2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
wakewake wakewake
Canım bende abur cubur olarak kuru üzüm veriyorum.bide kuru kayısı.çikolata bizimkide çok seviyo.kızımla ben pek yemeyiz çok arada yeriz ama eşim kutu kutu yer.oğlumda ona çekmiş heralde.alışmasın istiyorum.oğlumda bir ara çok iştahsiz diye yazmıştım.şimdi iyi çok şükür.düzelir inşallah çok geçmiş olsun

Günaydın hayırlı cumalar kızlar
Ne fena hastalıkmış çok uzun zamanda geçti hala daha balgam var gitmiyor
İştahsızlık tavan durumda napıcam bilmiyorum iyice zayıfladı
Sinirlerim harap durumda bir şey yemediği için
Çikolata abur cubur ver hiç geri çevirmiyor yemek neden yemiyor anlamıyorum
Bütün hasta yavrulara geçmiş olsun
Abur çubuk verme canım. O zaman biraz yer belki. Benimki de öyle iştahı yok. Hastalık mahvediyor canları istemiyo. Abur çubur yerine kurabiye kuruyemis gibi şeyler koy ortaya. Benim kızda aburcubur dolabını öğrendi açık bulduğu an hemen buluyor kendine bişey.

Kızlar iyi aksamlar herkesin bebisi hasta galiba. Herkese geçmiş olsun.

Bizde de pek istah yok bu aralar.
Ama dun misafirliğe gittik ev sahibi sodalı börek yapmış peynirli. Ondan baya yedi masaallah.

Belki sizinkiler de öyle bir şeyler yiyebilir. Yemek,corba daha iyi tabi ama hiç yememesinden iyidir.

Merhaba kizlar
Yazamiyorum asiri yorgunum.. bugun evdeydim .uykusuz gecenin ardindan oglen uyur ben de yatarim dedim ama nerde oglen de 2 saat abartisiz salladim biraktigim an uyandi. Basim catliyor. Ve sanirim ben de hasta olamk uzereyim. Burunlar akiyor.

Tum.hasta.bebelere Raabim sifa versin insallah.
Bizlere de guc kuvvet.
Bizimki de abur cuburu fena seviyor.
Cekmeceyi kesfetti kaldirdim ordan da. Tatli olsun ruhunu satar derler ya oyle :)) maalesef ki bana cekmis. Bende pek vermemeye calisiyorum.hic vermiyorum diyemem.

Merhaba kizlar
Yazamiyorum asiri yorgunum.. bugun evdeydim .uykusuz gecenin ardindan oglen uyur ben de yatarim dedim ama nerde oglen de 2 saat abartisiz salladim biraktigim an uyandi. Basim catliyor. Ve sanirim ben de hasta olamk uzereyim. Burunlar akiyor.

Bizlere de guc kuvvet.
Cekmeceyi kesfetti kaldirdim ordan da. Tatli olsun ruhunu satar derler ya oyle :)) maalesef ki bana cekmis. Bende pek vermemeye calisiyorum.hic vermiyorum diyemem.
Canım çok geçmiş olsun.havalar tam hasta eden hava.geçen hafta parkta oynuyoduk.bugun lapa lapa kar yağdı ankaraya.her taraf bembeyaz oldu.kuzey tarafındayız en fazla buraya yağıyo..bende 3 saatlik uykuyla duruyorum.benim sorunum öğlen uyuyamıyorum dalamıyorum bir türlü.

Canım benim kızım da bu ara çok iştahsız. normalde yumurta sever ağzına almıyo öğürüyor direkt. ben abur cubur vermiyorum. bi dün markette balık kraker aldı. onu yedi ama bi daha vermicem ya
Balık kraker olsa yine iyi canım çikolata delisi
Bende hiç vermek istemiyorum ama illaki büyükler alıyor vermeyince alınıyorlar azcık yesinmiş deli oluyorum artık kavga etmekten bıktım pes ettim

