• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    487
bence çok ağlama, sonra miniğin acaba annem bana kavuşmak içinmi bu kadar ağlıyo diyip, sana sürpriz yapmaya kalkmasın......:KK48:
şaka maka dün gece rüyamda sabaha kadar su gelmesi, doğum yapma gibi gibi şeylerle uğraştım... her sabah uyanır uyanmazda acaba bugün doğuran varmı diye sorar olduk... inşallah miniklerimiz zamanında sağlıkla gelirler kucağımıza..:KK46:
Di miii...
Yok en az 1 2 hafta daha beklesin, 36 yi dolduralim inşaAllah Caniim...:)))
Kiz bende dün gece öyleydim...
Etkilenmiş olmalıyım ki ayaktayken birden suyum boşaliyordu sonra doğum yapıyordum en sonundaysa minik mucizem kollarimdaydi...minicik ama çok güzeldi..:))
 
Kizlar benimde kilo wermem lazim, basladim ekmek, tuz, seker, hamur isini yememeye. Iki haftada 2.5 kilo almisim. Banada hep zayifsin diye diye bende ne bulduysam yedim hic ayirt etmeden. Normalde tatli tuzlu hanur isi hic yemem. Hamileyim bisey olmaz dedim simdi telas sardi. Ben kilo aliyorum, proteii kalsiyumlu gidalarda aliyorum ama bebeim zayifmis. Buyuzden cok zorlamamam lazim bebeim akabildigi kadar aliyo. Ben ne yersem yiyim:oops:
Benim de 17 olmuş aldigim kilo ve aksine asiri derecede tatli isteğim var dayanamıyorum ben okdr kilo aldim bebegim cok zayif Senle haftalarimiz ayni sayilir senin bebik kac kilo cikti doktor zayif mi dedi alt sinirin altinda olmadigi surece sorun degil dedi benimki bi de benin fl si falan da geri karin cevresi falan tek kilo degil bitek kafasi haftasiyla uyumlu
 
Kizlarr oglumu yikadik az once emzirdiim. Yikanirken biraz huysuzlandi agladi ve yoruldu sanirim simdi melekler gibi uyuyor:)

Gelelim bizim dogumun nasil oldugunaa:)

5 mayis sabahi oglumun tekmeleriyle uyandim. Acikti kalkip kahvalti yapayim diye bi anda yataktan kalkarken kasiklarimda bi agri olustu. Ani harekettendir diye onemsemedim ama oglene kadar surdu. Sonra biraz uzandim dinlendim gecince temizlige basladim. Salon odalar banyo mutfak Allah nr verdiyse giristim eve :)) ama hafiften adet sancisi bacaklarimda kasilmalar oluyo ama ben hareket ettigimden yoruldugumdan sanip aklima hic dogum gelmiyor tabi. Nryse temizlik bitti yemege basladim bu arada annemle telefonlastik bi ton azar isittim son ayda ne temizligi yaptin cagirsan ben gelirim falan diye. Aramiz yuruyerek 2 dk bile yok annemle. Bekle bari yemegi ben yapayim geliyorum dedi. Tamam dedim telefonu kapattigim gibi bacaklarimfan asagi sular bosaldi. Ama oyle boyle degil bi surahiden fazla diyebilirim. Tekrar annemi aramak istemedim zaten hemen gelecek telas olmasin diye. Annem geldi bi bakti kadin sok tabi beni o halde gorunce. Hemen dusa gir ben otu kaynatiyorum dedi babami aradi esim iste oldugundan. Ben dus aldim giyindim cantami aldik ve elimde bardak termos dogruu hastaneye. Bu arada esimi aradim yolda hastaneye gel diye. Hastaneye girdik doktorumu zaten aramistik dogumhaneye ciktik hemen alttan kontrol etti 5 cm acilma var. Hemen nst ye gir o arada acilma ilerler 8 cm de doguma yaticaz dedi. Ne dogumu bende sanci yok diyorum ama nst de sanci tavan bende tik yok :)
Nst d3 yatarken 2 kere ebe geldi muayeneye 7 cm. 10 dk daha bekleyelim dedi tekrar geldi 9 cm olmus hadi kalk geliyo oglan kafasi elime degiyo dedi. Ben hala guluyorum o ara esim geldi saka yapiyorum sanmis inanmamis:)
Tekerlekli sandalyeye oturtmaya calisiyolar beni yok iyiyim ben agrim yok yururum diyorum. Koridora dogurmak istemezsin heralde diyo ebem:)

