2015 Temmuz Anneleri

Balik taze oek.bulunmuyoda cnm cevizi bademi bu ara az tuketiyorum unutuyorum onlrdan fln hep yiyeyim.donmesini bi kafama taktim insallh sorunsz ve zamninda. Dogar Canim
Canim bu haftalarda bebekler doner zaten niye kafana takiyorsun??? Ben donsun diye neler yapiyorum burada. Donmesi iyi birsey. Kafasinin donmesi ile bebegin asagi inmesi ayri konular karistirmayim. Sende rahat ol. Birsey olsa doktorun soylerdi zaten.

kızlar ya zeytin yağı falan sürün diolar vajınaya acılmanın kolay olması için bunu yapan veya duyanınız var mı ?

yok canım öle şey olurmu ya bebek gelirken itttirmezse açılma ne sürersen sür olmaz vajinda en son eteap zaten

Normal doğum yaptım 1 gece kaldım küçük kızımda gecede kalmadım akşam 23:00 çıktım sen sezeryan olursan veya her ihtimale karşı benimkilerden bi iki kat fazla koy yada hastane eve yakınsa gidip getirirler Yük etme.
1. 10 lu hastane çıkışı
2. Penye battaniye
3-2 tane Sıfır kol badi
4-2 tane alt
5-ıslak mendil
6- 10-15 tane bez
7-mendil
8-Çorap
9-emzik (her ihtimale karşı biberon)
Kendim için
1-gecelik ve sabahlık
2-3 külot
3-2 emzirme sütyeni
4-5-6 tane Göğüs pedi
5-doğumdan sonra üşüyebiliyor insan Şal yada yelek
6-saçını başını düzelteceksen tarak vs
7-hijyenik ped büyük boy (hastane veriyo ama bulundur gene)
8-Göğüs ucu kremi (emzirdikten hemen sonra sür)
Canım aklıma gelenler bunlar. Ben kış ve sonbaharda doğum yaptım o yüzden bebek için kalın battaniye ve örgü yelek koymuştum. Yazdıklarımda eksik olabilir. Arkadaşlarda fikir verir.
Sut yapan cay, buyuk bir kupa ve sut yapan malt icecegi aklima gelen eklenecekler:) birde dudak nemlendiricisi. Cok dudaklarim catlamisti benim.

oohooo siz beni bi görseniz o saat mi daha hızlı ben mi diye yarışıyorum . dün izinliydm ama sabah 10 da sarjım teklemeye başladı . sabah ızım gösteri yapıcak diye 7:30 ta kalkıp kahvaltı hazırladım kızımın saçını yaptın herkez evden çıkana kadar oraya koş buraya koş 8:30 oldu sonra mutfagı toplayıp evi süpürüp okula yetiştim gösteri için sonra eve geldim arkadaşım gelmişti onunla eve gedim çamaşırları astım akşam için ymek yaptık onunla beraber güzellkmerkezine gittik o işem yaptırırken ben çocukları parka götürdüm derken işimiz bitti avcılardaki mağzalara daldık saat 7:30 ta eve geldim yemek hazırlaım eşim tatlı istedi onu yaptım derken uyumuşum yani anlıycağınız sabah 7:30 ta başlıyorum koşmaya 10 da pilim bitiyoo
maşallah canım bu ne enerji yaaa.ben cok tembelim sanırım bunu anladım valla.cok cabuk yoruluyorum bitiyorum resmen ben..

Kızlar bize bi nazar duası lazım valla. Gece 3te kasılmalar ve ağrıyla uyandım. Geçer diye bekledim dayanamadım 4te eşimi uyandırdım. Afedersiniz ishal kusma karın ağrısı mahvoldum. Acile gittik nst ye bağladılar sancı çıkmadı. Ağrı kasılma bağırsaklardaymış. Bide alttan muayene etti açılma yokmuş. Serum takıldı antibiyotik verdi. Sabah 7de evdeydik. Şimdi uzanıyorum
Cok gecmis olsun canim:( dikkat et kendine. Tr'de ishal salgini mi var a aba cok duydum
Bu aralar?

Kızlar merhabalar, tecrübeli anneler yada daha önceden alanlar.. bebek bezi olarak prima almayı düşümnüyorum, yenidoğan için en uygun boyu şu mu acaba? yoksa başka çeşitleri de var mı?
https://www.markafoni.com/bebeginiz...nidogan-ekonomi-paketi-50-adet/urun/10845087/
Bir de mustelanın konak önleyici şampuan,pişik kremi ve masaj yağını alsam yeterlimi? başka almam gereken ne var? markafoniye gelmişte, oradan alayım diyorum..
Evet canim bunlar yeterli:)

cnm hadi inş. iyi sonçlar alrsn. benmkide aynen öyleydi şeker yuklemesi yapıldıgı kontrolde başını çok aşağı dayamş demşti bence bu yorgnlktan kaynaklı olyr bende o hafta çok gezmştm düğün kıyafeti aramk için biraz dinlen cnm bana dikkat et dedi bende edyrm bakalm 13 mayısta randevu var nasıl olck değişmştr umarm pozsyonu .
Degismemistir insallah pozisyonu canim. Artik donmeleri lazim yavas yavas. Vallahi kizicam size artik:) ben burda 10 takla atiyorum donsun diye sizde ne guzel donmus sikayet ediyorsunuz aaaaa:):)bebegin kafasinin asagida olmasi ve bebegin asagiya inmesi iki ayri sey. Karistirmayiiiin:)

