2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

7. Ay ölçümlerimiz 7,280 kg boy 69 cm ..
Devlet hast gittik dr sadece muayene etti kilosuna baktı daha doğrusu tartıya koyunca masasına gitti ben okudum .. Boyuna bakması için ben söyledim yani çok ilgili bir dr of sadece iş görülsün bitti .. Bunun içinde sağlıkl ocağına gidin diyor .. Hiç bişi demeden çıktık geldik biz de .. Denecek çok laf vardı aslında .. Neyse bu ay da böyle geçti şükür 480 gr almış bu ay boyu da 4/5 cm uzamış buna çok şaşırdım .. Ek gıda tam gaz devam demek ki iyi gidiyoruz ..

Ne guzel.benim hala 5 kilo fazlam var. Gerci ben buna sukrediyorum. Hamileligimde oncesinde ve sonrasinda hep hamurisi tatli dikkat etmeden zamansiz yiyen biriyim. En azindan suan kilo almiyorum :)
Cnm bizimkinin yumurta aki alerjisi var ya ondan makarna bile yasak bana sonra cikolata biskuvi gofret mayonez. Icine yumurta ve hardal giren hersey yasak bana. Onun da etkisi vardir ama ondan once de her ay bi kilo veriyordum hala her ay bi kilo gidiyo. Bi de ben sadece kahvaltida ekmek yerim sonrasinda ekmek yemem mecbur gerekli ise de az yerim.
Gidiyor kilolar gidiyor :) ama 50 altina da düşmemek lazim zatwn 1.60 boyum var çöp oluyorum oyle de

Buarada sormak istedigim bir sey var. Kizimi ara ara koltugum kenarinda ayakta tutmaya calisiyorum ama bacaklar titriyo. Zamanlami ogreniyor yani baslangicta boyle mi oluyor ? Ozellikle bebekleri koltuk kenarlarinda hareket edenlere soruyorum.
Ben bes bucuk ayliktan beri tutuyorum cnm ilk basta yuruturken fln oyle idi birkac gune duzelir egzersizlere devam :)

Canim ya domates için allerjen özelliği yuksek diye yasak diyorlar ya, sen ne kadar veriyorsun? Ve 3 gün kudalina
kendi tarhanamızdan yaptım,salçasız tuzsuz,loru denicem bugün,yoğurtla yada limonla kestiriliyırmuş yoğurt,sen nasıl yapıyorsun,yumurtayı da az az kaşıkla verdim,zaten ağzında eridi
kendi tarhanamızdan yaptım,salçasız tuzsuz,loru denicem bugün,yoğurtla yada limonla kestiriliyırmuş yoğurt,sen nasıl yapıyorsun,yumurtayı da az az kaşıkla verdim,zaten ağzında eridi
Canim 2 bardak keçi yada inek sütunu kaynatiyorsun. Kaynarken içine 2 yemek kasigi yoğurt koyup karistiriyorsun. Kesilince bi tülbente yada suzgece alip suyundan ayrismasini bekle. Suyunu da dökme çorbada falan kullanirsin. İste lor peynirin haziir ☺ afiyet olsun kuzuya

BENDE PRİMA KULLANIYORUM 3 NUMARA AMA EN SON 3+ OLANDAN ALDIM ODA KÜÇÜK BİDAHAKİNE 4 ALICAM
İnşallah sizde sorun olmaz canım. Bezle olduğu kadar bebeklede ilgili sanırım. Hiç sorun yaşamayanlarda var bizim gibi pişik olanda var. Bende iyileşene kadar 3 numaraya geri döndüm. Sonra ne yapıcaz bilmem

Masallah kizina canim iyi almissiniz bence. Benim kizim 7300 kusur cikmisti 300 gram filan almisti. Biz 7,5 aylik olduk son bir haftada daha cok aldi sanki...circirimiz vardi nasil oluyor anlamadim :) 8. Ay tartimizi sabirsizlikla bekliyorum.

MasaAllah size.Ari mamaya devam ediyor musun duzenli olarak yada ise yaradigini dusundugun ek gida ne acaba?Malum bizde zayifiz imrendik aldiginiz kiloya...

Masallah kizina canim iyi almissiniz bence. Benim kizim 7300 kusur cikmisti 300 gram filan almisti. Biz 7,5 aylik olduk son bir haftada daha cok aldi sanki...circirimiz vardi nasil oluyor anlamadim :) 8. Ay tartimizi sabirsizlikla bekliyorum.
İşte elimden geldiğince kendi çapımda bişiler yapmaya çalışıyorum tabii ki buranın faydası çokkkkk fazla .. Dr iyi dedi işte şükür sıkıntımız yok .. 3 ayda 1,5 kg almış oldu 500 er alıyor iyidir sanırım bu aylarda bu kilo alması .. Minnak kızım benim :)
Tartıya koyunca da ben heyecan yapıyorum ..

MasaAllah size.Ari mamaya devam ediyor musun duzenli olarak yada ise yaradigini dusundugun ek gida ne acaba?Malum bizde zayifiz imrendik aldiginiz kiloya...

