2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bnmki emmediği için çok yorum yapamam yanlış yönlendirmek istemem ama 1 ay önce gece beslenmesini kestik dr dedi. En son 22 civarı muhallebi veriyorum sonra sabah 7 den sonra mama veriyorum arada uyanınca da karanlıkta biberonla su veriyorm devam ediyor uyumaya. Gece suyunu kesmek istemedim çünkü çok çabuk kabız oluyo ve pirinç unu vs susatır çok dediler. Bugün 2. gün eğitimde ve gündüz uykusu için yatırdığımda 4 dk bağırdı. ağladı diyemem. Sonra uyudu. 40 dk snra uyandı 10 dk yanına gitmeme kararı almıştım 8. Dk da devam etti(o arada da bağırdı biraz) uyudu. Dün de öyle olmuştu uyandığında uykusunu almış oluyo keuifli keyifli agugugu yapıyo :) inşallah hiç bağırmadan uyur. Bağırma huyu bizde hep vardı sallarken de az sallamak yetmiyodu hızlı olsun diye bağırıyodu hatta yatağı görünce bağırıyo en başından beri o yüzden çok zor olmadı bizde. Yaşlı yaşlı çok ağladığı günleri de yaşadım ben :)
Acaba kontrolünü mü aksattı? Çünkü 6 ayda bir kayma var mı diye ultrasonla bakılması lazımmış. Ay o kadar acıyı boş yere çekmiş olmamalıyım ya
Detaylı öğrenince yazarım cnm yarın ararım. Ama oğlu 15 aylıkken hamile olduğunu öğrendi tam 2 yaş bar aralarında. Bildiğim kadarıyla da hemen adet olmamıştı doğumdan sonra. Yani taktırdıktannsonra 6 ay geçtiğini sanmıyorm da bakalım sorcm not: artık ptezervatifle korunuyo korkudan :)

Kıyamam kuzuyaa çok geçmiş olsun inşllh hemen geçer

kızlarr bisküviyi önce eline verdim oğlumun yarısını hupletti:) sonra iki biskuviyi iki yemek kaşığı yoğurt ve buharda pismis çeyrek armutla karıştırıp verdim severek yedi simdi tarifi veriyorum :)

3 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı yulaf unu
1 çay bardağı pirinç unu
1 tane yerli muz(ezebilirsiniz ben tel süzgeçten geçirdim)
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
125 gr tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın

Bütün malzemeleri karıştırdım yumuşak bir hamur oldu hamuru ikiye ayırıp iki tane rulo yaptım bıçakla dilimleyip pişirme kağıdı serilmis tepsiye dizdim 180 derecede 20 dk da pisti :)

Geçmiş olsun Can'ım, damatlığını da göstersin Rabbim.

Teşekkür ederiz cnm afiyet olsun kuzucuğa :) yaklaşık kaç tane çıktı bi de nasıl ve ne kadar zaman saklayabiliyoruz?? Sen de ilk kez yaptın da belki biliyosundur ya da bilen vardır diye bu sorum :))

Teşekkür ederiz cnm afiyet olsun kuzucuğa :) yaklaşık kaç tane çıktı bi de nasıl ve ne kadar zaman saklayabiliyoruz?? Sen de ilk kez yaptın da belki biliyosundur ya da bilen vardır diye bu sorum :))
Sağol canım :) saymadim ama 27-30 arasi sanırım 3 sıra dizdim tepsiye bi sirada 9-10 tane vardı buzdolabı posetine koydum ben dışarda duruyo

Çok geçmiş olsun tez zamandr iyileşir inş

Canım öncelikle geçmiş olsun 12 saati dolsun rahatlayacak inşallah sanırım dikişli sünnet oldu 3 buçuk saatte bir calpol vermiştim ben bak gör sünnetten sonra nasıl hareketli olacak rahatladı yavrum dicen bide pipi ucundaki deri yeni yeni havayla temas ettiği için her cisinde biraz korkacak ama oldu bitti artık iyileşmeye başladı

Korkma canım verdiği damlayi düzenli kullan inşallah düzelir kansızlık huysuz yaparmış bebekleri huysuzmuydu

Bak baaakk korkularını atmış da başkalarını teselli edermiş

Benim tarifin aynısı ben yulaf unu ve muz eklemedim birtek biz çok severek yedikte esas yemesi gereken şahıs yiyemedi.Parçalamadimi oğlan Angiedare muzmu tuttu acaba nişasta varya içinde kafamda deli sorularBu arada bende oğlanı kabız ettim herhalde 2 gündür yapmıyor ilk defa..Dikkat et canım sende bisküvi yı çok kaçırıp bağırsak ları kurutmasın bebişin.. Eline sağlık bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…