kızlar az önce bir deney yaptım:KK45: katı kakao yağı kullanıyorum çatlak için ama sürmesi uzun sürüyo. Ondan benmari nusulü erittim içine biraz saf zeytinyağı, biraz bir zamanlar aktardan selülit için aldığım yağ karışımı ( 2 yemek kaşığı kdr) birazda body shoptan aldığım shea yağını karıştırdım, bir kaseye döktüm şu an dolapta hafif donmayı bekliyo, krem kvamına gelmek için. Bakalım sonuç neye benziyecek.:KK73:

oohooo siz beni bi görseniz o saat mi daha hızlı ben mi diye yarışıyorum . dün izinliydm ama sabah 10 da sarjım teklemeye başladı . sabah ızım gösteri yapıcak diye 7:30 ta kalkıp kahvaltı hazırladım kızımın saçını yaptın herkez evden çıkana kadar oraya koş buraya koş 8:30 oldu sonra mutfagı toplayıp evi süpürüp okula yetiştim gösteri için sonra eve geldim arkadaşım gelmişti onunla eve gedim çamaşırları astım akşam için ymek yaptık onunla beraber güzellkmerkezine gittik o işem yaptırırken ben çocukları parka götürdüm derken işimiz bitti avcılardaki mağzalara daldık saat 7:30 ta eve geldim yemek hazırlaım eşim tatlı istedi onu yaptım derken uyumuşum yani anlıycağınız sabah 7:30 ta başlıyorum koşmaya 10 da pilim bitiyoo
Beni anlatmissin canim sanki:) gece 9.30-10'dan once popomun ustune oturamiyorum zaman yetmiyoooor:)

kızlar aranızda bi çogunuz yeni anne olucak hevesli merkalısınız ama çok fazla birşey almanıza gerek yok çünkü bebek bezi 1 numara alın 1 paket yeterli olur sonra bebeklerin gelişimine göre alırsınız çabuk büyüyolar elinizde kalır ayrıca çok hasas davranırsanz sorasıda zor olabilir . nasıl alıştırırsanız öle gider geçen organk kıyafet falan satıyolardı önerdiler dedim yok . sonra büyüyünce nerden bulcam . benim görümcem çocugu içme suyuyla yıkadı hep en iyi markalrı kullandı şimdi sabun alerji yapıyo her hafta hasta çocuk .

kızlar ya zeytin yağı falan sürün diolar vajınaya acılmanın kolay olması için bunu yapan veya duyanınız var mı ?
Evet duymuştum
Zeytinyagiyla esnemesi için masaj yapıyorsun yabancı ülkelerde daha çok yapılıyor diye biliyorum hatta show haberde bi rus kadın çıkmıştı türkiyede yaşayan. Epizyotomisiz doğum yapmış. .2 sene önce izlemiştim haberi..
Haa uyguladım mi hayır :KK53:

Canım bu dedigin epizyotomi miydi dogum anında kesik olmaması için olan mı?
kızlar ben de duydum perine masajı diye bişey ..yağlarla o bölgeye esneklik kazandırmak için uygulanıyomuş netten bi araştırın isterseniz kesi yapılmıyomuş böylelikle..Zaten bu kesi olayı en çok Türkiyede yapılıyomuş

kızlar benim bugün kontrolüm vardı.bebeğim 40 cm.1300 gr olmuş.ve doğum pozisyonuna dönmüş.kafası aşağıdaydı çok heyecanlandım birden öyle görünce.dogum yaklaşıyo artık dedim kendime:KK17:ben 2 kilo almışım yürüyüş yapıyorum faydası olmuş sanırım.yoksa iki aydır 4 kilo alıyodum.ellerimde parmaklarımda uyuşma oluyo sabahları kalkınca doktora sordum normal dedi oluyomuş gebelikte.iğne kullandığım için normal doğumda epidural olamıyomuşum.bizden böyle haberler kızlar:KK66:

valla canım ben gece 3 te gittim hastaneye bi orda kontroll ettiler 3 cm idi 10 cm olna kadar kontorl etti 1-2 satte bir 12 57 de de doğum yaptım .
öncesnde doktora gittiğin zamn kontrol amaçlı yapmadı mı ? yani heni normal doğm mu yoksa sezeryn mı olcgnı belrlemek için ?

Bir de lohusa takımi almayan arkadaşlar ben facebookta bebeklerle ilgili bi grupta bi bayan arkadaşla tanıştım 1 pijama takımı,gecelik ve sabahlık 75tlye aldım yerleri cok iiyi.markası haluk bayram ..baya pahalı normalde ama fabrika fiyatıyla cok az bi karla satıyor cok yardımcı da oluyor isteyene özelden whatsappını atabilirim ..yanlıs anlasilmasin şahsen tanımıyorum cok yardımcı oldu Allah razı olsun sizde cok para vermeyin diye söylemek istedim
baska istediginiz ürünler varsa sorabilirsiniz

Back
X