Neyse dogum masasina yattim doktorum geldi ikin diyo ikiniyorum yok. Megersem brn ikinmayi bilmiyormusum:) bu arada sanci falan yok sadece bacaklarim kasiliyor. Gozumden sipir sipir yaslar iniyo kuvoze girmez dimi diyip duruyorum. Ebe basimi oksuyor girse bile 36 hftada 1 hafta kalir en fazla aglama yavrum diy3 beni sakinlestiriyor.
Sonra doktorum Nefesini tut bi anda hizlica birak ve tuvaletini yapar gibi zorla kendini dedi tam nefes aldim birakmaya firsat bulamadan icimden bisey kaydi. Bikac saniye sessizlik oldu cit cikmadi kimseden vee sonra hayatimda kulaklarimdan hic silinmeyecek inceden bir aglama sesi. Allahim o duyguyu anlatamam doktor bebegi aldigi gibi boynuma yatirdi. Tabi ben hickirarak agliyorum bi taraftan kilosuna bakiyorum cok kucuk bekliyodum cunku. Ultrasonda 1 hafta once 2.570 gram denmisti.

2 dk kadar koynumda yatti o arada esini cikardilar ko4donu kestiler. Sonra bebegi alip temizlediler kontrol ettiler ki 3150 gram 51 cm:) (ultrason olcumlerine guvenmeyin:))

Baktilar bende yirtik kesi dikislik bi durum yok hadi kalk dedi ebe. Ne kalkmasi dogum yaptim ben diyorum. Boyle dogumasedyeyle cikmak yakismaz sandalyeyle cikicaz odaya dedi. Kalktim sedyeye oturdum karnimda bi bosluk hafiflik:) sonra oglumu sarip kucagima verdiler. E hani kuvoz dedim. Ne kuvozu canavar gibi oglun hadi odaya cikiyoruz acikmistir yoruldu bebis dediler. Sandalyede oglum kucagimda doktorum ve ebe yanimda dogumhaneden ciktik. Ailem beni o halde gorunce esimin tansiyonu dustu:) neyse beni odaya cikardilar hemen hemsire geldi emzirmeyi ogretmek icin ama sanki yeni anne degilde 9 cocuk dogurmus gibi icgudusel sanirim hemen agzina uzatmamla cuk cuk bi ses:)) hemen aldi emdi cok sukur sutumde su anda cok iyi. Bir gece hastanede kaldik sabaha kadar surekli emzirdim yarim saatte bi uyandirdik sarilik olmasin diye sabah ettik emerek. Dun de evimize geldik. Simdilik annem kaliyor yanimda bi hafta alisana kadar kalsin istedim.
Ama biz oglumla birbirimize coktan alistik sanki ondan oncesi yok gibi hatirlamiyorum hayatim resetlendi bi anda. Basindan ayrilamiyorum odadan cikamiyorum.
Allahim bizi ve hic bir anneyi bu duygudan mahrum etmesin.

Darisi sizlerin basina Allahim hepinize boyle kolay dogumlar nasip etsin bi avazda kurtarsin.

( kusura bakmayin biraz karisik yazmis olabilirim. Karsimda boyle bi melek uyurken dikkatimi vermek kolay olmuyor:))
Senle gunumuz ayni canim bende heran tetikdeyim. Sizlerin dogumunu duydukca sira bana gelio diyorum icimden. masallah subhanallah sana rabbim seni ve bebegini nazarlardan korusun annene felan okut kendini walla herkese nasip olmaz bole bi dogum koru kendini nazarlardan kem gozlerden. O dedigin otu nerden bulabiliriz. heryerde varmis sanirim ama hepsi gercek degilmis
 
Sabah kalktigimda oluyor canim.
Gece de kotu ruya gördüm. Uyandim cok sıkışmıştım tuvalete ama kalkmak istemedim hiç. Kalktim gittim tabi mecbur sonradan gecti. Dün vardi agrim ama bugun cok sukur henuz birsey yok. Guzelce uykumu da aldim bi temizlik yapayim diyorum evi supureyim, ortaligi toplayayim kuzumun cicilerini yikayayim :)
Pijamalari kiziminkilerle atsam birsey olmaz heralde ddi mi :)
Ohh yika yika...
Eğer rengi atmayacak gibiyse atarsin bence canim..ben atmadım çünkü guvenemedim rengi atar bebisinkileri boyar diye..:))

Bide yumuşatıcı koymadım bebisinkileri yıkarken.. sana kalmış yani pijamalari atıp atmamak :)

Yalancı sancılar mi başlıyor ki dedim.bende dün sizilari hissedince..
 
