2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Kasıklarım çok acıyor korkuyorum hep....Var mı böyle olan?
Benim de ağrıyor bel kalça popo vajina kısımları bugün nst ye girdim hiç sancım yok şükür sanırım normal, hatta göğüs uçlarım bile hafiften acıyor yara olmaz inş kremlerin çok da fayda etmediğini duydum, kullananlar var mı aramızda?

Kızlar bişey sorucam, benim bazen kasığımın sağ tarafında ağrı oluyor ama değişik bir ağrı sanki içerden kas yırtılması oluyor gibi böyle biber gibi yanarak ve içten yırtılıyormuş gibi. Önceki doğumum sezaryendi sanki dikişin uç kısmında bi gerilme oluyor gibi tarif de edemiyorum tam ağrıyı ama çok canımı yakıyor. Sezaryen ameliyatım zaten çok kötü geçmişti sonrasında çok canım yanmıştı uzun zaman oldu ama hamilelikte bu ağrı çıktı ortaya sizde de varmı böyle bir durum?
Canim benim ilk hamileligim ama aniden kalkincami ani bi harekettemi tam bilemiyorum ama benimde kasigima oyle bir sanci giriyoki sanki yirtilmis gibi yaniyo gibi tarifi yok tek tarafli oluyo kisa suruyo ama o an kaliyorum oylece canim yaniyo bariz

O korseyi de yeni duydum nerden aldn bnde alym bn askili atlet tarzinda bi korse kullanmstm
medikallerde satılıyor diye biliyorum ben başka birinden almıştım. Sadece bel kısmını kapsayan Demirli ve cırtlı bi korseydi. Ameliyat yerinin üst kısmına kadar geliyor yani değmiyor ameliyat yerine bu şekilde hareket etmesi Yatıp kalkması oturması falan da rahat oluyor insanın. Bi medikallerde gidip sezaryen korsesi diye sorarsan gösterirler sanırım canım.
Sut kesinlikle sagdikca cogalmioo inanma benmle ayni hataya dusmeni istemem. Bnde oyle dusunmustum halam doktor o sagma emzir cocugun emmesiyle makine bir deil sütün erken bitmesne sebep oluyor demisti ki oyle de oldu ondan sonra tutustum sut arttirici arayip durdum oysaki bol bol da sutum vardi neyse kotu bi deneyimdi ayni seyi yasamani istemem . Cocuguna karsi kendini suclu hissediyorsun .
Doğrudur canım ama ben zaten emzireceğiim inşaAllah sadece Bebeğin emmediği zamanlarda mesela tek göğsümü emer diğeri kalırsa onları sağacağım sürekli.

Canim benim ilk hamileligim ama aniden kalkincami ani bi harekettemi tam bilemiyorum ama benimde kasigima oyle bir sanci giriyoki sanki yirtilmis gibi yaniyo gibi tarifi yok tek tarafli oluyo kisa suruyo ama o an kaliyorum oylece canim yaniyo bariz

Yaa demek ki bu hamilelikte olan bişey :/ benim bugün oldu mesela 10 dk yerimden kımıldayamadım bile. Insan korkuyor ne kadar da olsa

Ben çalışmıyorum ama Süt sağma makinası aldım yinede. Çünkü ilk doğumumda bebek göğsümü alamamıştı ve göğsüm çok şişmişti o esnada eczaneden satılan ucuz pompalardan almışlardı yanımdakiler ve daha ilk günden o pompa yüzünden göğsüm feci yara olmuştu. Yine aynı şeyi yaşamamak için her ihtimale karşı aldım bu yüzden iyi bir pompa. Ayrıca Süt sağdıkça çoğalıyormuş .Bir arkadaşım da almamı tavsiye etti bebeğini emzirdiği halde aynı zamanda sağıyormuş da. Eğer bebek anneyi emmese bile en azından maması yine anne sütüyle yapılabilir hem de.
Memedeki sütü mutlaka boşaltmak gerekiyormuş , aksi halde süt üretimi olmuyormuş.Bize de bunu öğretmişlerdi kursta.Bebek emecek boşalacak , kaldıysa elle ya da pompayla o süt boşalacak.
Bebek telsizini e-bebek'ten Weevell'in 220 lık bir modeli vardı , onu aldım.

MONNA MONNA
Philips Avent Elektronik Pompa aldım.Kursta Ebe isim vererek söyledi. ( Ama en iyileri hastane tipi olan pompalar,onlar kiralanabiliyormuş.Benim arkadaşım Medela marka hastane tipi pompayı aylık 80 liraya kiralamış.Onların çekim gücü çok daha kuvvetliymiş.)
Avent'in her şeyini aldım , birbiri ile uyumlu olsunlar diye.Hatta kesin abarttım.
Bugün nette " ilk kez anne olacaksanız , annelik heyecanına kapılıp ticari sektörün kandırmalarıyla kullanmayacağınız ürünlere para harcamayın. " diye de okudum. :) Gerektikçe alın , diyordu.İkinci bebekte daha rahat oluruz.