wakewake wakewake
Canım bende abur cubur olarak kuru üzüm veriyorum.bide kuru kayısı.çikolata bizimkide çok seviyo.kızımla ben pek yemeyiz çok arada yeriz ama eşim kutu kutu yer.oğlumda ona çekmiş heralde.alışmasın istiyorum.oğlumda bir ara çok iştahsiz diye yazmıştım.şimdi iyi çok şükür.düzelir inşallah çok geçmiş olsun
Kuru üzüm severdi benimki de ama bu ara onu da yemiyor
Günlerdir ağzına lokma sürmedi neler denedim yok yok
Hastalıktan iyice zayıf düştü ve bu durum beni iyice yıprattı
İnşallah bir an evvel iştahı açılır yoksa ben kendimi yemekten deli olcam
Allahım her türlüsü zor bu anneliğin
Abur çubuk verme canım. O zaman biraz yer belki. Benimki de öyle iştahı yok. Hastalık mahvediyor canları istemiyo. Abur çubur yerine kurabiye kuruyemis gibi şeyler koy ortaya. Benim kızda aburcubur dolabını öğrendi açık bulduğu an hemen buluyor kendine bişey.
Ahhh o dolap başıma bela oldu zaten yukarı kaldırdım ordan alırken gördü oraya çıkmak istiyor
Aldım her şeyi artık sakladım
Bu iştah yemek çorbada olsa keşke

Merhaba kizlar

Bizlere de guc kuvvet.

Oyy geçmiş olsun canım sakın hasta olma önlemini al anneler hastalanınca hayat duruyor
Ben çok fena geçirdim aynı zamanda oğlumda hasta olunca çekilmez oldu
Zencefil bal limon iyi geliyor yapmaya çalış

Kızlar biraz menü paylaşırmışsınız ya mesela neleri severek yiyorlar fikir olsun
Kaç gündür kısır döngüdeyim sebze çorbası yoğurt çorbası şehriye çorbası yayla çorbası tarhana yemiyor hiç bu ara
Benim de artık beynim durdu tükendim valla yeni bir şey türetemiyorum
Gerçi iştahı da yok ne yapsam boş ama annelik çırpınışları bunlar ne yapayım

Bizde abur cuburcuyuuz :KK51:
ozellikle supriz yumurta hastasi, markete gidince ne alalim desen tak tak diyor tabi alinca yumurta givi kiriyor :KK48:
Bende vermek istemiyorum ama bana cekmis herhalde abur cubur delisiyim

wakewake wakewake burda bir arkadas paylasmisti sagolsun kac kez yaptim /tabi ben oglandam daha cok sevdim :) / ama eline verince yer.

3 patates,1 havuc,yarim sogan rendeliyorum, 2 yumurta, 3 kasik yogurt, biraz peynir, yarim bardak siviyag, az kabartma tozu,karabiber,kirmizibiber ve biraz un katip genis tepsiye dokuyorum uzerine susam vs ekleyip firinda pisiriyorum.
Cok lezzetli oluyor belki yapmissindir ama paylasayim dedim.

Baska bakarsan bende farkli birsey bulamiyorum takili kaldim sanki ayni yemeklere bazen 2 gun ayni yemegi yaptigim oluyor ne bulursam.katiyorum bakiyorm.ayni yemek olmus :KK48:

Tarhana ,ezogelin, sade mercimek, sehriyeli , cigerli, tavuklu bazen etli corba, kiymali corba, kuru fasulye, tavuk/et suyuna irmik vs bakarsan hep.ayni hep bunlar var menusunde nadir kofte, musakka filan iste..

Birde yemek.yemiyor demissin ya yemeklerin yanina salatalik veya domates filan koysan daha iyi yemezmi?
Bizimki mesela fomatesi falan cok sever o olmazsa az yer ama domates varsa bi ondan ,bi bundan derken cok sukur yer .
Tabi daha ne kadar saglikli domatesler filan dalindan koparilma degil ama sirf yesin diye ugrasiyor insan :/

Uzun yazdim kusura bakmayin :)

Kızlar iyi geceler.
Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü En Büyük TÜRKİYE

18 Mart 1915'te liseler mezun vermemis.

Daha küçük çocuklar askere alınmak için parmak uçlarında yukselirlermis daha büyük gorunelim diye.

