• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Selam kızlar biz bugun 40 gunluk olduk pazartesi gunu sünnet olduk biraz sancılı gunler geçiriyoruz aranızda sünnet yaptıran var mı dun bebeğimizin pipisindeki lastik gibi bandı çıkardık ama gazlı bezi çıkaramadık bugun sağlık ocağına gittik biraz şişme olmuş gazlı bezi çıkarırken hafif kanadı işediler ağlıyor mızmızlanıyor kremlerini kullanıyorum doktor normal dedi tecrübesi olan anneler yardım edin lutfen
Geçmiş olsun canım ...benim 9 yaşındaki oğlumu önümüzdeki ay yaptircam ...sünnet korkumdan ertele ertele çocuk kocaman oldu ... ayyy Kıyamam ya nokta kadar pipiyi mi kestiler yavrumun. .. :KK15::KK15::KK15::KK15::KK15::KK54::KK54::KK54:

evet saçını kopart, parmağına dola, parmağını bebeğin ağzına sok, diline felan sürmeye çalış

Canım biz 4 gündür yapamadık kakamızı :KK43: en son bgn fitil verdim yapacak bişi yok :KK43: nası ağladı yaparken kuzum :KK43:(
maşallah canım ne güzel çözümler bulmuşsun annelik yaşayarak öğreniliyor demiii :)
denemekten zarar gelmez :D

Selam kızlar biz bugun 40 gunluk olduk pazartesi gunu sünnet olduk biraz sancılı gunler geçiriyoruz aranızda sünnet yaptıran var mı dun bebeğimizin pipisindeki lastik gibi bandı çıkardık ama gazlı bezi çıkaramadık bugun sağlık ocağına gittik biraz şişme olmuş gazlı bezi çıkarırken hafif kanadı işediler ağlıyor mızmızlanıyor kremlerini kullanıyorum doktor normal dedi tecrübesi olan anneler yardım edin lutfen
ne kadara yaptırdın ?

Her hafta hastanedeyiz kızım da yine düzelme yok hep huysuz ağlıyor Dr amcamiz bu davul olmuş güm güm çalıyor dedi :) gaz ilacını değiştirdi BIFIFORM Drops verdi geçen hafta GASSO diye bi suruptu onada devam et dedi...BIFIFORMU kullanıp fayda gören varmı kızlar ....

arkadaslar bebeginde gaz problemi olanlar buraya baksin bi 2 aya kadar cok cektim bebegimde cok gaz vardi suan cok sukur cok iyi.mucizevi kurtulusumyz,MUSKAT dier adi YEL CEVIZI. Kayinvalidem soyledi banada cay kasiginin 4/1 i kadar muskat rendeliyosun uzerine anne sutunu sikiyosun karistirip bebegin agzina dokuyosun ben muskattan beri zinco ve biogaia adli gaz ilaclarini biraktim.gercekten coj faydasini gordum fitatida cok ucuz tanesi 75 kurus :)

arkadaslar bebeginde gaz problemi olanlar buraya baksin bi 2 aya kadar cok cektim bebegimde cok gaz vardi suan cok sukur cok iyi.mucizevi kurtulusumyz,MUSKAT dier adi YEL CEVIZI. Kayinvalidem soyledi banada cay kasiginin 4/1 i kadar muskat rendeliyosun uzerine anne sutunu sikiyosun karistirip bebegin agzina dokuyosun ben muskattan beri zinco ve biogaia adli gaz ilaclarini biraktim.gercekten coj faydasini gordum fitatida cok ucuz tanesi 75 kurus :)

biarada bebegim 2.5 aylik bizde 1 hafta once sunnet yaptirdik suan iltihabi var krem kullaniyorum.biz eve cagirdk sunnetciyi 200 tl sanirim ama bursada 1 numarali sunnetci il saglik muduru bile bu adam yaptirmis.

GİMDES MUSKAT CEVİZİNE VE MUSKAT CEVİZİ İÇEREN ÜRÜNLERE NEDEN SERTİFİKA VERMİYOR?

Muskat cevizi; küçük hint cevizi, küçük hindistan cevizi, cevz-i bevva , narcil ,nutmeg isimleriyle de bilinir.Karayip adalarında yetişir. Küçük hindistancevizi dense de bildiğimiz Hindistan ceviziyle bir ilgisi yoktur. Hindistancev...izi (cocos nucifera) hurma cinsinden gelen bir tropikal bölge yemişidir. Muskat (myristica fragrans) ise sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın fındıkla ceviz arası irilikteki yemişidir.

