- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
- 498
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #4.701
Gunaydinn kizlar moralim cok bozukksaglik ocaginda gebelikte yapilan tahlilleri yaptirmaya gittim ve orda boy kilo bel basen olcumu Yapildi. Ben kendimi 104 Kilo saniyordum evdeki tarti oyle cunku..ama 111 kilo ciktim ve doktor beni azarladi,birde hamileyim diye yanima geliyorsundedi ..senin durumun cok riskli obezsin sen ve hamileligin sikintili gecer seni takip etmem zor olacak dedi.n benim sucum neee pekii Benim anne olmaya hakkim yok mu cok moralim bozuk korkuyorum..persembe gunu ilk kontrolum olacak kendi doktoruma insallah kesemi gorurum.
Canim kilo verdim vermez olur muyum 118 kilodan dustum ben 104 kiloya evdeki tartiya gore.. Daha sabah tekrar tartildim ama saglik ocaginda 111 cikti cok uzuldum ve korktum doktorum soylediklerine..
Aaa ananasi aksine.faydali diye bilmistim.hep...demek riskli bir meyve.iyi oldu ogrendigimizGünaydın kızlar h.sonu bizde Allahın izniyle doktorumuzu kesinleştirdik ve çok pozitif enerjili bir doktorumuz var. Her şeyi anlattı , kabızlık için ananas yiyorum iyi geliyor diyen hamile arkadaşımız doktor ananas, adaçayı, greyfurttan uzak durmamı söyledi düşüğe neden olabiliyormuş hepimiz dikkat edelim. Günde 1 tane ya çay ya da kahve hakkın var dedi .3 Ay olana kadar da cinsel ilişki yasakZaten şu dönemde aklımıza en son gelecek şey cinsel ilişki. Benim gizli guatr değerim biraz yüksek çıktı 2 hafta sonra tekrar kan tahlili ile birlikte gideceğiz onun dışında pek bir sıkıntımız yok çok şükür.
Keske eski doktorumda kalsaymisim,onceki dusugumde hamileyken cok iyimserdi hic kiloma deginmemisti..bu sefer evimin.yanindaki esimin.doktoruna aldirinca tekrar degistirme.gibi sansim yok sanirim ..daha yeni degistirdimDiğer arkadaşa katılıyorum ilk önce aile hekimini değiştir canım , sonra da kendi doktorunu belirle hiç üzme kendini bebeğine de sıkıntı yaşatma , Benim yengem de kilolu doğum yaptı çok şükür bir sıkıntısı olmadı doğumdan sonra dikkat edersin dikişlerin için , hamileyken de kontrollü kilo alırsın.
sağolasın canım korkmamak lazım ama yüreğimiz ağzımızda nere kadar takılcaz Allah bilir...günaydın canım masallah bebegine :) bende oyleyim okadar cok korkuyorum ki bise olacak diye hep ruyama giriyor.dun de öksürdüm sag kasığıma bicak saplanir gibi agri girdi butun gece uyuyamadim korkudan
halt etmiş o doktor git adam gibi birini bul,böyle terbiyesizliklerinin vebalini nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum..riskse senin riskin onun canına kast yok nitekim..sinir oluyorum o tiplere.Gunaydinn kizlar moralim cok bozukksaglik ocaginda gebelikte yapilan tahlilleri yaptirmaya gittim ve orda boy kilo bel basen olcumu Yapildi. Ben kendimi 104 Kilo saniyordum evdeki tarti oyle cunku..ama 111 kilo ciktim ve doktor beni azarladi,birde hamileyim diye yanima geliyorsundedi ..senin durumun cok riskli obezsin sen ve hamileligin sikintili gecer seni takip etmem zor olacak dedi.n benim sucum neee pekii Benim anne olmaya hakkim yok mu cok moralim bozuk korkuyorum..persembe gunu ilk kontrolum olacak kendi doktoruma insallah kesemi gorurum.
9 ay nasıl geçecek kim bilir bebeğimin kalp atışını duyup kendini görene kadar derin bir ohh çekemicem sanırımsağolasın canım korkmamak lazım ama yüreğimiz ağzımızda nere kadar takılcaz Allah bilir...