Kızlar dün gece annem geldi.Sürpriz yapmış.Kapı çaldı , bir baktık annem :KK200: Ne varsa anneler de var.
Bu arada dün annemle konuşmaları sırasında eşimi bir konuda yakaladım.:KK51:Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var, 6,5 yaşında.Ben de kendimi daha heyecanlı görüyorum bebek konusunda , ilk çocuğunda gereksiz bir sürü , kullanılmayan şey aldığını söyledi anneme ; ama bana karışmıyor bu konuda neyse ki , hevesimi kırmıyor.Rahatlığı ikinci çocuğu olacak olmasındanmış demek ki .o_O Bana da söylemiyor da laf arasında duydum.:KK48: İkimizin aynı heyecan derecesinde olmaması kötü , neyse artık...:KK51:

Son düzenleme:
Sokaklar çocuktan geçilmiyor. Çoğu kadın şikayet ediyor ama çocuk yapmaktan geri de kalmıyor. Bu da bir çelişki. Bir de ne yazık ki Türkiye'de çocuğu olmayan kadınları kendi hemcinsleri küçümsüyor. Var böyle bir şey. çocuk kadına statü kazandırıyor ülkemizde. Ben bunu yanlış buluyorum ama toplumda var.
Belki haklısın ama evinde oturup çocuk yapan çalışıp çocuğu erteleyenlerde o kadına yaptığı dışlama bode çocuğu olmayanin yaptığı çok bilmislik buna sebep oluyor

medikallerde satılıyor diye biliyorum ben başka birinden almıştım. Sadece bel kısmını kapsayan Demirli ve cırtlı bi korseydi. Ameliyat yerinin üst kısmına kadar geliyor yani değmiyor ameliyat yerine bu şekilde hareket etmesi Yatıp kalkması oturması falan da rahat oluyor insanın. Bi medikallerde gidip sezaryen korsesi diye sorarsan gösterirler sanırım canım.

Doğrudur canım ama ben zaten emzireceğiim inşaAllah sadece Bebeğin emmediği zamanlarda mesela tek göğsümü emer diğeri kalırsa onları sağacağım sürekli.

Yaa demek ki bu hamilelikte olan bişey :/ benim bugün oldu mesela 10 dk yerimden kımıldayamadım bile. Insan korkuyor ne kadar da olsa
Tabi canim korkmazmi insanin aklina hersey geliyo ne oldugunu bilmedigimiz icin

Kızlar dün akşam kontrolümüz vardı 1580 gr olmuş paşam ;) plasentam aşağıdaydı oda biraz yukarıya çıkmış. kilo almamışım hiç dr.um sevindi bu duruma bende şaşırdım inş. böyle devam eder. toplamda 10 kilo aldım zaten ;) haftaya çalışabilir raporu alıp iznimi doğumdan sonraya erteleyeceğim kısmetse inş. dayanabilirim ;)

Canimm spinal ve epidural farklı birsey mi? Farki ne ki?

canım spinal daha kısa süreli anestezi ile yapılıyor, epidural ile daha uzun süreli etki eden anestezi ile. spinal de daha çabuk ayaklanılıyor ama baş ağrısı yapıyor deniliyor, epiduralde de daha geç ayaklanılıyor deniyor. ablam 2 defa spinal oldu bir yan etki yaşamamış ve tavsiye etti bana. bünye meselesi işte valla...en önemlisi doktorlarımızın bize ne tavsiye ettiği canım...o şekilde hareket edicez artık...

Gunaydin herkeslere..
Dun alisverisimizi yaptik. Ama o kadar yoruldum ki sadece bebegin kiyafetlerini alabildim. Kendime hicbisey bakamadim yorgunluktan. Keske 2.trimestrde bu avm islerini halletseymisim diyorum kendime. Kisliklar yok diye gitmemistim fakat hata etmisim. Cunku 10dk yuruyunce hemen karnim toplandi dinlenmek zorunda kaldim surekli. Neyseki bebisin islerini hallettim. Bi halisi-avizesi kaldi odasinin.

Ya kizlar bi de bu hastane cikislarini begenemiyorum ben bi turlu. Hepsi basit geliyor gozume. Bu hst cikis kiyafetini cok abarttim gozumde galiba bana bi yardim edin nolur. Siz nerelerden, neler aldiniz paylasir misiniz?

