlumla eve geldik aradan 20-25 gün falan geçmişti, biz kırkımızın çıkmasını bekleyememiştik söylemesi ayıp ama çok da utanmıştık uyuyan oğlumdan sen şimdi bunları yazınca aklıma geldi

Biz baska odaya gecmistik orta yerde marti sesini duyup cocuk ağlıyor deyip yarida kestiydim sonra olay dağıldı tabi

Maşallah canım

Bende yazın ayırmayı düşünüyorum.

Gece uyanması 2 ya da 3 kere oluyor emip uyuyor

benı oglum yatagında da uyuyor yanımda da ıkısınde de sorun çıkarmıyor yeterkı muzık yada beyaz gürültü açık olsun aama ben uyuyunca yanıma alıyorum cnku 2 saatte bır emzırıyorum. sadece uyurken emdıgı ıcın gecede halıyle beşiginden almak zor oluyor uyku sersermı tasıyamıyorum agır gelıyor

13 yasinda oglun mu var :) masallah :) bende aramizda yatirmiyorum besikle benim aramda yatiyor. Zaten minicik yer kaplamiyor kuzum :)
Sagol canım :) yas küçüktü aradan o kadar zaman geçince unutmuşum iyice sanki bu ilk gibi :) zaten buyuk oğlumu kardeşim saniyodu herkes :) o biraz iri yapılıdir su anda tepeden bakiyo bana 13 yasında 1.74 :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…