2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Gündüzleri belli olmuyor; bazen yarım saat bazen 3 saat... Yalnız sabah 8 gibi uyanıyor gülerek maşallah. Sonra biraz sohbet oyun sonra 10:30 gibi uyku geliyor 12-12:30a kadar... Sonra gene uyanıyor. öğleden sonra uykuları dediğim gibi belli değil. Ama gece konusunda daha iyi gidiyoruz. Ben mama saatlerini ve kıpırdanma hareketlerini takip ederek acıktığını anlayıp uyanmadan mamasını verdiğim için sabaha kadar uyuyor. Hep aynı saatte belirli bir rutinle uykuya gidiyoruz. Altını değiştirme fazla heyecanlandırmadan öpüp koklama, uyku tulumunu giydirme, yatağa yatıp ninni dönence ve müzk dinleme, elele tutuşma bunlar hep aynı rutinde ve aynı sırayla gidiyor. Bazen gazı olunca uyuma 2 saati buluyor ve ben o uyuyana kadar konuşmadan sadece elini tutarak, başını okşayarak bekliyorum yatağının yanında. Ne zaman dalıyor o zaman ayrılıyorum yanından ve melatonin hormonu için karanlıkta ve sessiz ortamda uyuyor...

Aklıma geldi de gidip bir kan veremedim
. İnşallah öyle deģildir. Bir de tiroidle ugrastırmasın Allah.

Tiroidlerim hızlı mı yavaş mı bilmem ama. Uyumayan ,zor beslenen bebek yaptım da o zayıflattı:)

Güvenli bağlanmanın tamamen gerçekleştiği ve artık cocuğun ben'ci yaklaşıma geçtiği diğer adıyla 2 yas sendromu denilen donemde cocuk kendi yatağında uyumaya baslayabilir diyor adem gunes hatta bunu kendisi isteyecektir diyo ama elbetteki bu donemi yakalamak bizim elimizde 2 yas sendromu 1.5 yasında da başlayabilir cocuklarımızı iyi gözlemleyip buna biz karar vereceğiz ve tabiki herkesin yöntemine de saygım var yanlis anlaşılmasın sonucta her anne bebeği icin en iyisini ister sadece görüş belirttim. Bu konuyu gercekten cok araştırdım ama ne yatir kaldırlar ne ağlatarak uyku eğitimleri benim anneligime uygun gelmedi

Canım aynı seyden bahsediyoruz aslında bende ağlamasınlar huzursuz huysuz olmasınlar diyorum ihtiyacı olduğunda her istediğinde yanında olalım diyorum sen çözümünü bulmussun ne guzel belki de senin bebegin bunu istiyodu buna hazırdı hepsi bir degil elbette bizim gorevimiz araştırarak deneyerek vede en önemlisi icimize sinerek dogruyu bulmak

Ben de yapamadım yarıda kaldı uyku eğitimi. Daha doğrusu tam giriş kısmında yelkenleri suya indirdim ama aynı yatakta da yatmıyoruz, o kadarı doğru gelmiyor bana. Aynı odada farklı yataklardayız. Diğer türlü çocuğu ayırmakta çok zorlanabilirim gb geldi. Yaşı çok ilerlemeden odasını da ayırmayı düşünüyorum, yeğenim 6 yaşına kadar ablamdan ayrılmadı, çok sıkıntı yaşadılar ayırıcaz diye. Çalıştığım dönemde de velilerimden en sık aldığım şikayetlerden biriydi; hocaanım bizim oğlan/kız bensiz yatmıyor yatağımızı ayıramıyoruz ne yapmalıyım...

Kızlar moralim çok bozuk. Sanki oğlum çok usluymuş gibi eşim de hasta oldu ateşi çıktı vücudum ağrıyo diyo midesi bulanıyo zehirlendi mi hasta mı bilmiyorum çokk üzülüyorm. Hastaysa da oğluma geçer diye de korkuyorum. Eşimle ilgilenemiyorm. Oğlum yokken de her hasta olduğunda çok ilgileniyodum yedirip içiriyodm zorla öyle iyileşiyodu. Şimdi 2 lokma yemek hazırlayamıyorm

Geçmiş olsun canım bu erkekler ne kadar sık hastalanıyor yahu, kadınlar daha dirayetli valla, onca işin gücün yanında çocukla uğraşıyoruz yine de maşallahımız var ama erkekler kendine bile yetemiyor

phenyl maşallah bu arada ne kadar uzun bi tatil yaptın sen öyle

Ayy bakma aslinda sikildim bi orda bi burda ank da annemler var bn orda kalayim diyorum, oraya kadar gitmisken esim kayserili kayseriye de gidiyoruz.. Bi de torun olunca gunler diil dakikalar hesaplaniyo. Yok orda bi hafta kaldin burda az kaldin diye

Aynen oyle.. Zaten bebegini iyi taniyip aglatmamak gerekiyo.. Benim ki surekli bagirma derdinde oldugu icin ne zaman agliyo ne zaman bagiriyo anliyorum artik

Kendi uyuyacak diye de cocugu yataga atip, aman bagiriyo bu diip salonda cay icmemek lazim yani

Geçmiş olsun canım bu erkekler ne kadar sık hastalanıyor yahu, kadınlar daha dirayetli valla, onca işin gücün yanında çocukla uğraşıyoruz yine de maşallahımız var ama erkekler kendine bile yetemiyor
Sağol cnm aynen öyle ya. Doğumdan beri bi kere hasta oldum sadece o da yorgunluktan bağışıklığım zayıfladı diye. Ama eşim ayda 2 kere hasta oluyo en az 1 haftası ağır geçiyo. Hem kızıyorm hem de üzülüyorum. Çünkü ilgilenemedğm için hasta oluyo

Ya ayni yatakta nasil yatiliyo zaten.. Bn annemlerde kocaman iki kisilik yatakta bebekle yatayim dedim hic uyuyamadim. Ustune mi yatarim kolu altimda mi kalir diye bi bakiyorum yorgani ustunden cekmisim bi bakiyorum kafasina kadar yorgan gelmis.. Hic konforlu diil.. Koyarim besigine o rahat bn rahat

phenyl amaaan gez yaa en azından ev işinden dinlenirsin.

Bırak gece aynı yatakta yatmayı sabah keyfi için yatağa alıyorm o kadar bile durmuyo. Soğukttu kendinden çocuk

Ben de o sebepten hiç yeltenmedim yanımda yatırmaya anneyle yatmaya alışmadığı için de aramıyor haliyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…