Ben çalışmıyorum ama Süt sağma makinası aldım yinede. Çünkü ilk doğumumda bebek göğsümü alamamıştı ve göğsüm çok şişmişti o esnada eczaneden satılan ucuz pompalardan almışlardı yanımdakiler ve daha ilk günden o pompa yüzünden göğsüm feci yara olmuştu. Yine aynı şeyi yaşamamak için her ihtimale karşı aldım bu yüzden iyi bir pompa. Ayrıca Süt sağdıkça çoğalıyormuş .Bir arkadaşım da almamı tavsiye etti bebeğini emzirdiği halde aynı zamanda sağıyormuş da. Eğer bebek anneyi emmese bile en azından maması yine anne sütüyle yapılabilir hem de.
Memedeki sütü mutlaka boşaltmak gerekiyormuş , aksi halde süt üretimi olmuyormuş.Bize de bunu öğretmişlerdi kursta.Bebek emecek boşalacak , kaldıysa elle ya da pompayla o süt boşalacak.
Bebek telsizini e-bebek'ten Weevell'in 220 lık bir modeli vardı , onu aldım.
MONNA
Philips Avent Elektronik Pompa aldım.Kursta Ebe isim vererek söyledi. ( Ama en iyileri hastane tipi olan pompalar,onlar kiralanabiliyormuş.Benim arkadaşım Medela marka hastane tipi pompayı aylık 80 liraya kiralamış.Onların çekim gücü çok daha kuvvetliymiş.)
Avent'in her şeyini aldım , birbiri ile uyumlu olsunlar diye.Hatta kesin abarttım.
Bugün nette " ilk kez anne olacaksanız , annelik heyecanına kapılıp ticari sektörün kandırmalarıyla kullanmayacağınız ürünlere para harcamayın. " diye de okudum. :) Gerektikçe alın , diyordu.İkinci bebekte daha rahat oluruz.
Kızlar dün gece annem geldi.Sürpriz yapmış.Kapı çaldı , bir baktık annem

Ne varsa anneler de var.
Bu arada dün annemle konuşmaları sırasında eşimi bir konuda yakaladım.

Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var, 6,5 yaşında.Ben de kendimi daha heyecanlı görüyorum bebek konusunda , ilk çocuğunda gereksiz bir sürü , kullanılmayan şey aldığını söyledi anneme ; ama bana karışmıyor bu konuda neyse ki , hevesimi kırmıyor.Rahatlığı ikinci çocuğu olacak olmasındanmış demek ki .

Bana da söylemiyor da laf arasında duydum.

İkimizin aynı heyecan derecesinde olmaması kötü , neyse artık...