Variyla yoguyla bütün bir halk sahip çıkmış ülkeye.
Onlara layık olmak,bu güzel vatanı ne içte ne dista dusmana teslim etmemek umuduyla...

Kızlar biraz menü paylaşırmışsınız ya mesela neleri severek yiyorlar fikir olsun
Kaç gündür kısır döngüdeyim sebze çorbası yoğurt çorbası şehriye çorbası yayla çorbası tarhana yemiyor hiç bu ara
Benim de artık beynim durdu tükendim valla yeni bir şey türetemiyorum
Gerçi iştahı da yok ne yapsam boş ama annelik çırpınışları bunlar ne yapayım
Canım bu kadar yıpratma kendini.
Sonuçta senin çocuğun her zaman iştahsız,yemeyen,zayif bir çocuk değil.

Bu da bir süreç ve geçecek diye dusun.
Dış etkiliyor illaki.
Yine düzelir ve yemeye başlar.

Fırında balık yap mesela.
O saydiklarini oğlum da bu ara yemiyor.
Dun balık yaptirdik fırında. Severek yeni.

Öyle afilli balıklardan da değil. Bildiğin alabalık.
Kıymalı ıspanaklı börek yap mesela belki yer.
Ne bilim lahmacun,etli pide yaptır ya da guvendigin bir yerden sipariş ver.
Tavuk,patates kızart.
Patatesli yumurta yap mesela.ustune kaşar rendele.

Çocuklar hep çorba hep çorba sikiliyor.
Arada buyukmus gibi davranmak gerek.

Ki bunlar da gayet sağlıklı şeyler.
Lahmacuna en sağlıklı fast food deniyor ya.
Diğerleri de kıyma,e t,ispanak vs.

Böreği de sadece hamur diye diye düşünme. Yumurta,yogurt,peynir,ispanak var faydalı.
Her zaman olmasa da yapılabilir yani.

Bugun ezogelin yaptım balkonda yedirdim soğukta sırf yesin diye. Ona ragmen bitirmedi.
Kendimi dusunuyorum. Yemek istemedigim bir şeyin sürekli önüme konmasını sevmem herhalde.
Değişiklik iyidir :kk77:

Canım bu kadar yıpratma kendini.
Sonuçta senin çocuğun her zaman iştahsız,yemeyen,zayif bir çocuk değil.

Bu da bir süreç ve geçecek diye dusun.
Dış etkiliyor illaki.
Yine düzelir ve yemeye başlar.

Fırında balık yap mesela.
O saydiklarini oğlum da bu ara yemiyor.
Dun balık yaptirdik fırında. Severek yeni.

Öyle afilli balıklardan da değil. Bildiğin alabalık.
Kıymalı ıspanaklı börek yap mesela belki yer.
Ne bilim lahmacun,etli pide yaptır ya da guvendigin bir yerden sipariş ver.
Tavuk,patates kızart.
Patatesli yumurta yap mesela.ustune kaşar rendele.

Çocuklar hep çorba hep çorba sikiliyor.
Arada buyukmus gibi davranmak gerek.

Ki bunlar da gayet sağlıklı şeyler.
Lahmacuna en sağlıklı fast food deniyor ya.
Diğerleri de kıyma,e t,ispanak vs.

Böreği de sadece hamur diye diye düşünme. Yumurta,yogurt,peynir,ispanak var faydalı.
Her zaman olmasa da yapılabilir yani.

