ben de tansıyon aletı alıcam.bana da oynuyor gıbı gelıyor tansıyonum.son aylar zor zamanlar tabıHerkese merhabalar sabaha yemek,sonra market ,öğleden sonra ev gezmesi derken hiç giremedim ,herkes iyidir inşallah.Ben bugün bir ara çok fena oldum başım döndü sonra tansiyonumu ölçtürdüm yüksek çıktı biraz limonlu soda içtim uzandım şimdi şükür iyiyim.Ama artık tansiyonu takip etmek gerekiyor sanırım.
Canım bizim adetlerde de öyle ama yemeli içmeli gün değil de lohusa şerbeti lokum felan hazırlanır.Ben ne kadar yatak odasında dayanırım bilmem zaten odam büyük değil.kızlar ya bişy soracağım bilmediğimden soracağım her yerde böylemi merak ettim :)
lohusalıkta yani doğumdan hemen sonra eve geldikten sonra bebek görmeye ve ziyarete gelen misafirler yatak odasında mı ağırlanıyor ?
geçen arkadaşın doğumundan sonraki gün ziyaretine gittim ondada öyleydi yatak odasında her şey bembeyaz serilmiş yatak örtüsü saten nevresimi beyaz lohusa takımı filan giymiş misafirler yatak odasına alınıp orda ağırlanıyordu...Odasıda genişti müsaitti aslında ama yatak odasında oturmak çay vs içmek bana biraz tuhaf geldi, gelenler önceden hazırlanmış sandalyelere oturup konuşuyor ikramlar geliyor filan bildiğin ev oturması gibi :)
hani bakıp gözünüz aydın deyip odaya geçme filan değil bildiğin gelen orda oturup çayını yanında gelen ikramları yiyerek ağırlanıyor normali böylemidir ? :) ben oturma odasında aynı usulde ağırlamayı düşünüyodum hani doğumdan çıkmış neden yatak odasında değil diye düşünürlermi ki içlerinden ...Anneme sordum nasıl oluyor diye öyle olur normalde ama ak karar senin odada da ağırlasan sorun olmaz diyor...
Her tarafta böylemi oluyor usulu nedir merak ettim, sizler nasıl yapacaksınız?
Bende de yok tansiyon aleti almak gerek bende fark ediyorum bu aralar bişeyler oluyorben de tansıyon aletı alıcam.bana da oynuyor gıbı gelıyor tansıyonum.son aylar zor zamanlar tabı
Benimde normalde 9/5 ,10/6 felan olur bugün 13/8 çıktı fena başım döndüKızlar bu tansiyon konusunda bi şey dorucam ya bana normal geldi..
Benim tansiyonum normalde hep 9/3 falandır.. ya da işte birer yüksegi.
Dün tansiyonum 11/8 çıktı..
bunyemın böyle dalgalanması bundan mı acaba ?
Canım zaten gelenler 10-15 dk oturur fazla değil en azından bizde öyle.samimide olsa yatak odasında birini ağırlamak garip kendilerinin düşünmeleri lazım oturma odasına geçelim fln diye yada anne veya kv nin yönlendirmesi lazım oturma odasına geçelimde orda otururz fln gibisinden.
Benimde normalde 9/5 ,10/6 felan olur bugün 13/8 çıktı fena başım döndü
geçmiş olsun cnm, insan evi dışında başka yerde rahat edemiyo hele hastayken hiç rahat edemezsinDün hastalanıp hastaneye gidince eşimin ailesi birden ilgilenmeye başladı
Aramalar falan.. bugun gorumcem geldi yemegını yapayım bi işini yapayım falan diye..
Eşim akşam üzeri annesigile gitti hepsi ısrar kıyamet illa getir buraya burda bakalım falan demısler..
İyi niyetliler ya da değiller bilemem ama gitmicem..
Kimsenin yardımını da istemiyorum.. 7 ay kendım idare ettim bundan sonra da idare edebilirim..
Orda rahat edemem..
geçmiş olsun cnm, insan evi dışında başka yerde rahat edemiyo hele hastayken hiç rahat edemezsin
valla bizde öyle olmaz bebek odadaysa bakılır çıkılır salonda oturulur annede yatıyorsa henüz ayaklanmadıysa salonda koltukta uzanır ben annemin evinde olucam o bana nevresim takımı almış bu iş için ama yatak odasında yatmam salonu veya oturma odasını kullanırız
benim yatak odam minnacık zaten bebeğin yatağıyla fln iice ufalıyo 2,3 kişi ayakta dikilir daha fazla giremez kimse sevmemde milletin yatak odama girmesini hem bebek fazla kişinin içinde durmamış olcak sonuçta hassas olcaklr ilk zamanlar, o yüzden hayırlı olsun diyip çıkmak zorunda kalırlar bende rahat ederim diye düşünüyorum. sonrasında oturma odasında ağırlarım artık ayaklanınca.. bence sende odanda ağırlama annen yada kv soyle gelen hayırlı olsun diyip çıksın odadan
Bizde öyle değil..
