Benim oglum neredeyse uc yasinda hala mizmiz bu saar oldu ac tuvaletini saatlerce inat edip yapmadigi oluyor.ben yine de mutluyum gozum korkuyor arada ama kardesi olunca daha iyi olacagini dusunuyorum
canım o hesaplamaları biz yapsakta tam günü günün uymuyor. doktor bana göbekten ultrasonla baktığında resim çıkardı o remin üzerinde bnm kaç hafta kaç günlük hamile olduğum cihaz tarafından otomatik bir şekilde yazıyordu. zaten doktorda ona göre söyledi.kısaca bence sen döllenmeyi yada adet tarihini hiç hesaplama çünkü biz sadece tahmin yapabiliriz.o resimden sendede varsa üstünde yazıyordur. mesela bende o tarihte 6w4d yazıyordu. yani 6 hafta 4 gün doktorda aynen bu şekilde dedi. ve hafta bitimlerine göre hesap yapacağız senin hafta bitiminde pazar günü dedi. eğer doktor söylemediyse bir daha ki gidişinde bu şekilde sorarsan daha aydınlatıcı olur sanırım.hepimize güzel hamilelikler
Biz geldik şükürler olsun dimdis dimdis pitircigin kalbi atıyor içeride 3 cm lik bir hematom alanı var hala progestan ıgneye devam dinlenicem bolbol 7 hafta 3 günlük olmus Pıtırcık
canım bilemiyorum aslında doğrudur ama gelişimi merak ettiğimiz için gidiyoruz.GEBELİK BOYUNCA ÜÇ KEZ ULTRASON YETERLİ
Türk Perinatoloji Derneğine göre gebeliğin başında, ortasında ve sonunda olmak üzere üç kez usg incelemesi yeterli. Gebelik sırasında fetüs(doğmamış bebek) ile ilgili bazı problemlerin tanınması için ultrason incelemesi yapılıyor. Bu incelemelerde anne karnındaki bebeğin büyüme-gelişmesi değerlendiriliyor. Fetüste olan bazı anormallikler tespit ediliyor. Fakat her şeyde olduğu gibi bu konuda da aşırıya gidilerek sık sık ultrasona girmenin bazı götürüleri var. Özellikle farklı bir seviyedeki ses dalgasının, dokulara gönderilmesi esasına dayanan doppler ultrasonun 4 dakikadan fazla sürmesi, bebeğin kalbinde ısı artışına neden oluyor.
Türk Obstetrik Derneği Baş Sekreteri Prof. Dr Cansun Demir: Uygulama sadece sağlık amaçlı yapılmalı. Bebeğimiz kime benziyor? Kulağı kepçe mi? Bunun için yapılmayacak. Ultrasona bakan kişi 1dakikadan az bir sürede fetal kalp atımını görebilir.
Türk Perinatoloji Derneğine göre gebeliğin başında, ortasında ve sonunda olmak üzere 3kez usg(ultrason) incelemesi yeterli. Bu zaman dilimleri ise 12,22 ve 32. haftalar. İlk izlemde gebelik kesesinin boş olup olmadığı, gebelik ürününün rahim dışında olup olmadığı, fetüsün canlı olup olmadığına bakılıyor. İkinci izlemde bebeğin büyüme gelişmesi, sağlık durumu ve bir anormallik olup olmadığı değerlendiriliyor. Üçüncü ultrason değerlendirmesinde ise bebeğin duruşu, ters gelip gelmediği ve plasentanın rahmin neresine yerleştiğine bakılıyor. Riskli gebelerde ise 5defa(7; 12; 22; 32;38. haftalar) yapılmalı. Kronik hastalığı olan gebelerde bebeğin büyüme gelişmesi etkilenebiliyor çünkü.
Ayrıntılı ultrason ise sadece riskli gebeliklerde uygulanmalı. Çünkü %10 oranında aslında var olmayan bir sorun varmış gibi görünebilir. Gebelerde gereksiz endişe oluşturabilir. Gebeliği boyunca kafasında kötü senaryolar kuran kadınlar erken doğum yapabiliyor rahat bir gebelik geçirmediklerinden. Ya da bu sorun araştırılırken amniosentez vs. gibi tetkikler yüzünden düşükle sonuçlanabiliyor.
Ülkemizde bir çok doktor, her ay ultrason uyguluyor. Çoğu zaman bebeğe yoğunlaşırken annenin tansiyonuna bile bakılmıyor. Anne eklampsiye kadar gidiyor. Ultrasonun çocuklarda dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğüne neden olabileceğine dair bazı araştırmalar mevcut. Her konuda olduğu gibi bu konuda da aşırı gidilmemesi gerekiyor.