Bugun ezogelin yaptım balkonda yedirdim soğukta sırf yesin diye. Ona ragmen bitirmedi.
Kendimi dusunuyorum. Yemek istemedigim bir şeyin sürekli önüme konmasını sevmem herhalde.
Değişiklik iyidir :kk77:

Bencede ya bazen degisiklik lazim cocuklara, dedigin gibi biz olsak yemek.istemedigimiz seyi tekrar tekrar onumuze koysalar herhalde cildiririz.. heleki surekli corba tarzi yemekler ..
Bazen menulerini degistirmek bence yemek yemelerine buyuk etki ediyir iyi anlamda :)

Kızlar biz artık hergun ayri yemek hazirlamiyoruz
Çünkü cok tepki aldım ne yiyosaniz sizinle birlikte yesin sonra kötü alisirmis falan dediler
Çünkü kime sorsam ozel yemek hazırlayanlar ilerde sorun yaşamış
Düşündüm de bizde cok acı ve baharatlı seyler yemiyoruz onun da yemesinde bi sakınca yok
Cok iştahlı bi çocuk deil ama azar azar veriyoruz çünkü kendimi cok yiprattim pesinde koşarak artik ne kadar yemek istiyosa o kadar yiyo çocuğu yemekten iyice sogutmusum çünkü
Bu arada 10.5 kilo

Kızlar biz artık hergun ayri yemek hazirlamiyoruz
Çünkü cok tepki aldım ne yiyosaniz sizinle birlikte yesin sonra kötü alisirmis falan dediler
Çünkü kime sorsam ozel yemek hazırlayanlar ilerde sorun yaşamış
Düşündüm de bizde cok acı ve baharatlı seyler yemiyoruz onun da yemesinde bi sakınca yok
Cok iştahlı bi çocuk deil ama azar azar veriyoruz çünkü kendimi cok yiprattim pesinde koşarak artik ne kadar yemek istiyosa o kadar yiyo çocuğu yemekten iyice sogutmusum çünkü
Bu arada 10.5 kilo

Bizde kiyafetlerle 10.4 falan :KK48:
ben tam ona ozel hazirlamiyorum aslinda , onada baharatlarini katiyorum ,bizim yediklerimizden mutlaka veriyorum.
Oyle aman tuzsuz,aman bahartsiz olsun diye ne yalan soyliim pek ustelemedim.
Kotu annemiyim diye dusundurdu bu beni ama tuzsuz falan cok zor yemeleri nasil yesinler ,bence artik cokta kucuk degiller .
Kuzenimin eside oyle diyodu ilkinde herseyi ona gore hazirladim, aman sunu yesin,bunu yemesin simdi cok yemek seciyor ikinciye herseyi veriyorum demisti. Bencede ilerde yemek secmeyle cok alakasi var bu durumun

Bizde kiyafetlerle 10.4 falan :KK48:
ben tam ona ozel hazirlamiyorum aslinda , onada baharatlarini katiyorum ,bizim yediklerimizden mutlaka veriyorum.
Oyle aman tuzsuz,aman bahartsiz olsun diye ne yalan soyliim pek ustelemedim.
Kotu annemiyim diye dusundurdu bu beni ama tuzsuz falan cok zor yemeleri nasil yesinler ,bence artik cokta kucuk degiller .
Kuzenimin eside oyle diyodu ilkinde herseyi ona gore hazirladim, aman sunu yesin,bunu yemesin simdi cok yemek seciyor ikinciye herseyi veriyorum demisti. Bencede ilerde yemek secmeyle cok alakasi var bu durumun
Aaa bide kıyafetleriyle olan bu durumu var dimi
Sağlık ocaginda hirkasindan beresine her şey ustundeyken tartti
Öyle diyince çocuğu bu sogukta soyup tarttım simdi çocuk 10 kilo bile deil:KK43:
Hata mi yapiyorum acaba zorlasammi die düşündüm simdi:skandal:

Aaa bide kıyafetleriyle olan bu durumu var dimi
Sağlık ocaginda hirkasindan beresine her şey ustundeyken tartti
Öyle diyince çocuğu bu sogukta soyup tarttım simdi çocuk 10 kilo bile deil:KK43:
Hata mi yapiyorum acaba zorlasammi die düşündüm simdi:skandal:

Kiyafetsiz bizimkide 10.1 olsun en fazla..
Zorlasanda yicekmi sanki canim , onunla arandaki iliskiyi kotu yapacaksin sadece..
Baska yollarla zorlamadan yedirmeye calissan mesela en son ihtimal tv,telefonla falan oyalasan yine yemezmi?
Ben malesef telefonu aciyorum :( bazen onune su falan koyuyorum onla oynarken yediriyorum.
instagramdan cocuklara bakiyor veya kendi videolarina bakarken tepiyorum agzina ; evet hiic dogru degil ama napayim zayif :/ Benim icin once can sagligi ama cevreden surekli ay kemikleri sayiliyor,ay seninkide zayif , ay bilmem ne demeleri artik beni bezdirdi .