Benim de 17 olmuş aldigim kilo ve aksine asiri derecede tatli isteğim var dayanamıyorum ben okdr kilo aldim bebegim cok zayif Senle haftalarimiz ayni sayilir senin bebik kac kilo cikti doktor zayif mi dedi alt sinirin altinda olmadigi surece sorun degil dedi benimki bi de benin fl si falan da geri karin cevresi falan tek kilo degil bitek kafasi haftasiyla uyumlu
Ben kistim artik kendimi, aburcubur hicbsy yemicem bende toplamda 15 kilo almisim. Hangi ara aldim bilmiyorum. Ilk 4 ay 5 kilo wermistim oysao_Obenim kafasi bi hafta, kilosuda bi hafta geride cikiyo us ye gore. Kilo 1900, boyu 43 cm. Doktor hic bsy demiyodu bu sefer dedi aldiklarini kendine bosa almissin bak bebegin zayif. Bi moralim bozulduki:KK61: seninki kac kilo cikti canim
 
kızlar dün sezareyn tahlil sonuçlarım belli oldu...

sonuc spinal anestezi tam istedigim gibi ...
kardiyoloji carpinti icin ilac yazdi...
sezaryan tarihim kesinlesti...
25 mayis kayda girdi...
24 unde pazar oglen yatisim yapilacak insaallah...
yanliz sıkı tembihlediler kanama az cok hemen geliyosun totalis bi anda kani bosaltir sezaryan gununu bekleme dediler... insaallah olmaz...

dua edin inşaallah...

Rabbim cümlemizi selametle kurtarsın amin... :)


Hadi hayırlı olsun canım.

İnş. seninde gün saat belli.

Darısı bizlere inş.
 
Ohh yika yika...
Eğer rengi atmayacak gibiyse atarsin bence canim..ben atmadım çünkü guvenemedim rengi atar bebisinkileri boyar diye..:))

Bide yumuşatıcı koymadım bebisinkileri yıkarken.. sana kalmış yani pijamalari atıp atmamak :)

Yalancı sancılar mi başlıyor ki dedim.bende dün sizilari hissedince..
Aa dogru yumusatici :)) onlari ayri atayim ben en iyisi :) ben deterjan almayacagim diyordum ama icim rahat etmedi yine haci sakirin granul sabunundan aldim dun, lavanta kokulu cok guzel kokuyor. Bakalim camasirlar da oyle kokacak mi :)
Bir de sabun rendeleyip bi tüle kizimin kiyafetlerinin arasina koymayi dusunuyorum. Hep mis koksun diye heheh :)) olur mu ki acaba :)

Yalanci sancilar bende basladi canim. Bazen aha doguruyorum diyorum. :D
 
Ben kistim artik kendimi, aburcubur hicbsy yemicem bende toplamda 15 kilo almisim. Hangi ara aldim bilmiyorum. Ilk 4 ay 5 kilo wermistim oysao_Obenim kafasi bi hafta, kilosuda bi hafta geride cikiyo us ye gore. Kilo 1900, boyu 43 cm. Doktor hic bsy demiyodu bu sefer dedi aldiklarini kendine bosa almissin bak bebegin zayif. Bi moralim bozulduki:KK61: seninki kac kilo cikti canim
Ben 32 arti 3te gittim canim 1600 gr 41 cm cikti boyu 11 gun geri gorunuyo kilo zaten geri ama dOktor saglikli bir sorun yok minyon olcak dedi bence seninki normal ya niye geri dedi ki bnm doktor 1850 civari normal dedi ama
 
Aa dogru yumusatici :)) onlari ayri atayim ben en iyisi :) ben deterjan almayacagim diyordum ama icim rahat etmedi yine haci sakirin granul sabunundan aldim dun, lavanta kokulu cok guzel kokuyor. Bakalim camasirlar da oyle kokacak mi :)
Bir de sabun rendeleyip bi tüle kizimin kiyafetlerinin arasina koymayi dusunuyorum. Hep mis koksun diye heheh :)) olur mu ki acaba :)

Yalanci sancilar bende basladi canim. Bazen aha doguruyorum diyorum. :KK70:
Kokar inşaAllah caniim:)
Koy koy rendelemeden parcalara ayirip dolapta kiyafet aralarina bıraktığında da çok guzel kokuyor...her sey yavrukuslar için...miss koksunlar her daim :))

Hadi ya ben daha hic öyle demedim ama dun akşam ilk defa sanırım sancilar başladı dedim tabii yalanci olanndan :D
Öncesinde cok sırtım ağırdı çünkü eşime ovdurup durdum ama geçmek bilmedi...sıcaklık vardı yayılıyor gıbıydi...ilk defa oldu..
 
