Her kucağına alan sallaya sallaya uyuttuğundan alıştı. Biraz mecbur kaldk hamak beşik aldk. Bu hafta park yatağına yatırmaya başlayıp sallamadan uyumayı öğrenmesini istiyorm açıkçası ama misafir gelecekti bir kaç gün erteledim ama şimdi o kadar yorgunum ki ağlarsa tekrar sallarım diye pztsi ye erteledim yine sanki pzts bugünden farklı olacakmışım gibi...
2 gün sonra biz de 4,5 ayı doldurmuş olcaz. Sizin yatma ve beslenme düzeniniz nasıl gün boyunca?? Oğlumun gündüz uykusu çok sıkıntılı. Çözemedm ne kdr uyumak istiyo. Gece de en erken 1 de yatıyo6-7 arası uyanıyo bu aralar
hangi dr bakar acabaMastit olabilirsin; doktorla konuş. İlerlerse sıkıntı çıkabilir. Dikkat
Sanmam. Genrldr uykuya hazırlarken istiyor.Sizce bu gaz olabilir mi? Genelde kolik bebekler bu şekilde davranıyor ve bazen bebeğine göre 1 yaşına kadar da devam edebiliyor...
Aklıma geldi de gidip bir kan veremedimHizli kilo vermenin sebebi tiroidlerin gereginden hizli calismasi canim bnde senin gibiyim bütün kilom gitti Neredeyse tiroidlerime baktrdim dr cok hizli çalışıyor ondan kilo veriyorsun dedi bir ay snra tekrardan bakılacak yine ayni ise endokrinoloji uzmanina gidicem
Tiroidlerim hızlı mı yavaş mı bilmem ama. Uyumayan ,zor beslenen bebek yaptım da o zayıflattı:)Bi benimkiler yavaş çalışıyo sanırımnaptınız da hızlandı bu tiroidleriniz arkadaşlar? Var mı bi formülü?Gitmiyor yapıştı kilolarım. İşin ilginç yanı daha az kilodayken daha kolay veriyodum şimdi veremiyorum halbu ki tam tersi daha çabuk gitmeliydi.
Maalesef var. Ilacla azaldı tam geçiremedik. Onun da etkisi var emmemesinde. :)Y yesil zeytin cnm agzina baktinmi pamukcuk olabilr ,bayazlik varmi dilinde
Canm bazen iki kere iki dört değildir bazi bebekler cok uysal olabilirken bazisi agresif bazisi somurtkan bazisi utangac olabilir gazı olmayan bebekte yapısı geregi durmayabilir. Forumdaki bircok arkadasin zaten yeterli bilgi ve donanima sahip oldugunu düşünüyorum yani uyku egitiminin nasıl olmasi gerektiğini yada ek gidaya ne zaman nasil gecilecegini ilk altı ay anne sütünun önemini bizde biliyoruz ama sartlar ve bebeklerimizin huyu hazir olup olmamasi yada bizim sutumuzun yetip yetmemesi kesilmesi gibi etkenler bazi seylere mecbur biraktiriyor
Cnm hala devam ediyo mu düzeniniz nasıl gidiyo?
filiz_ank cnm bn de 4 saat arayla veriyorm ki seninki arada emiyomuş. Anne sütü hemen sindiriliyomuş ama mama daha geç sindiriliyomuş o yüzden bence çok sık vermene gerek yok cnm
Güvenli bağlanmanın tamamen gerçekleştiği ve artık cocuğun ben'ci yaklaşıma geçtiği diğer adıyla 2 yas sendromu denilen donemde cocuk kendi yatağında uyumaya baslayabilir diyor adem gunes hatta bunu kendisi isteyecektir diyo ama elbetteki bu donemi yakalamak bizim elimizde 2 yas sendromu 1.5 yasında da başlayabilir cocuklarımızı iyi gözlemleyip buna biz karar vereceğiz ve tabiki herkesin yöntemine de saygım var yanlis anlaşılmasın sonucta her anne bebeği icin en iyisini ister sadece görüş belirttim. Bu konuyu gercekten cok araştırdım ama ne yatir kaldırlar ne ağlatarak uyku eğitimleri benim anneligime uygun gelmediKardeşimin oğlu aynı sizin gibi yanyana uyudu yıllarca. 6 yaşında okula başladı hala daha annesiyle yada ananesiyle birlikte yatıyor. Anne babanın birlikte yatmasına müsade etmiyor. "Siz öpüşmek için yatıyorsunuz" diyor. Kıyamet kopuyor. Baba anneyle birlikte yatamaz ki buna Oedipus kompleksi deniyor. Öyle bir hal aldı ki enişte hayatını kanepede devam ettiriyor.
Biz aynı odada yatıyoruz; ama o yatağında ben yatağımda. Uyurken beraberiz yatağının yanına oturuyorum, elini tutuyorum ninni söylüyorum bazen yarım saat bazen 2 saat. O uykuya dalana kadar birlikteyiz. Ben bebeği bırakıp gidin kendi kendine uyusun demiyorum ki...Sabah uyanınca yanıma alıyorum; bayağı bir sohbet ediyoruz bebek diliyle güle oynaya. Sonra gene benim yanımda uykuya dalıyor. Adem Güneşi bende okudum; fakat yukarıdaki olaya ne diyeceksiniz? Böyle olan bir sürü tanıdığım var. Kafalarının üstünde yatan, annesinin babasının üstünde yatan, anne baba birlikte yatamayan...