Normal salonda oturulur mısafır agırlanır. Bebek bi ara getirilir falan
Canım bizim adetlerde de öyle ama yemeli içmeli gün değil de lohusa şerbeti lokum felan hazırlanır.Ben ne kadar yatak odasında dayanırım bilmem zaten odam büyük değil.
Bence ondan canım ama 9/3 ile sen nası ayakta duruyorsun baya düşük geldi banaKızlar bu tansiyon konusunda bi şey dorucam ya bana normal geldi..
Benim tansiyonum normalde hep 9/3 falandır.. ya da işte birer yüksegi.
Dün tansiyonum 11/8 çıktı..
bunyemın böyle dalgalanması bundan mı acaba ?
yoo normali bu zaten benimde normal yeni bi nevresim gelen bebeği beni görmeye geliyo nevresimi görmeyemiteşekkür ederim kızlar cevaplar için demekki heryerde öyle olmuyormuş, benim hem yatak odam küçük olduğundan hemde herkesin oraya girip oturmasından rahatsız olacağımdan oturma odasında ağırlamayı düüşünüyorum ...Bebeğin yatağı yatak odasında olacak kalabalığın içinde çok durmasın diye onu misafir geeceği zaman oraya alabilirim :) merak eden gider görür çıkar hiç olmazsa, kv kalmaz zaten yanımda bende istemem açıkcasıannem olcak yanımda oturma odasında serecem valla ben, öyle çok süslü bişy de sermiycem normal yeni bi nevresim tuhafmı olurki :) gelen tebrik etsin çayını içip gitsin olmamı..
benimde okuldan samimi olduğum arkadaşlarım eve geçtiğim aynı gün gelir eminim, kv tarafı da aynı şehirde onlarda damlar hemen :) görümceler elti filan ilk 1-2 gün içinde kesin hemen gelirlerılk baslarda kalkamıyosun sezeryan olunca.bana da cok samımı olduklarım gelmıstı ilk 5 gun falan dıyebılırım.daha sonra zaten ayaklanıyorsun canım.salonda ve ya oturma odasında agırlayabılırsın.yatak odama da gelenler oldu yanı.komsum ve bı kac arkadasım.
ben bursa da gorev yaptıgım ıcın komsularım ve okuldan arkadaslarım geldıler.akrabalar hemen gelmedı zaten.
bebege de ılla bakmaya gelıyolar arkadasın dedıgı gıbı....zaten yanında annen olur.o agırlar gelenlerı.
olsun canım yinede görülüyor biz öyle diyoruzda gelen öyle demez :) kendim için söylüyorum bunu antepteyizde burası biraz geleneklerine bağlı bi yer, ben çok ciddiye almıyorumda yinede arkamdan söylerler bi farklılık görürlerseyoo normali bu zaten benimde normal yeni bi nevresim gelen bebeği beni görmeye geliyo nevresimi görmeyemizaten yeni doğum yapmış kadının misafiri öyle uzun oturmaz çay içilir kalkılır:)
benim ilk dogumum da oyle olmadi zaten hastaneden ciktigimda ayaklanmistim hic yatmadim ve yatakta yada yatak odasinda agirlamak ayip karsilanir bizde.normal kiyafetimi giyip gelenleri agirladim.zaten ilk bir haftaya yakin kimse gelmez biz de.anne kayinvalide kardes vs haricinde.logusaya zaman taninirılk baslarda kalkamıyosun sezeryan olunca.bana da cok samımı olduklarım gelmıstı ilk 5 gun falan dıyebılırım.daha sonra zaten ayaklanıyorsun canım.salonda ve ya oturma odasında agırlayabılırsın.yatak odama da gelenler oldu yanı.komsum ve bı kac arkadasım.
ben bursa da gorev yaptıgım ıcın komsularım ve okuldan arkadaslarım geldıler.akrabalar hemen gelmedı zaten.
bebege de ılla bakmaya gelıyolar arkadasın dedıgı gıbı....zaten yanında annen olur.o agırlar gelenlerı.
Bence ondan canım ama 9/3 ile sen nası ayakta duruyorsun baya düşük geldi bana
biz siverekteyiz iş nedeniyle ben annemin yanında izmirde doğurucam o yüzden kimse bişey diyemezolsun canım yinede görülüyor biz öyle diyoruzda gelen öyle demez :) kendim için söylüyorum bunu antepteyizde burası biraz geleneklerine bağlı bi yer, ben çok ciddiye almıyorumda yinede arkamdan söylerler bi farklılık görürlerse
chicco liteway aldik canim ilk cocugjmdaki bebek arabamiz da buna benzer bir seydi cok rahat ettik.kızlar yaa siz hangi bebek arası aldınız ya da alıcaksınız ben kime sorduysam concord neo diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?