2015 Nisan Anneleri

canm benim en baştan beri var geç döllendiği için doktor doğum tarihini adet tarihine göre söylüyo ama ultrasonda bebek geri 3 hafta geriydik bir haftayı kapatmışız şimdi 2 hafta geriyiz inşallah onuda kapatırız sana yenimi söyledi doktor bebeğin gelişmesimi geri acaba

bana 2 hafta önce gittiğim perinatolog söyledi 10 gün geri diye.. geçen hafta başka bir profesöre gittim gelişmesinde sorun yok dedi.. hangisine inanayım ben.. kötüye inanmak istemiyorum. 10 gün geri diye amniyosentez yapalım dedi bide...

bana 2 hafta önce gittiğim perinatolog söyledi 10 gün geri diye.. geçen hafta başka bir profesöre gittim gelişmesinde sorun yok dedi.. hangisine inanayım ben.. kötüye inanmak istemiyorum. 10 gün geri diye amniyosentez yapalım dedi bide...
çok takma canm onları iyi beslen kendin için değil bebeğin için ilaçlarını al düzenli o arayı kapatırsın benm oğlumdada hep 2 hafta önde bebek kilolu doğacak normal doğum yapamazsın falan dedi doktorum ama gayett normal doğum yaptım kilolu bir bebekte değildi ayrıca için ferah tut

Mrb kızlar canan karatayı bende dinlemştim yaptırmayın die burada sormuştm pek benim dediğimle ilgilenen olmadı ozaman sadece bir arkadşla konşmştuk benim ailemde şekr hastalığı olan var sizce yaptırmalımıyım şeker yüklemesi
ailende varsa yaptır bence canım

çok takma canm onları iyi beslen kendin için değil bebeğin için ilaçlarını al düzenli o arayı kapatırsın benm oğlumdada hep 2 hafta önde bebek kilolu doğacak normal doğum yapamazsın falan dedi doktorum ama gayett normal doğum yaptım kilolu bir bebekte değildi ayrıca için ferah tut

bende başka bir problem daha var afp yüksek çıktı. bu hafta 4 lü test istedi doktor. inşallah normal çıkar herşeyde amniyosenteze gerek kalmaz. çok kafama takıyorum uyuyamıyorum bile :(

Özellikle yaptıran hastalarıma soruyorum şeker yükleme testinden sonra çok fena oluyolarmış kendi doktorunuz yapmazsa gidin endokrine orda tahlil yaptırın
benmde ısyerınde 2 arkadasım seker yuklemesı yaptrdıktan sonra bazı problemler yasadı tansıyonları cıktı. sureklı yuksek tansıyon la ugrastılar bırı cok erken dogum yaptı. allah korusun

Günaydın hayırlı cumalar dilerim :) dualarımızın kabul olduğu, musmutlu, huzurlu, bol tepikli, bol dinlenmeli bi gün olsun inşallah tüm hamiş ve bebişler :KK56::KK68::KK68::KK25:
IMG_35780384083881.webp

bana 2 hafta önce gittiğim perinatolog söyledi 10 gün geri diye.. geçen hafta başka bir profesöre gittim gelişmesinde n yok dedi.. hangisine inanayım ben.. kötüye inanmak istemiyorum. 10 gün geri diye amniyosentez yapalım dedi bide...
Canım bebegin gec döllenme olamazmı adetlerin tam 30 günde bir mi oluyor dr un bunları göz önüne alarak tekrardan bir sat hesaplaması gerekiyor sana, benim son adetim 35.gün oldugu için ilk gittiğim kontrolde dr 5 gün geri oldugunu söyledi daha sonraki kontrollerdede aynı şey devam edince bebegin gelişimine göre bana sat ı tekrar düzenledi normalde sat ım 1temmuzdu 5 temmuz yaptı dr ultrasona girdiğimde bebegin gelişimi 5 temmuzdaki sat a göre uyumlu çıkıyor. Ben 3lü testte de dr un bana belirlediği sat ı söyledim. Yani bunları konıştunuzmu dr la bilmiyorum ama senin sat ı 1 hafata kaydırsa bebekte gelişimle uyumlu olur

Canım bebegin gec döllenme olamazmı adetlerin tam 30 günde bir mi oluyor dr un bunları göz önüne alarak tekrardan bir sat hesaplaması gerekiyor sana, benim son adetim 35.gün oldugu için ilk gittiğim kontrolde dr 5 gün geri oldugunu söyledi daha sonraki kontrollerdede aynı şey devam edince bebegin gelişimine göre bana sat ı tekrar düzenledi normalde sat ım 1temmuzdu 5 temmuz yaptı dr ultrasona girdiğimde bebegin gelişimi 5 temmuzdaki sat a göre uyumlu çıkıyor. Ben 3lü testte de dr un bana belirlediği sat ı söyledim. Yani bunları konıştunuzmu dr la bilmiyorum ama senin sat ı 1 hafata kaydırsa bebekte gelişimle uyumlu olur

işte bunu doktorumla konuşmadım benim adetlerim çok düzensizdi en son 40 günü geçmişti.. neye göre hesaplanır bilmiyorum. ama konuşucam bunu doktorumla.