Toplumumuzun, bu ürünün fıkhi şartlarını bilmeyen kesimler tarafından baharat olarak patatesli yemeklere, köfteye, püreye,beşamel sosuna, çorbalara, mantarlı yemeklere, etli yemeklere eklenmesinin yanında bebeklerde iştah açıcı, gaz giderici ve sakinleştirici olarak kullanılmaktadır. Bulantı önleyici ,sindirimi kolaylaştırıcı ve antiseptik özelliklere sahip olan bu baharat aynı zamanda insanın azalarında uyuşukluk ve cansızlık hâsıl eden, zihinde ve akılda karışıklığa sebep olan bir bitkidir. Halüsinasyon görmeye sebep olabilir.Yüksek dozları çok daha tehlikelidir. Sütle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Bazı kimselerde susuzluk, sersemlik, mide bulantısı, kusma, mide ve göğüste baskı, kasılma gibi yan tesirleri olabilir. Muskat cevizi safrole içerir. Bu madde bazı uyuşturucu maddelerin başlangıç maddesidir.

Ümmü Seleme (Radıyallâhu Anha) şöyle buyurmuştur:

“Rasûlullâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) sarhoşluk veren ve bedene gevşeklik veren (azalarda bir uyuşukluğa sebep olan) her bir şeyi yasakladı” (Müsned-i Ahmed b. Hanbel, (26634); Ebû Dâvud, (3686).

Malikîler ve Şafiîler bu bitkinin sarhoş edici olması konusunda hem fikirdirler. Hanbelîlerden ise imamları İbn Teymiyye ve onun tabilerinin ‘Küçük Hindistan Cevizi sarhoş edicidir’ şeklinde açık ifadeleri vardır. Hanefî imamların bazılarının ise bunu dolaylı ifade eden kelamları vardır. Şöyle ki:

İbn Dakîk el-îd ve onun dışındaki diğer ûlemanın kelamlarından şu açıkça anlaşılmıştır; “Küçük Hindistancevizi, tıpkı Banotu gibidir.” Dolayısıyla Hanefî âlimleri Banotu’nun sarhoş etmesini kabul ettiklerinden, Küçük Hindistancevizi’nin de sarhoş etmesiyle hükmettikleri anlaşılmış olur.

Hanbelî ulemasından, Takıyyudîn İbn Teymiyye (Rahimehullâh);

Aklı bulandıran/karıştıran her şey haramdır. Çünkü aklı bulandırmak -şer’an itibar edilecek bir zaruret olmadıkça- Müslümanların ittifakı ile haramdır. İsterse herhangi bir sarhoşluk ve keyif vermese bile böyledir.( Mecmûat-u Fetevâ İbn Teymiyye, 34/211,212.)

Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.(el-Fetâve’l-Fıkhıyyetü’l-Kübrâ, 4/229,230.)

En iyisini Allah(CC) bilir.

Bu Fıkhi açıklamalar ışığında GİMDES Hint cevizine ve Hint cevizi içeren ürünlere sertifika vermiyor.

http://www.gidaraporu.com/nutget-gimdes-sertifika-vermiyor_g.htm

Meşhur Dr Kadir Tuğcu bakın neler demiş..
Gazın ilacı hareket

Annelerin diğer bir korkulu rüyası da gaz yapıcı gıdalar. Annenin yediği şeylerden gaz bebeğe geçer mi?
Gaz yapıcı gıdalar annenin bağırsağında gaz yapar. Hiçbir zaman annenin bağırsağında oluşan gaz, kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden de çocuğa geçmez. Bu tamamıyla bir uydurmadır ve hurafedir.
Peki gaz neden olur?
Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının olduğu gibi bebeğin ağzına girmesi gerekir. Biz yetişkinler de yemek yerken hava yutarız, ama biz hareket ettiğimiz için gazımızı rahat çıkarırız. Bebekler gazlarını hareket edemedikleri için çıkaramazlar. Gaz çocuğun doğduğu gün değil, yaklaşık 20'inci günde başlar ve dördüncü, beşinci ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zaman da biter. Eğer çocuğu çok kucağa alırsanız, hareket ettirirseniz çocukta gaz olmayacaktır. Ameliyat sonrası hastayı yataktan kaldırıp yürütmelerinin nedeni de işte budur. Hasta vücut hareket kazanınca gazı çıkar. Çünkü kişi kalıp gibi yatarsa gaz olacaktır.
Aynı şey çocukta da yaşanır. Gaz hadisesi kalıp gibi yatmaktan oluşur. Eski insanlar bunu salıncak ve beşikle çözümlemişler. Yani çocuğa hereket kazandırmışlar. Çocuğu kucağa alacaksınız, yürüyeceksiniz veya masaj yapacaksınız ki gazı çıksın.
Bir de halk arasında sıkça söylenen; 'Emziren kadın ayağını üşütürse sütü de üşür, gaz olur' sözü vardır...
Böyle bir şey yoktur. Bunlar tamamen hurafedir.
Peki gazı iyi çıkmayan çocuk ne yapar?
Gazı çıkmayan çocuk annesine üç tane haberci gönderir. Çok hıçkırık tutar, emerken karnından gurul gurul sesler gelir ve aşağıdan çok gaz çıkarır. Rahatsız olan bebek, ağlayarak annesinden intikamını alır.
Gaz anneden çocuğa gitmez kısmı doğru mu ki? Anne de gaz veya isal yapan yiyecek çocukta da yapmaz mı? Mesela fasulye nohut mercimek.. Dün biraz fasulye yemiştim. Anaaaammm sabaha karşı öldüm valla gazdan, bebek de çok fark etmedi bugün. Garibim her zaman gazlı olduğu için!
Tecrübeli olanlar yeşil fasulye, kabak, salatalık, kavun yeme demişlerdi. Bebek isal olurmuş! Doktora sordum, az yiyip denenebilir dedi. Mesela salatalık yiyip bebek de takip etmek gerekirmiş yaramıyor mu diye. Gerçi bu aylarda acayip kabızlık sorunları oluyor.

