2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam anne adayları. Sat 15 haziran benim. Bu cuma 5+3 olacak.kese görünür mü acaba gitsem mi doktora? Ne dersiniz?

Inşallah hersey yolunda giderde sende rahat edersin canim sadece dua et yapabilecegimiz başka birşey yok
Maşallah maşallah bak hiç korkmaya gerek yokmuş

Şükürler olsun

Cok sagol cnm
12. Haftadan snda zaten geciyor ama kizimda kusmadim ama kokular ve o ogurme hissi berbatti ve ben zaten normal mide usutmesinde de kusamam hic sevmem tutuyorum kebdimi

Günaydın mart anneleri....
düne göre bugün daha iyiyim ...eylül gelsede rahat döneme girebilsek yinede şükrediyorumki ya bu zamanlarda okulda olsaydık daha zor olacaktı

Allah kolaylık versin sen de mi öğretmensin. bu arada içinizde en yaşlı anne ben olacağım. yaşım 38. yarın dr. gideceğim. ilk kontrolüm olacak. ilkim düşük oldu. 2. hamileliğim tüp bebek olduğu için ikizdi. 7 haftalıkken ikisininde kalp atışını duymuştum fakat biri kendiliğinden yok oldu. kısmet bu oğluma imiş.
kızlar moralinizi hiç bozmayın. yaratan yaşatırsa her şartta yaşatıyor. nasibi yoksa da ne yapsak nafile. dua etmekten başka çaremiz yok.
hepimize hayırlı hamilelikler dilyorum

Esim bu konuda cok takintili mazlesef.. ozeldekiler de normal doguma pek yanasmiyor.

Ben sule unsala gittim. Hastasi coktu. Acele acele gonderiyodu o yuzden. Erkek doktor konusunda Esim cok kati.

Kizlar ya doktorum degerime bakarak 3 haftalik dedi. ultrasonla bakmadi. SAT 8 hazirandi. Degerim de 4883 cikti. Kafam cok karisti. Iki hafta sonraki ultrasonu nasil beklicem bilemiyorum..

merhabalar benim sat 17 haziran ama doktor yumurtlamaya bakıyor ona göre 2haftalık dedi cumartesi gittiğimde. şimdi benim doğum tarihim nisana mı kayacak çok aklım karıştı

evet cnm bende öğretmenim .bu hamileliğin kendiliğnden olmuştu değilmi.herşey nasip cnm kimi erken anne olur kimi geç kısmet böyleymiş.artık evlilik ve anne olma yaşı yükseldi zaten

arkadaşlar merhaba;
oldukça tanınmış bir sağlık sitesinde gördüğüm yazı dikkatimi çekti paylaşmak istedim.
düşük riskinde elimizde olan hiç bir şey olmadığını,istirahatın ve ilaç kullanmanın anlamsız olduğunu yazıyor.
ben de progestan kullanıyorum.tabiki bunu okudum diye tedavimi bırakacak değilim ama ilgimi çekti yazı.

Cevap : Anlattıklarınız sıklıkla yaşanan dramlardan biri ne yazık ki. İsterdim ki yanıtımı tüm gebeler veya bebek planlayanlar okuyabilsin.
1. İlk 3 ayda düşük yapma oranı %15'tir (aslında %40'tır , bunun 25'i adet olmadan önce gerçekleşir ve siz fark edemezsiniz) ve bu kayıpların %60-70'inde bebek sağlıklı olmadığı için gebelik devam etmez, bir çeşit doğal seleksiyondur. Ülkemizde senede 1 500 000 gebelik olup, bunun 225 000'i düşükle sonlanmaktadır ve bunda anne adaylarının hiç bir suçu yoktur. Eğer sizin ilk gebeliğinizde kromozomlar genetikte incelenseydi kromozom özürü olup olmadığı bilinecekti. Eğer yoksaydı düşük nedeni olabilecek başkaca durumlar araştırılırdı. Bebekte kromozomal özür olması sizde mutlaka kromozomal bozukluk olmasını gerektirmez. Düşüklerin sadece %1-2'sinde anne - babada genetik taşıyıcılık vardır.
2. Eşinizin sperm azlığının gebelik kaybında bir etkisi yoktur, eğer korunmadığınız halde 1 yıldan uzun sürede gebe kalamıyorsanız o zaman önem kazanır.
3. Düşük olduğunda tüp bebek asla bir tedavi yöntemi değildir. Çünkü kendiliğinden gebeliklerde düşük oranı %15 iken tüp bebekte bu oran daha yüksek olup %20'dir.
4. Erken gebelik kayıplarında trombofili sıklıkla sebep değildir ve antifosfolipid sendromu yoksa clexan vs gibi heparin kullanmanıza gerek yoktur.
5. İlk üç ay içinde 3 gebeden birinde kanama olur bu hemen düşük olacağını göstermez. Düşüklerde daha çok bebeğe ait sebepler olduğundan istirahat etmek düşük oranını değiştirmez. Ayrıca gebeliğin devamı açısından size yetki verilmemiştir, eğer verilseydi türün devamı riske girerdi.
6. 50 kilo olmanız sistemik bir hastalığınız olmadığı sürece bir risk faktörü olarak kabul edilemez.
Aktif bir kanama olmadığı sürece rapor almanız gebeliğin devamında müspet veya menfi bir tesir göstermez.
Şimdiden yavrunuzu sağlıkla kucağınız almanızı diler, sağlıklı mutlu günler temenni ederim.
NOT: Lütfen bu yazımı olabildiğince çok arkadaşınızla paylaşın, paylaşmalarını isteyin ki bari onlar gereksiz panik yaşamasınlar, gereksiz yere iğneler olmasınlar, fizyolojik bir olay olan gebeliklerinin tadını çıkarsınlar.
Saygılarımla
Prof Dr Ali Ergün
Kadın Hst ve Doğum Uzmanı
Perinatoloji Uzmanı

