[QUOTEdemirel, post: 38685486, member: 617449"]Kızlar çok geçmiş olsun en az sizin kadar üzüldüm hatta okuduğumda ağlıyorum. Plesentanın aşağıda ya da tukarda olmasıyla ilgili doktorum bana hiç bir şey söylemedi. Belki bende öyle bir sorun yoktur ama geçen Salihli'ye ailemin yanına gittim orada aile doktoruma gittim o da bir şey demedi. Arkadaşlarımla konuşurken bebeğin aşağıda mı yıkarda mı diye sordular. Bilmiyorum dedim bu oluyormuş sanırım, eski iş yerimde iki arkadaşım dokuz ay bıyunca bebekleri kasıklarında büyümüş aman siz kendinize dikkat edin. Bırakın evi bok götürsün herkes size pis tesin hiç takmayın. Yapanınız varsa yapsınlar yoksa doğumdan önce bir yardımcı tutarsınız bebek mis gibi eve gelir. Sonra kendiniz yaparsanız zaten. Yatmanız gerekiyorsa yatın.
Bir de tavsiyem mümkün olduğunca doktora eşinizle gidin. Eşim ilk haftalarda hamile olduğumu algılayamıyordu. Eskisi gibi davranıp eskisi gibi bir düzen bekledi benden. Mutfağın önünden bile geçemiyordum. Tiksindiğim şeyler aklıma gelince bile kusuyordum. Hatta sevmediğin insanları düşününce bile kusuyordum. Doktora yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum sürekli kusuyorum dedim.
canım bebegın asagıda yukarıda olması plasenta durumu yanı eşin aşagıda durmasıyla aynı sey degıl.Malesef bızım durum daha tehlıkeli.Ama sen kafana takma doktorun bı sey dememısse demek kı sende oyle bı sorun yok,zaten oyle olunca kanamalar oluyor.Bı de bu haftalarda kasıklarda hıssetmek bebegı normal daha gobege dogru kalkmamıs,tahmını yarım kg olunca tam gobekte hısedılıyor bebek. Hurmaya gelınce de cok yararlı evet ama normal doguma faydalı hurma yanı hamıleler son aylarda yıyor hurmayı normal dogumları gelsın dıye,bıze daha erken ben de cok sevıyordum hurmayı ama duyduktan sonra cok korktum ve yemıyorum.Onun yerıne kıvı,muz ,elma,armut suanlık yıyorum