kıyamam. biz 5 günlükken yaptık. her bez değişmede gazlı bezi değiş. bez büyük bn ikiye kesiyordum. o krem ucuz bir krem. onu altına üstüne bol bol dök. kremşanti gb pipinin çevresine dök dedi dr.

KIZLAR MERHABA HEPİNİZE uzun zamandır giremiyorum .. Kötü günler geçiriyorum bebeğimin kabız olması ve çok fazla ağlayıp ıkınması üzerine hastaneye gittik 1 aylıkken röntgen çekildi ve aşırı gaz sancısı denildi lavman yapıldı . Birkaç gün sonra yine kabızlığı ve ağlaması devam etti aldık yine acile gittik bu sefer uzman doktor kan ve idrar tahlili birde ultrason istedi kum falan olabilir diye .. Tahlilleri yaptırdık ultrasonu çektirdiğimiz de öğrendim bebeğimin sağ böbreği yokmuş doktor söyleyince yıkıldım , çok zor günler geçiriyorum o kadar zormuş ki evladınla sınanmak .. O günden beri Araştırma hastanesinde sürekli kontroller tahliller bebeğim mahvoluyor ağlıyor bende dayanamıyorum Yavruma birşey olmasın diye dua ediyorum .. Diğer böbreğinde de genişleme varmış eğer büyüme olursa kaybedermişiz kızımı .. Ayrıntılı ultrasonda doktorum iyi hiçbirşey yok demişti , tesadüfen öğrendik .. Öğrenmeseydik tedavi olamıcak ve Allah korusun.. İçim yanıyor yavruma birşey olacak diye çok korkuyorum Allah herkese acil şifalar versin , güzel kızıma da inşaAllah .. Hepinizden dualarınızı bekliyorum şimdiden Allah razı olsun cimcimesevilay cimcimesevilay kelebekcik34 kelebekcik34 S skelebeks pofuduk18 pofuduk18 T tombul cilek SirriEyvan SirriEyvan

KIZLAR MERHABA HEPİNİZE uzun zamandır giremiyorum .. Kötü günler geçiriyorum bebeğimin kabız olması ve çok fazla ağlayıp ıkınması üzerine hastaneye gittik 1 aylıkken röntgen çekildi ve aşırı gaz sancısı denildi lavman yapıldı . Birkaç gün sonra yine kabızlığı ve ağlaması devam etti aldık yine acile gittik bu sefer uzman doktor kan ve idrar tahlili birde ultrason istedi kum falan olabilir diye .. Tahlilleri yaptırdık ultrasonu çektirdiğimiz de öğrendim bebeğimin sağ böbreği yokmuş doktor söyleyince yıkıldım , çok zor günler geçiriyorum o kadar zormuş ki evladınla sınanmak .. O günden beri Araştırma hastanesinde sürekli kontroller tahliller bebeğim mahvoluyor ağlıyor bende dayanamıyorum Yavruma birşey olmasın diye dua ediyorum .. Diğer böbreğinde de genişleme varmış eğer büyüme olursa kaybedermişiz kızımı .. Ayrıntılı ultrasonda doktorum iyi hiçbirşey yok demişti , tesadüfen öğrendik .. Öğrenmeseydik tedavi olamıcak ve Allah korusun.. İçim yanıyor yavruma birşey olacak diye çok korkuyorum Allah herkese acil şifalar versin , güzel kızıma da inşaAllah .. Hepinizden dualarınızı bekliyorum şimdiden Allah razı olsun cimcimesevilay cimcimesevilay kelebekcik34 kelebekcik34 S skelebeks pofuduk18 pofuduk18 T tombul cilek SirriEyvan SirriEyvan
nehir nilll nehir nilll ım allahım yardımcınız olsun moralini yüksek tut.Elimden dua etmekten başka birşey gelmiyorum.Dualarımdasınız tüm kalbimle canım.

Back
X