Kokar inşaAllah caniim:)
Koy koy rendelemeden parcalara ayirip dolapta kiyafet aralarina bıraktığında da çok guzel kokuyor...her sey yavrukuslar için...miss koksunlar her daim :))

Hadi ya ben daha hic öyle demedim ama dun akşam ilk defa sanırım sancilar başladı dedim tabii yalanci olanndan :KK70:
Öncesinde cok sırtım ağırdı çünkü eşime ovdurup durdum ama geçmek bilmedi...sıcaklık vardı yayılıyor gıbıydi...ilk defa oldu..
Bana bicak saplanir gibi oluyordu. Dun adet agrisi gibi hafif kasiklarimdan asagi dogru agri vurdu. Bugün insallah olmaz :)
 
Bugün sohbete ara ara dinlenirken katılacağım.

Yatak odasını temizliyorum, dolap içlerini vs. 4. makina çamaşır yıkanıyor.

Ne zormuş şu yatak odasını temizlemek.
 
Kizlaar bsy sorucam. Bebegimin dslarini yikicam artik. Ama yikadiktan sonra asmam mi gerekiyo yoksa kurutma makinasindami kurutsam daha iyi olur. hazirligini yapan anneler paylasir misiniz:oops:
 
Kizlaar bsy sorucam. Bebegimin dslarini yikicam artik. Ama yikadiktan sonra asmam mi gerekiyo yoksa kurutma makinasindami kurutsam daha iyi olur. hazirligini yapan anneler paylasir misiniz:oops:


Ben evde kuruttum canım.

Hala mis gibi deterjan kokuyor kıyafetleri.
 
Kizlarr oglumu yikadik az once emzirdiim. Yikanirken biraz huysuzlandi agladi ve yoruldu sanirim simdi melekler gibi uyuyor:)

Gelelim bizim dogumun nasil oldugunaa:)

5 mayis sabahi oglumun tekmeleriyle uyandim. Acikti kalkip kahvalti yapayim diye bi anda yataktan kalkarken kasiklarimda bi agri olustu. Ani harekettendir diye onemsemedim ama oglene kadar surdu. Sonra biraz uzandim dinlendim gecince temizlige basladim. Salon odalar banyo mutfak Allah nr verdiyse giristim eve :)) ama hafiften adet sancisi bacaklarimda kasilmalar oluyo ama ben hareket ettigimden yoruldugumdan sanip aklima hic dogum gelmiyor tabi. Nryse temizlik bitti yemege basladim bu arada annemle telefonlastik bi ton azar isittim son ayda ne temizligi yaptin cagirsan ben gelirim falan diye. Aramiz yuruyerek 2 dk bile yok annemle. Bekle bari yemegi ben yapayim geliyorum dedi. Tamam dedim telefonu kapattigim gibi bacaklarimfan asagi sular bosaldi. Ama oyle boyle degil bi surahiden fazla diyebilirim. Tekrar annemi aramak istemedim zaten hemen gelecek telas olmasin diye. Annem geldi bi bakti kadin sok tabi beni o halde gorunce. Hemen dusa gir ben otu kaynatiyorum dedi babami aradi esim iste oldugundan. Ben dus aldim giyindim cantami aldik ve elimde bardak termos dogruu hastaneye. Bu arada esimi aradim yolda hastaneye gel diye. Hastaneye girdik doktorumu zaten aramistik dogumhaneye ciktik hemen alttan kontrol etti 5 cm acilma var. Hemen nst ye gir o arada acilma ilerler 8 cm de doguma yaticaz dedi. Ne dogumu bende sanci yok diyorum ama nst de sanci tavan bende tik yok :)
Nst d3 yatarken 2 kere ebe geldi muayeneye 7 cm. 10 dk daha bekleyelim dedi tekrar geldi 9 cm olmus hadi kalk geliyo oglan kafasi elime degiyo dedi. Ben hala guluyorum o ara esim geldi saka yapiyorum sanmis inanmamis:)
Tekerlekli sandalyeye oturtmaya calisiyolar beni yok iyiyim ben agrim yok yururum diyorum. Koridora dogurmak istemezsin heralde diyo ebem:)