Evet Canım arı mama veriyorum akşam ya da akşam üstÜ.. Sütlü Muzlu bi de 7 tahıllı olandan aldım .. Bence bu yarıyor .. Sebze püresi çorba vermeye başladım ( Tarhana.( çok sevmedi ama ara ara deniyorum yine .. Yayla ( un ve yoğurt yumurta sarısı ) fayda etmiştir sanırım. .. Bi de arkadaş dedi ek gıdayı aynı saatlerde verirsen kilo yapar demiş .. Boyu kısa geliyordu bana hep . 6 ayda 62 ölçülmüştü.. 12 gün sonra sağlık ocağında 66 cm ölçüldü bugün de 69 cm denildi :) bu kıza ne fayda etti acaba diyorum yoğurt galiba bi de Yarenile beraber yatıyoruz geceden sabah 10 a kadar emiyor artık alışkanlık mı acıkıyor mu bilmiyorum ..
Ek gıdaya başladığından beri emme olayı çoğaldı .. 3/4 aylarda bırakacak diye çok endişeniyırdum .. Ay ne kadar çok yazdım :) böyle Canım..
Beraber aldıracaz bu kızlara kilo Canım .. Benimki gibiydi senin fıstığın kilosu da..

Evet hemen hemen ayni kilodalar bide biz el ayak hastaligi gecirdik alacagina zayifladi simdi yine telasli anne modunda takiliyorum.Bende tahilli mama klaniyorum ama seker var diye ari mamadan cekiniyorum acikcasi.Tarhana ve yayla bende yediriyorum.Tarti fobisi bende de oldu bugun dr dan geldik baska bi sikimti cikti aklimdaykrn ona bir konu acayim...

Kizlar selamlar...Benim kizim biyolojik yedi bucuk duzeltilmis alti bucuk aylik.Iki haftadir ayaginin ustune basarken sag ayagini disa dogru egerek bastigini fatkettim bugun dr kontrolunde gosterdim.Bazi egzersizler yaptirdi ve ayagini kasiyor dedi bir cocuk norologu gorsun dedi belki hicbirsey yoktur ama erken dogumlarda riskte var almayalim o riski dedi.Altinci ay donum noktasi eger fizik tedavi filan gerekir ise gecikmis olmayiz dedi.Yarin icin randevu aldim ama cokta tedirgin oldum.Anneme gosterdim bunu her cocugun yaptigini soyluyor ama hic rahatlayamadim.Sizin bebislerinizde de ayni durumda olup duzelten yada hala oyle olan var mi?Ama ice yada dise basmak degil ayagini disa cevirip kenarina basiyor.Bu arada normalde basabiliyor yani ayagini duzgun olmasi gerektigi gibi de basiyor ama hemen ceviriyor.Umarim bir sikinti yoktur...

Keremin alerji durumunu biliyorum. Insallah tamamen duzelir. Ben de abur cuburlari kessem hemen kilo veririm aslinda.

Bol bol da ver su icsin cnm. Cok gecmis olsun insallah bi daha yasamaz. Bir de sen bebe biskuvisi veriyordun kahvaltisina katip o da yapar kabizlik az da olsa

aynen. kahvaltıda yumurta sarısı + bebe bisküvisi + peynir karıştırıp veriyordum. kabızlıktan ötürü bu tür şeylere ara verdim. sadece süt ve çorba vereceğim 1 hafta kadar. bide ben bardak almıştım attila'ya ama o bile suya alıştırmadı oğlum hiç su içmiyor. midesi bulanıyormuş gibi suratını ekşitiyor.

Bitti yazmissiniz ama ben yine de yazayim dedim. Benim oğlum da gecen hafta kabizdi. Ben armut rendeleyip yedirdim. Çok iyi geldi. İnşallah tekrar öyle bir sorun yaşamaz ama aklinizda bulunsun yine de ☺

armutu denemiştim canım ama kayısı kadar etkili olmadı tabi.. saolasın

uykusuzlar kulubune hoş geldiiinn

kızlar biz bugün evde Attila'yı kaybettik
pire gibi ya koyduğumuz yerde bulamıyoruz, çok hızlandı maşallah :)
attila ile annem alt kattaydı. bende üst katta yatak odasında kışlık yorganları nevresimleri falan çıkarıyordum. annem bi ara merdivenin başından bana bişiler söyledi. öyle 2-3 dakika konuşurken attila bey ortadan kaybolmuş. salona döndüğümüzde attila yoktu. annem diyor "daha şimdi buradaydı" ....
evdeki odalara baktık ve attila beyi küçük odada bilgisayar masasının altında kabloları kemirirken bulduk..

Benim oğlumda zayıf 6. Aydan beride kontrole gitmedik.sağlık ocaģıda uzak gidesim gelmiyor.şu ara çok iştahsız öncede çok iyi değildi zaten of ne yapsam yemiyor zorla veriyorum.boyu uzun ama zayıf gibi işte ne yedirsem bilmm

Ayy masallahh attilaya:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…