bende başka bir problem daha var afp yüksek çıktı. bu hafta 4 lü test istedi doktor. inşallah normal çıkar herşeyde amniyosenteze gerek kalmaz. çok kafama takıyorum uyuyamıyorum bile :KK43:
Canım seni anlıyorum ben bu testlerin hepsine karşıyım eger bebgini aldırmayı düşünmüyorsan aslında hiç yaptırmamak daha iyi çünkü 10 kişi yaptırır risk çıkmaz 1 kişininkinde çıkar hamilelik zehir olur şu an senin yaşadığın gibi ben inanıyorum saglıklı bir bebegin olacak bunlar can sıkıntısı veren sonuçlar ben 2li testiii yaptırmadım çok kararlıydım ama dr um 3lüyü yaptır diye ısrar etti eşim benim kadar kararlı degildi engelli olursa senmi bakacaksın diye çirkin konuşmalar yaptı ben sonuç ne olursa olsun bu bebegi aldırmayacagımı eşime söyledim sırf kendiisi rahat etsin diye yaptırdım salı günü sonuçllarımı aldım ama yaşadıgım korku üzüntü dr da sıra bana gelene kadar internetten araştırdım riskin yüksek çıkan bebeklerin yüzde 98 i saglıklı doğuyormuş sadece yüzde 2 si hasta olabiliyormuş oda ailede varsa engelli daha baskın oluyormuş.canını hiç sıkma risk çıksa bile bu bebekleri yüzde 98 saglıklı. Benim sonucum temiz çıktı ama benimkindede risk çıksa hamilelik boyu ca üzülürdüm işte bende bunu yaşamamak için yaptırmak istemedim topikteki arkadaşlarının çoğunun temiz çıktı ama eger temiz çıkmasa hamilelik boyunca üzülürdük aldırmak isteyen aldırıdı ama aldırmak istemeyen için uykusuz geceler ama sana yine söylüyorum canım Allahın izniyle bebegin saglıklı doğacak hiç uykularını kaçırma bebegini üzme

benmde ısyerınde 2 arkadasım seker yuklemesı yaptrdıktan sonra bazı problemler yasadı tansıyonları cıktı. sureklı yuksek tansıyon la ugrastılar bırı cok erken dogum yaptı. allah korusun
aman aman Allah korusun cnm o yüzden en baştan önlem alalım şekere abur cubura dikkat canımız şekerli şey isteyince pestil kuru kayısı yiyelim yanına da ceviz ohhh misss bi de sonrasında süt içelim ki şeker hemen kana karışmasın

• Beğen
Reactions: nix
işte bunu doktorumla konuşmadım benim adetlerim çok düzensizdi en son 40 günü geçmişti.. neye göre hesaplanır bilmiyorum. ama konuşucam bunu doktorumla.
Yaaaa görüyormusun dr bunu göz önüne alsa aslında gerilik yok benim 12 gün geciktiği oldu adetim 42 gün 40 gün en son 35 gün oldum onu göz önüne alarak hesapladı, bunu neye göre hesaplıyor biliyormusun ultrason makinasına senin sat gününü giriyor bebekle uyumuna bakıyor şimdi ultrasondaki bebegin gelişimi 17+2 mi mesela senin sata göre 17+5 olması gerkiyor o zamana dr senin sat ı 3 gün ileri alırsa bebekte 3 günlük gerilik olmuyor günüyle uyumlu oluyor benim dr öyle yaptı makinaya 1 temmuz yazınca 5 gün geri çımtı 5 temmuz yazınca uyumlu oldu bebegin boyutuyla tamam senin sat ın 5 temmuz dedi, sen bunu söyle dr u na

Canım seni anlıyorum ben bu testlerin hepsine karşıyım eger bebgini aldırmayı düşünmüyorsan aslında hiç yaptırmamak daha iyi çünkü 10 kişi yaptırır risk çıkmaz 1 kişininkinde çıkar hamilelik zehir olur şu an senin yaşadığın gibi ben inanıyorum saglıklı bir bebegin olacak bunlar can sıkıntısı veren sonuçlar ben 2li testiii yaptırmadım çok kararlıydım ama dr um 3lüyü yaptır diye ısrar etti eşim benim kadar kararlı degildi engelli olursa senmi bakacaksın diye çirkin konuşmalar yaptı ben sonuç ne olursa olsun bu bebegi aldırmayacagımı eşime söyledim sırf kendiisi rahat etsin diye yaptırdım salı günü sonuçllarımı aldım ama yaşadıgım korku üzüntü dr da sıra bana gelene kadar internetten araştırdım riskin yüksek çıkan bebeklerin yüzde 98 i saglıklı doğuyormuş sadece yüzde 2 si hasta olabiliyormuş oda ailede varsa engelli daha baskın oluyormuş.canını hiç sıkma risk çıksa bile bu bebekleri yüzde 98 saglıklı. Benim sonucum temiz çıktı ama benimkindede risk çıksa hamilelik boyu ca üzülürdüm işte bende bunu yaşamamak için yaptırmak istemedim topikteki arkadaşlarının çoğunun temiz çıktı ama eger temiz çıkmasa hamilelik boyunca üzülürdük aldırmak isteyen aldırıdı ama aldırmak istemeyen için uykusuz geceler ama sana yine söylüyorum canım Allahın izniyle bebegin saglıklı doğacak hiç uykularını kaçırma bebegini üzme
Şu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok çocuk sağlıklı doğar ama sonrasında Allah korusun başka hastalıklar geçirebilir bazı şeyler elimizde bazı şeyler değil hayırlısı neyse o olsun cnm içinizi ferah tutmaya çalışın bebişler strese girmesin bol bol dua edelim