Kızlar bişey sorucam, benim bazen kasığımın sağ tarafında ağrı oluyor ama değişik bir ağrı sanki içerden kas yırtılması oluyor gibi böyle biber gibi yanarak ve içten yırtılıyormuş gibi. Önceki doğumum sezaryendi sanki dikişin uç kısmında bi gerilme oluyor gibi tarif de edemiyorum tam ağrıyı ama çok canımı yakıyor. Sezaryen ameliyatım zaten çok kötü geçmişti sonrasında çok canım yanmıştı uzun zaman oldu ama hamilelikte bu ağrı çıktı ortaya sizde de varmı böyle bir durum?

Benimde arada oluyordu dr'um eski sezeryan yerin gerildikçe normal bu tip sancıların girmesi dedi..

canım spinal daha kısa süreli anestezi ile yapılıyor, epidural ile daha uzun süreli etki eden anestezi ile. spinal de daha çabuk ayaklanılıyor ama baş ağrısı yapıyor deniliyor, epiduralde de daha geç ayaklanılıyor deniyor. ablam 2 defa spinal oldu bir yan etki yaşamamış ve tavsiye etti bana. bünye meselesi işte valla...en önemlisi doktorlarımızın bize ne tavsiye ettiği canım...o şekilde hareket edicez artık...
sezeryanda epidural oluyormu? normal doğumda epidural oluyor diye biliyorum ben ama spinal sezeryanda sıkıntı yaşamadım çok şükür ;)

Hadi canimmm ayy çok ilginç yaa :) 2 bayramdan sonra doktor kontrolum var o zaman doktoruma bir sorayim o hangisini tavsiye edecek bakalim :/

evet boşuna kendini korkutma bu konuda...senin kendini hissedip hissetmediğinden emin olmadan ameliyata başlanmaz zaten, doktorlar bu konuda deneyimli sonuçta...his var oldukça anestezi dozu artırılıyor ve sonuçta hissetmiyorsun yine:anneadayı:

Kizlar ben bi de citcitli bady ve tulumlarini su sekilde aldim yeterlimidir?

5 ad uzun kollu citcitli bady 0-3 ay
5 ad uzun kollu citcitli bady 3-6 ay
6 ad penye tulum 0-3 ay
5 ad penye tulum 3-6 ay
1 adet kadife tulum 0-3 ay
4 ad pijama 0-3 ay
2 ad pijama 3-6 ay
Sapka, eldiven, corap vb 3ser ad
1er tane kundak penye battaniye, kadife battaniye, banyo havlusu, alt acma

Günaydın güzel anneler dün ne çok konu konuşulmus valla oku oku bir saatte bitirdim
Peki sonrasında baş ağrısı yaşadın mi. Spinal de böyle sorunlar yaşayanlar olmuş. Bir de dikis yerleri uzun süre ağrı yaptı mi
Canim bu konuda babam belden iğne olmuştu bir operasyon için eğer doktor iyiyse belinde bir sıvı var ona değmezse baş ağrısı yaşamıyor sun ama değerse allah göstermesin babam delirdi yani baş ağrısından :KK53:

Kizlar ayip olmazsa bise sorcam iliski konusunda ne alemdesiniz yani tamammi devammi doktorada sormaya utaniyorum hic doktoruna sorun varmi
Bende yazayım istedim bizde yapıyoruz kendi capimizda bir şeyler ama zaten artık sanki bana pek zevk vermez oldu.
Merhaba kızlar kendimi recep ivedik gibi hissediyorum oturdugum yerde kuaför yok göbekten bikini bölgesini göremiyorum aynanın karşısında denedim oda olmadı jilette istemiyorum yarım yamalak oluyor 2 günde çıkıyor napıcam ben siz nasıl yapıyorsunuz acep:KK34:
Canim bu konuda taktik geliştirdim klozete oturup karşıma sandalye koyuyorum üstüne ayna yanına pil ancak görüyorum
:KK45: ama zaten iki dakika sürüyor göbek çevresi diğeri için eve gelen bayanım var kuaförler hijyen gelmiyor.
Önü fiyonklu bir modeli arkadaşım kullanıyor ve memnun
Canim sen hiç eline aldın mı hafifliği nasil
vallahi aynı ağrı bende de var içerden bir şey yırtılıyormuş gibi oluyor beni yürütmuyor ama benim ilk gebeliğim belki de ben fıtık ameliyatı olmuştum kasıktan onda teee ilkokul 3. Sınıfta ondan mı ağrıyor ki

günaydın kızlar umarım iyisinizdir artık sona doğru gidiyoruz illaki sıkıntılarımız çoğalıyor benimde bugün göbek altımda sertlik ve ağrı var gaz ağrısı gibi tuvalete çıktıkça biraz rahatlıyorum...bebiş pozisyon değiştirdi sanırım dk başı tuvaletteyim kamp kuracam oraya.

Back
X