Günaydın kızlar h.sonu bizde Allahın izniyle doktorumuzu kesinleştirdik ve çok pozitif enerjili bir doktorumuz var. Her şeyi anlattı , kabızlık için ananas yiyorum iyi geliyor diyen hamile arkadaşımız doktor ananas, adaçayı, greyfurttan uzak durmamı söyledi düşüğe neden olabiliyormuş hepimiz dikkat edelim. Günde 1 tane ya çay ya da kahve hakkın var dedi .3 Ay olana kadar da cinsel ilişki yasakZaten şu dönemde aklımıza en son gelecek şey cinsel ilişki. Benim gizli guatr değerim biraz yüksek çıktı 2 hafta sonra tekrar kan tahlili ile birlikte gideceğiz onun dışında pek bir sıkıntımız yok çok şükür.
nekadar güzel yazmışsın canım benimm :) kesinlikle haklasın bende öksürüğümden dolayı düşermi diye korkuyordum sonra eltimle konuştum o da kadım doğumda hemşire güldü bana pamuk ipliğine bağlı değil bebek dedi öyle hapşurukla öksürükle düşmez dedi düşecek olsa hiç bir gebelik mutlu sonlanamaz dı.düşüklerin %90 dediğin gibi sağlıksız olduğu için oluyormuş.yinede dikkat etmek gerekir tedbiri elden bırakmamalıyızBence doktorlar böyle diyerek bizi güzel ve faydalı meyvelerden mahrum bırakıyorlar. Ananas ve greyfurtun zararlı olduğuna inanmıyorum örneğin.
Ananas içinde bromelain maddesi olduğu ve bu madde rahim kasılmalarını başlattığı için yemeyin diyorlar. Bunu yapacak kadar bromelain almak için günde 10 tane ananas yemek gerekiyormuş yaptığım araştırmalara göre. Ben bir ananası 2-3 günde yiyorum.
Greyfurt için de fazla C vitamini var diye demiştir bence. Ben ilk haftalarda grip gibi olmuştum her gün portakal greyfurt ve limon suyu içtim. Çok şükür bir şey olmadı. Üstüne üstlük de iyileştim.
Arkadaşım düşük tehlikesi yaşadı doktor havuç suyu içmesine bağlamış. Çünkü fazla A vitamini de bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebiliyor. Ama havuçta A vitamini değil provitamin A var. Yani A vitaminin öncü molekülü. Vücut sadece ihtiyacı olduğunda pro-vitamin A'yı A vitamine dönüştürüyor. Yani ne kadar havuç yersen ye düşüğe sebebiyet veremezsin.
İnsan yinede basit bir meyve için risk almak istemiyor. Söylentilere, özellile doktorlar tarafından yayılıyorsa, kulak asıyor ve yemeyin dedikleri hiç bir şeyi yemiyor. Ben hiç bir şeyi araştırmadan yiyemez oldum. Dün bulantı yüzüzünden bir lokal yiyemedim canım yer elması istedi gittik organiğini bulduk aldık tap taze. İnternete yazdım gebelikte yer elması diye yok yabani yer elması düşük yapıyormuş. Hadi şimdi latince adı ne bu yabani yer elmasınıni benimki ondan mı değil mi onu araştır. Gönül rahatlığı ile bir şey yiyemez olduk. Ben yüz yıllardır düşük yapmak amacıyla kullanıldığı bilinen şeyler (adaçayı vs) dışında kalan her şeyi yiyorum. Düşükler büyük oranda kromozom sorunlarından oluyor çünkü.
Aaa ananasi aksine.faydali diye bilmistim.hep...demek riskli bir meyve.iyi oldu ogrendigimizhangi doktora gidiyorsun..ben medipol sinem beden hanima gidiyorum.