Kizmi erkek miydi bu arada seninki? Kizlar genelde daha dusuk kilolu erkeklere gore ondan sordum

Kiyafetsiz bizimkide 10.1 olsun en fazla..
Zorlasanda yicekmi sanki canim , onunla arandaki iliskiyi kotu yapacaksin sadece..
Baska yollarla zorlamadan yedirmeye calissan mesela en son ihtimal tv,telefonla falan oyalasan yine yemezmi?
Ben malesef telefonu aciyorum :KK43: bazen onune su falan koyuyorum onla oynarken yediriyorum.
instagramdan cocuklara bakiyor veya kendi videolarina bakarken tepiyorum agzina ; evet hiic dogru degil ama napayim zayif :/ Benim icin once can sagligi ama cevreden surekli ay kemikleri sayiliyor,ay seninkide zayif , ay bilmem ne demeleri artik beni bezdirdi .

Kizmi erkek miydi bu arada seninki? Kizlar genelde daha dusuk kilolu erkeklere gore ondan sordum
Senin bebis için demedim canm nette 12 kilo olmasi yaz iyi
Benim ki erkek ama zaten kilolu olsun istemiyorum çünkü boyu kısa
Bende video açıyorum ama artık bağımlılık oldu yemegi görür gormez eliyle telefonu gösteriyo
Allahtan sofrada bizimle yiyince telefon istemiyo
Ama kararlıyım özel yemek yapmicam
Inşallah pişman olmam

Senin bebis için demedim canm nette 12 kilo olmasi yaz iyi
Benim ki erkek ama zaten kilolu olsun istemiyorum çünkü boyu kısa
Bende video açıyorum ama artık bağımlılık oldu yemegi görür gormez eliyle telefonu gösteriyo
Allahtan sofrada bizimle yiyince telefon istemiyo
Ama kararlıyım özel yemek yapmicam
Inşallah pişman olmam

12 mi olmaliymis mmm baya fark var :/ benimkide erkek . Simdi bende gerilmedim degil , su 1;2 haftadir yemesine cok ozen gosteriyorum gistermeye devam edeyim bakalim kiloda fark olacakmi.

Ya aynen aliskanlik yapiyor ama telefon.masada yoksa pek aklina gelmiyor bizimkinin kisaca ben sokuyorum devreye telefonu israrla :KK14:

12 mi olmaliymis mmm baya fark var :/ benimkide erkek . Simdi bende gerilmedim degil , su 1;2 haftadir yemesine cok ozen gosteriyorum gistermeye devam edeyim bakalim kiloda fark olacakmi.

Ya aynen aliskanlik yapiyor ama telefon.masada yoksa pek aklina gelmiyor bizimkinin kisaca ben sokuyorum devreye telefonu israrla :KK14:
Pardon canm yaaa nasil bi stresle okudiysam 11 kilo olmasi yazcaktim:KK48:
Gerci anne babaa kilosuda önemliymiş
Acaba bi gün bu kaygilar geçer mi :deli:

Selam kızlar kiloya takılmayın sağlıkları yerinde olsun yeter. 1kg eksik 1 kg fazla ne farked er.. o çok konuşanlar kendileri nasıldı acaba? Bosver in milleti kendi çocuğunuz önemli.. el dedigiyle kalır. Sallayın gitsin..
1 haftadır hastalıklarla boğuşuyorum. Bugün de ben gittim acile serum ve hava takıldı. Bi poşet ilaçla geldim eve. Allahım iyi etsin.
Çok zor.. kızım evde babasıyla kaldı..perişanlik anne hst olunca.. psikolojim çok bozuk.

Back
X