2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534

Diğer arkadaşa katılıyorum ilk önce aile hekimini değiştir canım , sonra da kendi doktorunu belirle hiç üzme kendini bebeğine de sıkıntı yaşatma , Benim yengem de kilolu doğum yaptı çok şükür bir sıkıntısı olmadı doğumdan sonra dikkat edersin dikişlerin için , hamileyken de kontrollü kilo alırsın.

Canim kilo verdim vermez olur muyum 118 kilodan dustum ben 104 kiloya evdeki tartiya gore.. Daha sabah tekrar tartildim ama saglik ocaginda 111 cikti cok uzuldum ve korktum doktorum soylediklerine..

Gebelikte şişlik oluyor, ödem oluyor. O sebeple de yüksek çıkmış olabilir. Doktorun seni korkutmaması gerekir. Onun görevi sana yardımcı olmak. Herhalde sende 60-70 kiloya inmek isterdin. Bu saatten sonra bunu düşünmenin ne anlamı var. Sen içini ferahlat, her şey yolunda gider inşallah.

Aaa ananasi aksine.faydali diye bilmistim.hep...demek riskli bir meyve.iyi oldu ogrendigimiz hangi doktora gidiyorsun..ben medipol sinem beden hanima gidiyorum.

Keske eski doktorumda kalsaymisim,onceki dusugumde hamileyken cok iyimserdi hic kiloma deginmemisti..bu sefer evimin.yanindaki esimin.doktoruna aldirinca tekrar degistirme.gibi sansim yok sanirim ..daha yeni degistirdim

Benimde cevremde olsun,is arkadaslarimdan olsun benden kilolusuna da rastladim hamile olarak..cok.sukur.onlarda iyi gecirdiler hatta kilo verende oldu...insallah bende bebisimi.gorsem.sagliklica gecirsek şu kalan 8 ayimizi..ilk.once Kesemizi bebisimizi gorsek rahatlicam..dikkat etmeye zaten.cok.gayret gostericem.

Zaten nasil bir saglikocagiysa cogu onemli testlerimi yaptiramadik olmuyormus orda...en basiti Idrar tahlili yapilmaz mi bir saglik ocaginda yaa

günaydın canım masallah bebegine :) bende oyleyim okadar cok korkuyorum ki bise olacak diye hep ruyama giriyor.dun de öksürdüm sag kasığıma bicak saplanir gibi agri girdi butun gece uyuyamadim korkudan
sağolasın canım korkmamak lazım ama yüreğimiz ağzımızda nere kadar takılcaz Allah bilir...

halt etmiş o doktor git adam gibi birini bul,böyle terbiyesizliklerinin vebalini nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum..riskse senin riskin onun canına kast yok nitekim..sinir oluyorum o tiplere.

kızlarr herkese günaydınn güzel bir hafta olsun inşallah :) benim daha bulantılarım başlamadı tam gününü bilmiyorum ama muhtemelen 5.haftaya girdim yada gircem bir iki güne daha erken sanırım ama benim gögüslerim gün geçtikçe şişiyorr davul gibi oldular yüz üstü uyuyamıyorum

Bence doktorlar böyle diyerek bizi güzel ve faydalı meyvelerden mahrum bırakıyorlar. Ananas ve greyfurtun zararlı olduğuna inanmıyorum örneğin.

Ananas içinde bromelain maddesi olduğu ve bu madde rahim kasılmalarını başlattığı için yemeyin diyorlar. Bunu yapacak kadar bromelain almak için günde 10 tane ananas yemek gerekiyormuş yaptığım araştırmalara göre. Ben bir ananası 2-3 günde yiyorum.

Greyfurt için de fazla C vitamini var diye demiştir bence. Ben ilk haftalarda grip gibi olmuştum her gün portakal greyfurt ve limon suyu içtim. Çok şükür bir şey olmadı. Üstüne üstlük de iyileştim.

Arkadaşım düşük tehlikesi yaşadı doktor havuç suyu içmesine bağlamış. Çünkü fazla A vitamini de bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebiliyor. Ama havuçta A vitamini değil provitamin A var. Yani A vitaminin öncü molekülü. Vücut sadece ihtiyacı olduğunda pro-vitamin A'yı A vitamine dönüştürüyor. Yani ne kadar havuç yersen ye düşüğe sebebiyet veremezsin.

