• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çok dikkat et canım tuzu, şekeri ve hamur işini direkt kesmen lazım. bol su içmen gerekiyor. ve sık sık tansiyonunu ölç evde. yediğin peynirin ekmeğin ufacık bir şeyin bile tuz olayına dikkat et. şunun şurasında az kaldı bebişlerimize kavuşmamıza. aslında bu diyet hepimiz için geçerli bir durum çünkü hepimiz son haftalardayız ve hepimiz bu senin yaşadığın riski taşıyoruz. kan değerlerine bakıldı di mi? idrarda protein çıkışı var mıymış peki?
aslinda tuzlu yememeye gayret gosteriyorum ama tatlidan vazgecemiyorum..yarin kan ve idrar sonucumu alicam ona gore doktor yatis verecek erken dogumdan korkuyorum

benim bildiğim gebelik zehirlenmesi riskinde eğer doğum yaptırabilecek bir haftada değilse 29 haftadan önce bu teşhis konulursa aspirin verilebiliyor ama bu durum sadece hafifletiyor tam anlamıyla tehlikeden kurtulamıyorsun. eğer ki doğum yaptırılabilecek bir haftada ise hemen bebeği alıyorlar çünkü gebelik zehirlenmesinin bir tedavisi yok. doktor idrar sonuçlarını niye bekliyordur eğer idrarda protein çıkışı varsa ve yüksekse hemen doğuma alır. ama hafifse diyetle kontrollerle gebeliği götürebildiği kadar götürmeye çalışır. bu gebelik zehirlenmesi bizim ailede genetik olduğu için ve de ben de çıkma ihitmali çok yüksek olduğu için çok araştırmıştım. sakın beni yanlış anlamayın felaket tellalı gibi oldum bu haftalarda kötü şeyleri konuşmak okumak bana da iyi gelmiyor. yazsam mı yazmasam diye de çok düşündüm ama sonuçta burda hepimiz sanal da olsa bir arkadaşlık kurduk ve hepimizin tek temennisi bebeklerimizin sağlıkla dünyaya gelmesi. ben de bildiklerimi o yüzden yazmak istedim. amacım kimseyi boş yere telaşlandırmak üzmek değil ne olur yanlış anlamayın beni... inşallah protein çıkışı yoktur idrarda güzel haberlerle gelirsin arkadaşım...
yok yanlis anlasilcak bi durum yok canim aydinlattigin icin ayrica tesekkur ederim.ben 33 haftalik hamileyim ultrasona girdigimde plesantan normal dedi elimi ayagimi gosterdim doktor panikledi tansiyonu olctu yuksek cikti suphelendi idrar tahlili istedi..ama 30 haftalikken idrar ve kan testi yaptirdim hic bisi cikmadi o zamandada elim ayagim sismisti normal dedi..ins bisi cikmaz.. sizde o. riski tasiyomusunuz? nasil onlem aliyosunuz ayaginiz sisiyormu

İyi akşmlar kızlar dün giremedim sayfalar coşmuş bi ara hepsini okuycam durumlar iidir inşllh biz dün kontrole gittik 33+5 olDuk oğlum 2 kilo olmuş ölçümleri gayet ii dedi doktorumuz artık 2 haftada bir çağırdı kontrole 37 den sonrada haftalık dedi hareketleri yavaşlarsa hissetmezsen gel sürekli takip et artık gün içinde dedi .dün de annemler geldi oğlumun eşyalarını getirdiler dün gayet güzeldi benim için

