2015 Kasım Anneler Doğum Çantası Hazırlıkları

oblomovunhirkasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
3.628
5.604
248
Merhaba anneler,

Henüz erken fakat ben eylül ortası gibi doğum çantası hazırlıklarına başlamak istiyorum. Ev ile hastane yakın aslında, yine de eksik bir şey olursa diye korkmadan edemiyorum. Deneyimli anneler yardımcı olursa ayrıca sevinirim. Fotoğraflı paylaşım yaparsak daha anlaşılır olabilir. Herkese hayırlı doğumlar şimdiden

Bu arada aklıma gelen ilk şeyleri de yazayım:

Bebek için ne götüreceğimize henüz karar veremedim. Kendim için birer gecelik ve pijama, 2 çift çorap, terlik, fotoğraf makinesi, gögüs pompası, gögüs kremi, hijyen ürünler- sabun, diş fırçası gibi-, toka.

Karar veremediklerim, depend hasta bezi mi, kilodu mu, orkid ped mi?
Tek kullanımlık külotlardan mı , ucuz penye kilotlardan mı koyulmalı?
Emzirme sütyeni mi, atleti mi?

Bende bayramdan sonra hazirlicam.daha alisverisde bitmedi bikac parca bisey aldim henuz.yalniz yurumeyi ve ayakta olnayi seven ben artik hemen yoruluyorum nasil bitecek bu alisveris bilmiyorum.hepsini bigunde aliriz diyordum ama biraz zor gibi

Hastane için giyecekler yerini aldı.
3 battaniye
2 ayaklı tulum
3 set - kısa kollu citcitli, üstüne uzun kol, alta patikli pijama, şapka, çorap ve eldiven.
2 iç zıbın.

1 paket 1 numara prima premium care ve 1 paket alt değiştirme örtüsü ile 2 adet üni baby yenidoğan 40li ıslak mendil konuldu.

Anne çantasına uzun kollu rahat bir hırka, 3 çift rahat çorap ve yedek pijama eklendi.

Bebek için eklenecek tekstil ürünleri; yıkandığında konulacak kundak ve ağız mendilleri.

Bakim ürünleri, steril edildiğinde emzik, biberon.

Anne için, steril edildikten sonra göğüs pompası ve sut kabı.

Hastane için hediye magnetler, kapı süsü, dış fırçası, macun, nemlendirici krem, dış jeli ve şampuan.

Bakim kitimizi de oluşturduk , dış fırçası , macun, ağız suyu, deodorant, krem, kolonya, dış jeli, şampuan, sabun, ped, ıslak mendil.
Sabun dışında hepsi seyahat boy.

Kalanlar, steril edildikten sonra eklenecek biberon, emzik, göğüs pompası, sut kabı, sanırım bir gecelik daha, banyo için terlik, lohusa tacı ve baba broşu. Çikolata ve şekerleme.

ben Aralık annesiyim kısmetse ama her duruma hazırlıklı olabilmek adına şimdiden bi çanta bulundursam iyi olur diye düşünürken sayfanı buldum, güzel paylaşımlar yapmışsın. teşekkürler oblomovunhirkasi hayırlı doğumlar dilerim.

Önemli değil canım aldığım son bilgiyi de ekleyeyim.
Yakin zamanda doğum yapan arkadaşımla konuştum.
Depend tek kullanımlık çamaşırlar var, hasta bezi gibi aslında, doğum sonrası cok kan gelebileceği için onlardan kullanınmis, ped kullanmaya evde geçmiş. Alıp çantaya ekledim.

bunu listeme eklemişim cnm teşekkürler önerin için iyi ki buldum burayı.

canım ben de aralık görünümlü kasım annesi olacam sanırım doğumum sezeryanla olacak depentin kilotunu kullanabilir miyim sence dikişe geli mi ..arkadaşın normal mi yaptı doğumu ..kilot mu hasta bezim imi alayım karar veremedim

Canım arkadaş normal doğum yaptı.
Ben inceledim dependi, külot görünümlü kalın ped.
Kullandıktan sonra kenarından yırtıp atıyorsunuz.
Yani hem külot hem de hasta bezi ihtiyacını karşılıyor.
A bu arada vaktiniz var, depend numune de yolluyor, sitesinden başvurursanız 1 haftaya yolluyorlar, ben almadan istemiştim incelemek için.

teşekkür ederim canım

Tatile bavul bavul gidenlerle hep dalga gecmistim.
Simdi bir bavul kendime, bir canta tombikoma, bir canta da hastane susu, havlusu, bardagi gibi oda malzemelerine ayirdim ve daha koymadiklarim olmasina ragmen ayi gibi doldular
Daha da buyuk konusmayacagim, amin

arkadaşlar benim ikinci hamileliğim ben de daha önce depend kilot seklinde hasta bezi kullandım ilk 5 gun sonra pede gectim. gercekten kilot seklindekiler cok rahat geceliğin altına tekrar camasır gıymıyon lastikleride yumusak hiç dikişleri acıtmıyo ben yine ondan alıcam tavsiye ederim

canım benim sezeryanla doğum olacak depentin kilotunu mu öneriyorsunuz çok kararsızım dikişlerimi acırıtır mı diye ..sizce depent kilot mu yoksa hasta bezi mi alayım..bir de ameliyat sonrası sanırım sonda takılıyor o sırada kanama durumu nasıl oluyor acaba hasta bezi gerekli mi sonda takıldığında

Çok teşekkürler, sezeryanla ilgili soruya ne dersiniz :)

Listelerimiz hazır yarın çantaları hazırlayacağız inşallah

Eklentiler

• Screenshot_2015-09-30-10-14-51.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 324
  • Screenshot_2015-09-30-10-19-58.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 300
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…