2015'de tüp bebek yaptıranlar...

benim ankarada doktorum aşılama öncesi yaptı Histereskopi.ankara araştırmada yaptım ilaçlar dahil 250 lira gibi birşey gitti. yani tüp bebek yapıp başarısız olma şartı yok diye biliyorum.
ben özel acıbadem de yaptırdım. doktorum yaşa ve bazı faktörlere bağlı olarak %50 maksimum tutma şansı vermişti. tüp bebek tutmayınca doktorum söylediği cümle 'sağlıklı rahim iç dokusu embriyo ile buluşamadığındandır' olmuştu. yani histeroskopi yapalım dedi. ben 5-6 kez tüp bebek yaptırıp ta tutmayan kişileri de tanıyorum. aşılamada şans daha düşük.

ben özel acıbadem de yaptırdım. doktorum yaşa ve bazı faktörlere bağlı olarak %50 maksimum tutma şansı vermişti. tüp bebek tutmayınca doktorum söylediği cümle 'sağlıklı rahim iç dokusu embriyo ile buluşamadığındandır' olmuştu. yani histeroskopi yapalım dedi. ben 5-6 kez tüp bebek yaptırıp ta tutmayan kişileri de tanıyorum. aşılamada şans daha düşük.
evet haklısın

Histeroskopide ne çıktı peki?

rahimde yara varmış canım. bu yaralar da embriyonun tutunmasına engel olabiliyormuş. normal gebeliği de spermleri öldürerek engelliyormuş.
Aaa ilginç,ben de 2. Denemeden önce histroskopi istiycem,yaraların tedavisi nasıl olacakmış?belki sonra kendiliğinden hamile kalırsın

Aaa ilginç,ben de 2. Denemeden önce histroskopi istiycem,yaraların tedavisi nasıl olacakmış?belki sonra kendiliğinden hamile kalırsın
yaralar yakılarak tedavi oluyor. ağrısız işlem olduğunu okudum. iğneyle uyuşturuyorlarmış. fakat benim doktorum histeroskopi esnasında yakmadı. sebebini kontrole gittiğimde soracağım. yoğun doktorum olduğu için çok bilgilendiremiyor yada müsait olmuyor. bu durumdan bende şikayetçiyim . smear yapacakmış. başka ilde yaptırdığım için soramadım. benim sonucumu aldığı gün 9 farklı sonuç almış ikisi negatif yedisi pozitifmiş. yani şanssız iki kişiden biriydim. büyük bir ihtimalle yakma işlemi için de ayrıyeten para alacak. aslında histeroskopi esnasında yapmalıydı. bilemiyorum ama bu durumdan canım hayli sıkkın. tekrar bir sürü ilaç emek para. histeroskopiyi genel anestezi altında yaptılar. 10-15 dakikalık işlem hiçbir şey hissetmiyorsun.

peki sende kimyasal gebelikmi olmuştu canım. doktor sana ne dedi. histeroskopi önerdimi.
Evet cnm kimyasal gebelik oldu maalesef 5. Haftanın sonunda regl oldum,haftaya Dr ile görüşmeye gidicem,histroskopi ister sanırım bak bunu bildiğim ii oldu,histroskopi esnasında yakılabilse iyi olur..of ne zor süreçler iyi ki sizler varsınız

Evet cnm kimyasal gebelik oldu maalesef 5. Haftanın sonunda regl oldum,haftaya Dr ile görüşmeye gidicem,histroskopi ister sanırım bak bunu bildiğim ii oldu,histroskopi esnasında yakılabilse iyi olur..of ne zor süreçler iyi ki sizler varsınız
Histeroskopiyi ne kadara yaptı senin Dr un

canım geçmiş olsun. allah kolaylık versin hepimize. doktor işlem öncesi bu tür rahimde problemler varsa gidereceğini söylemişti. ama yapmamış.. sebebini bilmiyorum. tabi histeroskopinin de bazı riskleri varmış. o yüzden güvendiğin bir doktora yaptır.

550 tl verdim. parça falan alırsa fiyat artıyormuş. polip falan varsa örneğin. 900 e kadar çıkıyor dedi.
O ne yaaa gormusken aliverse ya iste, eline yapisacak sanki.. tovbe estagfurullahh ;)

işte benimde anlamadığım nokta bu.bakalım soracağım cts. günü. sende durumlar nasıl canım.
Bende yumurtlama tembelligi var pko oldugum icin adetlerim duzensiz + esimde de morfoloji 1. Tek sorunumuz bu gorunuo suan. 3ay klomen kullandim yine olmadi. 4_5 aydir tedavi oluyoruz iste.
Ilk tup bebek denememiz. Yaş 28. Hsg de tupler falan acik olunca, smear falan.. rahim normal dendi, histerskopi yaptirin denmedi hic
Gecen hafta opu oldum, 5. ve 6.gune kalan 1.kalite 10 embriyomuz var cok sukur. Ama transferim ertelendi, ne bahtsizim ben yaaa :KK66:
Kan degerlerim de normale donerse tutma ihtimalimizin yuksek oldugunu soyluyorlar. O kan degerleri öldürdü zaten beniii :KK66: 2 ay sonra transfer yapilacak tabi oncesinde yine igneler,ilaclar olacak sanirim..

Sonunda kese gorundu arkadaslar hepinize dua ediyorum inanin.ama icim bebek dogana kadar rahatlayamiycak anladim. Bu arada bu igneler ne zaman bitecek clexane ve proluton kullanimi ne zaman bituyir biliyor msnz
Gözün aydın cnm,artık çok Endişe etme keyfini çıkar:)

Sonunda kese gorundu arkadaslar hepinize dua ediyorum inanin.ama icim bebek dogana kadar rahatlayamiycak anladim. Bu arada bu igneler ne zaman bitecek clexane ve proluton kullanimi ne zaman bituyir biliyor msnz
Oooo hadi cok sukurr, hayirli olsun korkma ... momento kardesim darisi sana olsun, ikinizinde olur diyordum sira sende insallah..

Back
X