yok yanlis anlasilcak bi durum yok canim aydinlattigin icin ayrica tesekkur ederim.ben 33 haftalik hamileyim ultrasona girdigimde plesantan normal dedi elimi ayagimi gosterdim doktor panikledi tansiyonu olctu yuksek cikti suphelendi idrar tahlili istedi..ama 30 haftalikken idrar ve kan testi yaptirdim hic bisi cikmadi o zamandada elim ayagim sismisti normal dedi..ins bisi cikmaz.. sizde o. riski tasiyomusunuz? nasil onlem aliyosunuz ayaginiz sisiyormu
Geçmiş olsun canım.bende şişme olmadı sma tansiyonum yükselmeye başladı birden.normal idrar tahlilinde ve karaciğer testlerimde bişi çıkmadı.sonra doktorum 24 saatlik şdrar toplamamı istedi.onda protein sınırda çıktı.bu arada tansiyon için ilaç başladık ben 29 haftalıktım.haftalık takibe başladık.bebeklerimden bşrinin dopleri bbozulmaya başladı kilo alışı yavaşladı.sonra ikinci kez idrar topladım bu kez sınırın altında çıktı ve gebelik zehirlenmesi değil dengi.yakın takiple 34 ü bitirmek üzereyim.akşam birden yükseldi yine tansiyonum,yarın yine idrar toplamamı istedi doktorum.inşallah bunda da yırtarızz.
Hafife Alma ama korkma da.ben ilk duyduğumda 2 hafta ölfüm korkudan.sen yapma sakın.
Gebelik zehirlenmesinde 24 saat idrar kesin tanı veriyo

Kizlarrrr hayirli aksamlar nasilsiniz :)))) bi sabah bi oglen geliyom ama tek tek okudum bu kez herseyi... Kimsede sıkıntı yok masallah bir gunu daha bitirdik hayirlisi ile ... Yarin bi suru misafirim var hazirlik yaptim buhun biraz meger misafirler yiyecekleri ile geliyorlarmis bosa yapmisim yani :))) en azindan yarin yapcaklarim iptal oldu onlar gelene kadar dinlenirim artik .. Coook yorulmusum cok. Sizde ne var ne yok

Geçmiş olsun canım.bende şişme olmadı sma tansiyonum yükselmeye başladı birden.normal idrar tahlilinde ve karaciğer testlerimde bişi çıkmadı.sonra doktorum 24 saatlik şdrar toplamamı istedi.onda protein sınırda çıktı.bu arada tansiyon için ilaç başladık ben 29 haftalıktım.haftalık takibe başladık.bebeklerimden bşrinin dopleri bbozulmaya başladı kilo alışı yavaşladı.sonra ikinci kez idrar topladım bu kez sınırın altında çıktı ve gebelik zehirlenmesi değil dengi.yakın takiple 34 ü bitirmek üzereyim.akşam birden yükseldi yine tansiyonum,yarın yine idrar toplamamı istedi doktorum.inşallah bunda da yırtarızz.
Hafife Alma ama korkma da.ben ilk duyduğumda 2 hafta ölfüm korkudan.sen yapma sakın.
Canim ayni anlara denk gelmisti bizim bu tansiyon olayimiz :))) neyseki yirttik iyisin demi sen

tsk ederim sanada gecmis olsun.ister istemek panikliyorum bu kadar gelmisken boyle bi sorunla karsilascagimi bilmiyodum ins bisi cikmaz cikarsada erken dogum olur diye dusunuyorum herseyin hayirlisi anne olmak kolay degilmis :(

tsk ederim sanada gecmis olsun.ister istemek panikliyorum bu kadar gelmisken boyle bi sorunla karsilascagimi bilmiyodum ins bisi cikmaz cikarsada erken dogum olur diye dusunuyorum herseyin hayirlisi anne olmak kolay degilmis :KK43:
Gecmis olsun canim kendini korkutma bisi olmaz rabbimin izni ile

Selam kızlar
Kaçırıdığım varsa kusura bakmayın iki arada bir derede kaçamak yapıyorum
Eski performansım yok o yüzden :KK69:
İkra uyuyoken bende uyumuştum ama eskiis gibi deliksiz uyuyamıyorum sanki ağlıyo snaıyorum hep kulaklarımda kalmış sesi demek ki
Çekirge ilk hafta gelen süt kolostrum, o sütü sakın ziyan etme atlama, kaşıkla da olsa icir ikraya. Bir daha asla gelmeyecek, en güclü ilaclardan daha kıymetli.