Neyse dogum masasina yattim doktorum geldi ikin diyo ikiniyorum yok. Megersem brn ikinmayi bilmiyormusum:) bu arada sanci falan yok sadece bacaklarim kasiliyor. Gozumden sipir sipir yaslar iniyo kuvoze girmez dimi diyip duruyorum. Ebe basimi oksuyor girse bile 36 hftada 1 hafta kalir en fazla aglama yavrum diy3 beni sakinlestiriyor.
Sonra doktorum Nefesini tut bi anda hizlica birak ve tuvaletini yapar gibi zorla kendini dedi tam nefes aldim birakmaya firsat bulamadan icimden bisey kaydi. Bikac saniye sessizlik oldu cit cikmadi kimseden vee sonra hayatimda kulaklarimdan hic silinmeyecek inceden bir aglama sesi. Allahim o duyguyu anlatamam doktor bebegi aldigi gibi boynuma yatirdi. Tabi ben hickirarak agliyorum bi taraftan kilosuna bakiyorum cok kucuk bekliyodum cunku. Ultrasonda 1 hafta once 2.570 gram denmisti.

2 dk kadar koynumda yatti o arada esini cikardilar ko4donu kestiler. Sonra bebegi alip temizlediler kontrol ettiler ki 3150 gram 51 cm:) (ultrason olcumlerine guvenmeyin:))

Baktilar bende yirtik kesi dikislik bi durum yok hadi kalk dedi ebe. Ne kalkmasi dogum yaptim ben diyorum. Boyle dogumasedyeyle cikmak yakismaz sandalyeyle cikicaz odaya dedi. Kalktim sedyeye oturdum karnimda bi bosluk hafiflik:) sonra oglumu sarip kucagima verdiler. E hani kuvoz dedim. Ne kuvozu canavar gibi oglun hadi odaya cikiyoruz acikmistir yoruldu bebis dediler. Sandalyede oglum kucagimda doktorum ve ebe yanimda dogumhaneden ciktik. Ailem beni o halde gorunce esimin tansiyonu dustu:) neyse beni odaya cikardilar hemen hemsire geldi emzirmeyi ogretmek icin ama sanki yeni anne degilde 9 cocuk dogurmus gibi icgudusel sanirim hemen agzina uzatmamla cuk cuk bi ses:)) hemen aldi emdi cok sukur sutumde su anda cok iyi. Bir gece hastanede kaldik sabaha kadar surekli emzirdim yarim saatte bi uyandirdik sarilik olmasin diye sabah ettik emerek. Dun de evimize geldik. Simdilik annem kaliyor yanimda bi hafta alisana kadar kalsin istedim.
Ama biz oglumla birbirimize coktan alistik sanki ondan oncesi yok gibi hatirlamiyorum hayatim resetlendi bi anda. Basindan ayrilamiyorum odadan cikamiyorum.
Allahim bizi ve hic bir anneyi bu duygudan mahrum etmesin.

Darisi sizlerin basina Allahim hepinize boyle kolay dogumlar nasip etsin bi avazda kurtarsin.

( kusura bakmayin biraz karisik yazmis olabilirim. Karsimda boyle bi melek uyurken dikkatimi vermek kolay olmuyor:))
aglayarak okudum ne guzel yazmissin.
sanada oglunada masallah Allah nazarlardan korusun.saglikli,guzel bir omur versin rabbim
darisi bizim basimiza ins:)
 
Bugün sohbete ara ara dinlenirken katılacağım.

Yatak odasını temizliyorum, dolap içlerini vs. 4. makina çamaşır yıkanıyor.

Ne zormuş şu yatak odasını temizlemek.
Evet çok zor yatak odası temizlemek..
sukur Rabbime ben temizledim daha yakinlarda..odanın şeklini degistirmistik beşik sigsin diye, o zaman çıkmıştı aradan elhamdülillah :))
 
Merhaba arkadaşlar bende Haziran annesi olucam nasipse. Ben Bursa'da oturuyorum Bursa'da olan ve devlet hastanesine giden varmı acaba ? Şimdiye kadar özel de devam ettim ama maddi olarak biraz zorlayacak devlet hastanesiyle ilgili hiç fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Back
X