Selamün aleyküm cümleten güzel anneler:)
Bugün doktora gittik, çıkışta da kayınvalidemlere geçtik. O yüzden yazamadım.
Randevuda biraz gerildim. Daha önce bende amniyotik bant şüphesi oluşmuştu. Bu bant bebeğin eline, ayağına vs dolanarak o organı kesip atan bir oluşum. Emin olamamışlardı var mı yok mu diye. 4 hafta önce Etlik Doğum'da amniyotik bant yok dendi, rahatladık. Ama bugün doktor abimiz bizim ultrasonumuz yapılırken iki doktor arkadaşını çağırdı gelin siz de bakın diye. Sonra arkadaşlarına söylediği cümle şu: "Bu gebeye amniyotik bant teşhisi konmuş. Şuraya bakın bant koparıp atmış." Tabi bunları benim insan olduğumu, güzel bir şeyler duymak için gözünün içine baktığımı umursamadan söyledi. "Doktor bey kopan ne!" dediğimde ise "Kontrol bitsin bilgi vereceğim." yanıtını aldım. Benim dünyam karardı resmen. Zannettim ki amniyotik bant bebeğimin kolunu ya da ayağını koparıp attı

Bunu yapabiliyor çünkü bu kör olasıca bant. Yarım saat sorularıma cevap vermeden, beni yok sayarak inceledi bebeğimi. Sonra lutfetti de bebek amniyotik bantı koparmış, bu zaman kadar banta dolanmadan kendini korumuş dedi. Düşünebiliyor musunuz halimi... Tam yarım saat kaskatı kesilip ultrasonun bitmesini bekledim. Sonra da diyor ki "Ya amniyotik bant hiç yoktu ya da vardı ama bebek koparıp kendini kurtardı..." Sözün kısası ben o yarım saat içinde bebeğimin organının koptuğunu düşünüp acıdan ölmediysem artık ölmem...
Sonuç bebeğim sağlıklı, eli, ayağı yerinde çok şükür. Ama bir insanın psikolojisiyle bu kadar oynandığı için o doktoru Allah'a havale ediyorum...
Çok uzun yazdım biliyorum... Allah'a şükür sonuç iyi ama öyle böyle gerilmedim...