9 ay nasıl geçecek kim bilir bebeğimin kalp atışını duyup kendini görene kadar derin bir ohh çekemicem sanırım
Yok tatlım bitiyor mu sanki :) Ama kalp atışından sonra tedirginliğin yarı yarıya inecek inşallah :)9 ay nasıl geçecek kim bilir bebeğimin kalp atışını duyup kendini görene kadar derin bir ohh çekemicem sanırım
İyi akşamlar güzel anne adayları bugün 2.kontrolum vardı ve hastaneden ağlayarak çıktık morali ihtiyacım var lütfen doktor 2.muayenede de karindan goremedim vajinal muayene etti beklediğim gibi kese gelismemis önümüzdeki hafta tekrar gel bakicam suan kurtajlik bir durum yok vücut kendisi atabilir sakin üzülme dio bide ben ne umutlarla gittim neler duydum o güzel dualarinizi benden esirgemeyin Rabbim herseyin hayırlısını nasip etsin
normal zaten bebek çok minik gözükmüyor :) ben 6+4 hem bebişi hem kalp atışını gördüm (duydum ) :)Hanımlar dün geldim 4 saat ucup 4 saatte ıstnbul trafıgındeydim. Aksam hafif pembe bir akıntı yasadım. Bugun drye gittim kese ve yol sac diye bırsey vardı kendı yoktu. 10 gun sonra gel dedi. 5+5 ti bugün göremedimbu zamanlarda gittiysenız sizin de mi aynısınoldu ?
canım son durumun ne Allah bebişini sana bağışlasın..Kizlar kanamam cogaldi ,acil e gidiyorum .lutfen dua
Merhaba kizlar.. Deli gibi forumda yazardim ama şom ağzimdan dolayi şuan çok rahatsizim. 2 gün mide sancilari ve bel ağrisi çektim. Doktor hiç birşey veremedi.
Dün bebeğimizin kalp atişlarini duyduk. Kendiside minnacik6+1 dedi doktor. Dahiliyeye gitmem lazim. Gastrit şüphem var. Ve sürekli bulantim olsun kilo almiyim diyen ben 3 kilo verdim. Bulanti cidden çok kötü birşeymiş Ve keşke büyük konuşmasaydim. Allah herkesin yardimcisi olsun.
Bulantiya ilaç kullanan var mi?
ateş önemli ihmal etme bende gribim ateş e dikkat dedi doktorum ihmal etmeyinMalesef ateş ölçerim yokama sanırım ateşim var üşüyorum çünkü
nerelerdesin özledik :) rüya bendede oluyor bir kaç ay böyle olurmuş korkmamak lazım elde değil gerçi amaGünaydın kızlar cezam bitti dondum cuma kesemizi gorduk 14.3 mm...gaz bel ve kadık ağrılarım var...bulantılarım başladı ama kusmuyorum...birde tir tir titriyorum sırtım buz gibi ve terliyorum...olay ne bilmiyorum..durmadan bebekle ilgili kotu rüya görüyorum yok kese bozuldu. Yok duştu canım sıkılıyor..
Gunaydinn kizlar moralim cok bozukksaglik ocaginda gebelikte yapilan tahlilleri yaptirmaya gittim ve orda boy kilo bel basen olcumu Yapildi. Ben kendimi 104 Kilo saniyordum evdeki tarti oyle cunku..ama 111 kilo ciktim ve doktor beni azarladi,birde hamileyim diye yanima geliyorsundedi ..senin durumun cok riskli obezsin sen ve hamileligin sikintili gecer seni takip etmem zor olacak dedi.n benim sucum neee pekii Benim anne olmaya hakkim yok mu cok moralim bozuk korkuyorum..persembe gunu ilk kontrolum olacak kendi doktoruma insallah kesemi gorurum.
kesinlikle öyleee :) elden hiç bişe gelmez Allahımıza emanetler.böyle pimpirikle hamileliğin tadını çıkaramayız valla :)Yok tatlım bitiyor mu sanki :) Ama kalp atışından sonra tedirginliğin yarı yarıya inecek inşallah :)
Bende ultrasonun verdiği rahatlık o gün sürüyor sadece. Ertesi gün yine tedirginlik. En iyisi dua edip Allah'a emanet etmek ve rahatlamaya çalışmak.
bi yerde okudum canım bu ilk üç ay normalmiş tüm gebelerde tedirginlik olurmuş eşlerle birlikte olmak istenmezmiş kii ben öğrendiğimden beri uzak tutuyorum :) hayırlısıyla birazcık büyüsüler şimdi çok küçükler ya hemen bişe olacakmış gibi geliyorBende öle düşünüyorum canım hep bir tedirginlik hemen olumsuz düşünceler geliyor aklımıza. Allah ım hayırlısını nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?