Son düzenleme:
Kizlar benim cok uykum var napıcam bilmiyorun sabahdan beri yatiyorum isler yigildi kaldi

nokta

aynı kişinin sorusuna başka bir doktor da şöyle cevap vermiş.
aslında bunları bilmek insanı rahatlatıyor ama yine de yapabileceğimiz bir şeyler de olsun istiyoruz.

Cevap : Yapacağınız en iyi şey, tüm iğne ve ilaçlarınızı kesip normal hayata dönmektir. Ne kan sulandırıcı Clexane ne Proluton kullanımının hiç bir bilimsel temeli yoktur. Sadece psikolojik olarak hekiminizin düşüğü önlemek için çok yardım ettiğini düşünürsünüz. Devamlı yatarak istirahatin de çocuğunuza ilerde seni doğurmak için 9 ay yattım, ne işkenceler çektim demenizi sağlamak dışında hiç bir yararı yoktur. Gebelik sağlıklı ise ata binseniz zaten gebelik devam eder, sağlıksızsa pamuklarda hareketsiz yatsanız o gebelik yine düşer.
Prof. Doktor Kutay Biberlioğlu.
Ankara

Son düzenleme:

Allah hayırlısını versin.Hep sağlıklı olur inşallah diye dua edelim.Allah yavrularımızı sağlıkla bizlere bağışlasın inşallah

Selam anne adayları. Sat 15 haziran benim. Bu cuma 5+3 olacak.kese görünür mü acaba gitsem mi doktora? Ne dersiniz?

Benim gözüktü canım, benim de sat 15 Haziran. 2 hafta sonraya kalp atışı için çağırdı. Bana 3 haftalık dedi ultrasondan bakınca, yumurtlama gününü baz alarak haftayı söylüyor benim doktor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar geldim hastaneden allaha şükür kalp atışımızı duyduk 7+5 olmuşuz mart 9 doğum dedi 7 tüp kan aldı 1 idrar kim bilir nelere bakcak inşallah bebişim etkilenmez çok kan aldı sanki :26: yarın sonuçları çıkcak inşallah güzel çıkar doktor sen yine sata göre hesap yap dedi ozaman mart 1 oluyo kafam karıştı ama neyse sağlıkla kucağımıza alalım yeter

Ben sule unsala gittim. Hastasi coktu. Acele acele gonderiyodu o yuzden. Erkek doktor konusunda Esim cok kati.

Oglumda bende oyleydim dr um bayandi ve hep normal dogum planlamistik ancak zorunlu sezeryana donuldu ameliyathanedeki anestezi uzmanindan stayjerlere seni sedyeden kaldiran hastabakiciya kadar herked herseyi gordu ne anladim bayan israrimdan dedim.bu kez yine bayan dr sectim ama erkek olmasi da sorun olusturmazdi artik.

arkadaşlar son adet tarihim 21 haziran,bugün hamile olduğumu öğrendim...b hcg 439 çıktı kan testinde...bu 2. çocuğum olacak.bende bir mart annesiyim artık

Kizlar selam midem alev alev yanıyor ya ne yapacağımı şaşırdım varmibenimgibi olan verya önerisi olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…