herşey o kadar yolunda gidiyordu ki nazarada inanıyorum.. 2 li test yaptırmıştım düşük risk çıktı aartık bişey olmaz diye rahattım. 3 lü test zamanı gelince doktorum gerek yok 2 li zaten temiz çıktı sadece AFP ye bakalım dedi. AFP soınucum normalde olması gerekennin 2 katı çıktı :( 2 gün ağladım.. perinatologa yönlendirdi doktor detaylı ultrason için gitti 10 gün geri dedi... amniyosentezle ilgili bilgi verdi hemen yapalım gibisinden.. çok korkttum haliyle.. geçen gün bi prfa muayene oldum gelişiiyle ilgili bişey söylemedi normal dedi... tekrar afp ye bakalım dedi... 4 lü test yatık. Sonucu haftaya pazartesi alıcam. pazartesiye kafar gece uyku yok bana... çok huzursuzum dua ediyorum hep... ilk bebeğim birde, Allah kimseye bu korkuları yaşatmasın... bana dua et :(

Yaaaa görüyormusun dr bunu göz önüne alsa aslında gerilik yok benim 12 gün geciktiği oldu adetim 42 gün 40 gün en son 35 gün oldum onu göz önüne alarak hesapladı, bunu neye göre hesaplıyor biliyormusun ultrason makinasına senin sat gününü giriyor bebekle uyumuna bakıyor şimdi ultrasondaki bebegin gelişimi 17+2 mi mesela senin sata göre 17+5 olması gerkiyor o zamana dr senin sat ı 3 gün ileri alırsa bebekte 3 günlük gerilik olmuyor günüyle uyumlu oluyor benim dr öyle yaptı makinaya 1 temmuz yazınca 5 gün geri çımtı 5 temmuz yazınca uyumlu oldu bebegin boyutuyla tamam senin sat ın 5 temmuz dedi, sen bunu söyle dr u na

adtelerin geciktiği halde nasıl hamile kaldın ilaç kullandın mı gebelikten önce hiç?

Şu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok çocuk sağlıklı doğar ama sonrasında Allah korusun başka hastalıklar geçirebilir bazı şeyler elimizde bazı şeyler değil hayırlısı neyse o olsun cnm içinizi ferah tutmaya çalışın bebişler strese girmesin bol bbileelua edelim
Bende senin gibi düşünüyorum canım rabbim herşeyin hayırlısını versin

herşey o kadar yolunda gidiyordu ki nazarada inanıyorum.. 2 li test yaptırmıştım düşük risk çıktı aartık bişey olmaz diye rahattım. 3 lü test zamanı gelince doktorum gerek yok 2 li zaten temiz çıktı sadece AFP ye bakalım dedi. AFP soınucum normalde olması gerekennin 2 katı çıktı :KK43: 2 gün ağladım.. perinatologa yönlendirdi doktor detaylı ultrason için gitti 10 gün geri dedi... amniyosentezle ilgili bilgi verdi hemen yapalım gibisinden.. çok korkttum haliyle.. geçen gün bi prfa muayene oldum gelişiiyle ilgili bişey söylemedi normal dedi... tekrar afp ye bakalım dedi... 4 lü test yatık. Sonucu haftaya pazartesi alıcam. pazartesiye kafar gece uyku yok bana... çok huzursuzum dua ediyorum hep... ilk bebeğim birde, Allah kimseye bu korkuları yaşatmasın... bana dua et :KK43:
canım tedavıylemı hamıle kaldın kac yasındasın? allahın ıznıyle bısey olmaz içini ferah tut.temız cıkan testlerımızın bıle guvenılırlıgı yok b unu hepımız bılıyoruz.

aman aman Allah korusun cnm o yüzden en baştan önlem alalım şekere abur cubura dikkat canımız şekerli şey isteyince pestil kuru kayısı yiyelim yanına da ceviz ohhh misss bi de sonrasında süt içelim ki şeker hemen kana karışmasın
Ay ben çok yiyorum şekerli :( oldum olasi boyleydim.. Ama cay ve kahveyi hep sekersiz icerdim... Simdi de çikolata falan her gün atiyorum agzima.. Ama bnde düşük tansiyon var 9 a 6 bnm tansiyonum. Halsiz kaliyorum acaba ondan mi şeker istiyorum?

Back
X