Anne sütü iki kısımdan oluşuyor. İlk gelen süt sulu ön süt. Bebeğin susuzluğunu alır, karbonhidrat yoğunluğu vardır. Arkadan gelen süt ise yağlı süttür, bebeğe kilo aldırır, tok tutar. Hangi memeyi emzirip uyuttuysan ikinci verişinde o memeden tekrar emzir tamam mı

Bunu bilmiyodum
Tamam Elmik sağ ol
bu arada doğum sonrası ağrın sızın oldumu canım? bende ona göre ağrı kesici isteyeceğim de erkenden aneztezi etkisi geçmeden :KK53:

Kaç saatti net hatırlamıyorum ama yaklaşık 5 saat belden aşağımı hiç hissetmediğimden ağrıyı da hissetmedim
Sonra da zaten 4 tane serum bağlıyolar
Ve günde 2 kez filan gelip ağrı kesici iğne yapıyorlar kalçadan
O yüzden çok az ağrı hissediliyo, kalkıp geri yatarken dikiş yerin acıyo o kadar

Taburcu olurken de reçete yazdılar, içinde antibiyotik var
Onlar da ağrıya iyi geliyo şükür

Tesekkyr ederim. Simdilik sancilar durdu. Insallah daha da olmaz. Tab8 hastane daha guvenli ama insanida bir o kadar geriyo.

İnşallah Dilek, 2 hafta filan daha geçer en azından inşallah
gunaydin cek , anlatman iyi oluyor gercekten , ama dunden beri sonda olayi ve hemsirelerin fln giydirmesi kafama takildi :s puf kadin olmak anne olmak ne zor bo okadar tatli iken ,
Arkadasimda hasta bezi alma sakin hastanrde onlar giydiriyor seni sonrada zataten gerek kalmiyor uzun gece pedlerinden kullaniyorsun dedi

Sorma ben çatı muayenesi vs olmamak adına bile sezeryanı isticem diyen insandım
Ama kaçış yok her türlü bişey oluyo
Sonda ve üst giydirmede zorlandım bu yüzden ama belden aşağıyı hissetmediğimden başka çarede yoktu
Tanıdık birinin giydirmesinden iyidir :KK53:

Selam kızlar
İkra uyuyoken bende uyumuştum ama eskiis gibi deliksiz uyuyamıyorum sanki ağlıyo snaıyorum hep kulaklarımda kalmış sesi demek ki

Bunu bilmiyodum
Tamam Elmik sağ ol

Kaç saatti net hatırlamıyorum ama yaklaşık 5 saat belden aşağımı hiç hissetmediğimden ağrıyı da hissetmedim
O yüzden çok az ağrı hissediliyo, kalkıp geri yatarken dikiş yerin acıyo o kadar

Sonda ve üst giydirmede zorlandım bu yüzden ama belden aşağıyı hissetmediğimden başka çarede yoktu
Valla ilac gibi geliyo yazdiklarin :))) Allah razi olsun

Evt canım.dün akşam bi hoplattı bizi.yarın yine idrar toplıcam bu seferde atlatırız inşallah.senin az kaldı ne güzel doğumuna.sağlıkla inşallah...
Az kaldi canim insallah ... Merak etme sende devirdin artik sıkıntılı zamanlariii yavrucaklar saglikla gelecekler eminim icini ferah tut

Selam kızlar

Bunu bilmiyodum
Tamam Elmik sağ ol

inşallah bekleyecek. Sizinde iyi olmanıza sevindim Allah daha iyi etsin. Yinede maşallahın var .İki arada bir derede girip aklına gelen bilgileri paylaşıyorsun bizimle.

Evt canım.dün akşam bi hoplattı bizi.yarın yine idrar toplıcam bu seferde atlatırız inşallah.senin az kaldı ne güzel doğumuna.sağlıkla inşallah...
sende riskli dönemi atlatıyorsun allah ın izniyle. iinşallah sıkıntısız kavuşacağız

Kızlar ben ilk defa bi panikledim ya. sanki bebeğime bakamıyacakmışım gibi hissediyorum bugün. Sanki ona yetemeyecekmişim gibi.

Back
X