Az önce Carmen_el uyku eğitiminden bahsetmiş yukarıda. Benim bildiğim tekrarlanan olaylar alışkanlık yapar. Yani siz neyi tekrarlayarak yaparsanız bebek de onu öğrenir. Bende kimseyi hatta bebeğimi üzme ağlatma niyetlisi değilim; fakat unutmamız gereken bir şey var ki; bebeğimiz bebek de olsa bir birey ve o da her birey gibi kendi isteklerini yaptırmaya çalışıyor ve ağlayarak bunu kullanıyor. Geçen bir yerde bir yazı okudum. Soruların arasında evin reisi kim? sorusunun cevabı "Evin ufaklığı" şeklindeydi.
Canım aynı seyden bahsediyoruz aslında bende ağlamasınlar huzursuz huysuz olmasınlar diyorum ihtiyacı olduğunda her istediğinde yanında olalım diyorum sen çözümünü bulmussun ne guzel belki de senin bebegin bunu istiyodu buna hazırdı hepsi bir degil elbette bizim gorevimiz araştırarak deneyerek vede en önemlisi icimize sinerek dogruyu bulmakBu konuyu ben de cok arastirdim acaba uyku egitimi verirken psikolojik olarak etkilenir mi diye. Ama bikac gun sonra anladim ki iyi uyuyan bebek huzurlu ve mutlu bebek.. Benim oglum uyumayi bilmiyomus, derin uykuya dalamiyomus ki 4 aydir surekli bagirip agliyomus.
Herkesin bebegi kendine zor tabi ama gece saat basi kalkan gunduz hic uyumaysn, uyumayi birak kucakta bile katilircasina aglayan bi bebek olunca elinizde mecburen herseyi deniyosunuz. Hic bi anne istemez bebeginin aglamasini ve her anne ber zaman bebeginin yaninda olmak ister. Ama uyuyamayan bi bebek gercekten cok zor. Yasayan bilir sadece.
Güvenli bağlanmanın tamamen gerçekleştiği ve artık cocuğun ben'ci yaklaşıma geçtiği diğer adıyla 2 yas sendromu denilen donemde cocuk kendi yatağında uyumaya baslayabilir diyor adem gunes hatta bunu kendisi isteyecektir diyo ama elbetteki bu donemi yakalamak bizim elimizde 2 yas sendromu 1.5 yasında da başlayabilir cocuklarımızı iyi gözlemleyip buna biz karar vereceğiz ve tabiki herkesin yöntemine de saygım var yanlis anlaşılmasın sonucta her anne bebeği icin en iyisini ister sadece görüş belirttim. Bu konuyu gercekten cok araştırdım ama ne yatir kaldırlar ne ağlatarak uyku eğitimleri benim anneligime uygun gelmedi
Kızlar moralim çok bozuk. Sanki oğlum çok usluymuş gibi eşim de hasta oldu ateşi çıktı vücudum ağrıyo diyo midesi bulanıyo zehirlendi mi hasta mı bilmiyorum çokk üzülüyorm. Hastaysa da oğluma geçer diye de korkuyorum. Eşimle ilgilenemiyorm. Oğlum yokken de her hasta olduğunda çok ilgileniyodum yedirip içiriyodm zorla öyle iyileşiyodu. Şimdi 2 lokma yemek hazırlayamıyorm
Canım aynı seyden bahsediyoruz aslında bende ağlamasınlar huzursuz huysuz olmasınlar diyorum ihtiyacı olduğunda her istediğinde yanında olalım diyorum sen çözümünü bulmussun ne guzel belki de senin bebegin bunu istiyodu buna hazırdı hepsi bir degil elbette bizim gorevimiz araştırarak deneyerek vede en önemlisi icimize sinerek dogruyu bulmak
Sağol cnm aynen öyle ya. Doğumdan beri bi kere hasta oldum sadeceGeçmiş olsun canım bu erkekler ne kadar sık hastalanıyor yahu, kadınlar daha dirayetli valla, onca işin gücün yanında çocukla uğraşıyoruz yine de maşallahımız var ama erkekler kendine bile yetemiyor
Ben de yapamadım yarıda kaldı uyku eğitimi. Daha doğrusu tam giriş kısmında yelkenleri suya indirdimama aynı yatakta da yatmıyoruz, o kadarı doğru gelmiyor bana. Aynı odada farklı yataklardayız. Diğer türlü çocuğu ayırmakta çok zorlanabilirim gb geldi. Yaşı çok ilerlemeden odasını da ayırmayı düşünüyorum, yeğenim 6 yaşına kadar ablamdan ayrılmadı, çok sıkıntı yaşadılar ayırıcaz diye. Çalıştığım dönemde de velilerimden en sık aldığım şikayetlerden biriydi; hocaanım bizim oğlan/kız bensiz yatmıyor yatağımızı ayıramıyoruz ne yapmalıyım...
Ya ayni yatakta nasil yatiliyo zaten.. Bn annemlerde kocaman iki kisilik yatakta bebekle yatayim dedim hic uyuyamadim. Ustune mi yatarim kolu altimda mi kalir diyebi bakiyorum yorgani ustunden cekmisim bi bakiyorum kafasina kadar yorgan gelmis.. Hic konforlu diil.. Koyarim besigine o rahat bn rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?