İnsan yinede basit bir meyve için risk almak istemiyor. Söylentilere, özellile doktorlar tarafından yayılıyorsa, kulak asıyor ve yemeyin dedikleri hiç bir şeyi yemiyor. Ben hiç bir şeyi araştırmadan yiyemez oldum. Dün bulantı yüzüzünden bir lokal yiyemedim canım yer elması istedi gittik organiğini bulduk aldık tap taze. İnternete yazdım gebelikte yer elması diye yok yabani yer elması düşük yapıyormuş. Hadi şimdi latince adı ne bu yabani yer elmasınıni benimki ondan mı değil mi onu araştır. Gönül rahatlığı ile bir şey yiyemez olduk. Ben yüz yıllardır düşük yapmak amacıyla kullanıldığı bilinen şeyler (adaçayı vs) dışında kalan her şeyi yiyorum. Düşükler büyük oranda kromozom sorunlarından oluyor çünkü.

nekadar güzel yazmışsın canım benimm :) kesinlikle haklasın bende öksürüğümden dolayı düşermi diye korkuyordum sonra eltimle konuştum o da kadım doğumda hemşire güldü bana pamuk ipliğine bağlı değil bebek dedi öyle hapşurukla öksürükle düşmez dedi düşecek olsa hiç bir gebelik mutlu sonlanamaz dı.düşüklerin %90 dediğin gibi sağlıksız olduğu için oluyormuş.yinede dikkat etmek gerekir tedbiri elden bırakmamalıyız

Reactions: 9ay
Aaa ananasi aksine.faydali diye bilmistim.hep...demek riskli bir meyve.iyi oldu ogrendigimiz hangi doktora gidiyorsun..ben medipol sinem beden hanima gidiyorum.

Ben Ahmet GÜLER e gidiyorum yeni başladım en azından kafamda netleştirdim çok şükür.

9 ay nasıl geçecek kim bilir bebeğimin kalp atışını duyup kendini görene kadar derin bir ohh çekemicem sanırım

Bende öle düşünüyorum canım hep bir tedirginlik hemen olumsuz düşünceler geliyor aklımıza. Allah ım hayırlısını nasip etsin.

9 ay nasıl geçecek kim bilir bebeğimin kalp atışını duyup kendini görene kadar derin bir ohh çekemicem sanırım
Yok tatlım bitiyor mu sanki :) Ama kalp atışından sonra tedirginliğin yarı yarıya inecek inşallah :)

Bende ultrasonun verdiği rahatlık o gün sürüyor sadece. Ertesi gün yine tedirginlik. En iyisi dua edip Allah'a emanet etmek ve rahatlamaya çalışmak.

üzülme canım inşallah bu hafta görürsün herşey yoluna girer

normal zaten bebek çok minik gözükmüyor :) ben 6+4 hem bebişi hem kalp atışını gördüm (duydum ) :)

Kizlar kanamam cogaldi ,acil e gidiyorum .lutfen dua
canım son durumun ne Allah bebişini sana bağışlasın..

geçmiş olsunn canım dikkat et

Malesef ateş ölçerim yok ama sanırım ateşim var üşüyorum çünkü
ateş önemli ihmal etme bende gribim ateş e dikkat dedi doktorum ihmal etmeyin
nerelerdesin özledik :) rüya bendede oluyor bir kaç ay böyle olurmuş korkmamak lazım elde değil gerçi ama

o nasıl bir terbiyesizliktir ya ? bence hemen değiştirin doktorunuzu ve o hatsizide şikayet edin sizi kilo vermeye teşvik edebilir güzel konuşabilir ama bu nedir yani terbiyesiz.. Bende kiloluyum doktor kilo alma dedi sadece ben vermekde istiyorum aslında ama bulantı filan olsa kolay olcak bellki yok şansıma

kesinlikle öyleee :) elden hiç bişe gelmez Allahımıza emanetler.böyle pimpirikle hamileliğin tadını çıkaramayız valla :)

O kadar detaylı bilmiyorum ama doktorum o şekilde söyledi kullanıp kullanmamak kişiye bağlı ilk üç ay dikkat edelim de sonra inşallah herşeyden yiyebiliyoruz. Şu anda bebeğin senin korumana bağlı onu sigara ortamından, sakatat tarzı gıdaları tüketmeyerek , bazı besinlere dikkat etmen lazım dedi içim tuhaf oldu duygusallaştım

Bende öle düşünüyorum canım hep bir tedirginlik hemen olumsuz düşünceler geliyor aklımıza. Allah ım hayırlısını nasip etsin.
bi yerde okudum canım bu ilk üç ay normalmiş tüm gebelerde tedirginlik olurmuş eşlerle birlikte olmak istenmezmiş kii ben öğrendiğimden beri uzak tutuyorum :) hayırlısıyla birazcık büyüsüler şimdi çok küçükler ya hemen bişe olacakmış gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…