Ebe Reyhan Atılgan
canım bilemiyorum aslında doğrudur ama gelişimi merak ettiğimiz için gidiyoruz.
aslında herşey olacağına varır ama bir an önce görmek istiyoruz.
benim doktorum da ;bu kadar endişelenme kötü birşey olacağı varsa bunu engellemek için hiç bir şey yapamayız,
ama istenmeyen gebeliği bozmak için birşeyler yapabiliriz,dedi.
yani gebeliği düzeltmek için elimizden hiçbir şey gelmez,düşecek bebek düşer dedi.
canım o hesaplamaları biz yapsakta tam günü günün uymuyor. doktor bana göbekten ultrasonla baktığında resim çıkardı o remin üzerinde bnm kaç hafta kaç günlük hamile olduğum cihaz tarafından otomatik bir şekilde yazıyordu. zaten doktorda ona göre söyledi.kısaca bence sen döllenmeyi yada adet tarihini hiç hesaplama çünkü biz sadece tahmin yapabiliriz.o resimden sendede varsa üstünde yazıyordur. mesela bende o tarihte 6w4d yazıyordu. yani 6 hafta 4 gün doktorda aynen bu şekilde dedi. ve hafta bitimlerine göre hesap yapacağız senin hafta bitiminde pazar günü dedi. eğer doktor söylemediyse bir daha ki gidişinde bu şekilde sorarsan daha aydınlatıcı olur sanırım.hepimize güzel hamilelikler
canım bilemiyorum aslında doğrudur ama gelişimi merak ettiğimiz için gidiyoruz.
aslında herşey olacağına varır ama bir an önce görmek istiyoruz.
benim doktorum da ;bu kadar endişelenme kötü birşey olacağı varsa bunu engellemek için hiç bir şey yapamayız,
ama istenmeyen gebeliği bozmak için birşeyler yapabiliriz,dedi.
yani gebeliği düzeltmek için elimizden hiçbir şey gelmez,düşecek bebek düşer dedi.
benim doktorumda böyle dedi ablacım belki benimde seninki gibi düzelme olur dün kese de kalp atışı görülmesi bile mucize idi çok korkuyorum evlliliğimin ilk günleri ilk aylarının böyle korku panik içinde geçeceğini böyle risk altındda kalacağımı hiç bilmiyordum
doktor benden düşük bekliyor ama kanamam yada başka birşeym yok
canım dün 4w0d yazıyordu.
ama dediğim şu;bu hesaplama sat a göreyse 4 haftalık demek beklenen adet günü demek ,ve beklenen adet gününde karından 1cm.lik kese görünmez ki.
benim ultrason yine yumurtlamaya göre hesapladı gibi geliyor bana.
yani 6haftalık oluyor buna göre
canım tamamdır bnmde aynı o şekilde ultrason son adet tarihinden hesaplıyor bnmkini. yani senin söylediğin doğru seninkini yuurtlamadan hesaplamış bebek 4 haftalık gibi görünüyor halbuki 6 haftalık. sen buradaki yere de son adet tarihini yazdın mı ben senin şu an kaç haftalık olduğunu göremiyorum. bide buradakinden yaz bi kaç gün sapma bile olsa en azından haftayı doğru yazıyor. ona göre kesinleştrirsin.
Kan sonucum çıkmış 12,12 çok az değil mi ya :18::18:
canım ilk mi bu sonuç,yani daha önce baktırdın mı?
Kan sonucum çıkmış 12,12 çok az değil mi ya :18::18:
asıl hesap sat a göre yapılıyor canım ama belki de bebeğin büyüklüğü hakkında bilgi vermek için doktor döllenmeden itibaren bahsediyor olabilir.
benim de geçen hafta tam 3 hafta bitmiş demişti,ve ben ''sat 6 haziran ve yumurtlama 21 haziran gibi tahmin ediyorum'' deyince;
tamam işte tam 3 haftalık demişti.
sanırım döllenmeden itibaren söyledi.
cnm senin daha sık kontrole gitmen gerekmiyormu hem tüp hem ikiz.
bende bu cuma son kez gideceğim tüp dr.uma .diğer dr.lada 10 gün önce tanıştık.hatta bana normal olsa bir ay sonraya çağırırdım ama tüp olduğu için 2 haftada kontrol edelim dedi.
bilmiyorum canım dün hersey yolunda ayda mutlaka gidin dedi besinci ayınız da tekrar bana gelin dedi
canım geçmişi biraz okudum da bebişin iyiymiş maşallah.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin.
benim son durum da şöyle;
bugün doktora gittim ,geçen hafta 4 mm. görünen ve bir kaç gün hiç büyümeyen kese bugün 1cm. olmuş.
doktor kürtaj olabilir derken ,şimdi herşey iyi dedi.
gebelikte ne olacağı belli olmuyor dedi.
2 hafta sonrasında bile gelişmeye devam eden var diyerek ,progestan verdi.
5 gün kadar sonra da tekrar gidicem inşallah.
ben kabullenmiştim düşüğü mecburen tabi,kolay değil ama diğer çocuklarımla vakit geçiririm falan diye üzüntümü atmıştım.
şimdi yine kesede gelişme olunca yine merak başladı.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
7. haftada kusmayami baslaniliyor.ben 7. haftaya girdimde korkuyorum.suan bulanti ve ogurtu var..
sağol canım darısı başına
çok güzeldi dr. 15 sonrasına gün verdi bu günler nasıl gelir bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?